Přejít na obsah

Prim Sport modré po renovaci

Doporučené příspěvky

Zdravím,

tak se mi renovované Sport 1 nedaří koupit, proto se rozhoduji o renovaci.

Zatím jsem však nenašel fotografie nového ("renovovaného") číselníku s bílými indexy.

Pokud takovou máte, prosím přihrajte ji sem :)

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jestli se nepletu, ale podle mě se nevyráběly Igeny s bílými indexy. Vždy jsem všechny viděl s nazelenalou lum. barvou. Ale je pravda, že když jsem dával moje Igeny na renovaci do Eltonu, bylo mi této možnosti nabídnuto. Zvolil jsem zelenou lum. barvu protože mi šlo předevší o renovaci do originálu. Už se nemůžu dočkat až mi přijdou.

Odkaz ke komentáři

Nevím jestli se nepletu, ale podle mě se nevyráběly Igeny s bílými indexy. Vždy jsem všechny viděl s nazelenalou lum. barvou. Ale je pravda, že když jsem dával moje Igeny na renovaci do Eltonu, bylo mi této možnosti nabídnuto. Zvolil jsem zelenou lum. barvu protože mi šlo předevší o renovaci do originálu. Už se nemůžu dočkat až mi přijdou.

No já si chci udělat verzi, která nebude zcela odpovídat originálu a ta bílá mi připadá jako lepší volba. Ale raději bych to předem ještě rád viděl :)

Ta zelená nabízená teď Eltonem je fakt hodně zelená, původní bila spíše do žluta.

Odkaz ke komentáři

No ale ta původní "do žluta" tak vypadá po 40 letech, takže těžko říct, jestli se za tu dobu trochu nezměnila a třeba nevybledla, nebo nezežloutla. Já bych si tipnul, že byla trochu do zelena. A pochybuju, že si někdo naprosto přesně vybaví jaký odstín ta barva tenkrát měla.

Odkaz ke komentáři

já si tu původní zelenou pamatuju dost dobře, ale jen z Prim sport2. Tam je i dnes hodně kusů, kde je barva celkem autentická, tedy hodně světloučce zelená, nikdy ne do žluta, nebo do běla.... Za mě samotného- ta novodobá zelená se mi těžce nelíbí, ta žlutá také ne. Bílá, když chce šlověk nějaké vědomé změny by mohla být lepší. Zajímavé je, že téměř autentickou barvu mají pouze číselníky, které jsou osazené v hodinkách, naopak, ciferníky nos, které jsou v těch hnědých origo sáčcích jsou všechny dohněda. Při renovaci v Eltonu je též dýnko velmi neautentické, ty nápisy jsou úplně jiné. Já jsem jedny renovované černé pořídil na Aukru od Popshopa, mají origo ciferník a poslal mi k tomu obě dýnka, nechal tam samozřejmě to původní.

Odkaz ke komentáři

Bez obav, mám původní Sportové číselníky, vím, jak ta barva vypadá ;)

A mám asi šest černých a několik, které mají skutečně roztodivné odstíny barev. (Mám jich tolik, protože některé jsou ohnuté či jinak narušené, ale vzal jsem je právě kvůli zajímavému odstínu.)

Co ta modrá s bílými indexy? No asi to holt střelím naslepo, jen abych vybral tu tmavě modrou tak, abych pak nedumal, jestli měla být mavší/světlejší... :-/

Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři

A taky červená vložka lunety je na zakázku, ne?

Jo, cena 500. Taky bych si rád nechal takovou vyrobit ke svým tmavě modrým Sportům :)

Vytiskl jsem si modrou barevnou škálu, budu přemýšlet, jakou barvu bych rád. No jen aby to v Eltonu trefili, laserová či inkoustová tiskárna to namíchá asi lépe, než se dá udělat z plechovek.

Odkaz ke komentáři

Moje drahá mi vymalovala bílou fluorescenční barvou tenhle modrý číselník, tak si říkám, jestli se nakonec nespokojím "jen" s tím, že si nechám v Eltonu dát nové pouzdro...

post-6998-1263122812.jpg

(Ty vlasové škrábance už tam byly.)

Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři

Moje drahá mi vymalovala bílou fluorescenční barvou tenhle modrý číselník, tak si říkám, jestli se nakonec nespokojím "jen" s tím, že si nechám v Eltonu dát nové pouzdro...

Dobré. řekl bych, že je to srovnatelné s kvalitou na původních Igenech. S renovovanými se to ale srovnat nedá.

Odkaz ke komentáři

Dobré. řekl bych, že je to srovnatelné s kvalitou na původních Igenech. S renovovanými se to ale srovnat nedá.

Ehm.

Tak renovovaný nátěr je v první řadě mnohem zrnitější, hlavně ta tisková šablona zrovna nesedí.

Srovnej levý a pravý index (2. hodina a 10. hodina), levý má užší spodek.

post-6998-1263215221.jpg

A naneštěstí tahle vada je snad na všech renovovaných číselnících. Hmmm... toho jsem si všiml až při pečlivém zkoumání... ajaj.

U původních Sportů lze nějakou tu vadu přehlédnout, je to nanášené ručně, nicméně tady by mi to asi vadilo. Tím chci říci, že každý je citlivý na něco jiného, ale já mám rád, když jsou číselníky osově souměrné, tedy snesu vadu, ale musí být na obou stranách. Nebo vadu s přihlédnutím k ceně :)

Odkaz ke komentáři

post-6998-1263122812.jpg

(Ty vlasové škrábance už tam byly.)

Nádhera Bigisi, tvoje drahá polovička je opravdu šikovná. Určitě bych do Eltonu poslal se strojkem tenhle ciferník. Ty malé vlásečnicové škrábanečky nejsou skoro ani vidět, a alespoň budeš mít osově souměrné indexy. Hlavně, když si s tím tvoje drahá polovička dala takovou práci, určitě by bylo škoda si tento ciferník do pouzdra nenechat namontovat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...