Přejít na obsah

PRIM MPM

Doporučené příspěvky

No, dal jsem si hodně záležet, abych našel alespoň jeden model Prim Elton kolem 20k, který bych si koupil a je to tento:

http://www.prim.cz/objednavka?2223

Zato můžu říct, že jako oblekovky bych neváhal. A možná bych si připlatil i nějakou individualizaci, ať nežeru...

Viděl jsem je naživo a připadaly mi dost ošklivé, zvláště ten 2D ciferník.

A navíc je v nich kalibr ETA! Tak jakápak "česká značka"? To už je pak prakticky stejně české jako MPM. Což je nakonec také firma, o které by se v tomto vlákně mělo mluvit ;)

Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viděl jsem je naživo a připadaly mi dost ošklivé, zvláště ten 2D ciferník.

A navíc je v nich kalibr ETA! Tak jakápak "česká značka"? To už je pak prakticky stejně české jako MPM. Což je nakonec také firma, o které by se v tomto vlákně mělo mluvit ;)

Ano ETA - ale jak tvrdí - tak doupravovaná firmou Elton. Už tam nepíšou, že ta jejich úprava spočívá v tom, že tam gravírujou nápisy prim a číslo kalibru a tím ještě znečistí strojek. Takže to také není to pravé české ořechové. Za ty prachy, co za to chtějí, by mohli vyvinout nějaký svúj kalibr nebo zdokonalit 96ku nebo třeba oprášit 97ku - to bych do nich možná i investoval.

Odkaz ke komentáři

Pro mne sou Elton Prim skladacky za nehorazny prachy. Za ty jejich ceny clovek ma hodinky z daleko rozsahlejsiho vyberu jinych znacek. Kdybych si mel vybrat mezi Omegou a Prim volil bych omegu.

Kdyz uz ma clovek mit drahe hodinky, tak at sou alespon zvucne znacky. Coz pochybuji ze PRIM je. Pro okoli to bude vzdy PRIM a spis budu za pitomce, ze sem za tuhle znacku mohl utratit takovy penize. Na patriatismus se muzu opravdu za ty prachy vykaslat. Delal sem leta ve strojirensvi a dokazu si predstavit jakou cenu muzou mit takove hodinky. Vubec mi neni jasne proc sou tak drahy. Jmeno to poradne nema zadny, daj do toho ETU za par chechtaku, nebo zacnou ted delat kalibri jejichz vyvoj je davno zapacen. Meli by se zamerit na vyrobu masovych typu za daleko nizsi ceny a dostat tu znacku zpet mezi podvedomi lidi. Pak at si delaj nejaky ten TOP model. Pro mne jsou dobre hodinky takove ktere se mi libi, vyhovuji mi stylem, tikaji, a jsou dobre zpracovany. MPM mi jako znacka nevadi, tika v nich myiota kterou pouzivaji i jine firmy. Kdyby delala usedlejsi modely a ne jak hodinky od kolotoce, tak bych si je klidne nejaky koupil.

Ale jeste ze je tu par chrono nadsencu a vasnivych milovniku znacky PRIM Elton, ze jim aspon nejaky ten kousek koupi. Kdyby delali vice automatu od 7 do 15ti tis tak si myslim ze by to Eltonu hodne prospelo a rozhodne by ty hodinky nedotoval.

Odkaz ke komentáři

Ano ETA - ale jak tvrdí - tak doupravovaná firmou Elton. Už tam nepíšou, že ta jejich úprava spočívá v tom, že tam gravírujou nápisy prim a číslo kalibru a tím ještě znečistí strojek. Takže to také není to pravé české ořechové. Za ty prachy, co za to chtějí, by mohli vyvinout nějaký svúj kalibr nebo zdokonalit 96ku nebo třeba oprášit 97ku - to bych do nich možná i investoval.

Tak se omlouvám Eltonu - už jsem dostal vynadáno, že vyvinul vlastní nové kalibry - něco jsem asi prošvihl.

Odkaz ke komentáři

Asi jsme si nerozumněli.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Na obrázku jsou technické specifikace unitasu v červeném rámečku pro standartní provedení.Dále bývá provedení elaboré,které se v některých konstrukčních detailech liší.

Pokusím se sem napsat,co ta tabulka vlastně sděluje:

Zkoušeno v polohách číselníkem nahoru a trojkou nahoru.

