Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Flexe se mi zdá až moc nízká. Mám Salomony Course Spaceframe se s 120 a to se mi zdá optimální. Jaké máš boty a tvrdost ? Vzhledem k tomu co jsem se vyčetl z Tvých příspěvků odhaduji tak 130-140.

Upraveno uživatelem thesis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Flexe se mi zdá až moc nízká. Mám Salomony Course Spaceframe se s 120 a to se mi zdá optimální. Jaké máš boty a tvrdost ? Vzhledem k tomu co jsem se vyčetl z Tvých příspěvků odhaduji tak 130-140.

Nebolí tě v tom nohy? Jak dlouho se v tom dá vydržet lyžovat? Měl jsem Atomic se 110 flexí a trpěl jsem jako pes. Teď mám Technicy s flexí 80-90, ovladatelnost lyží zůstala stejná nebo dokonce lepší a nohy jsou jak v bačkůrkách :) Ale je pravda, že jsem zvyklej z hokeje a snowboardu na volnější kotník.
Odkaz ke komentáři

to dagou - nebolely, naopak, byl jsem velmi spokojen. Nevím ovšem, jak bych se na ně tvářil letos. Ještě jsem na lyžích nestál a vzhledem k tomu s jakou progresí se vyvíjí mé choroby to vypadá, že se na lyže už nikdy nepostavím. Kompenzuji to tak, že se alespoň chodím na sjezdovku dívat. Mám spoustu známých lyžařů a vlekařů a tak trávím dny i večery na svahu u vlekařské boudy s cigárkem a kávičkou :).

Edit - jo, ještě k tomu jak se dá dlouho v botách vydržet. Pokud je kopyto kvalitně vytvarované tak dlouho. Botku mi tvarovali zhruba hodinu, takže mi na noze seděla jako přišitá, nikde netlačila, byl jsem bez problémů.

Ještě snímeček.

Odkaz ke komentáři

to dagou - nebolely, naopak, byl jsem velmi spokojen. Nevím ovšem, jak bych se na ně tvářil letos. Ještě jsem na lyžích nestál a vzhledem k tomu s jakou progresí se vyvíjí mé choroby to vypadá, že se na lyže už nikdy nepostavím. Kompenzuji to tak, že se alespoň chodím na sjezdovku dívat. Mám spoustu známých lyžařů a vlekařů a tak trávím dny i večery na svahu u vlekařské boudy s cigárkem a kávičkou :).

Edit - jo, ještě k tomu jak se dá dlouho v botách vydržet. Pokud je kopyto kvalitně vytvarované tak dlouho. Botku mi tvarovali zhruba hodinu, takže mi na noze seděla jako přišitá, nikde netlačila, byl jsem bez problémů.

wow, červený jsou parádní. Je mi líto, že se nemůžeš lyžování věnovat. Snad ty mrchy, co na tebe sedly, dostanou rozum a dají ti pokoj.

Tak užívej aspoň to cigárko a kávičku.

Odkaz ke komentáři

to dagou - tyhle Course Spaceframe se Salomonu opravdu povedly. Hrozně mě mrzí, že se na lyže nemohu postavit, ztrávil jsem na nich přes čtyřicet let svého života a to mi nebude ještě padesát. Ty mrchy, které na mě sedly se mě drží 23 let a už mě nikdy nepustí, bohužel jsou nevyléčitelné. Před třemi léty se přidala ještě jedna parádní, která má silný progres a ta mi právě lyže neumožňuje. V současné době beru denně 39 prášků a jen tenhle koktejl, snídaně šampionů mě drží na nohou. Mám opravdu silný pocit, že je s lyžováním konec. Přesto jsem si ještě na začátku sezony chtěl koupit další lyže. Teď jsem obložený časopisy Snow a Ski, zkoumám novinky, lyže, boty, vázání a ode dneška jsem si slíbil, že začnu opět cvičit, abych se dostal do formy na příští sezonu Posted ImagePosted ImagePosted Image . Tedy pokud se dožiju.

Edit - hop smajlíka, ať je to veselejší :).

