Přejít na obsah

PRIM MPM

Doporučené příspěvky

k té přesnosti: tech 10sec je nádherných.. Kamarád si koupil RAYMOND WEIL (drahé automaty) a dělají 10-15sec.. ptal se v prodejně a stejně mu řekli, že do 30sec je to povolená diference :-)

Ono je jedno, jestli dělají 2 vteřiny, nebo 120 denně, je důležité, aby to dělaly ve všech polohách, teplotách a bez ohledu na dotažení péra pořád stejně, podstatná je variace chodu. Co je platné, když hodinky dělají ve čtyřech polohách 0 vteřin, když v té páté dělají třeba 20 vteřin. Stroj by se měl i v tomto testu Prim Sport hodnotit podle denní variace chodu v různých polohách, nikoli, jestli denně udělají v průměru všech poloh 3, nebo 10 vteřin. Jsem ochoten to změřit na vibrografu.icon1.gificon1.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Až se naserou, nechaj si v Polsku vyrobit cifry a u nich pouzdra a budou sekat renovace Igenů a sport II ve velkém a za třetinové ceny. Stroj si dodáš, stejně, jako v Eltonu, nebo, když budou mazaní, budou skupovat vše na aukru, stroj vyčistí a namažou a dají Ti ho do nich za 1000 Kč

Myslím si, že to nehrozí.A to z toho důvodu,že MPM by na severní moravě nesehnala dostatečně kvalifikovaného zaměstnance, který by na patřičné úrovni prováděl tyto generálky mechanických strojků.

Odkaz ke komentáři

Co je platné, když hodinky dělají ve čtyřech polohách 0 vteřin, když v té páté dělají třeba 20 vteřin.

V eltonu za komančů při výstupní kontrole nesměl rozdíl chodu mezi svislou a vodorovnou polohou přesahovat 40 sekund.Těch tvých 20 sekund je úplně v pohodě.

Odkaz ke komentáři

... Zatím jsem je fakt v žádném mě známém hodinářství po Praze neviděl. Celkem uvažuji o jejich koupi. Sice jsem zatím s Festinama spokojený, ale jak se říká změna je život. Spíš bych si je chtěl koupit proto, že se mi fakt hodně líbí. Jsou prostě zajímavé. Koukal jsem na stránky MPM, dají se objednat přes net, ale to bych dělal fakt nerad. Napřed bych je chtěl vidět na vlastní oči.

V hodinářství v Bille na Proseku (v patře) mají celou jednu vitrínu PRIM MPM, ale jestli tam zrovna teď mají Sport, nevím. Ale tuhle značku vedou.

Odkaz ke komentáři

Jasně máš pravdu, právně to je určitě v pořádku, proč by taky ne. Pokud vím, soudy zatím firma MPM vždy vyhrála. Nikomu nezakazuju aby, se mu to nelíbilo. Jak jsem psal ve svém příspěvku, také mi to je proti srsti, ale skutečnost je jaká je. Měl bych jeden dotaz na Oniona, koukám, že jsi také z Prahy, kde jsi koupil Prim MPM sport. Zatím jsem je fakt v žádném mě známém hodinářství po Praze neviděl. Celkem uvažuji o jejich koupi. Sice jsem zatím s Festinama spokojený, ale jak se říká změna je život. Spíš bych si je chtěl koupit proto, že se mi fakt hodně líbí. Jsou prostě zajímavé. Koukal jsem na stránky MPM, dají se objednat přes net, ale to bych dělal fakt nerad. Napřed bych je chtěl vidět na vlastní oči.

Kupoval jsem je přes net.. Jen a jen pro účely našeho testování....

Odkaz ke komentáři

V eltonu za komančů při výstupní kontrole nesměl rozdíl chodu mezi svislou a vodorovnou polohou přesahovat 40 sekund.Těch tvých 20 sekund je úplně v pohodě.

