Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  M-72 napsal:
Je www presnycas skutečně přesný ? Nejsou tam nějaké odchylky, používám ho jako referenční.

Měl by být přesný, pokud máš dostatečně rychlé připojení. Na pomalém připojení přes Eurotel mi to nešlo. Nejlepší jsou asi DCF hodiny.

• po 2 týdnech...
Odesláno
  dehyd napsal:
...No, otestuju si to - mám zatím "u ledu" schovnej jeden pěknej kousek s chronografem - až ho zprovozním, tak první co udělám bude, že porovnám "s a bez" za stejný časový úsek v identické poloze a pak i za provozu - a porovnám i tu rezervu chodu (důvěřuj ale prověřuj... :)).

...

Tak zazimovaný kousek zprovozněn - a jak jsem slíbil, jal jsem se porovnat diskutovanou rezervu chodu bez chronografu a s chronografem, zde jsou výsledky:

bez chrono: 45 hodin, 26 minut

s chrono: 44 hodin 34 minut

(zaokrouhleno na celé minuty)

Na celkový čas tedy žadný významný rozdíl - moje dedukce tedy je, že bez chrono se energie transformuje do většího rozkmitu setrvačky, která pak ubíhá delší dráhu (vzdálenější krajní pozice), ale zase větší rychlostí, takže dle teorie kyvadla její frekvence (a tedy přesnost chodu) zůstává stejná.

VS, mechano - OK ?

Odesláno
  dehyd napsal:
  dehyd napsal:
...No, otestuju si to - mám zatím "u ledu" schovnej jeden pěknej kousek s chronografem - až ho zprovozním, tak první co udělám bude, že porovnám "s a bez" za stejný časový úsek v identické poloze a pak i za provozu - a porovnám i tu rezervu chodu (důvěřuj ale prověřuj... :)).

...

Tak zazimovaný kousek zprovozněn - a jak jsem slíbil, jal jsem se porovnat diskutovanou rezervu chodu bez chronografu a s chronografem, zde jsou výsledky:

bez chrono: 45 hodin, 26 minut

s chrono: 44 hodin 34 minut

(zaokrouhleno na celé minuty)

Na celkový čas tedy žadný významný rozdíl - moje dedukce tedy je, že bez chrono se energie transformuje do většího rozkmitu setrvačky, která pak ubíhá delší dráhu (vzdálenější krajní pozice), ale zase větší rychlostí, takže dle teorie kyvadla její frekvence (a tedy přesnost chodu) zůstává stejná.

VS, mechano - OK ?

No já myslím že můžem poděkovat za praktickou ukázku. Jestli to dobře počítám, je to nějak pod 2% .

Odesláno
  Viktor napsal:
Dobrý dehyde, ale chtělo by to udělat sto měření "s" a "bez", pak nějaký pěkný tabulky, grafy, však to sám víš nejlíp ... :)

No jo, z hlediska statistiky bych to provedl velmi rád, ale, ale kdo to má takovou dobu bez "milášků" na ruce vydržet ???!!!

Já koulel očima a z uší mi šla pára, už jen když jsem na ně nesměl skoro sahat těch 2x45 hodin! :D

• po 2 týdnech...
Odesláno

Necelé dva měsíce jsem šťastným majitelem hodinek hamilton x wind. (hodinky pro mě vydražil vor na ebay, čímž mu ještě jednou moc děkuji) Po opravě v hibernii, kde odstranili závadu přeskočeného vlásku jsem je mohl začít plnohodnotně užívat.(závadu uznali s menším reptáním jako záruční) Poté jsem začal dvakrát denně měřit a zaznamenávat odchylku času. V přiložených souborech uvádím, jak se hodinky chovaly.

Návštěvník Snow
Odesláno

Jsi velká pečlivka :) , na tohle jsem moc líný, Regatty, které mám také od vora ( také mu moc děkuji :) ) mi dělají konstatně na ruce, hodinky nikde zásadně nesundávám, dokonce ani na JIP v nemocnici se mnou nehnuli, + 3s :)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ještě bych tak měsíc počkal a pokud se nesrovnají, ladil bych je trochu do plusu.

Odesláno

Taky jsem počítal, že půjdou do plusu, mám nějaké lenochy :)

Tento měsíc se zatím drží v jedné vteřině celkové odchylky, tak to je super. Pouze jedna negativní zkušenost, špatně se s nimi sklepává teploměr, ale to asi pochopí jen ten, kdo je nosí :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...