Přejít na obsah

Rada k Navitimer

bpk

Doporučené příspěvky

Cau chlapi. Shanim radu koupil jsem u dusaka klasicke navitimery a chovaji se nejak podivne. Kdyz se mi natahuji na ruce pri pohybu tak se na tahuji 2-3 (jako by setrvacnost) vteriny a obcas je citit i "drnceni" z natahu do ruky. Je to normalni treba tim ze je to novy kus ? Jake mate zkusenosti. Moje starsi omegy seamaster se chovaji bez problemu a kdyz jsem je porovnaval tak zadnou setrvacnost nevnimam. Pls o vase zkusenosti. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napadá mne jedno vysvětlení, ale jsem línej dohledávat jaký strojek mají Navitimery.

Některé hodiny mají oboustranný automatický nátah, což znamená, že ať se rotor točí na jakoukoliv stranu, tak se hodinky natahují.

Ovšem pak jsou strojky s jednostranným (levo- nebo pravosměrným) nátahem, které se natahují jen při pohybu rotoru jedním směrem. Při pohybu druhým směrem se tam pružina napne a po uvolnění se začne uvolňovat a to způsobuje to drnčení (vibrace) do ruky.

Tudíž je to úplně normální.

P.S. Nejsem hodinář takže to neumím vysvětlit odborně, takže pokud se tady najde nějaký profík, ať to vysvětlí se správnými slovními výrazy prosím.

Odkaz ke komentáři

Mal som X windy Hamilton a boli to tie same " zazitky " co popisujes, ale nevadilo mi to - tesil som sa , ze su velmi presne. Rotor sa tocil sileneee ako na reztazi nejakeho rapera ten vnutorny disk privesku o priemere 10 -20 cm :oneeyed02: ,:speak_cool: .

Odkaz ke komentáři

Vše podstatné už bylo řečeno, takže jenom potvrdím: ano, je to normální. Rotor s jednostranným nátahem se ve svém "zbytečném" cyklu točí jako šílený a kdyby jsi přiložil ucho k hodinkám v momentě kdy se dotáčí (a nebo šikovně v tom správným směru pohnul rukou), tak většinou uslyšíš zvuk trochu jako od cvrčka. To se právě strojek opravdu natahuje...

edit: jen pro upřesnění - v současném modelu Navitimer je caliber 23 což je modifikovaná ETA Valjoux 7753

Upraveno uživatelem Kalifx
Odkaz ke komentáři

Jo vzpomínám si, že moje Omegy Speedmaster Day/Date (7751), které jsem nosil na řemenu úplně "chodily" po ruce. Poprvé jsem se toho docela lek', ale byly úplně v pohodě (teda až do té doby než mi je ukradli). Jsem úředník, určitě ne hyperaktivní, ale nevzpomínám si, že bych je během několika let musel ručně dotahovat (samozřejmě kromě případů, kdy předtím nějakou dobu ležely v trezoru)...

Odkaz ke komentáři

Taky omega spm day date, když se nosí na tahu není to tak cejtit jako na řemenu. Líbilo se mi, že cejtím, jak "strojek maká".

Nepatřím k nějak moc aktivním jedincům, jsem většinu času buď u compu nebo v autě a taky jsem je nikdy nemusel dotahovat ručně.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...