Přejít na obsah

IWC

Tomáš Svoboda

Doporučené příspěvky

Toto je fakt nádhera :jawdrop:

Já bych je určitě neprodával ani za nic, jen velmi dobře uschoval a čas od času se na ně pro radost podíval. Pokud by tě zajímala historie (ne však cena) dá se napsat do Schaffhausenu s žádostí o výpis z knihy. Mají záznamy o tom, kdo od nich tehdy hodinky kupoval.

Je škoda, že já jsem na tom co se šance něco takového zdědit týče asi jako jako Miroslav Šimek když v povídce říkal "mně kdysi strýc bezzemek napsal, že po něm budu dědit veškerou půdu. Tak jsem se pak zastavil pro dva květináče a zase šel domů."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jay Doll napsal:
Toto je fakt nádhera :jawdrop:

Já bych je určitě neprodával ani za nic, jen velmi dobře uschoval a čas od času se na ně pro radost podíval. Pokud by tě zajímala historie (ne však cena) dá se napsat do Schaffhausenu s žádostí o výpis z knihy. Mají záznamy o tom, kdo od nich tehdy hodinky kupoval.

Je škoda, že já jsem na tom co se šance něco takového zdědit týče asi jako jako Miroslav Šimek když v povídce říkal "mně kdysi strýc bezzemek napsal, že po něm budu dědit veškerou půdu. Tak jsem se pak zastavil pro dva květináče a zase šel domů."

Toto je opravdu možné? To je skvělé, mohl by jsi mi prosim poradit, kam přesně mám napsat, koukal jsem na stranky IWC, ale bohuzel jsem tam nic nenasel... :( Předem děkuju za odpověď :)

Odkaz ke komentáři

Děda byl asi opravdu fajnšmekr. Balík by za to skutečně byl vo tom žádná. Ale prachy budou, prachy naděláš, ale takovýhle hodinky už nikdy nepotkáš. Až Tě někdy štípne myšlenka,že bys je mohl prodat ( i v životní nouzi) tak si pořádně nafackuj :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Tomáš Svoboda napsal:
Toto je opravdu možné? To je skvělé, mohl by jsi mi prosim poradit, kam přesně mám napsat, koukal jsem na stranky IWC, ale bohuzel jsem tam nic nenasel... :( Předem děkuju za odpověď :)

Procházel jsem si podklady k hodinkám a taky jsem tam nikde nenašel zmínku...

Ale naštěstí jsem si vzpomněl, kde jsem to četl. Je to v katalogu IWC, anglicky 09/10 na stránce 258-259.

Píše se tam, že IWC si uchovává detailní informace o každých hodinkách které byly vyrobeny. Platí to bohužel jen pro modely mladší než z roku 1885 :lol: . Ale pochybuju, že by tady měl někdo hodinky IWC třeba z roku 1820. V záznamech jsou údaje o kalibru, materiálech a pouzdru. U novějších modelů také referenční číslo, datum prodeje a jméno autorizovaného dealera. Vše ti bude zasláno formou certifikátu.

O tyto údaje lze požádat i na webu www.iwc.com v "Member area" a stojí to nějaký menší poplatek. Je ovšem potřeba splnit pár podmínek.

1) Kvůli ochraně osobních údajů se poskytují pouze informace o hodinkách starších deseti let.

2) V případě některých specielních modelů (Special Pilot's, W.W.W., Mark 11, první Ingenieury a první Potruguese a vojenské modely) lze poskytnout údaje z knihy pouze pokud hodinky zašleš do Schaffhausenu.

Další výhodou je, že pokud dojde ke ztrátě či krádeži hodinek a je to nahlášeno IWC, v případě takovéhoto dotazu hodinky dokáží opět nelézt svého majitele i po mnoha letech.

No a prosba na závěr, pokud si o ten certifikát požádáš, mohl by jsi nám jej prosím pak ukázat? Rád bych viděl jak to vlastně vypadá :)

Upraveno uživatelem Jay Doll
Odkaz ke komentáři

Opravdu nádherné! Taky se mi do rukou dostalo podobným způsobem pár krásných kousků, ale na tohle to opravdu nemá.

Jinak ad cena, bude to rozhodně v řádu desetitisíců, možná i jednotky set tisíc Kč.. Ale jak je známo, cena záleží na poptávce. Ale taky jsem za názorem NEPRODÁVAT.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...