Přejít na obsah

sumo - voľnosť korunky

nitram

Doporučené příspěvky

Dobrý deň Vážení bývalí i terajší majitelia hodiniek Seiko - Sumo, obraciam sa na Vás s prosbou o informáciu/radu. Cez víkend som sa stal majiteľom vyššie spomenutých hodiniek. Hodinky sú super, ale "absolútnu" spokojnosť mi nahlodáva skutočnosť, že mnou zakúpené hodinky (kúpil som ich tu na fóre od prvého majiteľa "jiriskopal68") majú na môj vkus príliš voľnú korunku. Keď ju totiž odšraubujem (pri nastavovaní dátumu,...) tak mám pocit, že mi ostane "medzi prstami" a pri jej opätovnom zašraubovaní sa musím "plné sústrediť" inak by som mohol strhnúť závit. Chcem sa preto opýtať: "Je to normálne a podobne sa "chová" korunka i vo Vašich "Sumach", alebo mám smolu a je to "vlastnosť" iba mojich hodiniek a tie vyžadujú servisný zásah ?!" Pýtam sa preto, alebo cca pred dvoma rokmi som bol majiteľom oranžových "Sum" a u nich problém s voľnou korunkou nebol a tak isto ani u ostatných mnou vlastnených hodiniek s korunkou na závit a to ani po niekoľkoročnom používaní.

Za akúkoľvek odpoveď Vám vopred ďakujem

nitram

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to me take zajima. Prave mi dorazily Seiko SNZE97. Je to takovy ten typ levnejsich potapek s 7S36 kalibrem - nicmene s deklarovanou vodotesnosti do 100 m. Korunka (neni sroubovaci) se ve vsech polohach otaci velmi lehce (ale bez vule). Je to standard? Vzhledem k vodotesnosti bych ocekaval tuzsi odpor. Alespon takovy jaky kladli lide u Helmova zlebu proti skreti armade.

Odkaz ke komentáři

Nejsem sice majitelem Seika, ani jejich ambassador ( bohužel, bohužel...)ale pokud Ti deklarují 100m, tak to tam bude ( samozřejmě v rámci pravidel označení 100m). Ještě jsem tu neslyšel, že by někdo jen tak utopil Seika. ( Jeden případ tu byl, ale to bylo po "odborném" zásahu servisu.)

Zkus si vyhledat konstrukci korunky, ono tam v podstatě nemá co dřít.

Ale je fakt, že šroubovací korunka je, aspoň pocitově, jistější.

Odkaz ke komentáři

V podstate mi ide o to, že keď korunku odskrutkujem tak by som očakával, že mi tesnenie v "rúrke" v ktorej sa oska korunky pohybuje (a na ktorú sa korunka po nastavení dátumu, presného času,... zvonka naskrutkuje) bude "brániť" v bočných výkyvoch a "držať" osku v strede rúrky. V mojom prípade sa však s oskou dajú robiť bočné výkyvy v rozsahu cca 0,5mm a keď chcem korunku na "rúrku" naskrutkovať musím ju najprv prstami "vycentrovať". Inak hrozí strhnutie závitu na rúrke či korunke. Na iných hodinkách mi stačí na korunku zatlačiť v smere osy korunky a prstami ju zaskrutkovať (bez nutnosti vycentrovania).

Odkaz ke komentáři

Ako som písal v prvom príspevku Suma mám od piatku 15.01.10 a predchádzajúci majiteľ tvrdí, že idú s presnosťou +-5 sek./24hod. Z toho mi vyplýva nutnosť nastavovania presného času až pri úprave dátumu pri 30 dňovom mesiaci (cca raz za 2 mesiace a za tú dobu by mali nadbehnúť cca 5 minút čo je pre mňa prijateľné). Nechám sa prekvapiť.

Odkaz ke komentáři

V podstate mi ide o to, že keď korunku odskrutkujem tak by som očakával, že mi tesnenie v "rúrke" v ktorej sa oska korunky pohybuje (a na ktorú sa korunka po nastavení dátumu, presného času,... zvonka naskrutkuje) bude "brániť" v bočných výkyvoch a "držať" osku v strede rúrky. V mojom prípade sa však s oskou dajú robiť bočné výkyvy v rozsahu cca 0,5mm a keď chcem korunku na "rúrku" naskrutkovať musím ju najprv prstami "vycentrovať". Inak hrozí strhnutie závitu na rúrke či korunke. Na iných hodinkách mi stačí na korunku zatlačiť v smere osy korunky a prstami ju zaskrutkovať (bez nutnosti vycentrovania).

Schválně jsem to teď zkusil, nějaká boční vůle tam je taky, ale normálně zatlačím a zašroubuju, žádné štelování.

Odkaz ke komentáři

Ako som písal v prvom príspevku Suma mám od piatku 15.01.10 a predchádzajúci majiteľ tvrdí, že idú s presnosťou +-5 sek./24hod. Z toho mi vyplýva nutnosť nastavovania presného času až pri úprave dátumu pri 30 dňovom mesiaci (cca raz za 2 mesiace a za tú dobu by mali nadbehnúť cca 5 minút čo je pre mňa prijateľné). Nechám sa prekvapiť.

Když jsi už měl Suma, tak ten kalibr znáš, ale přesto to znova připomenu, že Suma neseřizuju a pokud tobě dělají +- 5s/d, což mě dělají taky, tak bys možná taky nemusel. Při nošení jdou do mínusu a při odpočinku ciferníkem nahoru se srovnají.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...