Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno
ricousi a kvůli čemu ? - kvůli tomu, že to je veřejný činitel ? - pokud to tak je tak jsme všichni v hajzlu respektive jsme odkázáni na momentální menstruace veřejných činitelů (funkcionářů).

Jak psal Jay Doll:

"Držení telefonního přístroje nebo jiného hovorového zařízení za jízdy v ruce je dle §22/1f) 1. trestáno 3 body, blokovou pokutou ve výši maximálně 1000 Kč a ve správním řízení 1500-2500 Kč. Pro prokázání tohoto přestupku ve správním řízení (bohužel) postačuje pouze svědectví policisty a není nutný videozáznam. Takže hádky o videu byly v tomto případě irelevantní."

jasně souhlasím s citací zákona který vymyslel nějaký impotent, který v životě neřídil a vozí ho funkcionář s hodností

nezastávám se blbečků s telefonem u ucha, kteří nevědí jestli jsou na polní cestě nebo na dálnici, ale sere mě neprůstřelnost "svědectví policisty"

• Odpovědi 125
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
ricousi a kvůli čemu ? - kvůli tomu, že to je veřejný činitel ? - pokud to tak je tak jsme všichni v hajzlu respektive jsme odkázáni na momentální menstruace veřejných činitelů (funkcionářů) - jdu :sick01: , když je to napsaný tak to nepobírám :D

no ja myslim, ze pointa ricousova vyroku byla v tom, ze pujde o tvrzeni dvou lidi proti tvrzeni jednoho cloveka... a pokud pravni predpisy uznavaji svedectvi jako prijatelny dukaz, tak nebude co resit. ostatne to telefonovani tam bylo, takze zrovna tenhle punkt buzerace neni. vse ostatni ano, to zase jo.

Odesláno (upraveno)

Je to trochu plevel...

Při společné kontrolní akci s kolegy z Bavorska se důkladně kontrolovalo nákladní auto. Němci nechápali, že při důkladné (ale opravdu velmi důkladné...) kontrole je přítomen řidič, že u nich to není (stane se, že objeví tajnou skrýš a nechtějí, aby řidič věděl, že se to provalilo...). U nás neexistuje, že by prohlídce nebyl řidič (deklarant, zástupce apod.) přítomen. Na náš dotaz, zda někdo někdy u soudu netvrdil, že jim to (třeba OPL) tam dali sami a chtějí je jen "buzerovat", se udiveně dívali - "proč bychom to dělali? I kdyby to někdo chtěl někdy tvrdit, tak soudy budou vždy za náma..."

Upraveno uživatelem ricous
Návštěvník YPO
Odesláno
Pro prokázání tohoto přestupku ve správním řízení (bohužel) postačuje pouze svědectví policisty a není nutný videozáznam. Takže hádky o videu byly v tomto případě irelevantní."

ricousi nejde o plevel - jde o to co jsi potvrdil výše a co (bohužel) až neuvěřitelně platí -stačí si vzpomenout na některé kauzy = pokud si na někoho zasedne někdo v uniformě tak se z toho bude dotyčný těžko vymotávat x až na vyjímky, které si to dokáží ošetřit jinak a těch pár článků v novinách přežijí x na tohle téma skutečně nemá smysl diskutovat

Odesláno
ricousi nejde o plevel - jde o to co jsi potvrdil výše a co (bohužel) až neuvěřitelně platí -stačí si vzpomenout na některé kauzy = pokud si na někoho zasedne někdo v uniformě tak se z toho bude dotyčný těžko vymotávat x až na vyjímky, které si to dokáží ošetřit jinak a těch pár článků v novinách přežijí x na tohle téma skutečně nemá smysl diskutovat

Chápu, jak to myslíš. V tomhle bude asi problém všude v Evropě od Chebu na východ. Veřejný činitel (policista, úředník, ale třeba i politik) má velké pravomoci. Jakékoliv zneužití by mělo být co nejpřísněji potrestáno. Jenže těžko se takové věci prokazují, stejně jako se poslední dobou obtížněji prokazují levárny grázlům, soudy rozhodují čím dál tím prapodivněji atd... Nějak mi přijde, že se to u nás celé naklání špatným směrem, spíš k Balkánu... Ale dost - to už by šlo až k politice a to tady NE!

Odesláno

Jak tak čtu tak je to tu stejné jako v celé republice.Všichni hledají jak se z toho dostat,jak zákon obejít.Kdo jaké pravomoce má a nemá.Myslím si,že kdyby všichni dělali co mají,dodržovali předpisy a zákony a při policejních kontrolách měli vše co mají mít,tak to bude vypadat v celé zemi uplně jinak.Na dovolené taky nebudete s policisty diskutovat.Mlčky předložíte co máte jen aby jste jeli dál a co nejvíce zkrátili čas při kontrole.

