Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Takže to je fakt iwc strojek? Jsem tomu stále nemohl uvěřit a nikde jsem nenašel podobný strojek od iwc, tak proto jsem překvapený. A dámské? Mam celé hodinky a nepřipadají mi jako dámské. Jsou docela dost velké. Mohu se ještě zeptat na rok výroby.

Odesláno

Nemám dobrý foták, ale něco jsem protáhl přes scener. Není to nic moc, tak koukni. Jinak jsou třípláštové, pravděpodobně pozlacene, nebo zlaté ( to nevím) a na vnitřním plášti je rytina polonahé ženy, pod níž je vyryto FABRICATION SUISSE pod tímto názvem je opět pět kruhových rytin a pod rytinama další rytina REMONTOIR PERFECTIONNE. Hodinky nemají žáden punc či jine označeni,( pouze na strojku zevnitř vyryto písmeno B) takže budou asi jen pozlacené. Otvírají se zmáčknutim natahovací hřídele a hodinky nemají vteřinovku. Ciferník je v žalostném stavu a rafičky nemám. Ale jdou:-)

post-4165-1260992087.jpg

post-4165-1260992099.jpg

post-4165-1260992111.jpg

post-4165-1260992119.jpg

Odesláno

Pomuže ještě někdo prosím? Ocením každou radu a informaci o tomto strojku jestli se opravdu jedná o strojek IWC. Vím, fotky stojí za houby, ale pokusím se o dodání lepších foto.a brzy dodám.

Odesláno
Pomuže ještě někdo prosím? Ocením každou radu a informaci o tomto strojku jestli se opravdu jedná o strojek IWC. Vím, fotky stojí za houby, ale pokusím se o dodání lepších foto.a brzy dodám.

Ahoj, vůbec se nejedná o strojek IWC. Je to strojek Rosskopf. Je velice nekvalitní ale to neznamená, že by byl sběratelsky úplně nezajímavý.

Odesláno

Taky bych řekl, že pouzdro a strojek moc nekorespondují. Ten můstek přes pérovník vzdáleně připomíná Roskopfky. Apropos nafoť to lépe, kromě platle amázlý setrvačky tam není vidět ale lautr nic. Spolu s Nightem si vsadím na to, že IWC to nejsou ( to IWC je jak vydrápaný) a ten strojek mno ......

Odesláno

Já to čtu jako "JWC" a myslím, že zaměnitelnost s IWC není náhoda. Asi jako když se na tržnici vyskytují sportovní boty značky Reobek, tepláky se čtyřma proužkama nebo (abychom zůstali u hodinek) když se v USA po válce objevovaly hodinky značky "Harnilton". :) Tím spíš, že IWC cal. 68 není nikde popsaný. Taky by se to mohlo číst jako "89", ale IWC cal. 89, jak víme, vypadá úplně jinak. :)

Odesláno

Děkuji za Vaše názory a připomínky. Určitě je brzy vyfotím a dám tu lepší foto. Docela mě zajímá, co to vlastně mám a jak s tím naložit. Nejste někdo znalý v oboru z Ostravy, popřípadě z Frydku, Hnojniku, Českáho Těšína a okolí? Bydlím v Komorní Lhotce a jezdím často do Ostravy. Mužete se na ně kouknou a posoudit klidně sami.

Odesláno

Hladký věnec setrvačky, sloupková konstrukce. Koukni se na kotvu. Pokud vypadá jako u budíku nebo zmiňovaných Ruhla, tj. má kolíčky, je to zmiňovaný Roskopf.

Co se týká toho JWC, pravda ale je, že JWC bylo standardní označení IWC na přelomu století. Taky je pravda, že IWC 68 byl dámský kapesní kalibr. Ale strojky z té doby nebyly označovány takovýmto nápisem. To logo "JWC" bylo v eliptickém "razítku". Že by dobový fake? Možná, že jsou sběratelsky zajímavější než kdyby byly pravé :-)

Ranft ten kal. 68 bohužel nemá, ale tady podobné dámské z té doby http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...k&IWC_63_12, a ty vypadají opravdu trochu jinak ;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...