Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás chlapi,

mám na Vás otázku... plánuji koupi nových sluchátek a mám dvě možnosti ( mám jich teda o dost více, ale tyto dvě možnosti považuji za finální).

1. Grado SR325is

2. Shure E5

Jestli máte někdo zkušenosti aspoň s jedněma z nich, budu rád za názory... měl jsem možnost ozkoušet Grado SR225i, které už také hrají super... samozřejmě jsem si i já všimnul, že každá sluchátka jsou úplně jiná, ale rovnou píši, že není potřeba upřednostňovat Shure E5 kvůli velikosti. Hudbu nejraději poslouchám doma a v klidu. "Ven" beru Koss Porta Pro a bohatě stačí.

Odesláno (upraveno)
  ls8ls8 napsal:
Porovnavat otevrena a in-ear sluchatka nejde. Na poslouchani doma v klidu ber klasicka otevrena.

Ty Grado u mě jednoznačně vedou, Shure mi doporučil kamarád, jelikož prý super hrajou a v zahraničí se dají koupit asi o 60% levněji, než v ČR.

edit: pravopis

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

To je jako "Oblekovky nebo potapky? " :)

Myslim, ze tady se da fakt rict, ze oboje budou hrat velmi dobre a tudiz by asi bylo dobry se rozhodnout podle ostatnich preferenci - otevrena vs. uzavrena, na usi vs in-ear, ... pripadne podle toho, ktery pujdou sehnat vyhodneji.

Odesláno (upraveno)

Špunty jsou téměř vždy horší než klasický velký sluchátka,navíc ty Shure mi připadají jako profi odposlechy.

Grado jsou určitě lepší volba.Pouze tě upozorním na horší komfort nošení,a to z důvodu,že mušle přímo doléhají na ucho a to může být po kratší nebo delší době hodně nepříjemné.

Je to ale věc velice individuální a někomu to vadit nemusí.Každopádně doporučuji je vyzkoušet pokud máš možnost.Případně se poohlídnout po nečem jiném.

Výborný sluchátka dělají např.Sennheiser,AKG,Beyerdynamic nebo i Koss.

Ještě doplním,že pocit z nošení sluchátek Grado je podobný pocitu,který jsem zažíval na vojně při použití vojenských sluchátek.

Upraveno uživatelem HB63
Odesláno (upraveno)

E5 jsem v uších nezkoušel 325tky na uších ano, nakonec jsem se rozhodl pro in-ear UE tri fi 10 a jsem maximálně spokojen.

Poslouchám je doma i na cestách a zažívám audioorgasmy:) Upozorňuji, že v této kategorii budeš řešit i sluchátkové zesilovače, převodníky apod.:)

Edit

ls8ls8 napsal:
Porovnavat otevrena a in-ear sluchatka nejde. Na poslouchani doma v klidu ber klasicka otevrena.

lze to porovnávat - i s IE monitory "vyžaduji" zatmavenou místnost a absolutní pohodu, chce to ovšem zvyk.

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno
  jacob napsal:
Zdravím Vás chlapi,

mám na Vás otázku... plánuji koupi nových sluchátek a mám dvě možnosti ( mám jich teda o dost více, ale tyto dvě možnosti považuji za finální).

1. Grado SR325is

2. Shure E5

Ahoj

jak už někdo trefně poznamenal, jde o dvě nesrovnatelná řešení Obojí to hraje výborně, ale komfort nošení (někdo prostě nesnese špunt hluboko v uchu) a také vliv na ostatní členy domácnosti je někde úplně jinde.

Jinak nevyčerpatelnou studnicí je www.head-fi.org ale to asi víš :-)

Odesláno (upraveno)

Děkuji všem za názory, jelikož opravdu nebudu sluchátka nosit nikam ven, viděl bych to, že investice proběhne do těch Grado, které jsem měl vybrané jako první. Dnes jsem zkoušel nějaké in-ear od Koss a není mi to úplně pohodlné... pohodlnost vítězí :thumbsup_anim:.

