Přejít na obsah

Výběr digitální zrcadlovky

Doporučené příspěvky

Návštěvník milosklikar
Odesláno (upraveno)

Potřeboval bych koupit digitální zrcadlovku, jelikož přecházím z kompaktu Canon Ixus, jsem vlastně se zrcadlovkou začátečník.

Nechci nic moc složitého, takže ani drahého. Po dlouhém pročítání různých recenzí se můj výběr zúžil na tyto tři modely:

Canon eos 350D

Nikon D40

Sony alpha A200

Třeba je tu někdo prodejce a má zkušenost . Můžete mi poradit , který vybrat? Zatím nepreferuji žádný, snad jen ten canon z důvodu "možná" podobného menu jako u ixusu.

Díky moc za jakékoliv rady.

post-786-1251628805.jpg

post-786-1251628823.jpg

post-786-1251628834.jpg

Upraveno uživatelem milosklikar
  • Odpovědi 196
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník milosklikar
Odesláno
A co bys rad fotil? :)

Rodinu, děti, psa, motorku, někdy hodinky do sekce prodej, prostě takové to domácí ..... :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

jsetli si vyberes cannon, napis kubsonovi. prodava za uzasnou cenu svoji 400D + tusim 2 skla. nevahej.

Upraveno uživatelem 911
Návštěvník milosklikar
Odesláno
jsetli si vyberes cannon, napis kubsonovi. prodava za uzasnou cenu svoji 400D + tusim 2 skla. nevahej.

Taky už jsem tady tu nabídku zahlíd, za deset ale můžu mít A200 novou, tak nevim. Jo a "dvě skla" já asi fakt nevyužiju. Jsem jen běžný uživatel foťáku, který se jen rozhodl, že nutně doma potřebuje zrcadlovku... :)

Odesláno
Taky už jsem tady tu nabídku zahlíd, za deset ale můžu mít A200 novou, tak nevim. Jo a "dvě skla" já asi fakt nevyužiju. Jsem jen běžný uživatel foťáku, který se jen rozhodl, že nutně doma potřebuje zrcadlovku... :)

jenze 400D je jinde nez A200. ale to necht posoudi odbornici. ale je to tvoje volba. chapu, ze chces mit neco noveho

Návštěvník milosklikar
Odesláno
JJ z tej trojky rozhodne canon

Trochu jsem to tušil, ixus mě nikdy nezklamal a oceňuji intuitivní ovládání, které má, doufám, EOS taky.

Ještě mě docela láká Sony, ani nevím proč. Možná stejně jako mě trošku neláká Nikon. Nějaké konkrétní + a - ?

Díky

Návštěvník milosklikar
Odesláno
jenze 400D je jinde nez A200. ale to necht posoudi odbornici. ale je to tvoje volba. chapu, ze chces mit neco noveho

A jinde v čem? Ptám se fakt jako laik. Pominu funkce, které možná má, ale já je nikdy nevyužiju. Pominu možná větší rozlišení, které taky nikdy nevyužiju, víc než A4 jsem nikdy nedělal. Dělá to lepší fotky, nebo vydrží dýl, nebo k němu nemusím dokoupi něco, co k 350D ano? To, že mám nabušenější mašinu, jen pro pocit, to neřeším.

Odesláno (upraveno)

Ta 350D má poměrně intuitivní ovládání, také mám Ixus - Canon Ixus 40. Přesto jsou to ale samozřejmě rozdílné kategorie, takže nemůže u toho zrcadla čekat prostou jednoduchost jako u Ixusu. Pokud si však vystačíš s automatickým režimem (časem ti to stejně nedá a budeš zkoušet i manual), tak to ovládání trochu podobné je. Zrcadlo od Sony bych si nikdy nekoupil, nevím proč. Viděl jsem pár fotek a byl dost znatelný šum, možná jen chyba snímače, špatný objektiv,... každopádně to ve mně nevzbuzuje důvěru. Nikona bych se neobával, sedí na to Nikoňácké objektivy, fotí perfektně,... Je to o preferencích.

Upraveno uživatelem JII.
Návštěvník milosklikar
Odesláno

Tak jsem to zúžil na Canon a Nikon, teď už bude výběr asi jen o penězích :sweatdrop:

díky

Odesláno

Mno já mám D40 od nikonu a mám jí ke stejným účelům jako plánuješ mít ty. Automatický mod dělá moc hezký a ostrý fotky, ale to dělá asi každá zrcadlovka :). Jinak píšu abych zmínil hlavní nevýhodu a to je absence ostřícího motoru v tělě D40. Takže pokud budeš chtít někdy nějaký nový objektivy, tak budeš muset připlácet a budeš mít omezenější výběr, protože budeš moct použít jen ty co jsou vybavený ostřícím motorem ...

Odesláno

Nechci to sabotovat, ale při uvedeném záběru fotografických témat mi buďto vyjde kompakt (jednoduchost, skladnost), nebo libovolná zrcadlovka. Ptal bych se dál: bude s tím foti manželka/dítě? Budeš to chtít někam transportovat? Budeš mít fotobrašnu/fotobatoh/fotokufr? Budeš chtít výkonný externí blesk? Budeš chtít kvalitní makroobjektiv? Budeš používat filtry klasické/Cokin?

Libovolná zrcadlovka ti v auto či program režimu udělá dobrý snímek. Pokud nebojuješ s extrémními světelnými podmínkami (fotky v divadle, v podzemí apod.), vystačíš se základním režimem. Hodně vychvalovaných funkcí a statisíce motivových programů jsou jen marketingové bláboly, které BFU v životě nepoužije.

Výhoda DSLR je v možnosti měnit objektivy, v možnosti reálné práce s hloubkou ostrosti a s možností ovlivnit všechny parametry (clona/čas/vzdálenost).

Odesláno

Jeden známý prodává NOVÝ Canon 450 se setovým objektivem. Pouze ho vybalil z krabice a zkontroloval, vyhrál ho ve fotosoutěži. Foťák je z UK, a chlapík je teď pracovně na několik týdnů v Tibetu. Cena bude asi malinko jinde než na krámě. Nechat si ho nechce, má totiž asi 14 dnů Nikon D700.

Odesláno (upraveno)

Nikon ma imho eronomictejsi ovladani nez canon a urcite vic nez Sony. Ikdyz Sony ma super recenze.

Jedna rada: zamer se taky na skla. Ty fotaky sou vsechny super na svoji cenu, ale fotku v tydle kateorii delaj skla (teda fotograf, ale to je jina zeee?:)) Rozhodne to chce vybrat toho kdo nabidne rychly(svetly) a kvalitni skla. Ver mi, todle je rada nad zlato :)

Upraveno uživatelem bernie85

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...