Ano, u průměrných hodinek jako Primky je to v pohodě. Nikoli ale u moderních výrobků, kde se předpokládá přesnost vyšší. Je jedno, jestli se jedná o Etu, Miyotu, nebo něco čínského.

Odkaz ke komentáři

Ano, u průměrných hodinek jako Primky je to v pohodě. Nikoli ale u moderních výrobků, kde se předpokládá přesnost vyšší. Je jedno, jestli se jedná o Etu, Miyotu, nebo něco čínského.

Vysvětli mi,prosím,co jsou to za hodnoty v tabulce na str.3 u nápisu "max.divergence all position" v ETA 2824 manufacturing information. U standartního provedení je tam 30s/d.

Přímý odkaz mi tam nefunguje.Do rámečku product range se doplní Mecaline do druhého kalibr.A u kalibru 6498 je to 40s/d.

Odkaz ke komentáři

Není snad potřeba kydat hnůj na MPM za každou cenu ;)

Myslím, že kdyby stejné hodinky vyrobil Elton, i s těmi všemi domnělými či skutečnými nedostatky, lidi by si pracky ušoupali, aby je měli :)

Já nic nekydám, jen držkuju proti označení SPORT :wacko: . Jinak se mi naopak docela líbí a až budu potřebovat nové "bitevní" hodinky (do vody a tak), budu dost možná pokukovat tímto směrem. Ale pak asi radši quartz, automaty nejsou moje kafe.

Odkaz ke komentáři

Já nic nekydám, jen držkuju proti označení SPORT :wacko: . Jinak se mi naopak docela líbí a až budu potřebovat nové "bitevní" hodinky (do vody a tak), budu dost možná pokukovat tímto směrem. Ale pak asi radši quartz, automaty nejsou moje kafe.

To nebylo míněno na někoho konkrétně :-)

A označení Sport klidně užívat mohou. Nakonec Prim Sport 2 se od PS1 také dost lišil. A pak nějaké "SuperSporty"...

Pravda je, že jsem teda MPM Sport ještě prodávat neviděl, i když MPM Quality a 'MPM' Prim je v prodejnách k vidění dosti často.

Odkaz ke komentáři

Vysvětli mi,prosím,co jsou to za hodnoty v tabulce na str.3 u nápisu "max.divergence all position" v ETA 2824 manufacturing information. U standartního provedení je tam 30s/d.

Přímý odkaz mi tam nefunguje.Do rámečku product range se doplní Mecaline do druhého kalibr.A u kalibru 6498 je to 40s/d.

Nefunguje mi to, tak nevím, ale jestli tam je 30 vteřin denně, tak je to stále o 100% lepší, než 60 vteřin u Primek. Výrobní tolerance bude samozřejmě s rezervou poloviční, dejme tomu 15 vteřin. jestli auto jezdí 150, nebo 300, to je slušný rozdíl. 6498 je Unitas, tam musí s přehledem a velkou rezervou dosahovat pár vteřin denně. Myslím, že nemá smysl obhajovat výkonostní parametry Prim kalibrů s Eta kalibry, je v tom stále 50 let technologického rozdílu. Prim neví, co je to Nivarox, to snad stačí.

Odkaz ke komentáři

Nefunguje mi to, tak nevím, ale jestli tam je 30 vteřin denně, tak je to stále o 100% lepší, než 60 vteřin u Primek. Výrobní tolerance bude samozřejmě s rezervou poloviční, dejme tomu 15 vteřin. jestli auto jezdí 150, nebo 300, to je slušný rozdíl. 6498 je Unitas, tam musí s přehledem a velkou rezervou dosahovat pár vteřin denně. Myslím, že nemá smysl obhajovat výkonostní parametry Prim kalibrů s Eta kalibry, je v tom stále 50 let technologického rozdílu. Prim neví, co je to Nivarox, to snad stačí.

Asi jsme si nerozumněli.

post-2877-1267777192.jpg

Na obrázku jsou technické specifikace unitasu v červeném rámečku pro standartní provedení.Dále bývá provedení elaboré,které se v některých konstrukčních detailech liší.

