Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Fischer Race SC jezdim a muzu doporucit...

Zajimalo by me co a jak funguje v tomhle poradi :) :

doporučuji vyzkoušet head superscape sl a srovnat třeba s nordikou nebo

I tenat fischerama. pro mě jsou vítěz heady. nejsou nejtvrdší uzijes si dost zábavy za přiměřenou cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konecne parametr, kteremu rozumim. Zelena mi k nicemu nejde, takze asi Felkle. :-) Za Stockli chteji o litr na tyden vice. Ale ty Heady teda v SP dominuji. A jak dlouhe na 183/100 atleta? :-)

Pokud vybereš slalomky, poloměr 12 - 14m tak 165 cm. Na tvojí váhu určitě neber kratší slalomky. Jestli chceš obřačky, tak 180 cm. Jesli jezdíš carving, doporučuju slalomky, padá nový sníh, budou boule, slalomky jsou jednodušší.
Odkaz ke komentáři

Do lesa a na pole je to celkem jedno, nebudou stopy, pojedeš v měkkým :D.... prostě nejakou normální backcountryovou běžku, maximalně se před výběrem rozmysli, jestli budeš jezdit s batohem nebo bez (kvůli váze)....

Má někdo vyhraněný názor na běžky? Hledám něco vhodného do lesa a na pole. případná reference na sporten perun. Rád podpořím domácí průmysl.

Odkaz ke komentáři

Díky ten batoh vezmu v úvahu

quote name='Jakub Štefka' timestamp='1327161546' post='700010']

Do lesa a na pole je to celkem jedno, nebudou stopy, pojedeš v měkkým :D.... prostě nejakou normální backcountryovou běžku, maximalně se před výběrem rozmysli, jestli budeš jezdit s batohem nebo bez (kvůli váze)....

Odkaz ke komentáři

Martyp: Dik. No,ja tam uz tradicne beru Racetigery. Hodne a krasne ovladatelne lyze, ktere prekvapive drzely i stredni oblouk ve vysoke rychlosti. Ale zase ostatni dva vytecnici, co tam se mnou budou, budou mit Elany, takze s Elanama bych zapadl. Zatim vaham mezi temito. K znacce Head nemam zadny vztah, k Salomonum negativni, Atomicy jsem mel jednou obracky a dost jsem se na nich nadrel.

Neni zac, taky jsem zvedavej co vyberes a jak s tim pak budes pokojenej..Jinak po tom,co jsem tu procetl vsechny komenty bych rekl, ze ani na jednech z tehle lyzi, se nemuzes vylozene flakat, musis do nich slapat (pokud rad jezdis kratky oblouk, proste slalom :) ),aby fungovaly tak jak maji, samozrejme na stredne dlouhy oblouk uz to neni takova drina..Do nekterych vic,do nekterych min,ale tak jako tak musis..Ja osobne 180/92kg..Sporty, lyze od malicka,takze fyzicka by i byla..Samozrejme,da se na tom sjet ledacos to ano,ale jakmile si je chces uzit, musis slapat..A kdyz neni sjezdovka uplne paradne upravena, kdyz pada,jsou vyhrnuty muldy nebo tak, je to drina a jakmile to odflaknes, tak si to bud neuzijes, nebo ti ukazou, ze tudy cesta nevede.. :)

Jak uz bylo napsano, slalomky idealne tak 165 max 170cm, obracky 180cm...Reference si pak rad prectu..

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zvědavej - zítra jedu po asi pěti letech na lyže. Kalhoty mi znárodnil mladej a brejle na mně taky nezbydou. Vzhledem k tomu, že stále ještě jezdím klasické lyže - carvingy mi prostě nějak nejdou, tak budu v šusťákách vypadat dobře exoticky. Ale už se nemůžu dočkat - ráno nazuju ortézy a hurá!

Odkaz ke komentáři

Máte někdo nějaké zkušenosti s LUSTI?

Lusti jsem měl na testování několik typů. Funcarvry a myslím, že slalomky. Jako závodní lyže bych je nechtěl, ale sportovní dobrý, můžu je doporučit. Super cena a rozhodně lepší než známé značky nižších řad.

Záleží, co od nich očekáváš a jak jezdíš. Jediný co se mi nezdálo, že skluznice když není dobře namazaná, tak na mokrém sněhu vyloženě brzdí. Já bych vybíral z RT, RCT nebo STC. Mě osobně příjemně překvapily, jsou lepší, než jsem čekal. Je to poctivá lyže materiálem a má skvělou torzní tuhost.

Odkaz ke komentáři

vidim ze je tu celkom dost skimagov :)... mate niekto skusenosti so skialpom? cim dalej tym viac ma to tam taha, ale zatial som sa nezaoberal vybavou, cize by sa hodili rady od skusenych borcov.

Na zjazdovke som skusil kadeco od RC4, Elan SLX WC, Stoeckli SL... a skoncil som pri Volkl Racetiger SL a obuvam Atomic RT 130, len moje kolena uz vladzu menej ako chut :/

Odkaz ke komentáři

Skialp jsem zkousel na Krippensteinu a musim rict,ze to bylo paradni. Sestihodinova tura s freeridem lesem pres par malickejch lavinovejch poli. Podotykam,ze se zkusenym pruvodcem, tudiz zadny bezhlavy brodeni se lesem.. ;)

Co se vybavy tyce,tak myslim,ze do zacatku je i v pohode si neco vypujcit,aby clovek zjistil,jestli ho to bavi... ;)

post-14607-034630400 1327909544.jpg

post-14607-060926400 1327909558.jpg

post-14607-031583100 1327909578.jpg

post-14607-081291400 1327909699.jpg

Upraveno uživatelem Martyp
Odkaz ke komentáři

Skialp jsem zkousel na Krippensteinu a musim rict,ze to bylo paradni. Sestihodinova tura s freeridem lesem pres par malickejch lavinovejch poli. Podotykam,ze se zkusenym pruvodcem, tudiz zadny bezhlavy brodeni se lesem.. ;)

Co se vybavy tyce,tak myslim,ze do zacatku je i v pohode si neco vypujcit,aby clovek zjistil,jestli ho to bavi... ;)

nadherny trek..., ja sa chystam pochodit nase hory, len to chce najst dobru partiu skusenych alpinakov :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...