Přejít na obsah

Remake Longines, Eterna, Lemania

lac1

Doporučené příspěvky

Cifernik - ten "odznak" tam dle navrhu JPS vypada celkem dobre, zalezi jak to bude vypadat pote co to tam bude natistene.. barva indexu atp mi je volna, klidne snesu bilou, stribrnou i nazloutlou. Logo Zeno by mi nevadilo, jedna se o jejich hodinky a tak nejak to tam mozna i patri, ale pokud tam nebude nevadi mi to.

Dynko - Jednoduchy napis a cislo edice No.10/30 by se mi libilo asi nejvice, pripadne ten "odznak" a cislo stejne

Rucky - modrene bych spis vylozene nechtel, radsi ocelove nebo bile ktere jsou na ostatnich Zeno - to by se mi libilo asi nejvic, ale beru jakoukoliv variantu

Remen - byl bych pro nejaky standardni Zeno, nebo klidne bez, necham si 100% u simona usit neco co se mi k nim bude hodit a mozna toho bude vic, takze remen neresim vubec a i jeho absence pro me neni minus.

--

Abych rekl pravdu, cim mene toho na hodinkach bude tim lip, mysleno spousty napisu, venovani, log, cisel atd - vzhledem k tomu, ze se jedna o pilotni hodinky tak bych uvital jistou strohost a jednoduchost nez venovani na kazdem ozubenem kolecku, dynku, boku pouzdra, korunce atp atp..

Zajimave by taky mohlo byt do baleni pridat nejakou historickou vzpominku, nejake psane informace kdy a proc tyhle hodinky vznikly, nejake informace k tomu a tak, coz bychom si mohli zaridit uz bez pomoci Zena zde na foru, baleni by potom bylo myslim takovy kompletnejsi a davalo by to smysl.. sice uz to skoro kazdej zna, ale..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 615
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ty návrhy znaku buď na ciferníku nebo vygravírované na dýnku se mi líbí,ale záleží na většině a asi stejně musíme počkat jak zareagují v Zenu a co jsou schopni a ochotni udělat.Pokud nebudou trvat na svém označení na ciferníku,bylo by to dobré a potom by záleželo na tom,na čem se domluvíme.Po odpovědi a upřesnění ze Zena asi bude nejlepší udělat anketu mezi zájemci o hodinky a uvidíme.Pokud by gravírování nešlo v Zenu udělat možná by bylo zajímavé kontaktovat firmu dělající to laserové ,,gravírování",na některých jejich obrázcích(viz výše) to opravdu nevypadá špatně.Malá modřená vteřinovka na černém ciferníku nebude moc dobře čitelná,to už bych raději oželel modření všech ručiček a raději šel do kovu,nebo bílé (zeno) barvy.

Odkaz ke komentáři

Fakt je že zjednodušení by se muselo týkat hlavně středového štítu se lvem,ten v malé velikosti je asi netisknutelný,křídla s mečem a věncem už tak složitá nejsou.Uvidíme co odpoví ze Zena a podle toho se budeme muset rozhodnout.Víte na co jsem nejvíc zvědav?Kolik lidí nakonec bude mít o hodinky zájem,a jestli nakonec samotné Zeno nebude na základě naší limitky vyrábět nějaký ,,remejk" slavných Longinů.Ono mne samotného zaráží,že ani původní výrobce(Longines) nic podobného nevyrábí.Tedy pokud já vím,a možná se mýlím(v tom případě se omlouvám).

Odkaz ke komentáři

Ciferník - znak na ciferníku se mi nelíbí, krátký nápis: aviation, zeno... preferuji, ale i "prázdný" ciferník akceptuji

Dýnko - každopádně číslo XX/YY, znak (pokud to zeno dokáže) je hezký bonus

Ručky - raději ocelové než modřené

Řemen - standart zeno, aby se to dalo nosit než bude individuálně vybrán finální, nebo simonův

Odkaz ke komentáři

Ciferník - znak na ciferníku se mi nelíbí, krátký nápis: aviation, zeno... preferuji, ale i "prázdný" ciferník akceptuji

Dýnko - každopádně číslo XX/YY, znak (pokud to zeno dokáže) je hezký bonus

Ručky - raději ocelové než modřené

Řemen - standart zeno, aby se to dalo nosit než bude individuálně vybrán finální, nebo simonův

Tak k tomuhle se přidávám.

Odkaz ke komentáři

Tak k tomuhle se přidávám.

za mna to iste - ciferník bez nápisu, ocelove rucicky, dynko s cislom a znakom.

ešte k farbe pigmentu: pokial vyrobca pouziva Super-LumiNova, tak skala moznych farieb je pomerne siroka, zalezi ale na tom, aka je cenova politika dodavatela farby a ako velmi retro chceme byt :) aj ked teda mne osobne na tom príliš nezáleží, C1 alebo C3 sú úplne ok

Link

Odkaz ke komentáři

uvažte:

za mě

Ciferník:

- znak +/-

- nápis +/-

- nic

Dýnko:

- znak +/-

- číslo +/-

- nic

Ručky:

- kovové +/-

- modřené +/-

Indexy:

- barva XY

- barva XYZ

Číslo:

- dýnko +/-

- bok pouzdra +/-

Dále po sdělení dispozic Zena.

