Jaryn Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Citovat Primátora mám zafixovaného jako nepoživatelný patok. Něco se během tří let, co jsem ho neochutnal změnilo?Nezapoměl, Svijany zmínil a Starobrno je...no prostě škopek Citovat Nevím proč Starobrnu říkají moraváci starobahno a já měl poněm rychlý krok jak po Šaratici. Zlatej Starouš
honny Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 V Brně (a okolí) je x lepších piv než zrovna Starobrno... jen je občas problém je najít. Neříkám že jsem bůhvíjakej znalec, ale když mi to chutná, tak to poznám... Osobně ten tom v G taky moc nechápu... ale když to někoho baví pít... Radši si zajdu na Pegas nebo k Richardovi...
PepaSFI Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 předloni jsem byl na jedné akci v Brně v hotelu Slovan a tam měli Starobrno. Ratata čuňata brrrrrrrrr to bylo tak hnusný že to nešlo vypít ani na zapití oběda. Přitom to obvykle bývá pitelné, asi je to citlivější na údržbu.
giallo Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 K pivu Starobrno: Myslím, že jsou konzumenti většinou dvojího typu - jedni na něj nedají dopustit, druzí ho vůbec nemusí - já ač brńák patřím k těm druhým (nevím jestli bohužel nebo bohudík) Co se týče nakupování dobrých potravin. Pravda je, že kvalita většinou něco stojí (a to nejen v potravinách), což si většina národa zatím ještě neuvědomila. I když stejně tak ne vždy to platí obráceně: co je drahé-nemusí být automaticky dobré. Jako vnuk kulaka, který sabotoval kolektivizaci vesnice se snažím - když to jde - nakupovat "domácí maso" - od lidí, kteří prase doma na vesnici krmí v chlívku nebo králíky, kuřata či slepice na dvorku (nesmějí to ale dělat ve velkém a granulemi ). Pravda, je, že to musí většinou do mrazáku, což snižuje požitek "z každodenního čerstvého zboží", které je ale i tak v běžném českém supermarketu nedosažitelná. Dokonce mám i dodavatele domácího kravského mléka, proti kterému je plnotučné mléko vpodstatě voda. Většinou to takhle u přímých producentů maloproducentů jde koupit de facto levně, protože v tzv. "výkupu" jim dají např. za litr mléka s tučností 4,5% asi tak 8 Kč a pak se na tom obchodní řetězce napakují (litr polotučného 1,5% mléka za 12 Kč) Stejně tak lze řešit i zeleninu. Stojí to sice nějaké to pátrání v místě bydliště či rekreační chaty, chalupy atd. - ale stojí to za to. Zvěřina bývá taky většinou kvalitní - pokud není někde z farmy - divoká zvířata většinou granule z masokostní moučky nežerou Pečivo je problém - to je potřeba skoro denně - ale když se podíváte na složení jednotlivých druhů pečiva (většinou k dispozici u koutku s pečivem), tak nejmíń E-ček, kypřidel a zlepšovačů těsta a jiných sr.ček je v tom nejobyčejnějším chlebu. Pravdou ale zůstává, že taky chodím spoustu věcí nakupovat do řetězců (i když se snažím maso, ovoce a zeleninu jen naprosto minimálně).
