Traveller Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Při prohlížení Wristwatch annual 2009 jsem narazil na zajímavou podobnost těchto hodinek... Zajímavá dvojka
honza71 Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 (upraveno) Ahoj, podobnost tam je, ale rozdílů je myslím si dost. - vteřinovka - minutové indexy - hodinové indexy také nejsou stejné - datumovka - korunka Holt udělat jednoduché společenské hodinky je asi příliš časté zadání pro návrháře, než aby se nenašli sobě podobné jako v tomto případě. BTW víc se mi líbí ty FC. Upraveno 8. ledna 2010 uživatelem honza71
Otto Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Při prohlížení Wristwatch annual 2009 jsem narazil na zajímavou podobnost těchto hodinek... Zajímavá dvojka Anebo Pátkům Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
skalis Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 (upraveno) Ja bych jako prapuvod designu o obou videl Patek Philippe Calatrava. Nicmene IWC delalo takovehle hodinky uz pred hromadou let. Tim ale nechci tvrdit, ze se FC opici. Uz jen z duvodu, ze tyhle FC i jejich predchudce (minula verze techto FC s prumerem 38 mm) byl na trhu drive nez tyto Ingenieur Vintage. Oboje hodinky jsem mel v ruce a jsou to zajimave kousky, o FC jsem dokonce vazne uvazoval. Kdybych nezacal touzit po vintage Rolexech, tak bych si je nejspis i koupil. Delaji se jednak ocelove a pak ocelove pozlacene. Zlaceni neni delane klasickou technologii, ale pomoci PVD. Ciselnik maji budto stribrny (svetly), cerny nebo v pripade te zlate verze nahnedly (v realu to vypada velmi pekne). Zajimavosti je pouziti tritiovych trubicek ve stredech rucicek a na horni hrane indexu "12". Inzenyry maji, myslim, stejny prumer. Nozky maji vic skosene a cele hodinky pusobi masivnejsim dojmem (jsou i vyrazne vyssi). Maji hlavne jinou povrchovou upravu - kombinace lestenych a brousenych ploch a delaji se i z drahych kovu. Je na nich dobre videt, ze tem FC unikaji o nekolik delek, i kdyz i ty jsou povedene hodinky. Jo, hodinky jsou podobne, ale tento typ designu (tvar indexu a rucek) uz je dnes mezi oblekovkami prakticky standardizovany, rekl bych . Na zaver pridavam jedny ty Calatravy (je jich taky vic variant - materialy, centralni/mimostredna vterinovka, date/no-date,...) zdroj/source: http://www.luxurywatch.ch Upraveno 8. ledna 2010 uživatelem skalis
tombed Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 ač jsou si dost podobné, naživo vycházejí každé jinak a jak píše Skalis, každé jsou jiná liga ( nic proti FC, kdysi jsem o nich v bílém s lumiindexy vážně uvažoval jako o oblekovkách )
Traveller Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 JJ i ty Calatravy jsem zaregistroval. Pořád nemůžu ty inženýry vypudit z hlavy a tak si všímám i podobných hodinek. Dají se ty FC někde v ČR vidět naživo?
skalis Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 JJ i ty Calatravy jsem zaregistroval. Pořád nemůžu ty inženýry vypudit z hlavy a tak si všímám i podobných hodinek. Dají se ty FC někde v ČR vidět naživo? V Brne je maji ve Vankovce (World of Watches?) a koukal jsem na ne i nekde v Praze v nejaky ulicce, kterou jsem to strihl ze staromaku odhadem smer vaclavak (vesnican ve meste ). Ale pro seznam prodejcu pro jistotu mrkni sem. Tyhle FC maj vazne neco do sebe. Nebejt rolad, tak bych si je opravdu koupil. Chtel jsem ocelovy se svetlym ciselnikem a nechat na ne dat hnedej remen (standardne k nim byva cerny). V te Vankovce byli ochotni slevit 8%, coz dela vyslednou cenu okolo 18k. Obsluha velmi prijemna a docela veci znala. Prodejnu muzu jen doporucit.
tombed Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 v Ostravě dole v Lase, za boha si nemůžu vzpomenout na název hodinářství, ale je to jedno, je tam jen jedno... no jasně Skalis to napsal... název stejný jako v Brně a ještě má stejný vkus...
spiderer Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Ziju v domneni ze znacku FC prodavaji v Chronosu v Letnanech - ale jestli tam maji tenhle konkretni model netusim..
jorix Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 FC prodává v Praze Koscom, jsou i v těch Letňanech, ale v Koscomu je podle mě víc modelů. Dlouho jsem si je tam prohlížel a oblekovky v automatu stojí zpravidla něco mezi 18-25K. Při porovnání s leckterou konkurencí mi FC přijde jako dobrej poměr cena/výkon. Plastický ciferníky, různý velikosti, zdobenej strojek (standardně ETA?), více tvarů, precizní provedení, atd. Jak vnímáte tuhle značku?
Traveller Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Super - díky všem za info. Do toho Lasa se mrknu (až pomine kalamita :-)).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se