Přejít na obsah

Co si myslíte o CITIZEN Promaster ???

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Pro USA se rádiem řízené hodinky nevyrábějí, tam to nefunguje. Proto taky na Ebay.com je téměř nenajdeš, taky v Asii se moc neprodávají. To co kupuje Japezz je ze Španělska, takže jednoznačně fungovat budou!

• Odpovědi 232
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Presne jak rika Kamil... Uz jsem to take zjistoval i kdyz kdyby to radio nefungovalo bylo by mi to celkem jedno o to tam ani tak nejde. Hlavne ze maji oboustranne antireflexni safir, velky prumer, titan, solidni vodotesnost 200M a zadnou obludnou lunetu jako obdobne hodinky teto tridy. Snad jen u Fortisu bych si vybral nejake co by se mi libily, ale cenove a velikostne uz urcite ne.

Odesláno

Ja puvodne vubec neplanoval nakup hodinek znacky Citizen, ale okolnosti mne k tomu donutily, protoze v me sbirce proste chybi sportovni hodinky, ktere muzu machat v mori, mohu s nimi odjet daleko mimo civilizaci a pritom budou mit stale presny cas a budou naprosto nezavisle na baterii, nemluve o nizssi nachylnosti na poskrabani diky celotitanovemu provedeni a safirovemu sklu. Vsechny tyto atributy tento model splnuje vcetne designoveho provedeni, a jinou alternativu jsem proste nikde neobjevil a to nizka cena nebyla tim hlavnim kriteriem.

as2030-50e.jpg

Odesláno

Já nechci kazit radost, ale všechny titanové hodinky, které jsem měl, se na povrchu poškrábaly relativně snadno. Pravda, byly to hodinky kolem 5-10 tisíc Kč a bylo to ca před pěti lety, spíše o něco více. Je možné, že dnes a v téhle cenové kategorii to bude vyřešené výrazně lépe.

Odesláno

Levnejsi titanove kousky by mnely byt jen potazene tenkou vrstvou titanu, nevim jak je to u toho kousku, ale pokusim se to jeste zjistit. Podle eshopu, kde je koupil Japezz tomu tak je i v tomto pripade. Case: Titanium TI.C.C. (Titanium Carbide Coating). Otazka je do jake miry to bude kvalitni. Neni tady nekdo kdo se uz touto problematikou zabyval???

Odesláno

Titanové hodinky se vyrábí celé z titanu, bez povrchového pokovování. A to i ty levnější. Potitanované bývají korunky a tlačítka. U těhto Citizenů je titanová barva na plastovém tlačítku. Z plastu proto, aby se rádiové vlny dostaly dovnitř.

Odesláno

Zajimave, to jsem vubec netusil! Znamena to ze kdyz si koupim titanove hodinky Casio za 2.000,- tak budou cele z titanu?

Odesláno

A ještě k tomu řízení rádiem - ten německý vysílač není ve Frankfurtu, ale v Braunschweigu. A Američané mají jeden vysílač stejného standardu kdesi v Coloradu, takže hodinky by měly fungovat. Vysílač v Anglii používá AFAIK jinou frekvenci, ale tyhle Citizeny by měy být schopny pracovat i s ní.

Mně se z téhle série líbí model, který má i ukazatel 24h - jen mám dojem, že ten neexistuje v rádiem řízené versi. Je to tak, nebo jsem něco přehlédl?

Odesláno
Zajimave, to jsem vubec netusil! Znamena to ze kdyz si koupim titanove hodinky Casio za 2.000,- tak budou cele z titanu?

Ano. Jedny také som mal v ruke. Bolo to masívny titan, žiadne pokovenie. Stali asi 1800 Kč. (Nesnažil som sa do nich niečim ryť. Usudzujem tak na základe celkovej váhy hodiniek. A z toho, že čo sa týka termodynamických vlastnosti sa správali ako kov.)

A podľa mňa je tvrdosť titanu len taký "urban myth". To čím je titan výnimočný je jeho pomer pevnosť/hustota(merná hmotnosť) čo je spôsobené typom jeho kryštálovej mriežky. (Teraz si ani za nič nemôžem spomenúť akú má. Od boku by som strelil že H8 to H znamená že je hexagonálna ale tá osmička mi nejako nesedí. Ale to neva koho by to zaujímalo tak nech sa opýta Mr. Googla.) Tak isto nie je až taký drahý ako si veľa ľudí myslí.