Jaryn Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 giallo napsal: K pivu Starobrno: Myslím, že jsou konzumenti většinou dvojího typu - jedni na něj nedají dopustit, druzí ho vůbec nemusí - já ač brńák patřím k těm druhým (nevím jestli bohužel nebo bohudík) Co se týče nakupování dobrých potravin. Pravda je, že kvalita většinou něco stojí (a to nejen v potravinách), což si většina národa zatím ještě neuvědomila. I když stejně tak ne vždy to platí obráceně: co je drahé-nemusí být automaticky dobré. Jako vnuk kulaka, který sabotoval kolektivizaci vesnice se snažím - když to jde - nakupovat "domácí maso" - od lidí, kteří prase doma na vesnici krmí v chlívku nebo králíky, kuřata či slepice na dvorku (nesmějí to ale dělat ve velkém a granulemi ). Pravda, je, že to musí většinou do mrazáku, což snižuje požitek "z každodenního čerstvého zboží", které je ale i tak v běžném českém supermarketu nedosažitelná. Dokonce mám i dodavatele domácího kravského mléka, proti kterému je plnotučné mléko vpodstatě voda. Většinou to takhle u přímých producentů maloproducentů jde koupit de facto levně, protože v tzv. "výkupu" jim dají např. za litr mléka s tučností 4,5% asi tak 8 Kč a pak se na tom obchodní řetězce napakují (litr polotučného 1,5% mléka za 12 Kč) Stejně tak lze řešit i zeleninu. Stojí to sice nějaké to pátrání v místě bydliště či rekreační chaty, chalupy atd. - ale stojí to za to. Zvěřina bývá taky většinou kvalitní - pokud není někde z farmy - divoká zvířata většinou granule z masokostní moučky nežerou Pečivo je problém - to je potřeba skoro denně - ale když se podíváte na složení jednotlivých druhů pečiva (většinou k dispozici u koutku s pečivem), tak nejmíń E-ček, kypřidel a zlepšovačů těsta a jiných sr.ček je v tom nejobyčejnějším chlebu. Pravdou ale zůstává, že taky chodím spoustu věcí nakupovat do řetězců (i když se snažím maso, ovoce a zeleninu jen naprosto minimálně). Ovoce a zeleninu vynechej, maso je maso
B.F.G. Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 K tomu Starobrnu - mám konkrétně na mysli 11° to je imho nadprůměrné pivo. Ale zkazit se dá v hospodě cokoliv.
giallo Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 B.F.G. napsal: K tomu Starobrnu - mám konkrétně na mysli 11° to je imho nadprůměrné pivo. Ale zkazit se dá v hospodě cokoliv. To je fakt - trubky a hospodskej dělají hodně ;o) Já jsem spíš na víno - takže pivo piju zásadně jen v hospodě a to ještě víceméně jako iontový nápoj po sportu.
raven Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Kvalita potravin v ČR je skutečně otřesná... Nakupupeme většinou v Bille, protože to máme nejblíž z domu. Maso - to je tragedie - kuřecí už jsem takžka vyřadil z jídelníčku, protože za něco, co má přinejlepším chuť jako polystyren, nehodlám platit (a přitom bych tak rád zaplatil dvojnásobek za něco normálního). Hovězí - svíčková na regále není vůbec, roštená je jako podešev, zadní vcelku jde... Vepřové je na tom chuťově asi nejlépe, občas se dá najít i rozumný kousek ale mezi slepými jednooký králem. Zelenina vypadá vcelku slušně, ale mnohdy to u toho vypadání končí. Rajčata nemají žádnou chuť (a to opominu, že mají jenom jeden druh, což je dost nešťastné) kromě cherry, u kterých zase člověk musí zkoumat každou vaničku, aby nevzal nahnilá. Mohl bych pokračovat dál... Nejhorší na tom je, že si za to fakt můžeme sami (spotřebitelé), protože všichni kupují humus. Krásně je to vidět u uzenin. Chtěl jsem nakoupit nějaké salámy, ale cokoli, co je trochu kvalitnější (což znamená dražší) se moc neprodává, a tak to na pultě leží déle a také to podle toho vypadá, takže když jsem přistoupil k pultu s tím, že potřebuji chorizo a viděl jsem tu oschlou hrůzu, tak mě velmi rychle přešla chuť, další položka na seznamu byla šunka. Bohužel se má představa šunky (něco bez přídavku škrobu a namletých kopyt) značně liší od většiny ostatních zákazníků. Zatímco "šunka" za 100 Kč/kg mizela v nákupních vozících ostatních nakupujících takřka nadzvukovou rychlostí, skutečná šunka z masa se krčila někde vzadu a vypadala unaveněji než já po celotýdenním provozu... Dopadlo to tak, že jsem z oddělení odešel s kusem obstojně vypadající slaniny a pocitem zmaru...