Zvažme možnost dodatečného vygravírování námi chtěného z jiného zdroje.

Neznám tu technologii gravírování, ale bok pouzdra skýtá jistý prostor pro zde často zmiňované "vzpomínkové - pietní" sdělení.

Odkaz ke komentáři

uvažte:

...

Tohle by chtělo udělat formou ankety. Takhle to asi nebude moc přehledné.

Edit: Ale s těmi tvými preferencemi se v podstatě ztotožňuji. Jen to číslo by mi nevadilo ani na dýnku pod znakem, ale pokud nám ho udělají na pouzdře, tak proč ne.

Upraveno uživatelem Z.
Odkaz ke komentáři

Našel jsem fotku dýnka modelu Zeno.

Je přišroubované oproti originálu L MVS postnutému výše s návrhem vygravírovaného znaku.

post-1394-1261312413.jpg

Zde je kdysi plánovaný projekt Precista 9 - CAF

(to číslo jen tuším..)

post-1394-1261312446.jpg

Anketu neumím...jistě by byla přínosem pro zjištění plánované podoby v komunikaci o dispozicích Zena.

Odkaz ke komentáři

Tohle by chtělo udělat formou ankety. Takhle to asi nebude moc přehledné.

Edit: Ale s těmi tvými preferencemi se v podstatě ztotožňuji. Jen to číslo by mi nevadilo ani na dýnku pod znakem, ale pokud nám ho udělají na pouzdře, tak proč ne.

Bohužel v anketě může hlasovat úplně kdokoliv (ne jen potenciální zájemci), takže nemusí odpovídat skutečnosti ...

Odkaz ke komentáři

Jak už jsem psal, jsem zastánce čistého ciferníku, už jen proto že je to celkem dobrý kompromis pro všechny zúčastněné.

Nicméně mne napadlo, pokud by ZENOvští trvali na uvedení názvu na ciferníku, že by mohl být dobrým vyjednávacím prvkem návrh na uvedení jejich jména na obvodu tak jak je to třeba u Lemania MVS... S dobrým odůvodněním jakožto spojení s LEMANIA MVS by to mohlo projít, ale možná taky ne. Jen nápad...

post-4758-1261314433.jpg

Odkaz ke komentáři

Bohužel v anketě může hlasovat úplně kdokoliv (ne jen potenciální zájemci), takže nemusí odpovídat skutečnosti ...

Pardon, myslel jsem, že toto je fórum gentlemanů, kde se něco takového považuje za neslušné... Co jsem si tak všiml, několik limitek se tu už podobným způsobem řešilo...

Odkaz ke komentáři

vlakno a anketou sa spravi ked uz bude nazbieranych plno navrhov na vsetko co chceme menit oproti originalu do sekcie kam to patri.

za mna ako uz spominali viaceri,na dno max tak "vzduch nase more" v style ako je MVS a pod to cislo.to s logom sa to pekne rozmahlo na limitkach od steinhartu, ze ;) ale v tomto pripade "menej je viac"

rucicky ocelove, na tom asi neni co riesit.

cifernik nebude trocha prazdny ked tam nebude ani anti, ani nejaky napis ? skusim polepit dajaky navrh.

pripajam fotku na dno pre dalsie napady

post-8327-1261315004.jpg

Upraveno uživatelem lac1
Odkaz ke komentáři

...

pripajam fotku na dno pre dalsie napady

Takhle pojaté dýnko by se mi tedy vůbec nelíbilo. U mně stále vede návrh JPS (příspěvek 207) s velkým znakem a číslem. V jeho provedení mi to připadá velmi čisté a střízlivé, řekl bych dostatečně "minimalistické." To, že si dávají nějaký znak na dýnko i jiné limitky nás přece nemusí trápit. Tenhle znak tu má své opodstatnění a tahle velikost přes celé dýnko mu dokonale sedí.

Odkaz ke komentáři

Takhle pojaté dýnko by se mi tedy vůbec nelíbilo. U mně stále vede návrh JPS (příspěvek 207) s velkým znakem a číslem. V jeho provedení mi to připadá velmi čisté a střízlivé, řekl bych dostatečně "minimalistické." To, že si dávají nějaký znak na dýnko i jiné limitky nás přece nemusí trápit. Tenhle znak tu má své opodstatnění a tahle velikost přes celé dýnko mu dokonale sedí.

+ 1

Odkaz ke komentáři

+1

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...