Přejít na obsah

Remake Longines, Eterna, Lemania

lac1

Doporučené příspěvky

Celkově to na mě působí super dojmem - pouzdro je povedené, v reálu i dobře zpracované.

Na ciferníku není co zkazit, originální předloha byla dokonalá.

Unitas je slušnej strojek, ručky jste vybrali dobře a dýnko je bomba.

Akorát se mi pořád nechce věřit, že Zeno vyrobí pár kusů pro ČR a navíc ještě za nižší cenu, než je jejich standardní model.

Jo a nápisem Zeno bych to nekurvil. Maximálně bych vyfrézoval "Z" do korunky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 615
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Abych řekl pravdu ta cena mne docela zaráží,ale holt uvidíme(když jsme ti zoufalci).S tím ,,Zenem" bude záležet na výrobci co on na to.Pokud by to šlo, hlasoval bych za kompletní nápis na sponě.Několik hodinek od Zena jsem měl v ruce a fakticky jsou velice dobře zpracované a na úrovni.

Odkaz ke komentáři

takze pokud stale plati zatim posledni navrh, tak jsem ho prekreslil za pouziti oficialni fotky z katalogu Zeno (ten, co je nekde vys postnuty, str. 18, model 6164-6-a1, tedy ten nas vychozi retro model). to jen aby to tady neusnulo :)

edit: p.s.: na korunce uz "neco" je, jak jde trochu videt, takze pokud to tam jako identifikaci vyrobce nechame, bude to jen dobre, znamena to o jednu uzivatelskou upravu mene!

post-4836-1261721919.jpg

Upraveno uživatelem little_w
Odkaz ke komentáři

takze pokud stale plati zatim posledni navrh, tak jsem ho prekreslil za pouziti oficialni fotky z katalogu Zeno (ten, co je nekde vys postnuty, str. 18, model 6164-6-a1, tedy ten nas vychozi retro model). to jen aby to tady neusnulo :)

edit: p.s.: na korunce uz "neco" je, jak jde trochu videt, takze pokud to tam jako identifikaci vyrobce nechame, bude to jen dobre, znamena to o jednu uzivatelskou upravu mene!

je tam znak svajcu, korunka bude bez akej kolvek znacky ako origo, znacka bude asi len na spone na zakladnom remeni.

Prajem pekne sviatky.

Laci

Odkaz ke komentáři

A co takhle pozadat o grafiku ciselniku luka, protoze mne se zda ten jeho navrh (viz zde) velmi povedeny. Jestli bude ochotny nam ho postoupit, tak jen odstranime napis Aviation a pripadne pridat "swiss made" okolo subciferniku. "Z" na korunce je dobry napad, myslim, ze je to dobry ustupek vyrobci :), uvidime, jake bude mit v tomto smyslu naroky. A na spone beze vseho plne "Zeno Watch Basel". Ja sponu urcite menit nebudu, necham si tuhle. A pokud to bude za avizovanou cenu, tak je to naprosta pecka!

Odkaz ke komentáři

A co takhle pozadat o grafiku ciselniku luka, protoze mne se zda ten jeho navrh (viz zde) velmi povedeny. Jestli bude ochotny nam ho postoupit, tak jen odstranime napis Aviation a pripadne pridat "swiss made" okolo subciferniku. "Z" na korunce je dobry napad, myslim, ze je to dobry ustupek vyrobci :), uvidime, jake bude mit v tomto smyslu naroky. A na spone beze vseho plne "Zeno Watch Basel". Ja sponu urcite menit nebudu, necham si tuhle. A pokud to bude za avizovanou cenu, tak je to naprosta pecka!

Luk má jiný font číslic.

Náš se více blíží tomu původnímu.

