King Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2009 (upraveno) Skyline, dopustil ses nováčkovské chyby. Upozorňovat na zdejším fóru na to, že je drtivá většina švýcarských hodinek naleštěná ETA, to se se zlou potážeš. Většina lidí zde jde do kolen z nápisu Swiss Made a když je na číselníku ještě nějaké libozvučně znějící jméno, jako třeba "brajtle", je iluze téměř dokonalá. Z mého technicistního pohledu není důležité, jestli je pouzdro postříbřené, pozlacené nebo pokarbonované, případně co má na sobě napsáno, ale co je uvnitř. A v tom je asi rozdíl mezi Seikem a šv. produkcí. Zatímco Seiko má cenu úměrnou kvalitě kalibru, a to od Seiko 5 za 1500, až po Credor za 500 000, identický stroječek ETA najdeš ve Swiss Made hodinkách za 15000, ale i za 100 0000. Bohužel naprostá většina dnes žijících značek ve švajcu existuje nejen proto, že můžeš koupit swatchky za pětikilo českých, ale především proto, že nemá své kalibry a využívá eťácké masovky. Pokud jim to někdo baští, budiž jim přáno. Přiznám se, také se mi spousta švýcarských hodinek líbí, mým snem je už spoustu let Tag Heuer Carrera, i přes ETA Valjoux. Ale pokud bych se měl rozhodnout, jestli za 70 000 THC nebo za 75 000 Seiko Ananta, není co řešit - Seiko. A bude mi úplně jedno, že s nimi zdaleka tolik nezamachruju. Respektive vůbec, je to přece jen obyčejné Seiko. Čímž jsme se oklikou dostali k Anantám. Jsem docela překvapený, kolik negativních reakcí tady vzbudily. Mě uchvátily na fotkách, video mě srazilo do kolen a osobní setkání v Koscomu mě knokautovalo. Špičkový, technicistní design a zpracování, odkaz na nejlepší sečnou zbraň planety s ojedinělou metodou výroby, perfektní kalibr. Jak říkám, jsem překvapený. Ale co, alespoň je nebudu potkávat na každé druhé ruce, až si je jednou koupím. Upraveno 26. listopadu 2009 uživatelem King Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2009 Ty asi budeš hodně technicky založen, snad proto je tvoje vyjadřování k lidem ničím nepodložená generalizace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jan M Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 (upraveno) Japonsky mluví jen Japonec ze SEIKA, komentář a titulky jsou korejské. Jen pozn. Komentář i titulky jsou čínské ne korejské. Korejci nepoužívají znakové písmo (které je v příspěvku) již hodně dlouho. Mají svou abecedu (která pro většinu evropanů stejně vypadá jako znaky). A korejština to taky není. Japonsky opravdu mluví jen ten pán ze Seiko. Nechci poučovat jen jsem na Asii trošku zatížený.. Upraveno 27. listopadu 2009 uživatelem Jan M Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO? Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 Skyline, dopustil ses nováčkovské chyby. Upozorňovat na zdejším fóru na to, že je drtivá většina švýcarských hodinek naleštěná ETA, to se se zlou potážeš. Většina lidí zde jde do kolen z nápisu Swiss Made a když je na číselníku ještě nějaké libozvučně znějící jméno, jako třeba "brajtle", je iluze téměř dokonalá. Z mého technicistního pohledu není důležité, jestli je pouzdro postříbřené, pozlacené nebo pokarbonované, případně co má na sobě napsáno, ale co je uvnitř. A v tom je asi rozdíl mezi Seikem a šv. produkcí. Zatímco Seiko má cenu úměrnou kvalitě kalibru, a to od Seiko 5 za 1500, až po Credor za 500 000, identický stroječek ETA najdeš ve Swiss Made hodinkách za 15000, ale i za 100 0000. Bohužel naprostá většina dnes žijících značek ve švajcu existuje nejen proto, že můžeš koupit swatchky za pětikilo českých, ale především proto, že nemá své kalibry a využívá eťácké masovky. Pokud jim to někdo baští, budiž jim přáno. Přiznám