roon Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 pěkná fotka, jen tak pro zajímavost kde jsi jí našel ?
VS Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 No podle těch letadel nevím, jestli už Primky tenkrát byly.
odklizec Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 A jak jsi prisel na to, ze se jedna o primky? Ja bych to tipoval spis na Longiny Urcite to je povalecna fotka a ty stroje vypadaji na predelane messerschmity co pouzivala nase povalecna armada v 50 letech pod oznacenim "Avia nevim-cislo". A nebo to bude neco ruskeho.
VS Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 odklizec napsal: A jak jsi prisel na to, ze se jedna o primky? Ja bych to tipoval spis na Longiny Urcite to je povalecna fotka a ty stroje vypadaji na predelane messerschmity co pouzivala nase povalecna armada v 50 letech pod oznacenim "Avia nevim-cislo". A nebo to bude neco ruskeho. No když si přečtu nadpis Foto seřizování Primek před startem, tak to předpokládám Nebo, že by Primky už bylo synonymum pro hodinky? Tak to je velký úspěch
odklizec Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 Sorry, ja jsem spis otazku o puvodu hodinek smeroval spis na Kubika Podle mne se nejedna o primky ani omylem
Kubík Odesláno 11. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 Tak možná to nejsou Primky, :-) je to z Ćeskoslovenské fotografie, rok asi 1955, takže určitě jsou to čeští piloti. Byl to tak trochu hec ode mě, nevím, co se tehdy používalo za hodinky :-) Ale dokázal bych si to dobře představit k té LE Tmavomodrý svět do reklamního letáku na dokreslení atmosféry BTW : docela by mě zajímalo, jestli potřebovali seřizovat na vteřinu - a teda museli mít komplikaci na zastavení vteřinovky, nebo jestli stačily minuty ?
31682 Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 Éra jsou buď IL- 2 Šturmovik nebo Iljušin IL-10 (licenční Avia B-33). Podle podvozku bych se klonil k IL-10, tedy B-33.
roon Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 ta letadla nejsou předělané Messerschmity, jak psal odklizeč ( označení bylo Avia S 199, a od Me 109 se lišila vestavbou jiného motoru), ale jsou to Il 10 používané (a vyráběné, přibližně 1200 Ks ) po válce u nás pod označením Avia B 33 ale jestli se nepletu tak v roce 77, kdy se do šlužby dostával Prim, už tento typ nelétal
roon Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 31682 napsal: Éra jsou buď IL- 2 Šturmovik nebo Iljušin IL-10 (licenční Avia B-33). Podle podvozku bych se klonil k IL-10. byl jsi rychlejší :-) a jsou to určitě Il 10
odklizec Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 No zdal se mi ten cumak divny Tak jsem zase chytrejsi..
JJ Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 Kubík napsal: dokázal bych si to dobře představit k té LE Tmavomodrý svět do reklamního letáku na dokreslení atmosféry To je blbý vtip nebo pouhá nevědomost?! V době, kdy si tyhle pečlivě prověřené bolševické seřizovaly hodinky před usednutím do bitevních Iljušinů byli štastnější z těch, které chcete uctít tou edicí "Tmavomodrý svět" už opět v emigraci. Ti méně šťastní pak v Jáchymově nebo na Mírově. :-(
Cyber Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 odklizec napsal: A jak jsi prisel na to, ze se jedna o primky? Ja bych to tipoval spis na Longiny Urcite to je povalecna fotka a ty stroje vypadaji na predelane messerschmity co pouzivala nase povalecna armada v 50 letech pod oznacenim "Avia nevim-cislo". A nebo to bude neco ruskeho. Messerschmity , pokud myslíš Bf 109, měly typický kulatý vrtulový kužel, a a lehce naboulený čumák. Vsadil bych se o Primky kal.50, že to Mes. nejsou :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se