haslermetra Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2009 (upraveno) ale ked ja vidim tu korunku, tak ma napadne len jedno: Preboha, toto len rusi mozu vymysliet Ty hodinky mají korunku běžných rozměrů.To,co vydíš,je jakýsi těsnící uzávěr. Uvědom si,že ty hodinky byly konstruovány koncem 40-tých let.A jsou to asi první hodinky,které se v Rusku vyráběly z nerezi. To jak vypadají,hovoří přesně o účelu a smyslu jejich využití.Čili nebyly vyrobeny proto,aby se ti ve vitríně točily ve watchwinderu nebo si s něma machroval na golfu. Upraveno 23. listopadu 2009 uživatelem haslermetra
hciq Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2009 Tak jsem se trochu prohorabal na ruskejch fórech a vůbec z toho nejsem moudrej... Ну могу, в известной мере порадовать ещё. Похоже проект закрывается, так что именно такие в продаже будут ещё не очень продолжительное время.А вскоре тоже станут своего рода раритетом Далее пойдёт голимый Китай... Хотя по моим сведениям этих уже выпустили более 10 тыс. шт. (больше чем оригиналов). Сообщение отредактировал geograph: 17 Май 2009 - 20:26 volně přeloženo, projekt končí a hodinky se stanou raritou svého druhu a dál bude pokračovat jen nehodnej čong. Podle jeho informaci se jich už vyrobilo víc jak 10 000 kusů pak to ještě rozvádí.. А конкретно по показаным часам я уже писал (может и не в этой теме) что я лично знаком с автором проекта по выпуску этих часов. В них, глубже чем в ванной , лучше не нырять. Скорее брызгозащитные.Всё таки собираются не на заводе, а в кустарных условиях,практически на коленках. То что без сек. стрели ни о чём не говорит т.к. параллельно выпускаются такие,с центральной и с боковой секундными стрелками. С таким же номером встретить теоретически можно, но трудно Значительная часть тиража ушла в Польшу на Европу Самому проекту лет 10 . Данный вид часы приобрели лет уж 7. В целом это нельзя даже назвать новоделом.Скорее "по мотивам" совеских водолазных часов. že se osobně zná s autorem projektu, potápěl by se s nima max. ve vaně, nedělaj se v továrně, ale v domácích podmínkách na koleně. Teď to nejdůležitější...tvrdí, že projekt je starej 10 let. No a tady mi to nesedí. Ty moje jsou víc jak 15 let starý a nemám důvod vo tom pochybovat. Prostě musí bejt ještě jiná varianta. Budu rád pokud někdo něco vyšťourá. Loni jsem měnil celej nepokoj a péro. Stroj je stejnej jako u armádních palubních hodin. Dělal se už po pětatřicátým roce...vojenský cibule. Fotku hodinek zatím nedám, svištěj někde na Dněpru. Začínám v tom mít trochu bordel.
Karlos Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2009 Já bych se přikláněl k tomu, co bylo na té jedné ruské stránce: Strojový překlad: Jen málo z moderní kopie potápění hodin. Čeljabinsk sledovat závod v po-době perestrojky produkoval mnoho suvenýr hodin provedena ve stejné budově a design, který ZCHZ hodiny pod vodou. Nicméně, byla porušena technologie - místo ocelí chrom-á mosazi, a obecně se zapomenout na vodu. Jako výsledek, replika pokračovat, rozebrat, nátěr odlupuje se. Je možné, že tyto hodinky dělali doposud, protože jejich prodej je stále velmi mnoho. Čili, jak už jsem tady na začátku psal, někdo přemýšlel na čem by se dalo vydělat, když původní fabrika zahálela... a vymyslel dělat kopie toho, co dělali původně pro armádu, ale tentokrát to maximálně zjednodušili, zlevnili jak to jen šlo, přidali něco nezbytných obrázků, aby to vypadalo věrohodně, natiskli brožurky (s chybou ) a lákadlo na turisty bylo na světě.
afrikab Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2009 Ja jsem zas vystoural, ze se tyto hodinky delaly v 60. a 70. letech. Pocitam, ze od devadesatych let se uz delaly jen kopie.