se, také se mi spousta švýcarských hodinek líbí, mým snem je už spoustu let Tag Heuer Carrera, i přes ETA Valjoux. Ale pokud bych se měl rozhodnout, jestli za 70 000 THC nebo za 75 000 Seiko Ananta, není co řešit - Seiko. A bude mi úplně jedno, že s nimi zdaleka tolik nezamachruju. Respektive vůbec, je to přece jen obyčejné Seiko. Čímž jsme se oklikou dostali k Anantám. Jsem docela překvapený, kolik negativních reakcí tady vzbudily. Mě uchvátily na fotkách, video mě srazilo do kolen a osobní setkání v Koscomu mě knokautovalo. Špičkový, technicistní design a zpracování, odkaz na nejlepší sečnou zbraň planety s ojedinělou metodou výroby, perfektní kalibr. Jak říkám, jsem překvapený. Ale co, alespoň je nebudu potkávat na každé druhé ruce, až si je jednou koupím. mluvíš mi z duše já sám za sebe bych to ještě posunul - než rolex (který nemá s etou nic společného) tak raději něco z GS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 Jen pozn. Komentář i titulky jsou čínské ne korejské. Korejci nepoužívají znakové písmo (které je v příspěvku) již hodně dlouho. Mají svou abecedu (která pro většinu evropanů stejně vypadá jako znaky). A korejština to taky není. Japonsky opravdu mluví jen ten pán ze Seiko. Nechci poučovat jen jsem na Asii trošku zatížený.. Díky za opravu, sám jsem mírně zatížený jen na Japonsko, nesrozumitelnou hatmatilku jsem tipoval na základě názoru, že Země středu by se Seikama jinak než kopírováním nezabývala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 Mě se teda líběj moc a technicistní design se mi naopak líbí. Navíc spring drive je podle mě nedoceněná záležitost, ale ono to přijde Video super! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jan M Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 Díky za opravu, sám jsem mírně zatížený jen na Japonsko, nesrozumitelnou hatmatilku jsem tipoval na základě názoru, že Země středu by se Seikama jinak než kopírováním nezabývala. Třeba to bylo instruktážní video pro managery mamutích "obšleháren". K tomu Japonsku: Škoda je, že Japonsko (a jejich Seika) často spadne (nemyslím teď zdejší příspěvky) do kategorie "to levné z asie". Přitom poměr kvality a ceny je naprosto bezkonkurenční. A co teprve servis!! Pochlubím se s vlastní zkušeností s nákupem (ne Seika ale Longines) v Japonsku. Snad to nebude moc mimo téma. Slečna nasadila rukavičky. Přinesla čaj. Zavolala druhou ať se stará o zákazníky a sedli jsme si stranou. Poreferovala o kolekci a strojku o přesnosti atd. Když neznala odpověď omluvila se a vyhledala vše v katalogu či na netu. Věnovala mi snad 20 minut. A vůbec se nezlobila, že jsem řekl že si to nechám projít hlavou. Druhý den mě vítala jako krále (stále nevěděla jestli koupím). Při vyplnění záruční karty mi vše vysvětlila znovu nabídla čaj a zamávala mi na cestu. Přitom nešlo o žádné speciální hodinky. Běžná kolekce - hodinky kterých deně prodá asi dost. Při nákupu v prodejně Details v Praze mi špatně vyplnily záruční kartu. Během prodeje hulákal prodejce na další zákazníky ať si počkaj že má kšeft. Hádali se že to je dobře vyplněné a teprve druhý den, když jsem přitáhl Longines katalog tak uznaly chybu. Ani nevěděl co kam napsat. Omluvil to chytrák tím že se přece při takovím fofru splete každej a skoro jsem se jim omluvil já že jsem drzý že si kupuju hodinky u nich. Ale je fakt že japonskej způsob může fungovat zase jen u nich. Jde o to že na japonském trhu je vypěstován dobrý vztah se zákazníky. Když například reklamuješ zboží nikdo se tě neptá jestli jsi opravdu postupoval v souladu s návodem a nesnaží se vykroutit. Prostě to HNED vymění a víc se neptají. Omluví se a pošlou ti navrch malou sladkost jako omluvu (to je reálný případ a ne ojedinělý). Jenže ti zákazníci toho nezneužívají. A proto to funguje. Nedovedu si představit že by to fungovalo v Evropě, kde by každá druhá taková reklamace byl podfuk za účelem "vydělat" si tu sladkost navrch. Kéž by i u nás bylo víc takových poctivců jako v Japonsku!!! P.S. Omlouvám se za případné chyby v češtině. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
King Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 Ty asi budeš hodně technicky založen, snad proto je tvoje vyjadřování k lidem ničím nepodložená generalizace. Tak to pardon, Chose. Nepsal jsem náhodou "většina"? To je množství větší, než polovina. Myslíš, že se pletu? Považuješ to za nemístnou generalizaci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 Tak to pardon, Chose. Nepsal jsem náhodou "většina"? To je množství větší, než polovina. Myslíš, že se pletu? Považuješ to za nemístnou generalizaci? Myslím. Nebo snad máš podloženou informaci o názoru většiny členů Chronomagu na Ananty? Nemáš-li, nemístně generalizuješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 27. listopadu 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 Jen pozn. Komentář i titulky jsou čínské ne korejské. Korejci nepoužívají znakové písmo (které je v příspěvku) již hodně dlouho. Mají svou abecedu (která pro většinu evropanů stejně vypadá jako znaky). A korejština to taky není. Japonsky opravdu mluví jen ten pán ze Seiko. Nechci poučovat jen jsem na Asii trošku zatížený.. nepoučuješ, naopak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
King Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 (upraveno) Myslím. Nebo snad máš podloženou informaci o názoru většiny členů Chronomagu na Ananty? Nemáš-li, nemístně generalizuješ. Trošku se bojím, že ses nějak v té diskuzi ztratil. Co já vím, zmínka o té většině, která tě zjevně velmi trápí, se vztahovala na poblouznění značkou Swiss Made, nikoli na názor na Ananty, cituji: "Většina lidí zde jde do kolen z nápisu Swiss Made a když je na číselníku ještě nějaké libozvučně znějící jméno, jako třeba "brajtle", je iluze téměř dokonalá......... Čímž jsme se oklikou dostali k Anantám. Jsem docela překvapený, kolik negativních reakcí tady vzbudily." Ne, nemám podloženou informaci o názoru většiny členů Chronomagu ani na Swiss Made vs Made in Japan, ale buď si jistý, že kdybych měl tu chuť a čas, rozhodně bych tu nadpoloviční většinu swismejďáků dohromady dal. Jinak s ovšem myslím, že se tu s prominutím o prdu. Nebylo by krásné stočit hovor zpět na Ananty, o které tu kráčí? Upraveno 27. listopadu 2009 uživatelem King Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2009 Jo, trochu jsem se ztratil, přeci jen pátek večer udělá svý, už jsem byl línej to číst zpátky, kdo by taky čekal Swiss made v sekci Japonské hodinky. Jsem asi trochu alergickej na zatahování "názoru většiny" do jakékoliv diskuse, zavání mi to demagogií, navíc to vyznívá, že máš většinu členů za zaslepence, kteří si nevidí na špičku nosu. SD považuju jednu z mála opravdu revolučních inovací v hodinařině tohoto století, a některé modely Anant jsou jednoduše perfektní, bohužel mimo můj dostřel. Těším se na fotky z tvé packy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 28. listopadu 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2009 ten napad o navrate k teme Ananta sa mi velmi paci tato fotka Ananta Spring Drive GMT tu myslim este nebola. predpokladam, ze vzhladom k pozicii datumu sa nejedna o oficialnu marketingovu fotku plus maly bonus navyse Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
