spiderer Posted December 5, 2009 Report Posted December 5, 2009 Tohle je klasika = skoda slov Jenom ten tah bys mel mozna trosku vycistit - kdyz vidim tu prvni fotku, mozna bych se bal i nejaky alergie
bandicoot Posted December 5, 2009 Report Posted December 5, 2009 Supr, supr, supr... včera jsem u Dušáka koukal chvíli na UN a stejně jsem nejdýl vejral na speedmastry. Měli tam i ty moje bejvalky moonphase... chjo...
organic Posted December 5, 2009 Author Report Posted December 5, 2009 (edited) Tohle je klasika = skoda slov Jenom ten tah bys mel mozna trosku vycistit - kdyz vidim tu prvni fotku, mozna bych se bal i nejaky alergie Jojo ten černý hnus na náramku je nechutný..Včera jsem ten tah ponořil na pár minut do ultrazvukové lázně u kolegů v laborce a špína se hezky uvolnila do vody. Jsem rozhodnutý je odnést k Dušákovi do lázní, potřebujou to jako sůl. Natáhnout je korunkou jde hodně ztuha a při nulování chronografu se mi jednou úplně nevrátil hodinový sčítač. Myslím, že minimálně deset let neviděly servis. Je s podivem, že se zpožďují jen o 8 vteřin denně. Akorát mi ty dva měsíce budou pekelně chybět. A teď ta story: Moonwatche jsou moje osudové hodinky, jak pochopíte z následujícího textu. Někdy v době, kdy jsem se registroval na tomto fóru jsem si pořídil fejky, které se vydávaly za moonwatche (já vím, že fejky jsou špatný.. ). Byl v nich krásný mechanický Venus Seagull. Stály mě čtyři tácy, což byla na hodinky tehdy pro mě docela darda :-) Líbil se mi ten průhled na strojek...Nosil jsem je beze studu pár měsíců (nekamenujte mě,dnes už bych to neudělal), a pak přestaly fungovat..Jak jinak. Vypadaly nějak takto No, a pak jsem se polepšil a chtěl si pořídit opravdové speedmastry. Našel jsem na aukru speedmaster mark II a koupil je. Omámený tím, že jsou to opravdové Omegy jsem si je osobně u kafíčka v centru Prahy vyzvedl od postaršího pána a předal mu kulatou sumičku. Až doma jsem zjistil, že hodinky jsou v dost špatném technickém stavu. Náramek byl zdrátovaný, strojek se zpožďoval o minutu denně, chronograf přestal fungovat - hrůza. Koupil jsem nový tah na ebay a hodinky odnesl k Dušákovi. Za dva měsíce jsem si vyzvedl velmi vyfešákované Mark dvojky: No a v podstatě obratem jsem je na chronomagu prodal, protože jsem se nemohl smířit s tím designem sedmdesátých let a tím masivním kusem železa o průměru 44mm . A pořídil si speedmaster automatic. Dodneška vzpomínám, jak jsem je dražil přes mobilní ebay ve vaně. Dolar byl za patnáct a stály mě devět stovek amerických. Ty jsem nosil moc rád, jsou lehoučké, 38 mm je na mou ruku akorát. Už jsem si říkal, že jsem našel to pravé ořechové. A pak jsem s nima štrejchnul o stěnu hesalitovým sklem...Nemohl jsem ty škrábance rozdýchat, tak jsem je trošku přeleštil a prodal...Prokletá chronopromiskuita! Pak se mi narodil syn a posedlost hodinkama šla trošku stranou. Po devíti měsících jsem však zase začal prohlížet ebay a sondovat moonwatche. Ve sledovaných položkách jsem měl tak desatery stejné hodinky...Omega Speedmaster Professional. Od začátku fascinace tímto modelem už jsem nahromadil stovky megabajtů informací k jejich historii, prošmejdil snad všechny weby, co se moonwatchema zabývají, načetl stovky stran informací...Mám z můnvočů doktorát :-) A pak jsem koupil svůj svatý grál: Opravdové Speedy Pro s hesalitovým sklíčkem a safírovým průhledem na strojek. Po dlouhé cestě od fejku jsem dospěl do stadia, kdy jsem dal za hodinky 40 táců. Pořídil jsem ještě od Cybera novější tah, myslím že je to 849/1998 a měl jsem naprosté maximum, co jsem kdy chtěl. Ale o pár měsíců později jsem instinktivně přihodil do jedné aukce a vyhrál Fortis Marinemaster Chrono za vynikající cenu. To už jsem ve stádiu, kdy jsem se ustálil na trojích hodinkách: jedny oblekovky do práce, jeden casual chronograf a jedny sportovní hodinky. A Fortisy byly čtvrté. Rozhodla vodotěsnost, protože často plavu a moonwatche nebyly vodotěsný. Taky se mi tehdy nelíbila patina tritiových indexů na ciferníku (já idiot!). A udělal jsem tu osudovou chybu, že jsem je nabídl k prodeji. Už když jsem je prodával a byl z kupcem, měl jsem sto chutí je za ty prachy prostě nevyměnit. Navíc kupec vůbec nevěděl o jaké hodinky se jedná - ptal se např na vodotěsnost. Dodnes si vyčítám jejich prodej. No a moonwatche mě nepřešly dodnes. Hledal jsem model stejně starý jako já, ten jsem sice nenašel, ale za to jsem našel model o 4 roky mladší v docela solidním stavu. Prodal mi je anglický profesionální pokerový hráč, sběratel moonwatches. Určitě toho moc zažily a doufám, že se mnou ještě zažijí... Edited December 5, 2009 by organic
Jarett Posted December 6, 2009 Report Posted December 6, 2009 doporučuji ti k přečtení : Chvála bláznovství, Erasmus Rotterdamský ....