Jaryn Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 raven napsal: Kvalita potravin v ČR je skutečně otřesná... Nakupupeme většinou v Bille, protože to máme nejblíž z domu. Maso - to je tragedie - kuřecí už jsem takžka vyřadil z jídelníčku, protože za něco, co má přinejlepším chuť jako polystyren, nehodlám platit (a přitom bych tak rád zaplatil dvojnásobek za něco normálního). Hovězí - svíčková na regále není vůbec, roštená je jako podešev, zadní vcelku jde... Vepřové je na tom chuťově asi nejlépe, občas se dá najít i rozumný kousek ale mezi slepými jednooký králem. Zelenina vypadá vcelku slušně, ale mnohdy to u toho vypadání končí. Rajčata nemají žádnou chuť (a to opominu, že mají jenom jeden druh, což je dost nešťastné) kromě cherry, u kterých zase člověk musí zkoumat každou vaničku, aby nevzal nahnilá. Mohl bych pokračovat dál... Nejhorší na tom je, že si za to fakt můžeme sami (spotřebitelé), protože všichni kupují humus. Krásně je to vidět u uzenin. Chtěl jsem nakoupit nějaké salámy, ale cokoli, co je trochu kvalitnější (což znamená dražší) se moc neprodává, a tak to na pultě leží déle a také to podle toho vypadá, takže když jsem přistoupil k pultu s tím, že potřebuji chorizo a viděl jsem tu oschlou hrůzu, tak mě velmi rychle přešla chuť, další položka na seznamu byla šunka. Bohužel se má představa šunky (něco bez přídavku škrobu a namletých kopyt) značně liší od většiny ostatních zákazníků. Zatímco "šunka" za 100 Kč/kg mizela v nákupních vozících ostatních nakupujících takřka nadzvukovou rychlostí, skutečná šunka z masa se krčila někde vzadu a vypadala unaveněji než já po celotýdenním provozu... Dopadlo to tak, že jsem z oddělení odešel s kusem obstojně vypadající slaniny a pocitem zmaru... Mám trochu štěstí, že dost známejch dováží soukromně maso a jiné z vesnic ( není míněno urážlivě) takže nemusím tolik do rádobycenter, protože to se doopravdy nedá pozřít. Kuřecí jsem měl naposled na jaře a ještě teď je mi šoufl. Byla z toho suchýho masa cí*** moučka nebo čím to krměj. Se divím, že to drželo pohromadě asi mají dobrej klíh. Jinak je pravda, že si jako zákazníci za to můžem sami, ale jak to změnit když důchodci houfně pořádají nájezdy na slevy. Obchodům tady to pak stačí. V Německu nebo Francii je stejný výrobek úplně o něčem jiném.
little_w Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 pridam svou trosku do mlyna. bydlim v UK a i kdyz jsme si ze zacatku zvykali na mistni potraviny, je pravda, ze ted pri obcasnych cestach do CR se ty rozdily v kvalite uz daji velice snadno poznat. rozdil neni - jak uz tady bylo receno 100x - v retezcich, je tady stejne Tesco, nemecke obchody (Lidl, Aldi, Netto) a dalsi. rozdil je v tom, ze takove otresne vydrbavani se zakazniky by tady proste neproslo. samozrejme ze strany zakazniku. proste by tam nekupovali. na druhou stranu, kupni sila je trochu jinde. vsichni duchodci, ktere znam (a znam jich dost) jezdi nejmene jednou, casto vsak spis trikrat rocne na dovolenou. maji penize na jakz takz obstojny zivot (i kdyz se samozrejme musi asi uskrovnovat, jako vsude), tak se nemusi sidit nakupovanim nepozivatelnych zbytku. na druhou stranu ale musim priznat, ze kdyz jsem byl v CR naposledy, koncem srpna, tak jsem nakupoval v Tescu, a i kdyz jsem byl hrube nespokojeny jak s kvalitou, tak s pristupem k zakaznikum, pri te moji dnesni rozezranosti bych ani nevedel, kde jinde nakupovat. jo, chtelo by to vice starych dobrych vyrobcu-prodejcu (na jednom ruzku pekar, na druhem reznik-uzenar,...), ale udelali jsme si to asi sami.
Onisan Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Takže pánové, udělal jsem ekonomicko/časovou rozvahu a je to jasné.... vyplatí se mi jednou za 14 dní vyrazit do Říše a nakoupit tam jídlo a pití (s vyjímkou CocaColy) .. nejenom, že ty věci jsou kvalitnější, ale jako bonus i lacinější... Pokud spojím nákup potravin i s nákupem běžné kosmetiky tak se už začíná jednat o citelnou procentuální úsporu.
RomanP Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Onion : Jenomze, to je casove uplne sileny. Nereknu, kdybys bydlel v Chebu.