Pokusím se sem napsat,co ta tabulka vlastně sděluje:

Zkoušeno v polohách číselníkem nahoru a trojkou nahoru.

Při těchto dvou polohách a plném natažení aktuálně změřená průměrná přesnost plus mínus 15s/d.

Maximální odchylka chodu mezi všemi polohami při plném natažení do 40s/d.

Isochronismus: po 24 hodinách chodu, čili při napůl vypuštěném peru změřená okamžitá přesnost plus mínus 30s/d a to v poloze číselníkem nahoru.

Max. amplituda při plném natažení a číselníkem nahoru 320°.

Min. amplituda po 24 hodinách chodu a v poloze šestkou nahoru 180°.

Ke tvé odpovědi: Ještě jednou píši,že u primek při výstupní kontrole nesměl rozdíl přesnosti mezi všemi polohami vykazovat více než 40s/d-viz.Technologie náramkových hodinek Prim str.310.Divil by ses,kolik primáckých kousků vyrobených před třiceti lety(nebo nějaký noname poljot) vykazuje dnes lepší parametry než eta vyrobená před deseti. A v Prim kal.66 je vlásek z nivaroxu.

Odkaz ke komentáři

No, ehm, s přihlédnutím k tomu, z jakých pohnutek bylo toto vlákno založeno, je výsledek "testu" asi dopředu dost jasnej, ne?

Tak já si tipnu rovnou, ale samozřejmě se omlouvám za případně pokaženou pomstu: Hodinky splnily očekávání .... poměr cena/výkon je překvapivě dobrý ..... vykazují drobné nedostatky ve zpracování ..... přesnost je v normě, co by kdo chtěl za ty prachy ..... přišly perfektně zabalené ..... speciální zátěžové testy (střelba, potápění, kanoistika, píchání) přežily bez větší úhony.... atd. Závěr: Povedené hodinky pro nenáročného uživatele, fantastické chování dodavatele, nová štika v českém rybníce, ne nadarmo Czech Made. A na závěr zřejmě letmé porovnání s výrobky českého "konkurenta".

Pořád okolo toho kroužíme a tak nějak cítíme, že by to přes tyhle všechny mouchy nemusely být zase tak špatné (a finančně dostupné, což je pro mnoho eventuálních zájemců důležité) hodinky, nakonec Miyota je i v těch novozélandských - jak že se to jmenujou .. je na ně vlákno v galerii .. :) Moc se nám to ale přiznávat nechce, něco tomu pořád brání, už jsme si vypěstovali trochu patriotismus k NMnM, to je jasný .. :) A to je dobře :)

Von je ten Milis snad čert... ale vyčkejme na konec testu. :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Dnes v ČRo 2 Praha, cca 7.35 - 7.43 rozhovor o českých hodinkách s producenty Prim MPM, s Josefem Klírem a s Mekky Žbirkou, Mekky trochu glosoval velikost hodinek ala paštika Májka.

Odkaz ke komentáři

Jasně máš pravdu, právně to je určitě v pořádku, proč by taky ne. Pokud vím, soudy zatím firma MPM vždy vyhrála. Nikomu nezakazuju aby, se mu to nelíbilo. Jak jsem psal ve svém příspěvku, také mi to je proti srsti, ale skutečnost je jaká je. Měl bych jeden dotaz na Oniona, koukám, že jsi také z Prahy, kde jsi koupil Prim MPM sport. Zatím jsem je fakt v žádném mě známém hodinářství po Praze neviděl. Celkem uvažuji o jejich koupi. Sice jsem zatím s Festinama spokojený, ale jak se říká změna je život. Spíš bych si je chtěl koupit proto, že se mi fakt hodně líbí. Jsou prostě zajímavé. Koukal jsem na stránky MPM, dají se objednat přes net, ale to bych dělal fakt nerad. Napřed bych je chtěl vidět na vlastní oči.

