Honza.manta Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 (upraveno) Už se touhle otázkou zabývám půl roku. Nakonec jsem tu přestavbu koupil hotovou, ale není to ono - chtěl bych dotáhnout vlastní. Už jste to někdo zkoušel? Máte nějaké nápady nebo zkušenosti? Obrázek zapůjčen z aukra, ale hodinky jsou už dnes moje, tak to snad nevadí. Upraveno 25. ledna 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flavamatic Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Už se touhle otázkou zabývám půl roku. Nakonec jsem tu přestavbu koupil hotovou, ale není to ono - chtěl bych dotáhnout vlastní. Už jste to někdo zkoušel? Máte nějaké nápady nebo zkušenosti? Obrázek zapůjčen z aukra, ale hodinky jsou už dnes moje, tak to snad nevadí. Ahoj, někde na foru je přímo o téhle záležitosti s automatem do Igenů vlákno. Taky mě napadla tahle přestavba, ale ztroskotal jsem na dýnku. Původní se nedá použít a šroubovací na automaty jsme prostě nesehnal. Prosím nafoť dýnko, zajímalo by mne z jakých je hodinek. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flavamatic Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Ahoj, někde na foru je přímo o téhle záležitosti s automatem do Igenů vlákno. Taky mě napadla tahle přestavba, ale ztroskotal jsem na dýnku. Původní se nedá použít a šroubovací na automaty jsme prostě nesehnal. Prosím nafoť dýnko, zajímalo by mne z jakých je hodinek. Díky Tady je to vlákno http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...l=změna+strojků Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Pro Honzu: Píšeš, že to není ono... proč? Co se ti nelíbí? Mně se to zdá být dobré. Ono třeba vyrobit úplně nové dýnko na přání asi nebude tak jednoduché, najít někoho s potřebným dílenským vybavením není problém, ale aby se do toho ten člověk chtěl pustit, takový už se bude hledat hůř. Na fotkách to není moc vidět, ale tipnul bych si, že tohle dýnko vzniklo z původního, do kterého je udělaný velký otvor a do otvoru pak naletované naklapávací dýnko z jiných primek. Je to tak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 (upraveno) šroubovací do automatů tam nejde, protože je menší. Musí se vzít původní od Igenů, odvrtat vnitřek a do něj zasadit jiné vystouplé dýnko, už se to tu řešilo a asi lepší možnost není ...sem si nevšimnul, Karlos byl rychlejší Upraveno 25. ledna 2010 uživatelem mischa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. ledna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 To dýnko je předělávané z originálu - odtočený střed a vletovaný vyšší střed z něčeho jiného. Tohle je moje dýnko: Tohle jsem ještě vyšťoural někde na netu: No a tohle tam pasuje bez práce (citizen GN 3-S) untitled.bmp Problém je s mezikroužkem mezi strojek a pouzdro - on je kal.96 o nějakou tu desetinku širší než kal.68. Je potřeba to přesně změřit a ten Igenovej o to vybrat. A pak se ukáže, co dalšího ještě vyleze. Já to mám všechno připravené, jen nemám toho, kdo to naměří a vybere ten mezikroužek. Asi vymezit axialní vůli mezi tím kroužkem a dýnkem. Proto bych to rád prodiskutoval, než to pokaňhám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Někdo tady ty zvýšený dýnka kdysi nechal dělat.....georg????? Ukazoval je na na Petřinách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Někdo tady ty zvýšený dýnka kdysi nechal dělat.....georg????? Ukazoval je na na Petřinách to byly dynka na sport2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 To dýnko je předělávané z originálu - odtočený střed a vletovaný vyšší střed z něčeho jiného. Tohle je moje dýnko: Tohle jsem ještě vyšťoural někde na netu: No a tohle tam pasuje bez práce (citizen GN 3-S) untitled.bmp Problém je s mezikroužkem mezi strojek a pouzdro - on je kal.96 o nějakou tu desetinku širší než kal.68. Je