Návštěvník YPO
Odesláno
Jak tak čtu tak je to tu stejné jako v celé republice.Všichni hledají jak se z toho dostat,jak zákon obejít.Kdo jaké pravomoce má a nemá.Myslím si,že kdyby všichni dělali co mají,dodržovali předpisy a zákony a při policejních kontrolách měli vše co mají mít,tak to bude vypadat v celé zemi uplně jinak.Na dovolené taky nebudete s policisty diskutovat.Mlčky předložíte co máte jen aby jste jeli dál a co nejvíce zkrátili čas při kontrole.

ono je tom spíše o tom, že tuhle práci může dělat někdo kdo udělá dvacet kliků má relativně čistý rejstřík a nezadýchává se do schodů - trochu odbočím - nepobral jsem například funkci městských policistů -kteří stojí na přechodu (2 kusy) a pouští v ranní špičce chodce na přechodu - jsou schopní kvůli jedné persóně zastavit deset aut v každém směru = dvacet aut, které musí zastavit a zase se rozjet - ať žije ekologie a strážníci ( prožívám to každý den) :thumbsup_anim:

Odesláno
Jen stručně bych to uvedl na pravou míru.

Já bych s dovolením požádal o info, jak je to v případě neoznačeného "policejního" auta.

Cituji: Včera mě zastavili přede mnou,asi 10s jedoucí policisté ve starý modrý oktávce s tím, že sem telefonoval...

Zajímalo by mě komu jsem vlastně povinen zastavit? Jak poznám, že mě zastavuje opravdu policie?

Předpokládám, že když už civilní auto zastavilo, vystoupili z něj uniformovaní policisté a chtějí mě zastavit, že už asi moc na výběr nemám? Nebo ano? Co podezření na falešnou policii? Asi blbost, že?

Díky.

Odesláno

to je to pravý slovo: KDYBY. To kdyby by fungovalo kdyby se nedělaly úmyslně pasti na řidiče, kdyby policajti nekontrolovali podle toho jak se vyspali a jak brzo museli vstát od kafe, kdyby jakýkoliv veřejný činitel přistižený při přestupku musel okamžitě s ostudou od válu, kdyby se nedělaly dopravně výchovné akce Kryštof s kontrolama nesmyslů a s veřejným tajemstvím že na každém autě se musí něco najít a tak dále. Auto mám v pořádku, ve výbavě všechno, lékárničku čerstvou, rychlost překračuju minimálně, v obci a na omezeních nikdy a přesto když vidím policajta tak nemám dobrý pocit. Prostě proto že když padnu na někoho kdo má třeba trauma z červených aut nebo prostě dostal rozkaz, tak mě potopí.

Odesláno

zmenilo by to situaciu, keby ste boli v aute 2 alebo 3 a tvrdili, ze telefon v ruke nebol? Je 3 uz potom viac 2, alebo nie? Predpokladam, ze zrazu ten dokaz bude potrebny na strane policajtov... Ako je to pri 2:2?

Odesláno

motylek.e: Já si dovolim ještě jednu věc - ačkoliv já sám žiju skoro podle kantova imperativu, tak skutek "obejít zákon" mi nepřijde nijak špatnej. Že je legislativec lempl nebo korupčník a zákon je děravej jak ementál neni vina lidí.

Až budou zákony takový, že se budou dodržovat nebo porušovat, ale nic dalšího, že tedy nebude prostor je obcházet, pak tady můžem moralizovat.

A pak se můžem pustit do druhýho levelu a to jak vůbec může fungovat zákon, když vina se odvíjí od úmyslu nikoliv od výsledku (neúmyslné zabití vs. vražda, neúspěšný podnikatelský záměr vs. hospodářská kriminalita - ve výsledku jsou tyhle věci fuk).

Odesláno
zmenilo by to situaciu, keby ste boli v aute 2 alebo 3 a tvrdili, ze telefon v ruke nebol? Je 3 uz potom viac 2, alebo nie? Predpokladam, ze zrazu ten dokaz bude potrebny na strane policajtov... Ako je to pri 2:2?

A když je to plichta - vyhraje ta strana, která je při součtu věků starší? A děti se počítají jak? A ženský? Hoši hoši ... :sad01_anim:

Nebylo by lepší, kdyby policisté dělali kvalitně svou práci a kdyby každý dodržoval předpisy a zákony? A kdokoliv, kdo bude "pravidla" porušovat, musí si být vědom, že za to může nést následky...

