Přejít na obsah

Leštěné nerez pouzdro na Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

Zdravím,

s několika lidmi zde jsem měl SZ/mailovou diskuzi, ve které bylo zmíněno, jak fajn by bylo nerezové leštěné pouzdro na Prim Sport 2 (soudek). Jak asi víte, zatím se dělá jen v neleštěné úpravě. Jelikož si už nevybavuji všechny, se kterými jsem to probíral, tak o to referuji takto na fóru. A možná se to bude hodit i dalším zájemcům.

Informoval jsem se v Eltonu a výsledek je, že dodatečné leštění by bylo možné, nejprve by ale museli udělat nějaké pokusy. Nicméně cena by se zvedla přibližně o 1500.

To mně osobně připadá poměrně hodně, nicméně každopádně náročnější zákazníci o tom mohou uvažovat. A mezi námi, lidi jsou schopní dát za některé hodinky Eltonu mnohem, mnohem víc, a to nemusí být zdaleka tak stylové jako Soudek :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

leštěné pouzdro na Prim Sport 2 (soudek).

zvedla přibližně o 1500.

To mně osobně připadá poměrně hodně

Zrcadlově naleš*** dvě plochy,aby mezi nimi zůstala ostrá hrana,je opravdu,ale opravdu velmi náročné.Je to kus poctivé ruční práce.Cena je adekvátní.

Odkaz ke komentáři

Zrcadlově naleš*** dvě plochy,aby mezi nimi zůstala ostrá hrana,je opravdu,ale opravdu velmi náročné.Je to kus poctivé ruční práce.Cena je adekvátní.

Jasně, je to pracný, vždyť i čínský nerez pouzdro leštěný je o 5 USD dražší, než kartáčovaný.....Argument, že když se na jedno pouzdro sesype tisíc číňanů, tak je to rychlejc hotový, neberu. Pravda, pracovní síla je tam levnější, ale že by o tolik?icon1.gif

Odkaz ke komentáři

No já předávám, jak jsem dostal. Mezi námi bych také raději nechal nerez pouzdro vybrousit někde v dílně. I když teda nevím v jaké, asi spíš zlatník? Nakonec to nemusí být nutně celé zespoda a kolek lunety. Ale mám zatím jen jedno pouzdro, tak to zatím nechám :)

Odkaz ke komentáři

Jasně, je to pracný, vždyť i čínský nerez pouzdro leštěný je o 5 USD dražší, než kartáčovaný.....Argument, že když se na jedno pouzdro sesype tisíc číňanů, tak je to rychlejc hotový, neberu. Pravda, pracovní síla je tam levnější, ale že by o tolik?icon1.gif

Číňan bude mít spešl obráběcí centrum,které se mu vyplatí pořídit.Elton ho nemá,tak to musí dělat ručně.

Odkaz ke komentáři

Číňan bude mít spešl obráběcí centrum,které se mu vyplatí pořídit.Elton ho nemá,tak to musí dělat ručně.

je běžné, že když na něco nemám zařízení, tak si to nechám udělat někde, kde ho mají a vyjde mě to levněji, než má vlastní ruční práce. Třeba v Číně. Pak bych to pouze jako svou perfektní drahou ruční práci vydával. To není můj výmysl, dělá to tak spousta firem, včetně Eltonu a já bych to nikomu nevyčítal.

Odkaz ke komentáři

je běžné, že když na něco nemám zařízení, tak si to nechám udělat někde, kde ho mají a vyjde mě to levněji, než má vlastní ruční práce. Třeba v Číně. Pak bych to pouze jako svou perfektní drahou ruční práci vydával. To není můj výmysl, dělá to tak spousta firem, včetně Eltonu a já bych to nikomu nevyčítal.

Kdyby se měli řídit touhle teorií tak to můžou rovnou zabalit.

Odkaz ke komentáři

Nemusí to zabalit, protože si právě soudružskou výpomocí z Číny pomáhají. A je jich hodně. A mám pocit, že se to týká větší části výrobců čehokoli, co vezmeme do ruky. Prostě, ta třetina populace vyrábí větší polovinu všeho, co kde vidíme.

Odkaz ke komentáři

Nemusí to zabalit, protože si právě soudružskou výpomocí z Číny pomáhají. A je jich hodně. A mám pocit, že se to týká větší části výrobců čehokoli, co vezmeme do ruky. Prostě, ta třetina populace vyrábí větší polovinu všeho, co kde vidíme.

Teď ti nějak nerozumím. Co si nechává Elton vyrábět soudruhy v číně?

Elton (a spousta jiných firem) si zakládá na tom, že hodinky jsou z drtivé většiny vyrobeny vlastími silami bez jakékoliv soudružské výpomoci. To, že to je řádově dražší je jasné, cílová skupina zákazníků to ví, chápe to a je ochotná ty peníze zaplatit.

Ti ostatní si koupí MPM, MM nebo Parnis (no flame prosím, je to nadsázka).

Já osobně raději zaplatím za vyleštění pozdra 1500 Kč Pepovi z NMnM než 250 Kč Xuing-Chongovi z Hangzhou.

No flame - pouze můj názor na věc.

Odkaz ke komentáři

No, podívejte, leštění Soudku není povinná věc. Však jsem také Eltonu v odpovědi zdvořile napsal, že mi to připadá hodně, protože se stále dá sehnat dost hezkých chromovaných pouzder do 1000 korun. Ale tak když prodávají hodinky paní Rajské za desetititsíce, tak je jasné, že se nebudou snažit ušetřit každou stovku za leštění pouzdro pro šetřílky Prim Sporťáky :D

Odkaz ke komentáři

Omluva za slovník, vrátil jsem se ve 3:45 z krátké návštěvy vinotéky...........

Jsem si říkal, že jsi najednou zvolil takové svérázné výrazivo :)

Doufám, že nové fórum bude umožňovat editaci i delší dobu nazpět.

Odkaz ke komentáři

To umožňuje snad i toto fórum, záleží na nastavení adminem. Dříve byla editace snad časově neomezená, ale neosvědčilo se to, tak Chronomag sáhl k současnému řešeni.

Škoda, já si kolikrát svých překlepů všimnu až následující den :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...