Red Dwarf Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 Mám doma pár starých hodinek a v poslední době jsem viděl na internetu dost velmi polopatických návodů, podle kterých bych snad mohl zvládnout sborku a rozborku i já, takže zvažuji koupi nějakého základního nářadí. Zatím jsem našel jen Parexo, ale vlastně úplně přesně nevím, co všechno bych chtěl, respektive měl potřebovat. Předpokládám, že postačí: - šroubováčky (sada Parexo Swiss 7 ks za 378,- Kč) - rýhovka - vlastně nevím na co přesně je, ale kdesi jsem viděl tenhle "kus dřeva" na nějaké instruktážní fotografii ;o) - pinzeta - mám + jsem schopen koupit sám - lupa - seženu v optice - otevírač závitových vík hodinek - bude stačit dvoubodový nebo radši vícebodový s výměnnými hroty? Jakou máte zkušenost Vy? - mazáčky - jaké? A k nim nějaké mazadlo? Jaké? - držák hodinek (tak se to asi nejmenuje, ale snad chápete, co myslím) To by myslím mohlo na začátek stačit. Nebo bych měl pořídit ještě něco? Jde mi zatím jen o sborku/rozborku PRIMek + případné zkracování kovového tahu. Díky předem za odpovědi i tipy na nákup.
Karlos Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 Taky si hodlám něco pořídit. Prozatím mám ty šroubováčky. Doporučuju k nim přikoupit ještě jeden menší. Ten nejmenší v tý sadě je pořád ještě dost velkej. Pinzetu mám jednu, ale chce to dvě (malou a menší ) a taky kleště - nějaký malý, špičatý, rovný. Jen nevím jaká lupa je tak akorát, 10x?
Horhe Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 nevim jestli je tam všechno potřebné a jaké je to kvality http://www.amazon.com/Piece-Watch-Battery-...6449&sr=8-4
FiXilVer Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 z tejto stranky si dokazes poskladat velmi kvalitny set hodinarskeho naradicka
PepaSFI Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 rýhovka je opravdu kus tvrdého dřeva, používá se jako podložka při ručním přelešťování čepů na hřídelkách což asi dělat nebudeš. Lupu je nejlepší dvoudílnou, na běžnou práci zvětšuje asi 3x a s nasazenou přídavnou čočkou 12x. Na pinzetách nešetřit, je to základní nástroj tak se to nesmí různě vlnit a křížit. Viděl bych to tak na jednu ocelovou a jednu mosaznou na choulostivější věci. Jemnou vláskovou asi neužiješ, rovnání vlásku už chce dost praxe. Oleje se používají 4 druhy, použití je na obsáhlejší debatu a někde se to už probíralo. Na začátečnické pokusy vystačíš s oleji 2 a 3. Mazáčky jsou takové jehly kterýma se oleje nanáší do ložisek a obecně platí že radši míň než víc. Držák hodinek, jsou různé, my fasovali takové plastové kroužky ale existují i komplikované mechanismy. asi jde o zvyk a praxi. Totéž klíč na víčka ale vícebod je asi lepší.
mars65 Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 (upraveno) PepaSFI napsal: rýhovka je opravdu kus tvrdého dřeva, používá se jako podložka já tedy vím jen co je předkožka Upraveno 2. září 2009 uživatelem mars65
Red Dwarf Odesláno 2. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2009 to Karlos: Šroubováčky jsi kupoval od Parexa nebo kde? to Horhe, FiXilVer: Díky za tip, ale zatím nevím, jak mi to půjde a jak se to bude slučovat s mojí povahou cholerika, takže zatím sháním spíš něco levnějšího to PepaSFI: Díky! Přesně tohle jsem potřeboval ;o) Oleje "2 a 3" je nějaké obecně užívané označení podle kterého to kdekoliv koupím? Po pinzetách bych se podíval někde v drogerii. I když nevím, jestli budou mít špičatou... Držák bych nejradši na způsob svěráku (nemůžu najít fotku), ale zatím jsem ho nikde neviděl. Jinak to zatím vzhledem k tomu, že nemám PayPal vypadá na poštu a Parexo...
PepaSFI Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 nevím jestli by něco bylo k mání v Parexu ale pinzety spíš než v drogerii seženeš v obchodech s hobby elektronikou. Třeba GM elektro před časem měli velice kvalitní pinzety za slušnou cenu. Ty oleje asi jedině v Parexu, jinde se asi nekoupí a to označení je opravdu takhle obecně užívané.
Biges Odesláno 3. září 2009 Nahlásit Odesláno 3. září 2009 Parexo je banda... vlastně jen jeden... echt... no nebudeme vulgrátní. Doporučuji Mavex (www.mavex.cz), tamní paní je velmi milá. Napíš jí co chceš, ona ti řekne, co mají na skladě a za kolik. Obvykle mají dražší a vymakanější i nějaké věci řekněmě "cost efficient". A dodají i to, co nemají na stránkách.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se