Při těchto dvou polohách a plném natažení aktuálně změřená průměrná přesnost plus mínus 15s/d.

Maximální odchylka chodu mezi všemi polohami při plném natažení do 40s/d.

Isochronismus: po 24 hodinách chodu, čili při napůl vypuštěném peru změřená okamžitá přesnost plus mínus 30s/d a to v poloze číselníkem nahoru.

Max. amplituda při plném natažení a číselníkem nahoru 320°.

Min. amplituda po 24 hodinách chodu a v poloze šestkou nahoru 180°.

Ke tvé odpovědi: Ještě jednou píši,že u primek při výstupní kontrole nesměl rozdíl přesnosti mezi všemi polohami vykazovat více než 40s/d-viz.Technologie náramkových hodinek Prim str.310.Divil by ses,kolik primáckých kousků vyrobených před třiceti lety(nebo nějaký noname poljot) vykazuje dnes lepší parametry než eta vyrobená před deseti. A v Prim kal.66 je vlásek z nivaroxu.

Tabulka se specifikací Unitasu se mi z neznámých příčin objevuje až teď, tak proto tak pozdní reakce. Ty specifikace jsou určitým alibi výrobce a pod tyto hodnoty by se stroje dostat neměly. V praxi běhá drtivá většina Unitasů, Ety, Valjoux a vše této kvality výrazně lépe, než kolik je ve specifikaci požadováno. Ohledně Primek: ve svém dětství a mládí jsem vystřídal celkem patery!!!! nové Primky a skutečně troje z nich chodily velmi dobře, denní variace byla velmi nízká, ty nejlepší /ale nejošklivější/ měly variaci do 3 vteřin denně v běžném provozu, ne podle exaktního měření. Byly i výborně vyregulované, šly kolem 1-3 vteřiny denně do +, což bylo úžasné. Druhé dělaly mezi +15 - cca +20 vteřin. Mé milované Prim Sport II dělaly něco mezi 8-15 vteřin+ a já jim to zazlíval. Ty poslední dvoje měly chod nevyzpytatelný, do tolerance -30- +60 vteřin denně se ale vešly. Ruských hodinek jsem měl také dostatečné množství, chod některých z nich byl také velmi dobrý. Jak chodí ETY víme, výsledky jsou výborné a to i v základní kvalitě. Podstatné u strojů je, do jakých standardních hodnot je možné se u nich dostat. Ty budou pravděpodobně u Ety a spol. lepší, než u Primek. Dobrým ukazatelem kvality také je, jakých nejlepších hodnot jsou ty kalibry schopné dosahovat. Ty Ety a Valjouxy s Nivarox 1 dosáhnou na COSC celkem snadno, u těch primových kalibrů bych tomu moc nevěřil /ne, že by to některé povedené kusy nezvládly/. A máš pravdu, že v 68ce je nivarox , stejně tak jako accutron, protože věděli kde ty vlásky nakoupit- Carl Haas Schramberg GmBH. Dělala to tak tehdy i dnes většina firem. Já jsem to u Primu dosud nevěděl, tímto se Vám dvěma i ostatním za mylné údaje omlouvám.

Odkaz ke komentáři

Tak se omlouvám Eltonu - už jsem dostal vynadáno, že vyvinul vlastní nové kalibry - něco jsem asi prošvihl.

Ono né že by zrovna nové kalibry Eltonu (98 a 94) byly tady na fóru moc viditelné. (Ani na webu Primu nejdou najít nějak snadno.)

Nakonec ono se není co divit při cenně nějakých 30'000 korun za kalibr představující jen vylepšenou verzi 68/64/96.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
Ano ETA - ale jak tvrdí - tak doupravovaná firmou Elton. Už tam nepíšou, že ta jejich úprava spočívá v tom, že tam gravírujou nápisy prim a číslo kalibru a tím ještě znečistí strojek....

Mohl bys prosím vysvětlit, jak jsi to myslel?

Odkaz ke komentáři

Myslel to zjevně tak, toljo, že zatímco v primkách dostaneš ušpiněnou etu, tak v empéemkách čisťounkou miyotu :D :D

Jinak, o čem to tu zase je, o žebrotě - máte nějaký důvod, proč by měl být prim levnější, než třeba nomos ? Musím uznat, že současný nomos je podle mých kritérií opravdu výhodná koupě, výhodnější, než prim, tak si je utíkejte koupit. Myslím, že primkařů je tu násobně víc, než nomosáků, proč tomu asi tak bude ?? Protože je prim prostě atraktivnější, řekl bych já, vy si pochopitelně myslíte, že protože jsou primkaři blbci, ale ty úžasný a laciný nomosky si stejně nekoupíte. :D

Já bych si taky ty nové kalibry prim rád prohlídnul, zatím jsem žádný neviděl, neslyšel .....

