Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ahoj všem, jsem tu nová a tak nevím jestli jsem tady dobře. Už delší dobu mi po předcích leží v šuplíku kapesní hodinky a nevím kam je zařadit. Není na nich výrobce a jelikož se v hodinkách nevyznám, tak ani nevím podle čeho soudit, je na nich dost čísel a punců, třeba mi někdo poradí...

post-9944-1259589209.jpg

post-9944-1259589215.jpg

post-9944-1259589219.jpg

post-9944-1259589223.jpg

post-9944-1259589226.jpg

Odesláno

K hodinkám ti toho moc neřeknu, ale ten průstřel na pozici 4 je docela zajímavý, nebo spíše - jak se tam asi v průběhu roků ocitl ? ;)

Odesláno

ten průstřel je odprýsknutý smalt v místě kde je upevňovací nožka číselníku. Asi dostaly nějakou ránu. Plášť bude asi stříbrný. Víc nevím, nejsem v tom znalec.

Odesláno (upraveno)

Stříbrné, hezky zdobené hodinky, jen jsou už trochu ošoupané. Výrobce se asi určit nepodaří, rok výroby tak asi 1890. A asi bude něco se strojkem, regulační páčka je v poloze, ve které být nemá. Ale nebude to tak hrozné - zanést k hodináři, nechat opravit, vyčistit a promazat, přelešti-t pouzdro a budou to fajn hodinky. Škoda jen toho ciferníku, snad to zkusit nějak zamaskovat.

EDIT: to hvězdičkování místo písmen mě štve

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Ten znak je špatně vidět na té fotce, ale zkus ho najít tady.

EDIT: opraven link, můžete listovat po písmenech

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Znak na plášti je vidět blbě, ale na 100% jdo o německý stříbrný punc (půlměsíc a koruna - i když v trochu nezvyklém provedení) platí v Německu od ledna 1886 dodnes, Čili 8-stovkové stříbro na plášti. O stroji to moc nevypovídá

• po 2 týdnech...
Odesláno

To jsou typické hodunky v tule . To si nechávali dět myslivci .Stroj je dovoz . Ciferník je skutečně upevněn ve dvou místech kolíky a vevnitř stroje ho přidržují šrouby které se do mědi kousli . To je častý jev .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...