Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Nedávno mi na Měšec.cz vyšel článek o životním pojištění a protože nebyl "oslavující" jak je dnes módní, zcela logicky vzbudil určité negativní reakce (předpokládám, že ze strany prodejců ŽP) a protože je mnohem obtížnější logicky vyvracet některá tvrzení, pustili se někteří diskutující spíše do mně a jeden z nich vyjádřil názor, že bych měl raději psát o hodinkách. Samozřejmě to byla provokace, ale čím víc jsem o tom přemýšlel, tím víc mi to přišlo jako zajímavý nápad. I když se by se to na tento typ serveru úplně nehodilo, řekl jsem, že to zkusím a pokusím se ho protlačit třeba do sylvestrovského vydání, protože co jsem koukal, tak v minulých letech v tento den vyšly i méně "související" články. No a když nevyjde, nevadí, aspoň se na chvíli zabavím Měl by to být článek pro laiky a spíš takový "navnazující", uvítal bych tedy postřehy typu: 1) zajímavé mylníky (kdo první přišel s nějakou komplikací, popř. kdo je jediný kdo danou komplikaci dnes používá - viz třeba ty heliněco pružiny, popř. víte o tom, že by někdo jiný než Fortis aktuálně používal kombinaci chronograf + budík?, atd), tipy na hodinky, které používají nějaký zajímavý formát zobrazování času, atd 2) slepé uličky - napadají mě např. ladičkové hodinky, považuji za ní i co-axial od Omegy (ovšem to si budeme muset ještě pár let počkat, to rozsoudí až čas) 3) jakékoliv zajímavosti, které by se tam mohly objevit 4) příklady, jestli dnes ještě (kromě samozřejmě hezkého pocitu) má smysl někde používat mechanické hodinky - napadá mě snad jen prostředí s vysokým elektrostatickým nábojem; kdysi mi nějaký elektrikář tvrdil, že už zničil několikery quartzky a z toho důvodu si hodlá koupit mechaniky Už je to asi tak rok, co tu vyšel diskusní příspěvěk o renovaci Omeg s dvěma sčítači, které mají mít nyní velmi vysokou hodnotu. Nějak nevím jak to najít, jaká dát klíčová slova. Zkusil bych se spojit s autorem, jestli by mi dovolil některé údaje (a fotky) z toho použít. Mohl by to být zajímavý případ, že i na takovém koníčku se dá vydělat, samozřejmě posuzovat to půjde až v momentě, kdy by je opravdu prodal, což předpokládám zatím neučinil Za tipy předem děkuji Patrik
Návštěvník Kamil Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Ty vlastně chceš, abychom ten článek napsali za tebe. Ponoř se do hlubin internetu a hledej, studuj, dělej si rešerše. A až tam budeš psát milníky a silvestrovský...
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Ne, určitě nechci, aby ten článek někdo psal za mě, nějakou představu již mám, chtěl jsem jen, kdyby někdo přihodil nějaký zajímavý tip, přece jen nikdo neobsáhne všechno. Za ty hrubky se omlouvám, nevím proč jsem to tak měl zafixováno, u toho Sylvestra jsem měl asi před očima Staloneho, ale budiž mi omluvou že i u nás se opravdu dříve psalo také "y". Pro ten "patník" omluvu opravdu nemám
jfidler Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Co takhle pěkně kontroverzní téma "potírání fejků"? Nedávno tu o tom běželo paralelně asi 5 nekonečných vláken, tak by stačilo vycucnout hlavní myšlenky :-) A osvěty mezi laiky není nikdy dost...
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Taky to tam hodlám trochu naťuknout. Ale říkám, bude to pro trochu jiné publikum, spíš uvažuji o něčem blíže fejetonu, když (jestli vůbec) to má vyjít na Silvestra.
