cigi Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 (upraveno) to Dali + cigi - tak se teda sejdeme ? My s Dalim jsme už předběžně domluveni. Cigi, přidáš se ? velice rád, jen mi napiš do sz kdy a kde V Zürsu ani Vorarlbergu jsem bohužel ještě nebyl, ale je to můj sen, Zürs je asi docela odlehlý - není to tam, jak byli turisti odříznuti a zavaleni lavinami ? Obecně mají Arlbergská střediska v Rakousku ( i mezi lyžaři z jiných šíregionů) až bájnou pověst, takže já bych neváhal. Upraveno 5. prosince 2012 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2013 Potřeboval bych poradit, hledám slalomky, na občasné poježdění na doplnění k obřačkám, co říkáte na toto? http://www.akcniceny.cz/detail/carvingove-lyze-race-lt-s-vazanim-xto-10-atomic-1190719/ Díky za radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2013 Potřeboval bych poradit, hledám slalomky, na občasné poježdění na doplnění k obřačkám, co říkáte na toto? http://www.akcniceny...atomic-1190719/ Díky za radu Možná Ti pomůže tenhle test 09/10 ve Snow . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2013 Tak jdu zase do Voelkl http://www.volkl.com/us/skis/all-mountain/racing/racetiger-sl-speedwall.html jenom teď mám verzi s powerswitchem (gs racing) a celkem to používám tak nevím jestli je nekoupit zase s ním.. :/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2013 Tak jdu zase do Voelkl http://www.volkl.com...-speedwall.html jenom teď mám verzi s powerswitchem (gs racing) a celkem to používám tak nevím jestli je nekoupit zase s ním.. :/ Rozhodně dobrá volba, ve všech testech velice chválená lyže, včera a dnes jí řešil jeden místní člen.Můj osobní pohled, lepší, než ty Atomy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2013 Kluci, jsem smutný.......podíval jsem se na předpověď a z okna. S takovou nám ten sníh do konce týdne sleze. (a to má dcera příští sobotu odjezd na lyžařský výcvik ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2013 No, jo. Blbý. Nás dnes vyhnal déšť i ze Schladmingu, v noci strašně lilo a dopoledne to nebylo lepší, tak jsme to raději zabalili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2013 Já jsem byl lyžovat včera, dnes jsme to vzdali při pohledu na meteoradar. Zítra pokud nebude pršet ta by jsme to zase na večer vyzkoušeli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2013 Včera i dneska jsem byl na Klínovci, lyžoval jsem v dešti. Závislost je hrozná věc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2013 problém je vždy mezi čepkou a vázáním..........to jsi napsal velmi přesně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2013 Díky za rady. Kdyby o nich ten kdo je teď tady kupoval něco napsal budu rád, taky nevím kde koupit, kupoval jsem předtím ty svoje v kamenném shopu v Ově ale nechce se mi tak daleko jezdit.. :/ Mám 188cm, ty obřačky mám 170ky, tak asi vezmu i ty slalomky 170ky, ale mají už radius 14 a chtěl jsem menší.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2013 (upraveno) Nazdar přátelé lyžování.Podělím se s Vámi s jedním jedinečným zážitkem. Byl jsem svědkem zajímavého technologického procesu.Jakého?Někdo si šije oblek na míru, někdo si vytuní auto na míru, někdo si nechá ušít boty na míru, všecko už standart, ale nechat udělat si lyžáky na míru?Pro mě vrchol přístupu k pořízení lyžařského hardwaru.Někdo nedá dopustit na Lange nebo na Nordicy nebo další ordinérní značky lyžařského obutí.Ale někdo prostě sáhne po Strolz , firma zabývající se lyžákami na míru s historií od roku 1921. Centrála se nachází v Arlbergu ve stylovém středisku Lech. Firma má v Rakousku celkem osm prodejních míst, v Německu jsou dvě, dokonce i u nás je jedno prodejní místo.My máme zkušenost ze Schladmingu z Sport Tritscher. Píšu my, protože já jen s úžasem sledoval a dokumentoval celý proces a na vlastní nohy zkoušel, hlavně trpěl a pane říkají nové Strolz Racer jednomu známému místnímu členovi.