Odkaz ke komentáři

to dagou - tyhle Course Spaceframe se Salomonu opravdu povedly. Hrozně mě mrzí, že se na lyže nemohu postavit, ztrávil jsem na nich přes čtyřicet let svého života a to mi nebude ještě padesát. Ty mrchy, které na mě sedly se mě drží 23 let a už mě nikdy nepustí, bohužel jsou nevyléčitelné. Před třemi léty se přidala ještě jedna parádní, která má silný progres a ta mi právě lyže neumožňuje. V současné době beru denně 39 prášků a jen tenhle koktejl, snídaně šampionů mě drží na nohou. Mám opravdu silný pocit, že je s lyžováním konec. Přesto jsem si ještě na začátku sezony chtěl koupit další lyže. Teď jsem obložený časopisy Snow a Ski, zkoumám novinky, lyže, boty, vázání a ode dneška jsem si slíbil, že začnu opět cvičit, abych se dostal do formy na příští sezonu Posted ImagePosted ImagePosted Image . Tedy pokud se dožiju.

Nezbejvá než ti z celýho srdce přát, aby ses nejenom dožil ale abys sis to moh i pořádně užít.
Odkaz ke komentáři

Odhaduješ dobře, je vidět, že máš zkušenosti. Mám už 3. sezonu Nordica speedmachine. Myslím, že mají fi 130. Naprostá spokojenost pohodlná bota gelový jazyk. I když 1. sezonu jsem je úplně zničil ( praskly na nich jazyky a vzadu jsem utrhl ten bazmek co drží komín a spodek botky). Po reklamaci, kdy jsem dostal nové, jsem na nich zahájil druhou sezonu a všechno vpořádku. Teda ještě bych měl dodat, že jsem na jednom skoku byl moc rychlej a přeletěl jsem doskok a asi ze 4 metrů výšky jsem dopadl na placku, to byl asi hlavní důvod proč odešly. Předtím jsem měl několik let závodní atomic, otekl mě hrozně kotník a i po vytvarování mě to otíkalo, tak jsem je prodal.

Přeju ti, aby jsi se mohl zase na lyže vrátit. Pro mě je lyžování hrozná droga.

Odkaz ke komentáři

to Dali - díky :) za povzbudivá slova.

S obuví Atomic jsem měl naprosto stejný problém, také mě tlačil kotník. Bota byla ve finále snad i nestandartně ošetřena, nejprve vytvarována výstelka což je normální, ale posléze došlo i na úpravu skeletu. Nic nepomohlo, boty musely z domu.

Jak jsem se tak už vlastně loni probíral časopisy a různými linky, objevil jsem spoustu krásného materiálu pro sezonu 2010/2011. O to víc mě mrzelo a mrzí, že nemohu na kopec. Kdybych obměňoval materiál, měl bych jasno. V botách drobný experiment ve formě vzmáhajícího se Dalbella, Scorpion Sr 150 World Cup a v lyžích jsem našel mě neznámý model Dynastar SPEED OMEGLASS WC SL. Na těmi prkny jsem se úplně oblízl, ale zůstává jen u kdyby. No co, všechno zlé k něčemu dobré, alespoň zůstanou nějaké groše na hodinky :).

Odkaz ke komentáři

to Dali - díky :) za povzbudivá slova.

S obuví Atomic jsem měl naprosto stejný problém, také mě tlačil kotník. Bota byla ve finále snad i nestandartně ošetřena, nejprve vytvarována výstelka což je normální, ale posléze došlo i na úpravu skeletu. Nic nepomohlo, boty musely z domu.

Jak jsem se tak už vlastně loni probíral časopisy a různými linky, objevil jsem spoustu krásného materiálu pro sezonu 2010/2011. O to víc mě mrzelo a mrzí, že nemohu na kopec. Kdybych obměňoval materiál, měl bych jasno. V botách drobný experiment ve formě vzmáhajícího se Dalbella, Scorpion Sr 150 World Cup a v lyžích jsem našel mě neznámý model Dynastar SPEED OMEGLASS WC SL. Na těmi prkny jsem se úplně oblízl, ale zůstává jen u kdyby. No co, všechno zlé k něčemu dobré, alespoň zůstanou nějaké groše na hodinky :).