2Duke: děkuji za ten odkaz, dlouhé zimní večery jsou ideální, abych si o tom něco přečetl.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno
  jacob napsal:
Děkuji všem za názory, jelikož opravdu nebudu sluchátka nosit nikam ven, viděl bych to, že investice proběhne do těch Grado, které jsem měl vybrané jako první. Dnes jsem zkoušel nějaké in-ear od Koss a není mi to úplně pohodlné... pohodlnost vítězí :thumbsup_anim:.

2Duke: děkuji za ten odkaz, dlouhé zimní večery jsou ideální, abych si o tom něco přečetl.

Na to fórum bacha nebo to bude drahé čtení :-) naštěstí ceny sluchátek (a nezapomínejme na sluchátkové zesilovače) klesají :-)

Odesláno

Ty Sure bych rozhodně jako poslechovky nebral. Grado je zvukově velmi dobrá volba, ale osobně mi vůbec nesedí na hlavě. Sám bych lovil u Sennheiseru na doma mají opravdu úžasné kousky.

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Ty Sure bych rozhodně jako poslechovky nebral. Grado je zvukově velmi dobrá volba, ale osobně mi vůbec nesedí na hlavě. Sám bych lovil u Sennheiseru na doma mají opravdu úžasné kousky.

Já to mám přesně obráceně. Grado mi sedí a jsou mi pohodlné, ale když jsem zkoušel Sennheiser HD600 ( doufam, že se nepletu), tak to nebyl úplně super pocit, i když Sennheiser hrály taky krásně.

Odesláno
Tady si muzes pocist. Toho kluka co to pise znam osobne. Muzes mu napsat, urcite ti rad poradi popr. nasmeruje jinam. Moje volba by byla Grada.
Odesláno
  jacob napsal:
Já to mám přesně obráceně. Grado mi sedí a jsou mi pohodlné, ale když jsem zkoušel Sennheiser HD600 ( doufam, že se nepletu), tak to nebyl úplně super pocit, i když Sennheiser hrály taky krásně.

JJ a vo tom to je, každej máme jiný ušiska a šešuli :D

Odesláno

Jestli na doma, tak něco ve stylu Sennheiser HD 580... to jsou luxusní sluchátka na domácí poslech. Hlavně to ale mít čím nakrmit.

Odesláno

Bejt tebou, zkusil bych opravdu ještě poslechnout pár modelů od sennheiser. Po dlouhým vybírání jsem před 7 lety pořídil HD590 a dodnes veliká spokojenost. Akorát neumí hrát drum´n´bass a podobný bláboly, na to opravdu nejsou:-). Jinak z tvýho výběru jednoznačně Grado.

Odesláno

Co se sluchátek týče, je každá rada problematická. Parametry sluchátek a testy jsou sice přínosné, ale je nutno vzít v úvahu více kritérií.

Tvar a velikost ucha - pocení, tlak na uši ... + jak dlouho a často je budeš používat (konstrukce sluchátek), poslochaný styl + zdroj muziky- kvalita výstupu + kvalita sluchu (parametry), místo použití - nebýt rušen a nerušit (typ).

Každý ti řekneme jen svůj názor podle svých kritérií, tobě však může vyhovovat úplně něco jiného.

Nejprve si odpověz na všechny otázky a zvol kategorii. Tím by ses měl vyvarovat podobného výběru, který jsi uvedl.

Samozřejmě, úplně nejlepší je možnost vlastního odzkoušení. Pokud vyhovují - neptej se a ber je.

Já mám AKG K 171 Studio, jsem naprosto spokojen a po jiných již raději nepátrám ... Jedná se o menší uzavřená sluchátka, která dosedají přímo na ucho. Řada uživatelů si stěžuje při delším poslouchání na bolestivý tlak a pocení uší, mě však vyhovují a s tímto problém nemám. Po zvukové stránce jsou velmi dobré.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...