Raději končím své účinkování v této debatě, flame na obzoru.

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

Když se nad tím člověk zamyslí, tak vlastně ani žádná věc jako "obcházení zákona" nemůže existovat bez toho abyste zákon porušili - ale když je v zákoně díra, tak to není obcházení zákona, ale procházení dírou v zákoně, tedy skrz zákon a není to nic proti zákonu :)

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno

Oni si to nemůžou dosvědčit, protože jeli přede mnou ( bylo to kousek od tvýho bydliště :thumbsup_anim: ), tudíž jeden musel řídit a druhý mě mohl vidět, pokud se otočil, přes opěrky vpředu i vzadu!!!

Měl jsem tu možnost být odvezen i přivezen na sraz Chronomagu v Praze a vydávám potvrzení, že Malaket jel zcela bezpečně a podle předpisů ;)

K problému - už to bylo psáno, svědectví dvou policicstů na telefonování bude stačit - nechápu, proč se začali sami zamotávat do přiblblostí o nahrávání do služebního mobilu??? A vyhrožování se zákazem řízení ohledně karty je hloupost - to byli nějací mladí koláčci?

Odesláno (upraveno)
Oni si to nemůžou dosvědčit, protože jeli přede mnou ( bylo to kousek od tvýho bydliště :thumbsup_anim: ), tudíž jeden musel řídit a druhý mě mohl vidět, pokud se otočil, přes opěrky vpředu i vzadu!!!

Třeba zkusí zpětná zrcátka... Ale to už se tady střílí verzema. Víš co dělám, že řeším jiný věci v jinym drezu a do téhle "problematiky" tolik nevidím, naštěstí...

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno
A pak se můžem pustit do druhýho levelu a to jak vůbec může fungovat zákon, když vina se odvíjí od úmyslu nikoliv od výsledku

Jo tak tohle taky moc nechápu. A právě v silniční dopravě je tohle hlavní "trestní" princip - sice jsem nikomu vůbec nic neudělal, ale mohl jsem a tak musím být co nejpřísněji potrestán. A tresty jsou navíc neúměrně velké v porovnání s něčím skutečně spáchaným. A od toho se pak odvíjí celá současná situace na silnicích - každý prostě spoléhá na to, že ho nikdo při ničem "nenačape" a chová se po svém, protože ví, že když se něco skutečně stane, skoro nic za to nehrozí. Nemělo by to náhodou být obráceně? Spíš výchovné a preventivní postihy v případě "mohl bych udělat" a opravdu trvdé tresty (a pro všechny) v případě "udělal jsem".

Odesláno (upraveno)

To mě taky napadlo. nedodržovat zákony a pohrdat autoritami je u nás považováno za frajeřinu - nakonec to vidíme všude kolem nás a vždy to tu bylo. Na druhé straně je třeba říct, že ty autority vlastně ani žádnou "autoritu" mít nemůžou. Ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že konfrontační tón většinou vede k horšímu výsledku. No a k vlastnímu telefonování - je zvláštní, že čím dražší auto, tím více řidičů volá a bez HF - nakonec, když na to mají, proč ne?

Upraveno uživatelem Traveller
Odesláno
Třeba zkusí zpětná zrcátka... Ale to už se tady střílí verzema. Víš co dělám, že řeším jiný věci v jinym drezu a do téhle "problematiky" tolik nevidím, naštěstí...

Ty víš, že můj názor je, že zákony a vyhlášky se mají dodržovat, o tom žádná. Každý z nás na druhou stranu čas od času nějaký ten předpis ( hlavně v dopravě ) poruší. Pak je tu ale zásadní otázka, pokud žijeme v právním státě, a to dokazování! Já mám přece právo vidět ten záznam, když trvrdí, že ho mají! Obešel sem dvakrát jejich auto a žádnou kameru sem neviděl, pak se začali vozit po povinný výbavě, ta byla v pořádku, pak začali buzerovat mou spolujezdkyni, mladou a velmi atraktivní slečnu. Z toho sem vydedukoval, že zkrátka nic v ruce nemají a v tomhle případě, nezlob se na mě, bych byl vůl, kdybych to nezpochybnil. Problém vidím taky v tom, že kdyby se vykašlali na záležitosti, jako je tato, kdy je to na vodě a správní orgán, dojde-li to k němu, to pravděpodobně zamítne, tak by mohli hlídkovat tam, kde je to potřeba a zabránit třeba nehodám s následky na zdraví, či životě. Připomínám, že to řešili cca 30 minut, z toho seděli 25 minut v autě, asi se radili, co na mě vymyslí a lustrovali mě a spolujezdkyni

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...