Odesláno

Ano je to tak, a když jsou celé z nerezu, tak je to také bez povrchového pokovování. Korunky bývají už také celé z nerezu, ale je to těžké předem poznat.

Odesláno

Tak to jsem rad, mnel jsem za to, ze cisty titan je pomerne hodne drahy a vzacny kov. Nemate nekdo fotografii jak zhruba vypadaji titanove hodinky po roce ne zrovna slusneho zachazeni? Treba ty JJ, nemuzes tady neco postnout?

Odesláno

Tyto Citizeny umí jen signál z Německa: Viz výtah z návodu.

Tyto hodinky jsou řízené prostřednictvím standardního rádiového časového signálu, vysílaného z Německa

Hodinky jsou vybaveny funkcí, která prostřednictvím přijímaného rádiového signálu zajišťuje automatické seřizování zobrazovaného časového a datového údaje. K aktualizaci těchto údajů dochází pravidelně dvakrát denně, vždy ve 3 a 4 hodiny po půlnoci. Uvedenou funkci, umožňující provést nastavení časového a datového údaje na základě přijímaného rádiového signálu, lze kromě toho kdykoliv manuálně aktivovat. U hodinek lze též v případě potřeby zavést časovou diferenci vůči standardnímu německému časovému údaji, kterou lze volit v krocích po jedné hodině.

Během příjmu jsou hodinky schopné přijímat standardní časový signál pouze z německého vysílače. Pro příjem časového signálu z jiných zemí nejsou konstruovány.

Při užívání hodinek v místech s časovým rozdílem vůči Německu je na hodinkách třeba nastavit příslušnou časovou diferenci. Postup při jejím nastavování je uveden v odstavci 5: "Funkce pro nastavení časové diference". Při nastavení požadované časové diference jiným než uvedeným způsobem dojde po příjmu signálu z Německa k opětovnému seřízení na vysílaný standardní německý časový údaj.

Odesláno

Flax: no tu ty titanové hodinky už chvíli nemám. Ale kolega jedny má, můžu se pokusit nafotit a postnout

ssykora: divné, ten návod jsem pak také četl. Asi jsem předtím koukal na jiný model s téměř identickým designem.

Odesláno
Tak to jsem rad, mnel jsem za to, ze cisty titan je pomerne hodne drahy a vzacny kov. Nemate nekdo fotografii jak zhruba vypadaji titanove hodinky po roce ne zrovna slusneho zachazeni? Treba ty JJ, nemuzes tady neco postnout?

Navyše čistý titan nie je až taký zaujímavý ako jeho zliatiny. Ako legúra veľmi pozítivne ovplyvňuje vysledné vlastnosti.

Odesláno

Titanové hodinky jsou samozřejmě o něco měkčí než je nerez, ale jsou podstatně lehčí, a na povrchu jsou jen podpisy nechtěných škrábanců. Zato safírové sklo je prakticky nepoškrábatelné.

Odesláno

Takze mam tomu rozumet tak, ze vyhoda titanu je jen v jeho mensi hmotnosti a antialergicnosti jinak je mekci nez nerez? Pokud tomu tak skutecne je jednoznacne pak volim verzi "stainless steel", protoze mam radeji tezssi hodinky.

Primo na chronomagu je tady clanek http://www.chronomag.info/clanek/2004-12-0.../materialy.html o materialech a tam je napsano:

"Na sportovní hodinky se mi zdá vhodnější kartáčovaná ocel, která i když se poškrábe, není to na ní moc vidět, nebo titan ? ten přežije prakticky vše. Ta keramika mne láká zkusit? uvidíme ? Ocel má svoji výhodu, že vypadá velmi slušně a přitom není drahá, takže pokud chcete slyšet moje cenově rozumné doporučení, tak na běžné nošení spíše ocelové hodinky."

Odesláno

Titan jako takový přežije skoro všechno, problém je výhradně v poškrábání povrchu. Kromě hodinek jsem z toho měl i přenosný počítač, takže vlastních zkušeností je dost.

Odesláno

Takze shrnuto a podtrzeno mikroskopicke skrabance vznikajici napr. pouhym oterem o odevy budou na titanu mnohem viditelnejsi nez na klasicke oceli?

Odesláno

U některých modelů z Ti Citizen používá vlastní povrchovou úpravu titanu Duratect, která několikanásobně zvyšuje odolnost pouzdra a tahu proti poškrábání. Výsledek by měl být lepší než nerez ocel.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...