Chumpus Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Z Prahy to šílený je, protože při dobrý vůli to zabere min. 5 hodin. A vyplatí se to když jede víc lidí, což je zase těžký dát na pravidelný bázi dohromady. Takže my pražáci jsme v tomhle ohledu v řiti...
giallo Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Konečně vyvážená strava - rostlinná i živočišná bílkovina "all in one".
Onisan Odesláno 12. října 2009 Nahlásit Odesláno 12. října 2009 Chumpus napsal: Z Prahy to šílený je, protože při dobrý vůli to zabere min. 5 hodin. A vyplatí se to když jede víc lidí, což je zase těžký dát na pravidelný bázi dohromady. Takže my pražáci jsme v tomhle ohledu v řiti... Pro mně ne.... já jinak chodím na nákup nárazově a když už vyrazím do Tesco v Letňanech tak tam zůstanu vždycky tak dvě hoďky... takže když tomu dám řád tak mně to časově vyjde podobně.. a stejně o víkendu většinou jedu někam na výlet.. a směrem na západ od Prahy je dost míst kde je to pěkné... Během své poslední návštěvy do Říše jsem třeba navštívil muzeum v Chebu... prostě pohodka.. Jasně, není to jako zvednout zadek, chce to logistiku, ale neproveditelné to není... zvlášť když nemám děti...
XXXfazerXXX Odesláno 12. října 2009 Nahlásit Odesláno 12. října 2009 Onion napsal: Pro mně ne.... já jinak chodím na nákup nárazově a když už vyrazím do Tesco v Letňanech tak tam zůstanu vždycky tak dvě hoďky... takže když tomu dám řád tak mně to časově vyjde podobně.. a stejně o víkendu většinou jedu někam na výlet.. a směrem na západ od Prahy je dost míst kde je to pěkné... Během své poslední návštěvy do Říše jsem třeba navštívil muzeum v Chebu... prostě pohodka.. Jasně, není to jako zvednout zadek, chce to logistiku, ale neproveditelné to není... zvlášť když nemám děti... Asi tri kilaky nad Varama po prave ruce smerem z Prahy,obec Zalmanov,vyroba uzenin Pelant,vzorkova prodejna otevrena do 14 hodin-burty co neprasknou pri opekani a i ostatni uzeniny muzu doporucit.Mas to po ceste.Bufik Horesedly.Slusny klobasy a domaci kedr.Nedoporucuju brat toho vic sebou,po kratkym case se jim to kazi.Kdybys mel naladu,dej vedet-stopnu te po ceste a kouknu na tvoje BP.Na nakupy doporucim Hof a na celej den Weiden s velice slusnym Aquaparkem,furt lepsi jak vocumovat v Chebu namesti a stetky
Onisan Odesláno 12. října 2009 Nahlásit Odesláno 12. října 2009 Já mám cheb rád.. miluju tamní muzeum
Návštěvník Ondra Odesláno 12. října 2009 Nahlásit Odesláno 12. října 2009 Do Česka se dostaly jogurty od firmy Zott, které obsahují kousky kovu. http://byznys.lidovky.cz/do-ceska-se-dosta...moje-penize_abc Co k tomu dodat...?
Chumpus Odesláno 12. října 2009 Nahlásit Odesláno 12. října 2009 Onion napsal: Pro mně ne.... já jinak chodím na nákup nárazově a když už vyrazím do Tesco v Letňanech tak tam zůstanu vždycky tak dvě hoďky... takže když tomu dám řád tak mně to časově vyjde podobně.. a stejně o víkendu většinou jedu někam na výlet.. a směrem na západ od Prahy je dost míst kde je to pěkné... Během své poslední návštěvy do Říše jsem třeba navštívil muzeum v Chebu... prostě pohodka.. Jasně, není to jako zvednout zadek, chce to logistiku, ale neproveditelné to není... zvlášť když nemám děti... Souhlasím že vyjet jednou za čas, spojit to s výletem a nakoupit trvanlivější potraviny se vyplatí. Obzvlášť když se člověk s někým domluví. Ale na pravidelné bázi to je složitější, takže rychle se kazící potraviny holt kupovat u nás. Naštěstí dobrý řezník se najít dá, akorát s ovocem a zeleninou to je komplikovanější. Naštěstí se už i u nás dá bedýnkovat, takže řešení taky je.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se