Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak se mi dnes vrátily z Pardubic Orisy po celkové revizi v autorizovaném servisu... nějak se jim tam patrně nepodařilo správně sestavit odlučovač - co jsem našel tady na fóru, takovou tu kruhovou západku. Zkrátka korunkou roztočím rotor.

Než poputují zpátky do města perníku, chci je chvíli nosit, abych vysledoval, jak je vyregulovali.

Můžu hodinkám uškodit, když je v tomhle stavu budu nosit? Nebo raději nenosit a hned balit a posílat zpět k odesilateli?

Díky za názor

Posted
A to jde? Aby se točila korunka? Vypadá to směšně :)

No, když korunkou roztáčí rotor, tak proč by rotor nemohl roztáčet korunku?

Pokud by se tak dělo, tak by to hodinkám ais moc dobře nedělalo...

Posted
Tak se mi dnes vrátily z Pardubic Orisy po celkové revizi v autorizovaném servisu... nějak se jim tam patrně nepodařilo správně sestavit odlučovač - co jsem našel tady na fóru, takovou tu kruhovou západku. Zkrátka korunkou roztočím rotor.

Než poputují zpátky do města perníku, chci je chvíli nosit, abych vysledoval, jak je vyregulovali.

Můžu hodinkám uškodit, když je v tomhle stavu budu nosit? Nebo raději nenosit a hned balit a posílat zpět k odesilateli?

Díky za názor

Doporučuji odeslat zpátky, hodinky se nikdy pořádně nenatáhnou.

Posted
A roztáčí rotor korunku?

Ne.

To víš, že půjdou zpátky - jde mi jen o to, jestli jim v tomhle stavu běžný provoz na ruce neškodí. - Osobně si myslím, že nošení na ruce by škodit nemělo.

Posted
No, když korunkou roztáčí rotor, tak proč by rotor nemohl roztáčet korunku?

Pokud by se tak dělo, tak by to hodinkám ais moc dobře nedělalo...

Je tam přece volnoběžka, nebo jak se jmenuje to, že korunka natahuje jedním směrem, druhým prokluzuje. A nehledě na všechny ty převody a asi bude ještě nějaký další důvod proč nemůže rotor točit korunkou.

Posted

Foundrymane - vlastně to jsi Ty, kdo je na tuhle závadu již zkušený odborník :notworthy:

Když jsem ty svoje Orisy vybalil a natahoval a zíral, co se děje, zůstal jsem celkem klidný, bo jsem si matně vzpomínal, že to tu na fóru už bylo!

Posted
Ne.

To víš, že půjdou zpátky - jde mi jen o to, jestli jim v tomhle stavu běžný provoz na ruce neškodí. - Osobně si myslím, že nošení na ruce by škodit nemělo.

To neuškodí, ale nezjistíš, jak jsou přesné a jakou mají rezervu chodu. Tohle se mi stalo po zásahu v Klenotnictví Hanák.

Posted
To neuškodí, ale nezjistíš, jak jsou přesné a jakou mají rezervu chodu. Tohle se mi stalo po zásahu v Klenotnictví Hanák.

Ještě než téma uzavřu, stručně shrnu obsah telefonické konzultace s Mechanem.

1. Závada vzniká špatným (přílišným) mazáním odlučovače.

2. Hodinky nosit lze, ovšem samonátah patrně nemá obvyklou účinnost.

S pracovníky pardubického autorizovaného servisu Orisu jsem se domluvil, že se problém budou snažit odstranit - postavili se tedy k situaci čelem, na rozdíl od pánů od Hanáka (pro podrobnosti si najděte příspěvek Foundrymana).

Mechanovi tímto děkuju za trpělivost a podrobné vysvětlení.

• 10 months later...
Posted

Abych historku uzavřel: účinnost samonátahu se mi zdála nižší, nakonec jsem na autorizovaný servis rezignoval a hodinky putovaly k Mechanovi. Problém nebyl jen v nadměrném mazání, v sestavení odlučovače byly příliš velké vůle, které Mechano upravil, takže ani nemusel měnit žádné díly.

Všechno zvládl v čase s autorizovaným servisem nesrovnatelném, takže ještě jednou, velké díky, Mechano .-)

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
Guest pitrs182
Posted

Nabízí se otázka jaký smysl mají autorizované servisy

já bych do té věty doplnil mezi slova mají a autorizované slovo české
Posted (edited)

já bych do té věty doplnil mezi slova mají a autorizované slovo české

Já bych doporučil negeneralizovat, některé autorizované servisy jsou zde na fóru kritizované, na jiné zde najdete pozitivní reference. Za sebe mohu jen chválit servis u Dušáka (a po pondělním srazu v Jablonci, kde Jakubisko ukazoval opravené Blancpain Aqualung, mohu chválit určitě i za něj), slušnou práci mi dřív odvedli v Hibernii na automatech Longines - to se ale vlastně čeká, tak možná ani ne chválit, ale konstatovat, že dělají dobře to, co dělat mají.

(Ostatně když se podíváš na zahraniční fóra, zdá se, že s autorizovaným servisem bývají problémy všude.)

Edit: překlep

Edited by sery.vlk