Pege1012 Posted December 15, 2009 Report Posted December 15, 2009 Tak tedy s mírným zpožděním, ale přece moje první hodinky zde na foru byly Oris BC3 Day-date. Značka mi byla sympatická, červený rotor neodolatelný, prostě jsem je miloval. Ale jenom do doby, nežli jsem na jedné ostravské schůzce chronomagorů, kde jsem se zamiloval do hamiltonů X-Wind. A jak už to jistě všichni dobře znáte, Orisky odešli k novému pánovi a a souběžně jsem na foru koupil windy. Tyto hodinky mi dělaly velkou radost a docela jsem si je užíval, jenže !!!!!! Po nějaké době jsem začal mít pocit stesku po červeném rotoru a tak jsem brouzdal na ebay a hledal, aniž bych byl nějak pevně rozhodnut. Hledal jsem mezi Oris Miles Chronograph a Arteliery. No a potom to přišlo, narazil jsem na prodej dva roky starých Artelierů, chlap psal, že je téměř nenosil a jsou v zachovalém stavu. Vzhledem k tomu, že neměl moc hodnocení, vznesl jsem k němu pár dotazů, žádost o další fotky a podobně. No a když aukce měla končit a já jako byl ještě pořád na vážkách, tak mi nabídl, že tedy upraví cenu dolu podle mých představ. No a tak jsme spolu vyměnili opět pár mailů, v tom posledním se zmínil, že pokud tedy hodinky zakoupím téhož dne, jako bonus mi přidá hovězí řemen s neoriginální přezkou který je nový a stl jej asi 65 euro. Tak jsem to risknul a koupil. V mailu mi poděkoval a nesměle se zmínil jaké poplatky bude platit pay-palu a ebay a docela vtipně mi napsal, že pokud budu spokojen, mohl bych se o část nákladů podělit. Ale že to je dobrovolné. No necelý týden jsem čekal velmi netrpělivě, ale sledovací číslo zásilky mi poslal tak jsem byl v klidu. Mezitím se má drahá polovička od syna dozvěděla, že jsem vybíral více peněz a tak byl doma oheň na střeše. Zapřít jsem to nemohl, jen jsem jí velmi obratně sdělil, že to zase tak moc drahé nebude, protože jsem šikovný kluk a velevýhodně prodám své stávající hodinky - Windy. ( Mnozí z vás tuto taktiku asi také znají.) Nakonec po týdnu přišla zásilka já ji otevřel a byl jsem fakt mile překvapen, hodinky skutečně jako nové, ani škrábaneček. Na ruce sedí jako ulité. K tahu, který je tak akorát byl v krabičce ještě jeden článek, již jsem ho byl u hodináře nechat přidělat, a na druhý den, kdy jsem měl pocit, že mi hodinky na ruce lítají, zase oddělat. Teď mám zase pocit, že ho nechám přidělat. Zdají se mi těsné na ruce. No a konečně postřehy - Jednoznačně pocitově plus, na ruce opravdu sedí dobře, jsou decentní a zároveň nepřehlédnutelné. Luminiscence ruček a bodů u indexů nic moc, ale to se ani čekat nedalo, nejsou to diversky. Váha oproti mým předchozím windům malinko nižší, ale i tak je to kus železa. Největší pecka - hodiny od okamžiku kdy jsem je seřídil a nasadil na ruku ukazují stále stejný čas bez odchylky. Začínal jsem na 5 sekundách pod přesným časem z netu, nyní po 9 dnech nošení jsem pořád pod těmi 5 sekundami oproti pčesnému času. Přes den je nosím, na noc sundavám. Čili přesnost v řádu chronometru COSC??? Jediná nevýhoda mi přijde v tom, že tah i pouzdro jsem z vysoce lesklé oceli, asi to bude lapač různých otěrů. Nojo, snad to spraví leštící ubrousky. No a jedno obzvláště velké mínus!!! Kluk (14 let) se konečně pochlapil a zatoužil po automatech, protože on přece chce taky pořádné hodinky! Tak teď vybírám seika abych mu to ještě stihnul dát v letošním rove. A mám takový pocit, že u mne už bude opět nějakou dobu s hodinkami vystaráno. Ale kde se to nakonec zastaví, to vážně netuším. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Z. Posted December 15, 2009 Report Posted December 15, 2009 Gratulace! Řada Artelier je dle mého názoru asi vůbec nejzdařilejší modelová řada od Orisů. Moderní, a přitom má v sobě spoustu nostalgických tónů, které evokují staré dobré designy... Mám od téhle fitrmy zatím "jen" dva kusy z řady Aviation a jedny Divers, ale na Artelier snad jednou také dojde. Doufám. Jinak k těm tvým problémům s plus / minus článkem tahu - zkoušel jsi "mikroregulaci na přezce? To by mohlo pomoct.
arnie2000 Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Gratulujem,velmi pekne hodinky a aj remen je pekny.
pavel23 Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 (edited) Pěkný pokukuji po big date a small second. Edited December 16, 2009 by pavel23
Guest salamio Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Moc pěkné hodinky! Jen nevím, jestli bych snesl takto umístěné datum (hodinky nosím na pravé ruce, takže by to vypadalo divně), ale celkově jsou povedené. Jinak mě zaujal celkem volný přepis jména hodinek v záručáku .
Guest salamio Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Pěkný pokukuji po big date a small second. Možná ještě kamil prodává ty AN.
Diamondking Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Z toho jak to popisuješ musíš mít obrovskou radost..gratuluji Moooc hezké hodinky a to mínus (kluk chce automaty)..to přeci není žádné mínus (můj má takové ty binární ) , aspoň tady ta komunita bude mít následovníky a Ty tatínku musíš hezkypěkně vydělávat, ať na ty tikátka jsou chechtáky
sery.vlk Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Moc gratuluju! (ale současně dávám minus za to, že ses rozloučil s bécé trojkami... doufám, že se Ti po nich patřičně stýská .-)) )
tombed Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 jsou krásné, líbí se mi, i to datum bych zkousnul, ale na sraz... na sraz je Pege radši nikdy neber...
GMT Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 gratuluji, krásný hodinky tahle starší verze Artelierů se mi líbí víc jak nová s dvoubarevným ciferníkem
Pege1012 Posted December 17, 2009 Author Report Posted December 17, 2009 jojo jsem rád, že se vám i mně líbí. Na sraz je v pohodě vezmu, ale až na ten příští. Délka tahu je upravena, jeden člen fora mi poradil, že u spony bývají ty díly tenčí a tak jsem ho vyměnil za ghrubší, což přidalo 4 mm. Po BC3 se mi sice stýskalo, ale já bych dvoje hodinky neunosil, vždy nosím pouze to aktuální co mám doma a jsem do toho zamilován.
GMT Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 jojo jsem rád, že se vám i mně líbí. Na sraz je v pohodě vezmu, ale až na ten příští. Délka tahu je upravena, jeden člen fora mi poradil, že u spony bývají ty díly tenčí a tak jsem ho vyměnil za ghrubší, což přidalo 4 mm. Po BC3 se mi sice stýskalo, ale já bych dvoje hodinky neunosil, vždy nosím pouze to aktuální co mám doma a jsem do toho zamilován. já to měl obráceně, k Orisům mě přítáhla právě řada Artelier a dlouho to vypadalo na jasného favorita, ale nakonec jsem koupil BC3+
Recommended Posts