organic Posted December 6, 2009 Author Report Posted December 6, 2009 doporučuji ti k přečtení : Chvála bláznovství, Erasmus Rotterdamský .... ..."Ale vždyť bez trochy té bláznivosti a rozkoše by byl každý den našeho života plný smutku, nudy, nechuti, únavný a nehezký".....:-)
honza71 Posted December 6, 2009 Report Posted December 6, 2009 Ahoj, no že je chronobundus síla, to vím, páč to právě intenzivně prožívám. Ale že až taková !!! Každopádně gratuluji.
vojt Posted December 6, 2009 Report Posted December 6, 2009 Jo, moonwatch, to je nádhera! Přál bych si je.. Z příběhu je cí***, že jste si opravdu vzájemně souzeni
Kubiznusus Posted December 10, 2009 Report Posted December 10, 2009 Super příběh - pěkně jsem si početl! A hodinky samozřejmě nádherný!
organic Posted December 10, 2009 Author Report Posted December 10, 2009 Super příběh - pěkně jsem si početl! A hodinky samozřejmě nádherný! Díky, včera jsem je odnesl k Dušákovi na renovaci. Za 2 měsíce se pochlubím výsledkem...
peter_s Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 Doteraz som si myslel, ze som sam, ale kazdy v niecom ideme...
Chinasky Posted March 3, 2010 Report Posted March 3, 2010 (edited) Uplne chapem tento proces...Uz tri mesiace zhanam info, rozhodujem sa co zobrat a co nie, nasiel som nieco na nete, uvidim, snad sa mi podari dobre kupit. Nasiel som za dobru cenu dokonca nove, ale taha ma safirove dno, i ked to nie je ta prava klasika. A to mi z hodiniek sibe len cca 3/4 roka! Zacalo to s tym ze som chcel Certiny, potom pri zhanani na nete som narazil na Steinhart NAV B-Chorno, ten to vo mne spustil, velmi skoro nasledovali PRIM SPORT 1, ich renovacia, dlhe cakanie prelozene kupou SEIKO Samurajov, a teraz lapam dych na Speedmastre :-) Edited March 3, 2010 by Chinasky
organic Posted March 3, 2010 Author Report Posted March 3, 2010 Uplne chapem tento proces...Uz tri mesiace zhanam info, rozhodujem sa co zobrat a co nie, nasiel som nieco na nete, uvidim, snad sa mi podari dobre kupit. Nasiel som za dobru cenu dokonca nove, ale taha ma safirove dno, i ked to nie je ta prava klasika. A to mi z hodiniek sibe len cca 3/4 roka! Zacalo to s tym ze som chcel Certiny, potom pri zhanani na nete som narazil na Steinhart NAV B-Chorno, ten to vo mne spustil, velmi skoro nasledovali PRIM SPORT 1, ich renovacia, dlhe cakanie prelozene kupou SEIKO Samurajov, a teraz lapam dych na Speedmastre :-) A to pockej, az te chytnou Panerai. Ja ted touzim po PAM270...Ale to bych musel prodat auto..:-)
Chinasky Posted March 3, 2010 Report Posted March 3, 2010 A to pockej, az te chytnou Panerai. Ja ted touzim po PAM270...Ale to bych musel prodat auto..:-) Kamos po nich pasie, takze neviem mozno nieco chytim vzduchom ( ako chripku ) :-) Po Omegach by som rad nejake Lemanie/Longiny z vojny. Akurat zacinam mat z toho vsetkeho strasny pocit viny....Nie som zrovna milionar, kazde taketo hodky su dost citelny zasah do rozpoctu...niekedy mam pocit ze keby frajerka vedela co sa mi hlavou viri, tak utece :-)
Recommended Posts