Přejít na obsah

kdo nic nedela nic nezkazi

Doporučené příspěvky

proc na tohle prislovi clovek dojede az kdyz neco pokurvi?

kdybyc vedel ze porcelanovej cifernik je vic krehkej nez jsem si myslel tak jsem nic nedelal, takle to vim a mam drahocenou zkusenost, ktera se neda predat dale.

bohuzel zkosenost me stala jeden super krasnej cifernik z Heuer stopek.

chtel jsem dotahnout sroubek drzici cifernik, a jemne jsem ho dotahnul. Jenze az po dotazeni jsem si vsimnul ze jsem si udelal vlasecnicovy praskliny v ciferniku ktery do te doby byl 100% v poradku.

no utrhnul bych si za to pazoury, ale to bych pak nemohl nic delat abych se obohatil dalsima cennyma zkusenostma(skrze zkurvne veci) proc sakra zkusenost je neprenositelna???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je mi jasne ze to tak musi byt, protoze kdybych to delal na nejakem pokusnem kousku na kterem mi nezalezi a uz tam praskliny budou tak si novych prasklin ani nevsimnu.

takhle me to mrzi a budu si to moc dobre pamatovat.

Ve svych zacatkach jsem zkusil dat vycistit obyc cifernik do ultrazvukovy cisticky v optice, vypadalo to dobre kdyz mi to slecna nesla zpatky, ale tesne predtim nez mi ho podala, tak vytahla papirovy ubrousek a cifernik chtela utrit - no tak setrela barvu a ja malem vyskocil do stropu. kdyby to nechala uschnoout tak by byl v poradku....

pak taky nejaky utrzeny hlavicky sroubu pri dotahovani, nikdy jsem treba nechapal jak nejaky hodinar muze poskrabat dynko kdyz na to ma otvirak a nastroje ... ted to chapu , taky bych si za to utrhnul hlavu, ale ted to vsechno vim, z vlastni zkusenosti je to uplne jine poznani nez kdyz Ti to jen nekdo rika, protoze si v duchu myslis ze to je jasne a ze to vis - chyba nevis ...

no nejak jsem se do toho zamotal.

zaverem musim rict diky vsem hodinarum kteri remeslo umi a davaji si pozor.

Odkaz ke komentáři

To je přesně ten způsob,jak se stát dobrým hodinářem.Prostě tu nechtěnou devastaci zažít na vlastní kůži,zvláště u drahých hodinek.Pak máš na čele smrtelný pot,špatně spíš,chceš si nafackovat,bojíš se podívat do zrcadla,vrá*** se v čase atd.Tohle člověka nejlíp vyučí.Ale nesmí tě to odradit,naopak,musíš se poučit do budoucna.Vítej do klubu.

Odkaz ke komentáři

I já jsem průkopníkem slepých uliček (ve spustě oborech...) - ale někdo musí ostatním říct "Přátelé tudy ne, tudy cesta nevede...".

Naposledy jsem zkoušel zamáčknout sklíčko u kapesních hodinek, které (dle mého názoru) na jedné straně trochu odstávalo a nesedělo. Výsledek je jasný - hrubá síla zvítězila a křehké sklíčko prasklo... :withstupid:

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

To je přesně ten způsob,jak se stát dobrým hodinářem.Prostě tu nechtěnou devastaci zažít na vlastní kůži,zvláště u drahých hodinek.Pak máš na čele smrtelný pot,špatně spíš,chceš si nafackovat,bojíš se podívat do zrcadla,vrá*** se v čase atd.Tohle člověka nejlíp vyučí.Ale nesmí tě to odradit,naopak,musíš se poučit do budoucna.Vítej do klubu.

diky za podporu, vim ze je to temer nevyhnutelny fakt pri amatareskem hodinareni, ale stejne me to mrzi.

jen pro predstavu o jake stopky se jedna :

http://cgi.ebay.com/Swiss-made-Stopwatch-H...=item5ad61d4bdf

na tech mych chybi sklicko a jsou rozhozene rucicky, jinak tikaj, byly spatne serizene a jazycek na citac minut se pri otoceni o minutu nepotkal s koleckem ktere melo pootocit rucickou, to jsem nastavil, ale ten sroubek jsem si mohl odpustit - uplne zbytecna chyba.

Odkaz ke komentáři

To uz muselo byt nacnute, normalne by se tomu nic nestalo - i kdyz samozrejme netusim, co znamena slovo "jemne" v tvem podani... ;)

Ono to vsechno je i o citu, nejen zkusenostech.

opravdu to bylo jemne - zadne lumpaceni ani nasilnosti na hodinkach nepraktikuju.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Nojo, já se do hodinek taky radši nehrabu, jeden dílčí úspěch korunovaný neúspěchem celé opravné akce mi stačil, teď marně zháním součástku...

Odkaz ke komentáři

Já zůstávám u osvědčených blbuvzdorných praktik jako je vysazení korunky a vyndání stroje i s cifrem za účelem vyčištění skla (u kvarcu).

Včera jsem lezl do protreků a ty 4 pérečka co vedou ze strojku k dýnku kdybych ztratil, tak mě hrábne.

BTW sranda byla, že po odmontování dýnka mi protreky hlásily na dislpeji "OPEN", ukazovaly jen čas a nereagovaly na čudlíky... to je jak v autě "driver door open" :-D

S kvalitním nářadím a hlavně dobře zvoleným rozměrem šroubováku je při troše snahy skoro nemožný strhnout šroub - sedí to jak pr*el na hrnec.

Jinak jsem taky samozřejmě domrvil mraky věcí a poztrácel spoustu dílečků. Občas si připadám jak pan Bean v příběhu z knihovny, když se snažil "zachránit" tu vzácnou knihu.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Šikula, ale nebojte, ja jsem byl taky šikula a určitě ještě budu.

Zde je krátký výčet mých prohřešků: Lehce škráblá dýnka (ze začátku poměrně dost, teď už se mi to neděje); jedno roztřískané sklo, které jsem se snažil napasovat do zlatých cibulí, naprasklých hesalitů bylo více, zvláště pokud jsem to rval do menší ďoury; zohýbané ručky, když jsem blbec nad hodinkami mával s hadrem, nebo při utírání ciferníku - několikrát; lehce oholené kolečko chronografu; setřená barva na ciferníku, když jsem za to víc zabral; dále už si nevzpomínám. Bylo toho víc.

Hodinky rozebírám kvůli tomu, abych je vyčistil, zlatá pouzdra, sklo zevnitř, ciferník atd. Měním pásky, skla atd, na víc si zatím netroufnu, ale za čas si troufnu. Pouzdra házím do kyseliny a potom je rozleštuji. Jednou jsem do kyseliny hodinky prstýnek a vypadnul z něj kamínek, myslel jsem, že mě omejou...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...