utrejch Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 to utrejch: kdo se inspiroval kým? Patek byl prvni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 Jemna inspirace: Kdyby tohle byla inspirace tak je tu skutecne inspirovano uplne vsechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jorix Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 Radiomir 1936 Radiomir 1938 Modifikace radiomirů pro Egyptské námořnictvo s patentovanou ochranou korunky, 1956 (Zdroj.) Doxa SUB 300T z r. 1967 (zdroj nevím) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 Myslim, ze napriklad bondovky jsou sve Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 (upraveno) Stejně tak Breitling Navitimer je podle mě velmi původní. Pokud jsem tedy správně pochopil o čem tahle diskuze vlastně je... Upraveno 24. ledna 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 Ještě by tu byl jeden původní desgn Peter Henlein Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 (upraveno) Jemna inspirace: No nic, zejtra si radsi zajdu na ocni Ja vidim jiny pouzdro, korunku, indexy, rucicky, jedny maji datum druhy ne, jedny maji o rucicku vic... Jedine co je spojuje jsou dva subdialy nad sebou Upraveno 24. ledna 2010 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 utrejch psal jemná inspirace , když psal jemná, myslel minimální Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 Urwerk a MB&F....Zatial som nenarazil na ine znacky v rovnakom, ci aspon podobnom designe. Myslim, ze toto su povodne a s inymi nezamenitelne. Ak to tak nie je - opravte ma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 (upraveno) 1. Já se ale ptal jen moderátorů! 2. Mám dojem, že tady byla řeč o hodinkách i bez nápisu, které se častovaly jako fejk. 1. Kdo jsi, že tady budeš určovat, kdo smí odpovídat a kdo ne? 2. Ty jsi asi natvrdlej. Fake (ať už to jsou hodinky nebo něco jiného) kopíruje nějaký chráněný vzor. Což MM nepochybně je! I když ne u nás, tak ve zbytku civilizovaného světa ano. Pokud se budeme bavit o Steinhartech Ocean, tak fake to není a nikdo je taky nezakazuje. Jen je nás hodně, kdo bychom si je nekoupili a ani jiné hodinky od této firmy. A u Orlíků jsi snad slepý? Když nebudu uvažovat mimostředku (kibi zase vypíchl jenom to, co se mu hodilo), na jedněch je napsáno Omega a na druhých Orlík, to sis nevšiml? A pokračuju: jiné indexy, jiný font písmen jak na ciferníku, tak na lunetě, jinak řešené označení u 12, jiná hodinová, jiná minutová ručka. Inspirace je zjevná, ale podívej se výše na JLC a PP a takových příkladů ti ukážu desítky. Upraveno 24. ledna 2010 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 U mňa sú originálmi najmä dizajnové klasiky od Geralda Gentu ako Omega Constellation z r1966, PP Nautilus /a následne Aquanaut/, IWC Ingenieur, AP Royal Oak, Vacheron 222 /dnes Overseas/, hoci u tohto modelu niektoré zdroje uvádzajú autorstvo Jorgovi Hysekovi. Originalitu nemožno uprieť JLC reverso, alebo kúskom od Maxa Billa. Ani "obyčajným" novodobým Altusom od Glycine. Zdroj Zdroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gorg Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 1. Kdo jsi, že tady budeš určovat, kdo smí odpovídat a kdo ne? 2. Ty jsi asi natvrdlej. Fake (ať už to jsou hodinky nebo něco jiného) kopíruje nějaký chráněný vzor. Což MM nepochybně je! I když ne u nás, tak ve zbytku civilizovaného světa ano. Pokud se budeme bavit o Steinhartech Ocean, tak fake to není a nikdo je taky nezakazuje. Jen je nás hodně, kdo bychom si je nekoupili a ani jiné hodinky od této firmy. A u Orlíků jsi snad slepý? Když nebudu uvažovat mimostředku (kibi zase vypíchl jenom to, co se mu hodilo), na jedněch je napsáno Omega a na druhých Orlík, to sis nevšiml? A pokračuju: jiné indexy, jiný font písmen jak na ciferníku, tak na lunetě, jinak řešené označení u 12, jiná hodinová, jiná minutová ručka. Inspirace je zjevná, ale podívej se výše na JLC a PP a takových příkladů ti ukážu desítky. 