David_B Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Chtěl bych se poradit ohledně trojice hodinek, které mají velice podobný design. Jednoduchost, čitelnost - to jsou věci, které mají společné. Začnu těmi, co mám: Fortis B-42 Pilot Professional na ocelovém tahu. klik Druhý kandidát jsou Sinn 556 klik A třetí jsou Precista Speedbird III klik nebo klik Proč to řeším. Jsem s Fortis velice spokojen, ale začínám nabývat názoru, že pro mne budou praktičtější hodinky o chlup menší, čili průměr cca 39mm, což jsou právě Precisty a Sinny. Musím uznat, že do Precist jsem se zamiloval díky Safiho fotogalerii, ale jak ty Precisty, tak ty Sinny jsem naživo neviděl. Cítím, že přechod z Fortis na Precista je jakýsi krok zpět/níže...nebo se mýlím? Kdybyste se měli rozhodnout mezi těmito třemi kousky, které zvítězí a proč? díky David
Frantik Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 (upraveno) Urcite Sinn, znacka která má koule. Nazivo jsou super. Precista je takova značka/neznačka. Upraveno 3. ledna 2010 uživatelem Frantik
Jakubisko Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 S dovolenim pridam jeste jeden model, ktery by se Ti mohl libit http://www.timefactors.com/damasko.htm Sice pisou, ze jsou vyprodane, ale zrovna modely 36 a 37 by nemel byt problem sehnat z druhe ruky na anglickem foru. Precisty jsou super, propracovane do nejmensiho detailu. Prave to je ale dela v mych ocich trochu chladne. Neco jako Heidi Klumm ci Claudia Schiffer
Dali Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Na letecké hodinky mi připadá 39 hrozně málo. Doporučoval bych ti je nejdřív někde vyzkoušet. Design leteckých hodinek spíš ještě opticky zmenšuje. Koukni třeba ještě na klasiku od Tutima, http://tutima.com/en/index.php?cPath=21 Mají 38 - 43
David_B Odesláno 3. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Díky za názory. O Damasko vím a určitě by do toho výběru patřit mohly. Nikdo neobhajuje Fortis? Celé to mé dilema není o tom, které si k Fortisům koupit, ale zda Fortis prodat a koupit něco jiného nebo si nechat Fortis. Co se týká velikosti, tak jsem už vyzkoušel hodinky od 40 po 43 a spíš se teď kloním k menším. I když uznávám, že jsem neměl pilotky, takže velikost u nich nemohu posoudit.
Frantik Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Ja ti k Fortisu napisu svuj nazor - doufam, ze nebudu kamenovan. Ta znacka nemá nic do sebe (podobne jako Hamilton). Na prvni pohled pekny kusy, super zpracovani, kvalitni, ETA strojky...........ALE, proste nicim zajimave, nemá to duši, zadnej pribeh, jenom dobrej marketing. Fortis prodej a kup parádní Sinn, Damasko, nebo originál fliegery Stowa a Laco - jsou taky 40 mm a jsou to krásný hodinky s historií.
jacob Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 (upraveno) Jsem taky pro Sinn. Vlastním tento model a jsem spokojený, ale jak zde píše Frantik, jestli chceš letecké hodinky, tak například Laco, nebo Hanhart. Edit: trochu jsem se zakoukal na stránky Hanhart a třeba tyto jsou krásné, ale 44mm. Upraveno 3. ledna 2010 uživatelem jacob
abbot Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Nekamenuju, ale musim nesouhlasit... Fortis má pro mě duši a podle mě si jde tak trochu svojí cestou a za fortisem podle mě stojí i fakt, že vymysleli věc, kterou nikdo jinej zatim (pokud se něco nezměnilo) nedělá ... Precistu bych si koupil pouze v případě, že bych chtěl šetřit, speedbirdy jsou super hodinky, ale je to takovej alternativní produkt, jak říká Frantik, neni to vlastně žádná značka... Fortisy i Sinny jsou pecky a výběr bych už dělal podle toho, co se ti líbí víc, popřípadě k čemu tě táhne ..
Frantik Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 jacob napsal: Jsem taky pro Sinn. Vlastním tento model a jsem spokojený, ale jak zde píše Frantik, jestli chceš letecké hodinky, tak například Laco, nebo Hanhart. Edit: trochu jsem se zakoukal na stránky Hanhart a třeba tyto jsou krásné, ale 44mm. Tak to podepisuju vsema deseti, Hanhart je liga nejvyssi a legenda nejvetsi
Jimjim Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 To Frantik... Naprosto souhlasím, co se týče mě : napřed se mi zachtělo Orisek, vyzkoušel, neee.. Pak Fortisky -... určitě kvalitní ale .. jak už tu jeden člen fóra napsal výstižně - jako kousek nářadí... Neoslovily mě. Šel bych do Sinn.. asi...
jacob Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Frantik napsal: Tak to podepisuju vsema deseti, Hanhart je liga nejvyssi a legenda nejvetsi Hanhart je legenda.. škoda, že letecké hodinky celkově nejsou přílíš známé. Některé značky, mezi které bych zařadil zrovna Hanhart by si více pozornosti určitě zasloužily. Pro někoho, kdo by je chtěl vidět live.. pan Brož v pasáži Alfa ( Praha) tuto značku prodává.
David_B Odesláno 3. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Máte pravdu, vámi jmenované značky mají legendu, příběh, ale asi mne to moc neoslovuje, navíc klasické pilotky jsem nechtěl. Chtěl jsem něco univerzálního se strohým vzhledem, což mnou zmiňované 3 hodinky jsou, už jen kvůli kovovém tahu a vodotěsnosti. S názorem na Precistu jako značku/neznačku souhlasím, ale kvalitou si s ostatními asi nezadají.
