Přejít na obsah

Ebay

nas76

Doporučené příspěvky

Nechci plevelit novým vláknem, ale rád bych zkusil štěstí s prodejem fortisů na ebayi, ale netušim jak je to s paypalem, když s nim běžně platim, mám možnost s nim i přijímat platby ? Popřípadě jak fungujou poplatky, na wus atd všude píšou 3-4 procenta při použití paypalu, ale to je jen za paypal, nebo už je tim okrytej i poplatky ebayi ? Předem díky za jakýkoliv zkušenosi, nerad bych se pak divil :) ...

Tak využij devizovou společnost. Příjem peněz může být i zdarma (např. Devizy.cz), nebo za docela malý poplatek - např. REOL za 80 Kč. Kam to hodláš prodávat? (EU, USA,...)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

spíš bych to viděl na německo/rakousko

No tak to určitě. Běžně nakupuji na německé eBay a platím do Německa i Rakouska zdarma a lepším kurzem než u banky.

Můžeš si uzavřít klasickou smlouvu s Devizy.cz a nebo takovou zjednodušenou (mají trochu horší kurzy) s transfers4free, které pod devizy.cz patří.

Jinak jestli budeš potřebovat, klidně ti do Německa / Rakouska zaplatím, než si to zařídíš. Bez poplatků a podle aktuálního kurzu deviza-prodej.

Mám účty u mBank, Poštovní spořitelny a FIO (na tyhle tři lze převádět peníze v rámci banky on-line).

Odkaz ke komentáři

No tak to určitě. Běžně nakupuji na německé eBay a platím do Německa i Rakouska zdarma a lepším kurzem než u banky.

Můžeš si uzavřít klasickou smlouvu s Devizy.cz a nebo takovou zjednodušenou (mají trochu horší kurzy) s transfers4free, které pod devizy.cz patří.

Jinak jestli budeš potřebovat, klidně ti do Německa / Rakouska zaplatím, než si to zařídíš. Bez poplatků a podle aktuálního kurzu deviza-prodej.

Mám účty u mBank, Poštovní spořitelny a FIO (na tyhle tři lze převádět peníze v rámci banky on-line).

Dík moc si hodnej, jenže mně jde spíš o to, jak dostanu od němce ty peníze k sobě, než jak zaplatim já... Rád bych tam hodinky prodal a potřebuju vědět, o kolik dráž musim dát, abych za ně dostal svoji představu :) ...

Odkaz ke komentáři

Obráceně to funguje taky a taky zdarma. Uzavřeš smlouvu s devizovou společností, oni ti dají účet, kam se mají peníze poslat, Němec je tam pošle, devizová společnost je přemění na CZK (opět výhodněji než banka) a přepošle je tobě.

REOL za to chce 80 Kč, Devizy.cz to mají zdarma.

Je možné využít i různých "obezliček", např. zdarma si můžeš nechat poslat zahraniční platbu na vkladní knížku Poštovní spořitelny, na kreditní kartu Citibank a dokonce i na účet u mBank:

http://www.mesec.cz/clanky/jak-prijmout-platbu-ze-zahranici/

Odkaz ke komentáři

Díky moc, to zní zajímavě 80 korun je směšnejch oproti 3-4 procentům paypalu z nějakejch 20000,- teď jde ještě o to, jestli někdo bude ochotnej poslat tolik peněz mimo paypal, protože pokud vim, tak ebay finančně ručí jen za transakce provedený paypalem ...

Není problém to dát do zasílacích podmínek:

1) zaslání při platbě převodem - 20 E

2) zaslání při platbě přes PayPal - 20 E + 4 % z částky

A je na každém jak se rozhodne.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar

Mám dotaz, chci něco (hodinky :rolleyes: )vydražit na Ebay, ale prodejce neposílá do ČR. Napsal jsem mu dotaz a čekám na odpověď. Ale napadlo mě, i kdyby souhlasil se zasláním do Evropy, stejně nechápu, jak bych přihazoval, protože mě automat vůbec přihazovat nenechá. Vyskočí hláška, že moje registrace se nachází v lokalitě, kterou prodejce neakceptuje. Je možné vůbec se do takové aukce nějak dostat?