Odkaz ke komentáři

Tady chodí cigi po zatraceně tenkým ledu!!! :boxing: :cheers: Já su moravák jak sviňa!!! My se dohodneme nad štvrtéčkou! Ale saké (nebo prostě něco z réže) do nás nikdo nenaleje...

Mrkni do všeobecný diskuze, jsou tam pro vás parádní hodinky, na ebay o ně bude rvačka :D :cheers:

Odkaz ke komentáři

Mohl bys prosím vysvětlit, jak jsi to myslel?

Tak, jak jsem to napsal. Vím, že je dost často problém u nových primek s nečistotami ve strojku. A je konec konců jedno, jestli se tam dostal někde cestou do Eltonu nebo až tam. Podstatné bohužel je, že od nich to odchází nedostatečně vyčištěné. Jen je logické, že když ty strojky tady doupravujou, tak se tam při tom nějaká ta nečistota dostane.

Odkaz ke komentáři

Tak, jak jsem to napsal. Vím, že je dost často problém u nových primek s nečistotami ve strojku. A je konec konců jedno, jestli se tam dostal někde cestou do Eltonu nebo až tam. Podstatné bohužel je, že od nich to odchází nedostatečně vyčištěné. Jen je logické, že když ty strojky tady doupravujou, tak se tam při tom nějaká ta nečistota dostane.

Potvrdil mi to hodinář. ETA strojky se u velkoobchodníků skladují poměrně volně, po jisté době se do nich prostě dostane prach. A tudíž se musí následně důkladně vyčistit. A říkal, že už čistil několik novodobých PM1949 s Etou, které měly problémy právě protože v nich byl prach. Konkrétně mi ukazoval jeden Linea kousek. Asi to nebude častý jev, ale za ty peníze...

Odkaz ke komentáři

... Myslím, že primkařů je tu násobně víc, než nomosáků, proč tomu asi tak bude ?? Protože je prim prostě atraktivnější, řekl bych já, vy si pochopitelně myslíte, že protože jsou primkaři blbci, ale ty úžasný a laciný nomosky si stejně nekoupíte. :D

Jistěže je Prim atraktivnější. Dokáže vyrobit cokoli, co se dá prodat. Líbily s Sporty Igen? A je současný módní průměr hodinek větší než 38? Nevadí uděláme, nafoukneme na 45... Co naplat, že datumovka je skoro uprostřed číselníku? Lidi to chtěj a koupí si to... atd...

NOMOS má ucelený styl, který nepodléhá módním vlivům, ale sází na jednoduchost, preciznost a designovou čistotu. Asi ne každý o to stojí...

A proč je tady víc primkařů? Možná proto, že většina se chová jako dav, a to i tady na chronomagu. Jako jsme tu měli před pár lety módní vlnu Bondovek od Omegy, tak teď tu probíhá vlna PAM... jo a někde mezi tím byly ty Primky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Tak si to po sobě přečti ještě jednou, dvakrát, ..xkrát. Nic?

Odkaz ke komentáři

no neříkal jsem to :D ale oceňuju, že blbci jsou taky PAMáci a omegáči, ostatně už dlouho prim srovnávám právě s těmito značkami :D :D

No já se lek, že ve strojcích zůstávají špony po frézování :D :D To víte, když dáte primky ke svému šikovnému hodináři, co se jima doteď živil, a nyní už ne, navíc je otevře ve své dílničce vzádu za krámkem, tak to se nedivte, že je pak musí vyčistit a rád vás skásne a za to přidá nějakou tu objektivní informaci. :D Ale je fakt, že mechano přede mnou jednou v primkách smýtko prachu lupou objevil . Já slepec ho nepostřehl, ani když mi ukázal, kde bylo. :D Bordeláři, tihle samozvaní hodináři z NMnM !! Kdyby ty strojky alspoň nechali být, byly by alspoň čistý :D Já se picnu, to je prča, doufám, že accutrona netrefí.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...