StanoBare Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 tak Hanharty su naaadhernee. Viac sa mi pacia v bielom prevedeni, biely cifernik, cierny remen..... Znacky a historia - ak sa nemylim, tak Fortisky urobili prve(?) automaty v naramkovych hodinkach, opravte ma ak to tak nie je. Myslim si ze nejaku historiu za sebou maju, aj ked nie hned v spojeni s letectvom ci kosmonaut. A urcite v tom je aj znacna davka marketingu. Ono aj teraz vznikaju nove znacky a v podstate nemaju nic za sebou, alebo su naslednikmi "zaslej" slavy...ak vsak maju model ktory cloveka oslovi, je kvalitny, laska na prvy pohlad, historia ide uz trochu bokom a beriem ho. Historiu si vytvoria casom, nie vymysliet nejaku omacku okolo. Napr. ma teraz napadol Jimenez Pita - je samouk. Uz to je znacny vklad do historie.
Baker Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Taky bych volil Speedbird, proc ? Protoze vypadaj skvele a jak te znam, hodinky vnimas pocitove. Ty Sinn mi nerikaji vubec nic a u Fortis tak trochu souhlasim s Frantikem a to jsem mel dvoje.
Messiah Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Frantik napsal: Ja ti k Fortisu napisu svuj nazor - doufam, ze nebudu kamenovan. Ta znacka nemá nic do sebe (podobne jako Hamilton). Na prvni pohled pekny kusy, super zpracovani, kvalitni, ETA strojky...........ALE, proste nicim zajimave, nemá to duši, zadnej pribeh, jenom dobrej marketing. Fortis prodej a kup parádní Sinn, Damasko, nebo originál fliegery Stowa a Laco - jsou taky 40 mm a jsou to krásný hodinky s historií. koho zajímá nějaká duše nebo podobný abstraktní krávoviny? Mě jde čistě o to aby se mi hodinky libili! Tím že se mi libi plní pro me a me okoli funkci estetickou pokud je to navic znacka ocekávam ze i finkce fyzická nebude mit chybu tzn. nepujdou spatne. Takze za me fortis velký ANO! delají hodinky posvým mají svuj tvar pouzdra svuj tah svuj antireflex rucicky indexy je toho hodne co se mi na fortisech libi... Ze by mi u nich chybel nejaky pribeh? Ale kdepak.
Don2008 Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Frantik napsal: Ja ti k Fortisu napisu svuj nazor - doufam, ze nebudu kamenovan. Ta znacka nemá nic do sebe (podobne jako Hamilton). Na prvni pohled pekny kusy, super zpracovani, kvalitni, ETA strojky...........ALE, proste nicim zajimave, nemá to duši, zadnej pribeh, jenom dobrej marketing. Fortis prodej a kup parádní Sinn, Damasko, nebo originál fliegery Stowa a Laco - jsou taky 40 mm a jsou to krásný hodinky s historií. Dovolim si nesuhlasit. Tvrdit o firme, ktora zacala svoju put po svete v roku 1892, ze jej hodinky nemaju dusu a ziadny pribeh je hlupost. Firma Hamilton, predsa cosi vo svete hodinarstva znamenala. Podielala sa napriklad spolu s Tag Heuerom a Breitlingom na vyvoji Calibru 11 Chronomatic. Hamilton vyrabal hodinky pre zeleznice, letectvo a samozrejme pre armadu, v prvej aj druhej svetovej vojne. Takisto robili namorne chronometre. Nemozno zabudnut na prve elektricke hodinky a prve digitalne hodinky. Zrejme je to znacne o vztahu a sympatiach k tej ktorej znacke. Hamiltony pre mna osobne pribeh aj dusu urcite maju .
Darek73 Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Tak já bych si nechal Fortis. Žádné z těch dvou jiných ti nepřinesou výrazně nic navíc. Za měsíc bys jenom přemelel, co koupit jinýho. Tak co z toho?
StanoBare Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Myslim, ze ani jedne z tychto znaciek si nedovolia robit v ramci svojich moznosti nekvalitne hodinky. Historia znaciek sa ma zdoraznovat a kazdy si vsak z toho vezme, naco sa citi, co potrebuje. Teraz ked je vsade vsetkeho dobludu a meni sa len obal, je prave uspesna historia akesi voditko pri vybere, prestize a kvality a nemusi byt prave 100 000Kc hodnoty. Lebo ak niekto nieco vymysli, potom v priebehu par mesiacov, rokov to maju vsetci vyrobcovia vo viac menej pozmenej podobe, a teda mali lahsiu cestu vo vyvoji, a o tom historia ci dusa znacky je - hovorit o tom, nie su to kraviny, lebo ked si nieco kupujem, trebars aj hodinky, stotoznujem sa tak ci tak aj so znackou. Uzavrime to proste tak, ze niekto na to da, niekto nie. Ale to uz je pokec na ine vlakno.
Frantik Odesláno 4. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2010 Messiah napsal: koho zajímá nějaká duše nebo podobný abstraktní krávoviny? Mě jde čistě o to aby se mi hodinky libili! Tím že se mi libi plní pro me a me okoli funkci estetickou pokud je to navic znacka ocekávam ze i finkce fyzická nebude mit chybu tzn. nepujdou spatne. Takze za me fortis velký ANO! delají hodinky posvým mají svuj tvar pouzdra svuj tah svuj antireflex rucicky indexy je toho hodne co se mi na fortisech libi... Ze by mi u nich chybel nejaky pribeh? Ale kdepak. No mě ty abstraktní krávoviny zajímaj, ne každej jde jen po materiální stránce věci
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se