Návštěvník Kamil Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Za ty hrubky se omlouvám... To nemusíš. Já jen abys to pak nenapsal i do článku. V otázce fejků zajímavá úvaha na pcworld.cz: "Z hlediska Evropana se věci mají následovně. Číňané vlastní gigantický výrobní potenciál, ale nemají dostatek potenciálu tvůrčího. Naproti tomu západní svět v technologických ohledech překypuje invencemi, leč pro úspěch potřebuje co nejnižší výrobní náklady. A ty mohou poskytnout právě Číňané. Problém spočívá v tom, že jakmile se firmy z Evropy či z USA nechají zlákat nízkými náklady na výrobu a přesunou produkci do Číny, stane se jejich kreativní potenciál velmi často obětí bezskrupulentních krádeží. Číňané prostě vyrábějí jejich zboží, aniž by jim za to platili licenční poplatky, což se v Evropském chápání vlastnictví jeví jako zločin. Výše popsané je v Evropě a nejen zde tradičním klišé o tom, co dělají Číňané ve vztahu k cizím nápadům. Můžete ho vidět v televizních reportážích z rabování asijských tržnic celní správou, v slzách v očích postižených majitelů firem, které jsou konfrontovány s desetkrát lacinější konkurencí, na spoustě jiných míst. Jak se však má věc z druhé strany? Tak, že o žádný zločin nejde. Čínská filozofie vývoje a výroby čerpá v principech z konfuciánství. To říká (když to velmi zjednodušíme), že není potřeba vymýšlet nové věci, jako spíše se učit od mistrů, jež zvládli řemeslo před námi. A tak, vytváří-li Evropan nový zajímavý design, nevidí Číňan absolutně žádný morální, technický ani ekonomický důvod, proč jej trumfovat vlastním. Kopírování vzorů je pro něj absolutně přirozené, normální, morální a důvodné. Proč se Evropan či Američan vzteká, chápe většina Číňanů jen velmi slabě a okrajově, když by přeci na to, že je vzorem, měl být pyšný..."
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Tak to je fakt zajímavá úvaha , ale obávám se, že kapičku složitá na jeden článek. A hlavně mě jde spíše o to vzbudit zájem, než o nějaké moralizování, uvažuji spíše o formě bližší fejetonu, než o nějakém technickém článku
PepaSFI Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 k tomu použití mechanických hodinek, mezi horníky byly velmi oblíbené Prim Sport. Jednak proto že snášely i velmi drsné zacházení a taky proto že oni vlastně digitálky nebo quartzy nosit do dolu nesměli. Neznám přesně ty jejich bezpečnostní předpisy ale zhruba jde o riziko výskytu výbušného plynu. Prostě tam nesmí nic elektrického co nebylo pro to prostředí schváleno.
cody Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Patriku myslim, ze ucel clanku by mel byt probudit zajem u ctenare o mechanicke hodinky. Urcite bych zminil tourbillon. To rozseka kazdeho. A pak neco dostupneho, po cem by clovek zatouzil pac je to v jeho financnich moznostech. Napr. zobrazeni casu - regulator, jednorucky, 24 hodinovky a jako bonbonek jumping hours, retrogradni ukazatele, digitalni odecet casu.
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Tak to určitě, vzbudit zájem mám v úmyslu. Naopak s tím tourbillonem si nejsem úplně jist. Osobně nejsem přesvědčen o jeho užitečnosti. Jako je to nádherná komplikace a určitě je krásné se na něj otvorem v číselníku dívat, ale když vezmu v úvahu, že není problém vyrobit běžné ETA strojky tak, aby vyhovovali COSC certifikaci a někteří uživatelé hlásí u osvědčených 2824-2, 2836-2 a 7750 přesnost i pod 2 sekundy za den, tak jím až tak nadšen nejsem. Kdopak máte hodinky s touto komplikací a jaké dosahujete přesnosti? To mám raději komplikace typu ukazatele všeho možného (den, týden, měsíc, rok, rezerva chodu, měsíční fáze, chronograf) nebo jejich různá vylepšení (výroční a věčný kalendář, zpřesnění měsíční fáze (standardně se musí řídit cca každé dva roky, ale IWC má variantu, která jde přesně snad desítky let) a další), velké datum, flyback) Takže mě napadlo právě, jestli kdo máte tipy buď: 1) kdo jako první použil nějakou komplikaci (popř. kdo jako jediný jí dnes používá) 2) jaké různé komplikace lze v hodinkách najít 3) jakýkoliv další tip
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 k tomu použití mechanických hodinek, mezi horníky byly velmi oblíbené Prim Sport. Jednak proto že snášely i velmi drsné zacházení a taky proto že oni vlastně digitálky nebo quartzy nosit do dolu nesměli. Neznám přesně ty jejich bezpečnostní předpisy ale zhruba jde o riziko výskytu výbušného plynu. Prostě tam nesmí nic elektrického co nebylo pro to prostředí schváleno. No, něco takového mě právě zajímá. Nějaké potvrzení této informace? Zdá se mi to trochu moc, jen kvůli tomu, že to bylo na baterku? To by se tam přece nesměly používat ani žádné svítilny, nebo vůbec něco takového. Nějaký jiný příklad kdy nejde/není vhodné použít quartzky?