Objevují se občas i na aukru - většinou jako Prim sport 3. Tak si to ohlídej, dost tím ušetříš.

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Jo a už jsem si vzpomněl - dost často je prodával SYSEL21 a mněl je většinou i se záručákem. Má toho o dost víc, než prodává. Tak klidně, až uvidíš nějakou jeho aukci, tak mu napiš a optej se na ně. Je to snaživej a milej dědula a klidně se odvolej na můj nick - já od něj už bral pár věcí a jsme zadobře.

Odkaz ke komentáři

Honzo, ale vždyť Elton taky montoval Prim sport II s čínským strojem a zaklapávacím dýnkem, to se Ti líbí? Na Aukru se objevily a strhla se o ně pěkná rvačka i přesto, že to byla taky jen ubohá montáž se strojem, který je kvalitativně to nejhorší, co kdy bylo. V tomto stavu firmy koupil logo Prim MPM a já považuji jejich Prim sport za výrazný kvalitativní posun vpřed, samozřejmě, v kategorii lidově- proletářsky orientovaných hodinek. Až se naserou, nechaj si v Polsku vyrobit cifry a u nich pouzdra a budou sekat renovace Igenů a sport II ve velkém a za třetinové ceny. Stroj si dodáš, stejně, jako v Eltonu, nebo, když budou mazaní, budou skupovat vše na aukru, stroj vyčistí a namažou a dají Ti ho do nich za 1000 Kč

A kolekce Eltonu nyní? Mě se pár kousků líbí, ale s cenou tak do 10000 Kč, to bych si určitě něco koupil. Ale jejich ceny jsou na, nebo nad úrovní Omegy, Breitlingu a vlastně Rolexu. Nevím, jestli vzhledem k tomu, co mají, nepomýšlejí příliš vysoko. To, co teď vyrábí, dělal Glashütte v letech 92-95, pěkná, nerez pouzdra a v tom ETA 2824, u nás se prodávaly pod 2000 Kč a rozhodně byly zpracované výrazně lépe, než Elton dnes. Ano, také si přeju, aby Elton dělal super hodinky, ale v cenové kategorii, kam patří. Fandím jim, ale tu cenovou politiku nezkousnu. Chtěl jsem od nich průhledové dýnko- cena přes 1500 Kč. To samé, ale i s celými hodinkami od číňanů za 39 USD, včetně poštovného. Není to trochu rozdíl? Plastová vložka lunety do Igenů za 500? Když je výrobní cena 0,0 prd? Proto si myslím, že si Elton tu značku nezaslouží, já tam žádnou kontinuitu nevidím, tedy kromě baráku, několika starých strojů, které omylem nestihli prodat, či vyhodit a několika lidí, jimž za staré Primky vděčíme a kterých si pro to, co dříve udělali velmi vážím.

S první polovinou souhlasím, MPM mi taky přijde skoro přesně tam, kde byl elton v devadesátých letech. Ty onionovy sporty mi po všech stránkách připomínají tehdejší eltoňáckou produkci (spíše pokusy o hodinky) , až na ty nevkusně veliké nesprávné nápisy, takhle dolu elton neklesnul, alspoň o tom nevím.

Druhé polovině nerozumím, jak by sis mischo představoval kontinuitu ? Aby se stále orientovali na klientelu oblečenou z asiatské tržnice? Podle mne jsme my češi dneska mnohem dál a zasloužíme si úplně jiné primky, než dělá MPM - tedy vlastní kalibr, NIVAROX :D, plastické ciferníky, vymazlený původní design a mnohem víc za ceny, který ti z tržnice závidí ..... prostě to, co elton dneska lifruje a lidi, co si sebe vážej, po tom šílej! :D Protože vůbec nejde o to mít lunetu na dvojky, ale mít TU PRAVOU lunetu na dvojky ! Za pětikilo je to za hubičku, jen si přečti, kolik stránek nářků se tu o tom blbým plastu za kačku popsalo.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...