bpk Odesláno 30. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2009 Cau chlapi. Shanim radu koupil jsem u dusaka klasicke navitimery a chovaji se nejak podivne. Kdyz se mi natahuji na ruce pri pohybu tak se na tahuji 2-3 (jako by setrvacnost) vteriny a obcas je citit i "drnceni" z natahu do ruky. Je to normalni treba tim ze je to novy kus ? Jake mate zkusenosti. Moje starsi omegy seamaster se chovaji bez problemu a kdyz jsem je porovnaval tak zadnou setrvacnost nevnimam. Pls o vase zkusenosti. Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 30. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2009 Napadá mne jedno vysvětlení, ale jsem línej dohledávat jaký strojek mají Navitimery. Některé hodiny mají oboustranný automatický nátah, což znamená, že ať se rotor točí na jakoukoliv stranu, tak se hodinky natahují. Ovšem pak jsou strojky s jednostranným (levo- nebo pravosměrným) nátahem, které se natahují jen při pohybu rotoru jedním směrem. Při pohybu druhým směrem se tam pružina napne a po uvolnění se začne uvolňovat a to způsobuje to drnčení (vibrace) do ruky. Tudíž je to úplně normální. P.S. Nejsem hodinář takže to neumím vysvětlit odborně, takže pokud se tady najde nějaký profík, ať to vysvětlí se správnými slovními výrazy prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 30. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2009 No jestli je v tom nějaký odvar ETA 7750 s jednostraným nátahem, jakože asi je, tak to co pociťuješ je klasický efekt divokého rotoru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 30. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2009 Je tam 7750, a je to normalni. Ten kalibr neni primarne urcen pro manualni natah. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 Mal som X windy Hamilton a boli to tie same " zazitky " co popisujes, ale nevadilo mi to - tesil som sa , ze su velmi presne. Rotor sa tocil sileneee ako na reztazi nejakeho rapera ten vnutorny disk privesku o priemere 10 -20 cm , . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bpk Odesláno 1. října 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 Diky za odpoved asi se s tim budu muset smirit i kdyz proti omegam je to sok to simrani do ruky kdyz se kolecka vevnitr roztoci i zvukove je to nejak vic slyset Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 Diky za odpoved asi se s tim budu muset smirit i kdyz proti omegam je to sok to simrani do ruky kdyz se kolecka vevnitr roztoci i zvukove je to nejak vic slyset Si to uzij,nic nenormalniho u 7750...jak pise Gerhard X-Wind delaj to same a IWC Aquatimer taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 Vcera jsem mel v ruce chronograf od SINNu , tusim ze 103 a tam jsem si toho vsimnul okamzite, az mi to trochu vadilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 (upraveno) Vše podstatné už bylo řečeno, takže jenom potvrdím: ano, je to normální. Rotor s jednostranným nátahem se ve svém "zbytečném" cyklu točí jako šílený a kdyby jsi přiložil ucho k hodinkám v momentě kdy se dotáčí (a nebo šikovně v tom správným směru pohnul rukou), tak většinou uslyšíš zvuk trochu jako od cvrčka. To se právě strojek opravdu natahuje... edit: jen pro upřesnění - v současném modelu Navitimer je caliber 23 což je modifikovaná ETA Valjoux 7753 Upraveno 1. října 2009 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 Ja to naopak vzdy bral jako klad (kdyz jsem mel Hamilton), ze se v tech hodinkach neco deje. Kazdemu jsem to ukazoval, daval poslechnout a uvadel je v uzas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 (upraveno) Volnoběh rotoru je pěkná věc na pokuk, ale na ruce úředníka je potřeba hodinky s jednostranným nátahem dotahovat růčo. Upraveno 1. října 2009 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 Jo vzpomínám si, že moje Omegy Speedmaster Day/Date (7751), které jsem nosil na řemenu úplně "chodily" po ruce. Poprvé jsem se toho docela lek', ale byly úplně v pohodě (teda až do té doby než mi je ukradli). Jsem úředník, určitě ne hyperaktivní, ale nevzpomínám si, že bych je během několika let musel ručně dotahovat (samozřejmě kromě případů, kdy předtím nějakou dobu ležely v trezoru)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 Taky omega spm day date, když se nosí na tahu není to tak cejtit jako na řemenu. Líbilo se mi, že cejtím, jak "strojek maká". Nepatřím k nějak moc aktivním jedincům, jsem většinu času buď u compu nebo v autě a taky jsem je nikdy nemusel dotahovat ručně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filipisek Odesláno 6. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2010 ahoj pravda, X-windy se při určitém pohybu tak roztočily, že se mi z toho třepala celá ruka, bylo to fajn, aspoň jsem věděl, že je mám na ruce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se