cody Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 2) jaké různé komplikace lze v hodinkách najít Tak to napis o Vacheron Constantin Tour de l?Ile a o Patek Philippe cal.89 - nic lepsiho a komplikovanejsiho uz nejni. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
StanoBare Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 To nemusíš. Já jen abys to pak nenapsal i do článku. V otázce fejků zajímavá úvaha na pcworld.cz: "Z hlediska Evropana se věci mají následovně. Číňané vlastní gigantický výrobní potenciál, ale nemají dostatek potenciálu tvůrčího. Naproti tomu západní svět v technologických ohledech překypuje invencemi, leč pro úspěch potřebuje co nejnižší výrobní náklady. A ty mohou poskytnout právě Číňané. Problém spočívá v tom, že jakmile se firmy z Evropy či z USA nechají zlákat nízkými náklady na výrobu a přesunou produkci do Číny, stane se jejich kreativní potenciál velmi často obětí bezskrupulentních krádeží. Číňané prostě vyrábějí jejich zboží, aniž by jim za to platili licenční poplatky, což se v Evropském chápání vlastnictví jeví jako zločin. Výše popsané je v Evropě a nejen zde tradičním klišé o tom, co dělají Číňané ve vztahu k cizím nápadům. Můžete ho vidět v televizních reportážích z rabování asijských tržnic celní správou, v slzách v očích postižených majitelů firem, které jsou konfrontovány s desetkrát lacinější konkurencí, na spoustě jiných míst. Jak se však má věc z druhé strany? Tak, že o žádný zločin nejde. Čínská filozofie vývoje a výroby čerpá v principech z konfuciánství. To říká (když to velmi zjednodušíme), že není potřeba vymýšlet nové věci, jako spíše se učit od mistrů, jež zvládli řemeslo před námi. A tak, vytváří-li Evropan nový zajímavý design, nevidí Číňan absolutně žádný morální, technický ani ekonomický důvod, proč jej trumfovat vlastním. Kopírování vzorů je pro něj absolutně přirozené, normální, morální a důvodné. Proč se Evropan či Američan vzteká, chápe většina Číňanů jen velmi slabě a okrajově, když by přeci na to, že je vzorem, měl být pyšný..." mozem potvrdit z vlastnej skusenosti. v Cine som bol niekolkokrat, a bavili sme sa aj na temu Kreativita. Boli prekvapeni, ze este stale bereme ich kopirovanie neslavne a nemoralne. Ja som si to vysvetlil tak, ze kedze chcu uspiet na EU ci US trhu, svojim inym pohladom by vlastnymi navrhmy velmi neuspeli, pretoze z pohladu dizajnu, napr. textil dizajnu su velmi dekorativni, pre nas az privela. Tak nic ine neostava len skopirovat osvedcene modely. pre nich je to pokrok a beru to ako schopnost sa prisposobit trh. poziadavkam. A ked od nich bere cely svet, preco to menit. Su to pracanti, ak kontrolovani, aj kvalita je dobra, ak nie, je to ubohe. Videl som aj fabriky, kde je pracovna uroven vysoka, mal som pocit ze ideme do jadrovej elektrarne - max. cistota, Research and Development na urovni. Vsetko tam dotuje stat, hlavne podporuje export, od statu firma dostane - donedavna to bolo myslim az do vysky 13 % (?) - z nakladov na export, potom to percento, myslim, kleslo nizsie. Takto v podstate stat zaplatil danym firmam za pokuty pre reklamacie kvality tovaru. mne je luto, ze takto krmime Cinanov, a tu krachuju - aspon na Slovensku - fabriky s remeslom - sklarstvo, textil, obuv. Jedine v com su uplne jedinecni je historicka architektura, obalovy dizajn, spracovanie papiera a kaligraficka malba. Sluzby maju tiez na vyssej urovni ako na SVK.