1. Kamile já se ale opravdu ptal moderátorů, jak mám oficiláně postupovat. Pokud máš chuť odpovídej si, ale je mi jedno co mi odpovídáš, podle Tebe se neřídím. 2. Prosím invektivy stranou... videl jsem jasnou inspiraci, takze jsem se domnival, ze jsou zakazane. Kdyz uz to tedy tady plevelim. Posledni vazne mineny dotaz opet na moderatory. Hodinky v odkazu, jsou tedy zapovezene? http://home.vrweb.de/~nugget/parnis2.jpg Podminka zapovezeni (1. Parnis, 2. silná inspirace IWC) Jednoducha odpoved, ANO nebo NE? To uz mi opravdu bude stacit. Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 1. Kamile já se ale opravdu ptal moderátorů, jak mám oficiláně postupovat. Pokud máš chuť odpovídej si, ale je mi jedno co mi odpovídáš, podle Tebe se neřídím. 2. Prosím invektivy stranou... videl jsem jasnou inspiraci, takze jsem se domnival, ze jsou zakazane. Kdyz uz to tedy tady plevelim. Posledni vazne mineny dotaz opet na moderatory. Hodinky v odkazu, jsou tedy zapovezene? http://home.vrweb.de/~nugget/parnis2.jpg Podminka zapovezeni (1. Parnis, 2. silná inspirace IWC) Jednoducha odpoved, ANO nebo NE? To uz mi opravdu bude stacit. Diky Prozatim se muzes ridit timto - http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=26131 - pokud se chces ptat na jednotlive kousky hodinek, smeruj sve dotazy na chronomaga primo, od nej dostanes zajiste kompetentni odpoved.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 nejsem moderator, ale zkusim vyjadrit nazor: jiny font, jiny napis, cina, tak jsou zakazane... a neni to fuk? gilius valcil za baterkovy a digitalky, za chvili to bude zase neco jineho... mrkni do me galerie kibi, kazdy si pod pojmem jiny font predstavi asi neco jineho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2010 (upraveno) neber to tak osobne......neberu .... jiny font, jiny napis, cina, tak jsou zakazane... Parnis mi nevadí, já bych je nezakazoval. K tématu: Těch hodinek je, vlastně všechny legendy. Kromě již zmíněných třeba Submariner, Santos, Cricket, Grafic, Fifty Fathoms, Reverso, Monaco, Calatrava, Airman, možná i Monstra. Upraveno 25. ledna 2010 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 me pripada jinej, ale je mi to fuk - jsou to hodinky jako hodinky... Tak to je potom v poradku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 abys nebyl v pruseru...? Fake to není. Je to "inspirace" nad hranicí slušnosti, ale to Číňan neřeší. Jak jsem psal, když to není registrovaná ochranná známka... Ne že bych to nosil. Když to někomu nevadí, ať si nosí co chce. Klidně i fejky, mně to nevadí, jen to dotváří názor, který si o takovém člověku udělám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gorg Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Prozatim se muzes ridit timto - http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=26131 - pokud se chces ptat na jednotlive kousky hodinek, smeruj sve dotazy na chronomaga primo, od nej dostanes zajiste kompetentni odpoved.. Spierere ja to cetl, ale moudrej z toho proste nejsem...proto jsem chtel na tomto prikladu od moderatoru slyset definitivni ANO nebo NE. Ne abych plevelil, ale at mam konecne jasno. Diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drexxy Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 oddelil bych originalni prvky (napr. hodinova rucicka rolexu, ochrana korunky marina militare , luneta rolex datejust ) a celkovou kompozici vsech prvku na hodinkach. Pri zkoumani originality jednotlivych prvku bude asi nepuvodni vse :-) Jako puvodni pridavam tyto macky: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 (upraveno) K tématu: Těch hodinek je, vlastně všechny legendy. Kromě již zmíněných třeba Submariner, Santos, Cricket, Grafic, Fifty Fathoms, Reverso, Monaco, Calatrava, Airman, možná i Monstra. Upraveno 25. ledna 2010 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se