King Odesláno 1. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2009 ten napad o navrate k teme Ananta sa mi velmi paci tato fotka Ananta Spring Drive GMT tu myslim este nebola. predpokladam, ze vzhladom k pozicii datumu sa nejedna o oficialnu marketingovu fotku plus maly bonus navyse Ananty snad na žádné fotce nevypadají špatně. A jak vidno, dokonce ani zespoda. Akorát bych nemusel GMT, působí to na mě dojmem, že už je tam přeručičkováno. A nemusel bych vlastně ani Spring Drive, spokojil bych se s automatem za půlku. Jen tak mimochodem - máte někdo představu o tom, kolik toho vydrží ten titancarbid? Ty lesklé černé plochy přímo žadoní o poškrábání. Co vím, swiss v tomhle moc nejede, používají nějaký jiný způsob, kdy se prý ta černá dostane do hloubky struktury kovu, zatímco tohle je povrchová úprava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 1. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2009 Jen tak mimochodem - máte někdo představu o tom, kolik toho vydrží ten titancarbid? Ty lesklé černé plochy přímo žadoní o poškrábání. Co vím, swiss v tomhle moc nejede, používají nějaký jiný způsob, kdy se prý ta černá dostane do hloubky struktury kovu, zatímco tohle je povrchová úprava. Titankarbid má tvrdost asi 3000 Vickersů, je tvrdší než safír, škrábnout do něj můžeš z mně známých materiálů jen diamantem. Určitě toho vydrží víc, než PVD, jestli tím myslíš tu černou ve struktuře kovu. Zkoušel jsem to na svých Traserech , podle nich odhaduji hloubku struktury kovu zasaženou PVD na max 0,05 milimetru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 1. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2009 Ananty snad na žádné fotce nevypadají špatně. A jak vidno, dokonce ani zespoda. Akorát bych nemusel GMT, působí to na mě dojmem, že už je tam přeručičkováno. A nemusel bych vlastně ani Spring Drive, spokojil bych se s automatem za půlku. Jen tak mimochodem - máte někdo představu o tom, kolik toho vydrží ten titancarbid? Ty lesklé černé plochy přímo žadoní o poškrábání. Co vím, swiss v tomhle moc nejede, používají nějaký jiný způsob, kdy se prý ta černá dostane do hloubky struktury kovu, zatímco tohle je povrchová úprava. veru, dali si zalezat aj na tych automatoch vyssie v diskusii uvadzam svoju preferenciu /chrono/, gmt je aj na mna trochu prilis hlavonozec, ale clovek nikdy nevie.. na fotke je to coraz lepsie a lepsie. ticn lunetu mam na nejakych quartzkach /limited sportury, nevyznam sa v tom/, uz mi dvakrat padli sklickom na zem, zatial ani znamka oderu. sam som zvedavy, aj ked s takymi hodinkami ako Ananta sa clovek rypat v zemi nebude, obcas sa stane /ja napr. otlkam zarubne.. :)/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
King Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2009 Instant, chose: tak to jste mi udělali s tím TiCD radost. A už mě s těma fotkama nemučte, pls. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2009 Už tu proběhly někde ceny?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2009 Jsou to hezký hodinky, ale jsou dost přeplácaný. Skoro bych řekl, že je to kýč. U Seika mi vadí postup při vytváření nových modelů. Vezmou staré pouzdro, plesknou lepší nebo jen jiný kalibr, jiný ciferník a z jiného modelu ručky a hned je nový model na světě (viz. nové Seiko Alpinist a všechny ty nemožné NeoMonstra, MonsterSuma a pod.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.snake Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2009 nie som tu dlho ale urcite seiko ma tiez svoj styl u vacsiny modelov..jasne su aj vinimky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se