Předem díky za radu, nebo zkušenost

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar
To se mi kdysi stalo, prodejce mi odepsal, ze to do Evropy klidne posle. Po aukci se mi omluvil, ze to zapomnel v nastaveni aukce upravit. (bylo to na posledni chvili)

tak to abych napsal ještě jeden dopis.... každopádně díky

Odkaz ke komentáři

Mám dotaz, chci něco (hodinky :rolleyes: )vydražit na Ebay, ale prodejce neposílá do ČR. Napsal jsem mu dotaz a čekám na odpověď. Ale napadlo mě, i kdyby souhlasil se zasláním do Evropy, stejně nechápu, jak bych přihazoval, protože mě automat vůbec přihazovat nenechá. Vyskočí hláška, že moje registrace se nachází v lokalitě, kterou prodejce neakceptuje. Je možné vůbec se do takové aukce nějak dostat?

Předem díky za radu, nebo zkušenost

Pokud jde jen o to přihazovat, dá se to obejít tak, že si v nastavení změníš zemi původu, pak tě to k přihazování pustíí (aspoň dřív to tak fungovalo). Ovšem stále je tu ten problém s tím zasláním, i když to lze obejít přes služby jako Shipito nebo Zásilková služba.

Odkaz ke komentáři

Tohle je nechutný, zhatilo už mi to tuny obchodů, protože se pokaždý před příhozem s prodávajícím domluvám, ale přihazuju až v posledních vteřinách a ty prodejci to často ani nevědí a několikrát se mi stalo, že to podle jejich slov změnili a stejně sem už nemohl přihodit ...

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Prosím o radu. Koupil jsem na Ebayi 7. a 8. prosince u různých prodejců jedny hodinky a kryt na mobil. Měly to být dárky k vánocům. Dodnes mě nic nepřišlo. Je to běžné, že to trvá tak dlouho? Předtím jsem kupoval dvoje hodinky, a oboje mě došly za 8 dní. Teď jde o malé částky (asi 500 a 200). Jde o prodejce watches59 a hi.boao. Platba proběhla přes PayPal.Mám je nějak už kontaktovat? Případně jak jim to napsat? V Aj nejsem až tak dobrý. Díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

to Pavel K. - neznervózňoval bych se. Prodejci vypadají víc než dobře, obrovské množství prodejů, krásné feedbacky, počítej, že byl předvánoční chaos. Z odkazů není bohužel vidět dopravce, to může hrát velkou roli. 

Pokud si propadl nejistotě, obchodníka kontaktuj, mně se také nedávno stalo, že jsem čekal na jednu drobnost déle než obvykle. Napsali jsme , dostali rychlou odpověď a hned byl klid na duši  :) .

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Prosím o radu. Koupil jsem na Ebayi 7. a 8. prosince u různých prodejců jedny hodinky a kryt na mobil. Měly to být dárky k vánocům. Dodnes mě nic nepřišlo. Je to běžné, že to trvá tak dlouho? Předtím jsem kupoval dvoje hodinky, a oboje mě došly za 8 dní. Teď jde o malé částky (asi 500 a 200). Jde o prodejce watches59 a hi.boao. Platba proběhla přes PayPal.Mám je nějak už kontaktovat? Případně jak jim to napsat? V Aj nejsem až tak dobrý. Díky za pomoc.

No to už je hodně dlouho, pokud jsi si jsit transferem penez, tak bych nelenil a poslal pro zacatek mail s dotazem jak a kdy poslali????

Odkaz ke komentáři

Určitě jim pošli mail. Mě dlouho nešel vysavač od německého prodejce (posílalo se z Dánska) a nakonec se ukázalo, že "visí" ve skladu PPL v Uhříněvsi a čeká na odeslání zpět.

Němci hodně posílají přes Hermes a s tím mám velmi špatné zkušenosti, několikrát se vrátilo s "adresa neexistuje", "adresát nenalezen" a podobně.

Odkaz ke komentáři

Já jsem kupoval začátkem prosince a dodnes nic. Přišlo mi tracking number, podle kterýho hodinky 8.12. opustily New York a podle informací české pošty žádný balík s tímto číslem do 31.12. do čr nedorazil. Jsem nervní úplně moc, a nebyla to teda zanedbatelná částka. Nevim co mám dělat..

jinak kupoval jsem kryt na mobil z HK a ten dorazil za 5 tejdnů, zippo těsně před vánocema z US za 5 dní..tak nevim..

jo jinak ten kryt na mobil (nokia E51) je strašlivej šrot, nad tou klávesnicí jsem se dlooouho smál a "pvd" už je odrbaný, no co bych člověk chtěl za 7 USD i s poštou :lol:

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...