Karlos Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2009 Však se to píše v tom překladu, co jsem sem vložil - hodinky produkované v období po perestrojce, čili tak někdy od začátku 90. let.
haslermetra Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2009 Ta turistické polokopie se vyrábí 10 let a teprve loni se o nich v Rusku začalo mezi milovníky hodinek povídat a pátrat po jejich historii.Taky asi mnozí z nich byli překvapeni. Pravdou však je, že zatím nebyly nalezeny žádné konkrétní informace,jenž by přesně zmapovaly historii těch původních ptápěčských hodinek. Ty pravé lze poznat podle strojku,je označen ЗЧЗ nebo je tam vyražena značka závodu Agát.V těch novodobých bývá molnija 3602. A můžou se ještě zkusit změřit dozimetrem.(pozn: tento přístroj má název PRIPJAŤ ,kterým jasně sděluje k čemu se asi používá)
filltos Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 A můžou se ještě zkusit změřit dozimetrem.(pozn: tento přístroj má název PRIPJAŤ ,kterým jasně sděluje k čemu se asi používá) A to je hodně nebo málo ?
chandler Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 taketo hodosky maju svoju charizmu samozrejme, ale ked ja vidim tu korunku, tak ma napadne len jedno: Preboha, toto len rusi mozu vymysliet no a masivni ale pekny... je na tom videt sice typicky rusky rukopis ale kdyz se to lidem libi...
Bert Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 taketo hodosky maju svoju charizmu samozrejme, ale ked ja vidim tu korunku, tak ma napadne len jedno: Preboha, toto len rusi mozu vymysliet No, já bych řekl, že na Vodolazech s korunkou nevymysleli vůbec nic. Prostě přijali již existující technické řešení, kdy netěsní nijak extra korunku samotnou, ale její krytku. Plynoucí výhody jsou typicky armádní. Jednoduchost řešení a snadná opravitelnost. Dorý detail je vyfocen například tady: http://www.german242.com/w/zczdiver/zcz.htm
afrikab Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 (upraveno) Tak panove, pokud chcete original, tady jeden mate: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=260552793123 Upraveno 22. února 2010 uživatelem afrikab
Bert Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Tak panove, pokud chcete original, tady jeden mate: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=260552793123 Přihazuji ne ně .......
polda.p Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Přihazuji ne ně ....... To jsem zvědavej, kam mi tu cenu vyšroubujete .........
Bert Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 To jsem zvědavej, kam mi tu cenu vyšroubujete ......... SZ
afrikab Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 (upraveno) To jsem zvědavej, kam mi tu cenu vyšroubujete ......... Ty vyskoci hezky nahoru i bez nas. Ja si na ne necham zajit chut....teda, nechal a proto jsem sem hodil odkaz PS: Prihazovat ted je fakt blbost. Upraveno 22. února 2010 uživatelem afrikab
Gorg Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Chci se zeptat...fakt nemáte obavu, že "svítěj"?
Bert Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Chci se zeptat...fakt nemáte obavu, že "svítěj"? Já obavu nemám, já to vím ...... Jedny co měřil jeden můj známý v Moskvě, tak svítily rozebraný.
Gorg Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 (upraveno) Já obavu nemám, já to vím ...... Jedny co měřil jeden můj známý v Moskvě, tak svítily rozebraný. No právě... Nevím, nevím, jestli je dobrý mít doma sluníčkové hodinky... Vím že originál, je originál, ale v tomhle případě bych asi volil repliku... A za sebe klidně i tohle http://www.invictawatch.com/new/product/images/2625.jpg Upraveno 22. února 2010 uživatelem Gorg
Karlos Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Tak kdopak z vás je koupil, no? Přiznejte se Jinak cena mi nepřijde nijak velká. Evidentně na světě není moc pošuků, kteří by nutně potřebovali takovéhle hodiny (hodinky je moc "malé" pojmenování) A stejně si myslím, že se bitva odehrávala jen v rámci chronomagu.
Bert Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Tak kdopak z vás je koupil, no? Přiznejte se Jinak cena mi nepřijde nijak velká. Evidentně na světě není moc pošuků, kteří by nutně potřebovali takovéhle hodiny (hodinky je moc "malé" pojmenování) A stejně si myslím, že se bitva odehrávala jen v rámci chronomagu. Přátelé, pokud se něco nepo... (minulý prodejce mi mé vysněné vodolazy neposlal kvůli nebezpečí zjištění radiace při mezinárodní přepravě), tak se potkáme v chlubícím vlákně.
Karlos Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Skvělý. A ještě nám teď a tady veřejně slib, že je budeš nosit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se