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Tak to napis o Vacheron Constantin Tour de l?Ile a o Patek Philippe cal.89 - nic lepsiho a komplikovanejsiho uz nejni. Pustím se do studia Jinak nejde mi ani tak o konkrétní hodinky, ale spíš o vyjmenování (a možná i popsání) "co všechno je možné". To co jsem už uvedl, tam princip znám, co ještě jsem vynechal?
StanoBare Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 znamy v astro komplikaciach je Martin Braun. tema: ine zobrazovanie casu, len casu, nemyslim binarne, LED elektro ci co, ale Urwerk, Cabestan...
cody Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Pokud to beres takhle ze siroka, pak si vzpominam na day/date chrono, chrono flyback, chrono ratteperante alarm day/night moonphase power reserve GMT az 3xGMT tourbillon, dual tourbillon, gyrotourbillon repetice (jedno dvoj troj - tonova) ukazatel slunecniho casu, vychodu a zapadu slunce, prilivu a odlivu, nakloneni zemske osy, poloha hvezd ukazatel servisnich intervalu ukazatel napnuti pera Na vic si ted nevzpominam:-)
PepaSFI Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 No, něco takového mě právě zajímá. Nějaké potvrzení této informace? Zdá se mi to trochu moc, jen kvůli tomu, že to bylo na baterku? To by se tam přece nesměly používat ani žádné svítilny, nebo vůbec něco takového. Nějaký jiný příklad kdy nejde/není vhodné použít quartzky? chvíli jsem hledal ale nic kloudného nenašel. jen jakýsi zápis o tom že byl horník popotahován za porušení pracovní kázně protože měl bateriové hodinky. Možná ty předpisy někde jsou k nalezení, možná k horníkům ještě nedorazila doba internetová. Ono asi ani tak nejde o faktickou nebezpečnost ale spíš jen o to že to je prostě věc která není schválená do výbušného prostředí. Kdysi jsme dělali nějaké přístroje pro doly a tam byly i šrouby na krytech speciální aby to nešlo otevřít nepovolanou osobou. Otřesové snímače se zalívaly vodotěsně do epoxidu a pak se to celé namáčelo do antistatické barvy která musela mít určitou vodivost aby se odstranilo riziko jiskření. Prostě když něco bouchne tak musí být všechno podle předpisů jinak je průser.
cody Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Vzpominam, ze Mengelis se jednou hrozne cilil kvuli "cypovi", odvolaval se na sveho dedu a svuj hornicky puvod:-) Napis mu, treba by vedel.
ricous Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Už je to asi tak rok, co tu vyšel diskusní příspěvěk o renovaci Omeg s dvěma sčítači, které mají mít nyní velmi vysokou hodnotu. Nějak nevím jak to najít, jaká dát klíčová slova. Zkusil bych se spojit s autorem, jestli by mi dovolil některé údaje (a fotky) z toho použít. Mohl by to být zajímavý případ, že i na takovém koníčku se dá vydělat, samozřejmě posuzovat to půjde až v momentě, kdy by je opravdu prodal, což předpokládám zatím neučinil ik Ten zajimavy pribeh popsal romulada tady - http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=17831
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 ricous: jo díky, slintám jen do něj nahlédnu a zelenám závistí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se