safi Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Napiš osvětu na téma faky, případně na téma módní kvalitní značky a čínské hodinky...
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Ještě mě napadlo téma, které zde už vyšlo "podvržený luxus" - poradíte někdo značky, které aktuálně letí? A druhá věc - jaké nešvýcarské hodinky považujete za takovou tu haute horologie. Z Německa asi Lange und Söhne a Glashütte, ale co další země? Francie, Itálie (jak je to s Panerai? Mají to být hodinky italských instalatérů ale na číselníku mají "swiss made"). Poradíte nějaké zajímavé zástupce ze zemí mimo Švýcarsko (chci napsat, že nejen ve Švýcarsku mohou být vyrobeny zajímavé hodinky).
cody Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Francie - F. P. Journe Spanelsko - Pita Oceana
Patrik Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Vzpominam, ze Mengelis se jednou hrozne cilil kvuli "cypovi", odvolaval se na sveho dedu a svuj hornicky puvod:-) Napis mu, treba by vedel. Tak prý nee. No napsal jsem do Mostecké uhelné, tak uvidíme, jestli mi někdo odpoví. Víte někdo o dalším místě, kam by se neměly nosit quartz hodinky a mechanické by obstály?
lib Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Tak prý nee. No napsal jsem do Mostecké uhelné, tak uvidíme, jestli mi někdo odpoví. Víte někdo o dalším místě, kam by se neměly nosit quartz hodinky a mechanické by obstály? Sraz Chronomagu? (Omluva za OT !)
Patrik Odesláno 20. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Ale i quartzové hodinky mají čím zaujmout - nějaký high end quartz s vysokou přesností např. Každá technologie má svoje. Tak z mostecké uhelné mi přišlo potvrzení o přečtení (to tam je někdo i v sobotu?), ale odpověď zatím žádná, tak uvidíme.
Hugo14 Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Patriku, co takhle Damasko a Sinn. Zpracování pouzder kalením. Dále pak práce obou na kroku bez nutnosti mazání, u Damaska těsnění z Vintonu (materiál používaný na těsnění v letectví), u Sinnu třeba plnění pouzdra argonem nebo vysoušecí kapsle. Více se dá dohledat na jejich stránkách.
Patrik Odesláno 20. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Ještě další - jací jsou aktuální producenti mechanických strojů na švýcarském trhu (mimo in-house kalibrů)? Vím jen o ETA a Technotime. Ještě někdo? Které všechny bývalé značky (s dodnes vyráběnými stroji). Tak jasně Valjoux (se svou 7750), co Unitas? Ten také pohltila ETA, že? Dělá se ještě nějaký Unitas stroj (byť pod značkou ETA)? Koho všeho ještě pohltila?
Adam99 Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 (upraveno) Další výrobce je Sellita ne? ZDE A německý je např. Durowe ZDE Upraveno 20. prosince 2009 uživatelem Adam99
Gilius Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Ale i quartzové hodinky mají čím zaujmout - nějaký high end quartz s vysokou přesností např. Každá technologie má svoje. Tak z mostecké uhelné mi přišlo potvrzení o přečtení (to tam je někdo i v sobotu?), ale odpověď zatím žádná, tak uvidíme. Patriku,dávám si teď do kupy materiály o modulech od Casia....nejvyšší lajna Oceanus(pěti a více motorové)......zajímalo by Tě to????
Patrik Odesláno 20. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Zatím nevím, píšu, jde to dost "ztuha" ani si úplně nejsem jist co z toho bude, je to takový "průzkum bojem" a nakonec to třeba ani nevyjde. Nu což, nemám stejně co na práci (bo v důsledku krize jsem aktuálně nezaměstnán ), tak mě to aspoň na chvíli zaměstná. Navíc tato diskuse může být užitečná i pro ostatní - třeba se tady něco zajímavého dozví. Z těch high end quartz by mi zatím asi stačily technické specifikace - tedy jaká je udávané přesnost a za jakých podmínek, možná i přibližné ceny.
utrejch Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Ještě další - jací jsou aktuální producenti mechanických strojů na švýcarském trhu (mimo in-house kalibrů)? Vím jen o ETA a Technotime. Ještě někdo? Které všechny bývalé značky (s dodnes vyráběnými stroji). Tak jasně Valjoux (se svou 7750), co Unitas? Ten také pohltila ETA, že? Dělá se ještě nějaký Unitas stroj (byť pod značkou ETA)? Koho všeho ještě pohltila? renaud & papi
cody Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Tak prý nee... To teda koukam, havirina se dneska mezi pravnikama uz asi nenosi já vím, co to je cyp, jen mi nepřijde vhodné tohle pejorativní slovo užívat k obecnému označení horníka - muj děda fáral, tak jsem na takovéhle věci alergický http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry238824
mengelis Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 To teda koukam, havirina se dneska mezi pravnikama uz asi nenosi http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry238824 ha, byl jsem usvědčen z věrolomnosti... :-D každopádně děda měl svou hornickou epizodu už ve 30. letech 20. století, takže jednak pochybuju že tehdy nosili do šachty hodinky, jednak zemřel už před šestnácti lety, tak mi k tomu nic nepoví, jednak dělal většinu života na dráze, takže to není tak, že by byl celoživotně havíř
cody Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Dyt jo, to bylo jen rejpnuti Radsi porad neco podnetneho pro Patrika, kdyz uz jsi tady:-)
Patrik Odesláno 20. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Ještě bych se zeptal na Flyback, resp. "legendu o jeho vzniku". Já znám verzi, že byla vyvinuta kvůli vojenským pilotům. V momentě, kdy svrhli bomby, stiskl navigátor(?) tlačítko stopek. Letadlo letělo dál až k místu obratu, kde navigátor stiskl 2. tlačítko, kterým se stopky vynulovaly a opět začaly běžet od začátku. Když "napočítaly" stejný čas, znamenalo to, že letadlo je opět nad místem shozu a navigátor dal příkaz k opětovnému shozu bomb. V nějaké diskusi mi někdo oponoval nějakou jinou teorií, ale teď to nemůžu najít, poradíte někdo?
Patrik Odesláno 20. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 renaud & papi Mohl bys to trochu rozvést? Tuhle značku neznám. To je nezávislý výrobce strojů, nebo značka, kterou ETA pohltila? Jak je to s tím Unitasem, jestli se nemýlím, je nyní "ve spárech" Ety, pravda?
Patrik Odesláno 20. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Další výrobce je Sellita ne? ZDE A německý je např. Durowe ZDE Ale Selita snad jen upravuje ETA stroje, neníliž pravda? Vím, že byl v Maurice Lacroix Decentrique
utrejch Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Mohl bys to trochu rozvést? Tuhle značku neznám. To je nezávislý výrobce strojů, nebo značka, kterou ETA pohltila? Jak je to s tím Unitasem, jestli se nemýlím, je nyní "ve spárech" Ety, pravda? Je to vyvojar a vyrobce high end stroju. Hlavnim vlastnikem je nyni audemars piguet, ale delali tourbillon treba pro bretiling, richard mille a dalsi ... nyni se venuji ovsem hlavne svemu majoritnimu majiteli ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se