Já si letos po dlouhej době nadělil Lyže, který mi opravdu vyhovujou. Žádná závodničina, ale rychlý a hlavně čitelný univerzálky. Atomic SX B5. Už jsem je zkoušel v Söldenu a jede se na nich dobře. Ale ty Dynastary jsou moooc krásný. Bohužel mam s vyloženě těžkým terénem a opravdu sportovní jízdou trochu konec, 13 let jsem se nemoh na lyže postavit vůbec a posledních 5 tak trochu příštipkařím. Nesprávně zaléčená luxace obou kyčelních kloubů neni dobrej parťák na svah.
Odkaz ke komentáři

Když jsem loni kupoval sobě a dceři lyže (Lusti - perfektní poježdění v českých poměrech - Medvědín) , tak jsem v tom obchodě obdivoval ty boty Dalbello, dceři jsem nějaké i koupil - zdály se mi na to, co za ně chtěli opravdu vymakaný . A dcera je (holky jsou v tlačí/studí/mrzne/nesedí/shrnuje se/volná pata.... dáleko senzitivnější) s nima fakt spokojená, dokonce neremcá !! :D

Nejčko řešim gogly, když sněží ( na jiné počasí mám bollé brýle s výměnnými skly s klipsem) a protože nosím optiku, tak asi vyrazím po těch bollé, co má thesis - hele, zamlžují se při sněžení a mlze , prosím ?

Odkaz ke komentáři

Čau parťáku, zatím jsem neměl brýle, které by se alespoň občas zevnitř trochu nezapotily takže Ti 100% výsledek nemohu zaručit. To bych lhal.

Edit - nevím, jestli Bollé ještě sezeneš, už je mám několik sezon. Teď se díval na jejich stránky a brýle na brýle už mají jiné, s kterými nemám vůbec žádné zkušenosti. Pokud máš větší skla jako já, kup Uvexy jsou objemnější.

to dagou - z modrých Dynastarů jsem úplně odvařený. Mám rád rychlé, tvrdé, tratě s ledovými plotnami, na nich by měly Omeglassy držet perfektně. Samozřejmě držet budou každé správně ošetřené lyže, ale já té značce na ledu věřím tak nějak iracionálně nejvíc. No, ale jak jsem psal, je to jedno :(.

Odkaz ke komentáři

thesis: Děkuju za ten odkaz na ty Alpiny, myslím že to by mi vyhovovalo z hlediska toho obouvání maximálně. Včera jsem navštívil u nás (zlín) snad všechny prodejny a nikde je neměli. Já bych je nejradši vyzkoušel přímo někde v obchodě než to objednávat z netu a pak to vracet. Snad na ně někde narazim....

Odkaz ke komentáři

No to se dej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a na podzim Tě u nás vyberu nějakou láhůdku:)ty botky byly opravdu výborný.Ted Jezdím druhou sezonu Nordica blower 130 flexe a naprosta spokojenost i když pokukuji po impactech 9 od sal.Hodně záleží na šířce boty pak i 130 může být pohodlná celý den:)Což se třeba o comp pro od lange nedá říct:)
Odkaz ke komentáři

K narozeninám jsem dostal tuhle blbinu ( brýle s GPS). Naneštěstí, nebo možná naštěstí mi nepasuje na helmu, ani na xicht.

Tady je odkaz na popis a video, kdyby to někoho zajímalo. Brýle Zeal s GPS

Za jízdy se do toho prakticky koukat nedá, protože na displej se musí koukat hodně dolů, takže se nedá sledovat sjezdovka vpředu a zároveň rachlost, ale lze si všechno přečíst pod kopcem, nebo na lanovce. Max rychlost, průměrnou rychlost, čas, nadmořskou výšku a asi spoustu dalších věcí.

Vrátil jsem je do obchodu, a udělal jsem si radost helmou SHRED a zelenými brýlemi Scott, alespoň mám náhradní, a ještě mi dost vrátili. :rolleyes:

Upraveno uživatelem Dali
Odkaz ke komentáři

K narozeninám jsem dostal tuhle blbinu ( brýle s GPS). Naneštěstí, nebo možná naštěstí mi nepasuje na helmu, ani na xicht.

Tady je odkaz na popis a video, kdyby to někoho zajímalo. Brýle Zeal s GPS

Za jízdy se do toho prakticky koukat nedá, protože na displej se musí koukat hodně dolů, takže se nedá sledovat sjezdovka vpředu a zároveň rachlost, ale lze si všechno přečíst pod kopcem, nebo na lanovce. Max rychlost, průměrnou rychlost, čas, nadmořskou výšku a asi spoustu dalších věcí.

Vrátil jsem je do obchodu, a udělal jsem si radost helmou SHRED a zelenými brýlemi Scott, alespoň mám náhradní, a ještě mi dost vrátili. :rolleyes:

Dali, chválím rohodnutí.

Já ty brejle s GPS študoval a přišlo mi to jako bekovina a Ty jsi mě v tom jenom utvrdil.

No a pěkně si sladil náhradní dárek. Ač od různých firem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...