Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 7,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

Wanderer

Dneska zase černej stroj a černý hodinky. Tohle víc vintage už být nemůže...  

Jeronimo

Kapitán

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

f7b80d829cfbbdf9477a639ef9b3d

VintageLover

18 Karatova paráda

Víkendové foto s drahou polovičkou...

Dnes rovněž na vlně Dynamic

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paráda, vypadá to na supr stav.  Moje jsou jěště před ozdravnou kúrou.  Gratuluju

díky moc...od úterý jsou po GO strojku včetně přetěsnění a částečném přeleštění tahu od pana Frýdla a řekl bych za velmi rozumnou cenu /jen jsem 2 měsíce čekal/...mohu jenom doporučit...opticky byly ale v super stavu již před GO.. :)  ..chystám je do chlubírny.. až budu mít více času..

Odkaz ke komentáři

Tohle je nádhera... říkáš že si třetí generace? Dej k dobru nějakej příběh...

Díky. Tak příběh? Dobře, ale jenom jeden děti.... to bylo tak, kdysi dávno.. :-). Děda si je koupil ve vojenském výprodeji v roce cca 1936 (možná později a možná i jinde). Tátovi řekl, že je tam koupil ještě před válkou. Nosil je na ruce celý život. Zemřel, když mi bylo 5, ovšem matné vzpomínky na tyto hodinky mám. Pamatuji si je podle světle hnědého pásku. Po dědovo smrti je začal nosil táta. Kůži vyměnil za nepadnoucí tah (v roce 1985 se kovové tahy na rozteč 24 mm sháněli opravdu blbě). Nosil je do práce, po práci je nechával položené v kuchyni na stole a já si s nimi hrál :-). Bohužel mu v rámci jedné služemní cesty spadly na zem tak šiíkovně, že u nich rozbil sklíčko a ulomil hodinovou i minutovou ručku. Jeho hodinář mu tam dal ne moc podobné ručky z ruských poběd.

Když jsem před 4 lety objevil při snaze dát dohromady zlaté kapesní hodinky po babičce (od tohoto dědy :-) ) tohle forum. Zjistil jsem, že na ruce už nechci žádný baterkový quartz, ale mechaniky. Koupil jsem své první Doxy a ukázal je tátovi, ten z nich byl nadšený a řekl mi, že by zase asi začal nosit Omegy po dědovi. Já na ně úplně zapoměl... jak mi je ukázal, tak mi bylo jasné, že je chci. To zase nechtěl táta :-). Nakonec mi je dal jako dárek k promoci, ve chvlíli kdy jsem konečně ve 30 dodělal dálkově VŠ :-). KONEC.....

....no a jelikož mám dvě dcery, přemýšlím co pak jednou s nimi. Možná jednu generaci přeskočí a skončí až u vnuka :-)

odkazy:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/43305-kapesni-hodinky-info-a-rada/

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51721-vecny-puntickar-aneb-zpatky-na-zacatek/page-2?p=1250086

Ještě bych doplnil - ty krásné ručky, které maji teď jsou díky Tondakovi. ještě jednou mu děkuju za to, že mi pomohl sehnat téměř nesehnatelné

Upraveno uživatelem Delawer
Odkaz ke komentáři

Nene, to by mě kleplo:-DD

Ale to plátování je hustý... Za světla udělám víc fotek.

Ale pár věcí mi vrtá hlavou... Za prvý, na strojku ani nikde jinde neni výrobní číslo... vlastně na strojku není vůbec žádný povídání, který by tam mělo bejt... Zná někdo vysvětlení?

A druhá věc: Korunka... je to originál?

Odkaz ke komentáři

Nene, to by mě kleplo:-DD

Ale to plátování je hustý... Za světla udělám víc fotek.

Ale pár věcí mi vrtá hlavou... Za prvý, na strojku ani nikde jinde neni výrobní číslo... vlastně na strojku není vůbec žádný povídání, který by tam mělo bejt... Zná někdo vysvětlení?

attachicon.gif_9290018.JPG

attachicon.gif_9290015.JPG

A druhá věc: Korunka... je to originál?

attachicon.gif_9290010.JPG

Jsou fakt pěkný :rolleyes: , gratuluji. Fotky v aukru byly na prd ..

Korunka je Certina (např. http://www.ebay.co.uk/itm/NOS-Certina-Certina-DS-5-pieces-Genuine-Swiss-Made-Watch-Crowns-/281453171967?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4187ea94ff)

To, že na strojku není výr.číslo je divné, ale já to u jedněch speedmasterů mám taky. Vzhledem k tomu, že Omega má ve výrobě celkem pořádek tak odhaduji, že hodinky byly dříve opravovány a poškozené díly vyměněny za nové. A tam, pokud je to díl na výměnu, tak se výr.číslo asi nedává. O výměně dílů by poté svědčilo i to, že tam chybí nápisy typické pro chromometry (adjusted to .... positions atd.)

Podle databáze by tam měl být cal. 561 nebo 564. To mám teď náhodou zjištěno, protože přesně takový strojek zrovna sháním :) (bohužel jsou drahé jak prase :( ). Mám totiž pouzdro se stejným ref. 168.017, ale moje je v nerez oceli, nikoliv pozlacené. A podle databáze omegy by to asi mělo být nerezové:

Reference ST 168.0017

International collection 1967 Movement Type: Automatic chronometer certified Caliber number: 561 / 564 Cal. 561

Created in 1958, 24 jewels

Cal. 564

Created in 1965, 24 jewels

Both with central sweep-second hand

Functions Date, Chronometer Case Stainless steel     Ještě jsem prohlížel rozdíly mezi kalibry a podle té jedné fotky by to snad mohlo odpovídat cal. 565 (podle umístění nápisu o počtu "šutrů") : http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Omega_565
Odkaz ke komentáři

Děkuju za info...

Ref. 168.017 obsahuje podle toho co jsem hledal všechny druhy pouzder...

Vzhledem k rychlonastavení data, by to měl být kalibr 564, ale pokud by to byla 565, pak by to znamenalo, že byl vyměněn celej stroj... ale ani to by nevysvětlovalo, že na stroji není nikde ani číslo kalibru... trošku záhada:-)

Taky jsem nikde nenašel takovej šedivej (až skoro do zelena), ke středu zesvětlující se cifr...

No, korunku a sklo nechám vyměnit a budou to krasavice jako za mlada:-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

moc hezká Connie, já mám podobnou 168.018 s cal 564 z roku 1970. Je divné, že tam nemáš sériové číslo ani adjustaci, je otázka jestli to nakonec vzhledem ke korunce není frankenwatch a nemáš tam nechronometrovou verzi kalibru 5xx.

Tady je mizerná fotka mých Omeg vedle DJ

007.jpg

Zdravím Ondra

Děkuju za info...

Ref. 168.017 obsahuje podle toho co jsem hledal všechny druhy pouzder...

Vzhledem k rychlonastavení data, by to měl být kalibr 564, ale pokud by to byla 565, pak by to znamenalo, že byl vyměněn celej stroj... ale ani to by nevysvětlovalo, že na stroji není nikde ani číslo kalibru... trošku záhada:-)

Taky jsem nikde nenašel takovej šedivej (až skoro do zelena), ke středu zesvětlující se cifr...

No, korunku a sklo nechám vyměnit a budou to krasavice jako za mlada:-)

Odkaz ke komentáři

Formida Chronograph zřejmě s původním tahem

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...