Toho bych se držel.

edit.:

tohle potřebujeme

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři

zdravim panove,

ide mi len ohladne napisu Swiss made, je to potrebne aby to tam bolo ? podla mojho skromneho nazoru stci ked to bude na strojeeku. nad 6-tkou bude sekundovnik a este pod 5-tku a 7-cku pchat swiss made mi pride, len aby to tam bolo. Prechadzal som dostupne fotky a nenasiel som ziadny cifer so swiss made, ci uz .26,.68,.94 .

som za cisty cifernik bez Swiss made, ako original.

laci

Upraveno uživatelem lac1
Odkaz ke komentáři

zdravim panove,

ide mi len ohladne napisu Swiss made, je to potrebne aby to tam bolo ? podla mojho skromneho nazoru stci ked to bude na strojeeku. nad 6-tkou bude sekundovnik a este pod 5-tku a 7-cku pchat swiss made mi pride, len aby to tam bolo. Prechadzal som dostupne fotky a nenasiel som ziadny cifer so swiss made, ci uz .26,.68,.94 .

som za cisty cifernik bez Swiss made, ako original.

laci

SWISS MADE se řešilo ve smyslu jeho užití, pokud by muselo být.

Stejně jako ZENO atd.

Chceme prázdný ciferník a vzadu znak s čísly.

Osobně si myslím, že ohledy na swiss made a Zeno bych nechal z povahy dodržení věrnosti stranou.

První nástřel pro Zeno by měl takový být!!!

Jsem ochoten akceptovat nápis na sponě.

Jelikož její orig. vzhled zatím nemáme, může jít klidně dolů a na řemen dám čistou.

Nechci Zeno ani swiss made, ale remake "L".

Jen tak je možné zachovat životnost, smysluplnost a zajímavost celého projektu.

Longines MVS jsou profláklé široko daleko a vše co je bude odlišovat vnímám jako kontraproduktivní.

Naší výhodou je jasná předloha (tedy doufám) a peníze v kapse :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Za sebe také raději čistý ciferník,ten nápis se uvažoval v případě požadavku Zena. Jinak nápis na sponě je na str. 16 tohohle vlákna,v příspěvku od ,,horal",je to příspěvek č.310.Takováhle spona by se mi líbila na řemenu bez nýtů,na většině fotek našich pilotů jsem(pokud to šlo) neviděl na řemenech nýty,spíše na německých hodinkách.Bral bych právě řemen od Zena, i když ten řemeny s nýty také dělá, a někdy časem si nechal vyrobit něco svého.Korunku také hladkou ať výrobu zbytečně nekoplikujeme a neprodražujeme.

Odkaz ke komentáři

kym neni finalne stanovisko Zena, tak si myslim ze je zbytocne otvarat anketu. niesu totiz zodpovedane vsetky otazky z ich strany. hned ako bude iste ze cifer bude bez vsetkeho, tak sa bude hlasovat za font, odtien luminescencnej farby, odtien cifernika, moznosti ruciciek , volba safiru, tak isto finalny dizajn dna a korunky.

povodne som chcel na stedry den otvorit anketu, no maju celozavodnu dovolenku ako vsetci a bez toho je to zbytocna strata casu pre nieco co v skutocnosti sa mozno nebude dat spravit.

laci

Odkaz ke komentáři

jen poopravim:

1. to Swiss Made nebylo vzneseno jako pozadavek ze strany Zena (zatim). prisel jsem s tim ja a par dalsich lidi

2. ja osobne to tam budu rozhodne preferovat, hodinky to nedegraduje. naopak je to tak trochu "punc" toho, ze to neni doma zbastleny cifernik, ale seriozni vyroba.

3. jestli SWISS na puvodnim cifru je nebo neni nic neznamena. tohle prece NEBUDE reedice longinesu - pouzdro je skoro identicke, ale ten cifernik je proste mirne odlisny (subcifernik proste neni a nebude uvnitr minutove kruznice, prekryva ji). pro me je tedy SWISS MADE (krome jineho) taky takova jednoznacna napoveda, ze to neni MVS, ale takova fanouskovska pocta.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem na mysli nápis Zeno,nebo nějaké varianty,malý swiss made mi v žádném případě vadit nebude,(spíš bude záležet na hlasování).Jasně že to není MVS,ale hodinky které chtějí tuto legendu připomenout,jsem zvědav jak to dopadne se znakem,ten bych tam chtěl v každém případě,podle zdejších návrhů by to byla paráda.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...