Čím jsou unikátní Strolzy? Že jsou vytvořeny ručně a na míru, firma píše o 100% ruční práci. Základem je osobní přístup ke klientovi, dvoudenní proces měření a přípravy skeletu a hlavně vnitřní botičky mě upřímně fascinoval, každého fanouška lyžování to musí facinovat, jako mě.O botách Strolz jsem věděl už dříve, všimnuli jsme si jich na jednom lyžaři vloni v Gardeně a když jsme je uviděli v obchodě ve Schladmingu nebylo, co řešit.Pro koho jsou určeny Strolzy? Určitě pro lyžařské fajnšmekry a taky pro ty, kteří mají na noze nějaký defekt, jako plochá noha, vybočený palec až třeba po šiřší lýtko.S prodavačem jsme si domluvili první seanci na odpolední hodinu a když jsme dorazili, tak se dali prodavač a majitel do práce a chvílemi to nebyla žádná pohoda. Prodavač začal napřed pár dotazy na styl lyžování, na jakých lyžích majitel jezdí a shodli se, že vyberou oranžovo-červený nejvyšší model Racer, flexe není přesně firmou stanovena, ale uvádí se 130-150. Nástup do těchto sportážů prý jedině, když je botka natemperovaná, nechat přes noc v autě se důrazně nedoporučuje.A teď už fotky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A tady jsou v plné kráse. Minimalistický design z konce sedmdesátých let, čistý funkcionalismus. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. První měření - obrys nohy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Další měření, na 3D skeneru měření zatížení tlaku nohy na podložku, vše pro tvorbu vložky do botičky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A výsledek měření v notebooku, noha značně plochá... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A už jsme přešli do druhého dne, na zemi se válejí už předpřiparvené lyžáky s prázdnou vnitřní botičkou, z které čouhají hadičky pro import náplně do vnitřní botičky. Na zemi i kopyto, podle kterého se upravovala vlastní bota. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A tady už má majitel oblepené chodidlo ochrannými filcovými podložkami, kvůli velkému tlaku při vlastním odléváním plnící směsi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na špičku nasazena i distanční podložka, aby v přední části vznikla povinná minim.mezera. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A nejtěžší fáze celého procesu začíná, majitel za pomocí prodavače(bez něj by to nešlo) doslova rve nohu do lyžáku a cítí každičký výstupek uvnitř skeletu, botička je bez náplně, jen čistě italská kůže, která je na povrchu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Příprava plnící směsi, dvě složky se smíchají v jedné plastové lahvičce, ta se nasadí na vstupní hadičky v zádní části boty a pustí se dovnitř do boty. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. No a tady už je vyfocený východ plnící směsi z boty, majitel stojí na speciální stupínku, kdy má nohy ve sjezdovém postoji s mírně pokrčenými koleny. Vypadá to, že se nic neděje, ale chemie umí být pěkná sviňa. Totiž tady to bylo pro budoucího majitele určitě nejhorší, výplň uprostřed botičky bujela a způsobovala nesnesitelnou bolest, majitel tam musel stát bez hnutí napřed se deset minut ještě rukama přitahovat za madlo, aby vytvořil protitlak a dalších deset minut už bez držení. Tlak se v nohách stupňoval, majitel cítil tep v obepnutých nohou, potil se jak prase a do toho nepokrytě nahlas na celý obchod česky nadával... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tady pohled zezadu, čouhají napoštěcí hadičky a majitel pořád trpí na schůdku.Prodavači se ho snažili rozptylovat, různými šprýmy, že tak bude muset stát ještě dvě hodiny, apod. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A z nejhoršího už venku, prodavač už odstraňuje zaváděcí hadičky od PU směsi.Majitel si vydechl blahem, že je ze svěráku venku, nohy po vyndání z boty zcela červené, foťák to ale nerozlišil. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A už poslední fáze, měření cantingu, jako voják, na nulu to vyšlo. Pak už jen ke kase, jestli vás zajímá cena, tak s povolením majitelem ji uvádím.S kabelou to sakum pikum vyšlo na 820 éček. Buty na míru. Ještě jsme dostali panáka horského rumu, asi jako bolestné.(Pro mě teda ne.) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A tady už krasavci od Strolzu na pokoji, lyžovat se v nich hned nedalo, pěna tuhla do druhého dne. Toť vše, přátelé, doufám, že jsme Vám rozšiřili obzory. Lyžování zdar, Aperolu spritz zvlášť... Upraveno 7. ledna 2013 uživatelem marosh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2013 To by me zajimaly zkusenosti, ja cetl zatim o napenovacich botech od Fischera, to by mel byt podobny system, ja mam Tecnica Diablo 150 a kdybych je nechal v aute tak je nenazuju, musim je pres noc nahrivat el nahrivacem, pak pred cestou ucpat kazdou botu rukavici aby tam to teplo vydrzelo :-) Jinak zouvani po lyzovani je taky mazec ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2013 Pěkný fotoseriál, to jsem vůbec netušil ,že se něco takového dělá..... Já sháním nějaké dvoupřaskové lyžáky se zadním vstupem už druhou sezonu a furt je ještě nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2013 Fajne, naživo by to do nich nikdo neřekl, že je to ruční výroba... ale Maroshku, nepokaž si to, sjezd v Gardeně musíš vyhrát! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2013 (upraveno) Jelikož jsem ten defektní typ jak psals,tak jsem se těšil,že bych snad mohl konečně lyžovat dýl jak 2 sjezdy,protože jednam kám nohu plochou,ale hlavně velmi širokou,takže pravidelné vyzouvání po jednom,dvou sjetí sjezdovky je už pro mě normální.Jen ty pohledy lidí,proč se na vrcholku pořád vyzouvám byly docela všeříkající:-),to jsem ale odbočil.Bohužel,tak cenovka je pro mě nepřijatelná,ale kdybych náhodou zbohatnul,díky za rozšíření obzorů.Věděl jsem,že se lyžáky rozšiřují (což mi nepomohlo),ale že se dělají na míru,to mě ani nenapadlo. Upraveno 7. ledna 2013 uživatelem Marfael Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2013 Pěkná reportáž,díky, cena mi nepřijde až tak srašná, vzhledem k tomu kolik času v lyžákách strávím.Zajímaly by mě dojmy z lyžování, nějaké detaily, jak se mu jezdí, jak dlouho se v nich dá vydržet, jaké má lyže, nějaké fotky z lyžování. Nemám nijak atipickou nohu, takže zatím asi pro mě zbytečnost, ale jednou možná. Lange se pěkně po několika lyžováních přizpůsobily a teď je to paráda sedí jak přibité, žádná vůle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2013 Dali: Mluvím za tajemného majitele, který se odtajní, až dorazí dom, do tundry...Trošku to ale odhalím, zkušenost praktická ještě chybí, ve Schladmu už to zkusit nešlo, takže až koncem ledna v jámě lvové dolomitické(Val Gardena a potažmo střediska napojená na Sella Ronda) příjde pořádný testung. Majitel jezdí ortodoxně slalomky, povětšinou Racetigery od Völklu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2013 Majitele bot Strolz znám, hroznej ocas . Jinak Strolzy dělají v Harfasport Praha. Byl jsem se podívat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2013 Pěkný fotoseriál, to jsem vůbec netušil ,že se něco takového dělá..... Já sháním nějaké dvoupřaskové lyžáky se zadním vstupem už druhou sezonu a furt je ještě nemám.Už loni jsem doporučoval Alpinu, která je pořád vyrábí. Vyrábí je ještě řada dalších výrobců, ti je však na náš trh nedováží. Obrať se sem. KLIK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se