potřeba to přesně změřit a ten Igenovej o to vybrat. A pak se ukáže, co dalšího ještě vyleze. Já to mám všechno připravené, jen nemám toho, kdo to naměří a vybere ten mezikroužek. Asi vymezit axialní vůli mezi tím kroužkem a dýnkem. Proto bych to rád prodiskutoval, než to pokaňhám. Teď se na to dívám, ale jsem z toho jelen. Pouzdro Prim Igen má vnitřní závit, pak mezeru na těsnění a pak teprve vnější rantl. Jak by tam měl jít ten kroužek našroubovat, když jeho závit je vnější a je tedy až za mezerou na těsnění. Tedy, závit je tam, kde na pouzdru není, to ho tam někdo dosoustružil, nebo je to tam nacvaknutý, nebo bez závitu jakoby přišroublý? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 (upraveno) Jestli to není tím, že na druhé a třetí fotce nejsou pouzdra ze sportů I. Podívej se na nožky. Je to standardní prachotěsné pouzdro na kal. 50. Upraveno 26. ledna 2010 uživatelem Luk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 (upraveno) Já to z těch fotek moc nepoznám, ale asi máš pravdu. Chtěl jsem napsat, že totéž. co jsem napsal o verzi s tím kroužkem, platí i pro to dýnko z Citizenů. Prostě, je asi málo dýnek, který mají tvar dýnka z Igenů. Teď jsem koukal na dost svých hodinek a nic podobného žádné nemají. ta šála přes závit, to se bude blbě hledat. Jde mi do závitu pouzdra dýnko ze Seika, ale pak tam zůstává vidět ta drážka na těsnění, což moc hezké není a také nevím, jestli by se tam ten stroj vešel..... Asi to budu muset zkusit. Pak ale sporty nebudou vodotěsné Upraveno 26. ledna 2010 uživatelem mischa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. ledna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 (upraveno) Jsem asi tupec ve vyjadřováni - já mluvím o tom mezikruhu - armovacím kroužku mezi strojkem a pouzdrem, dýnko sedí přímo v pouzdru. A obrázek tři je moje Igen pouzdrountitled.bmp, kde už to dýnko z citizenů je našroubované. Je o malinko užší než originál, ale končí přímo na těsnění, takže vodotěsnost zůstává zachována a místo na kal.96 je tam taky. Problém je v tom, že kal.96 je o nějakou desetinku širší a nevejde se dovnitř a po vybrání se tam zase nevejdou ty upevňovací šroubky, takže to musí být buď úplně přesné vybrání, aby tam nebyly žádné vůle a eliminovala se nepřítomnost šroubků (na obrázku na konci je vidět zhruba pod dvanáctkou, že chybí), nebo ještě udělat vybrání na ty šroubky. Upraveno 26. ledna 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 úprava je to dobrá, ale nevím, jak se na to dívají ortodoxní zastánci originálního stavu. Na jednu stranu to hodinkám přidá na zajímavosti, ale z historickýho pohledu je to úplně zničí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. ledna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 (upraveno) No svým způsobem máš pravdu. Ale je to menší zásah do originality než renovace a navíc to jde kdykoli bezproblémově vrá*** do původního stavu - defakto jsou použity jen originální původní díly prim. A navíc ty moje automaty byly upraveny přímo v Eltonu někdy okolo roku 80, jen tehdy žádný program renovace ještě nebyl, takže je to neoficiální verze(jakási zakázková úprava). Vím, že v téhle úpravě těh PS1 automatů běhá ještě i dnes docela dost a mám ve stejné úpravě na automat i jedny PS2, takže to byla zajetá eltoňácká přestavba. Já si osobně myslím, že když se dodrží ta přestavba v mezích té tehdejší, tak to hodinkám na originalitě neubere. Upraveno 27. ledna 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 Já proti té přestavbě osobně nic nemám, ale nejvíc se mi líbí ta varianta s dýnkem Citizen. A to už má do originálu daleko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. ledna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 Je to cesta nejmenšího odporu - máš-li ho kde sehnat sólo. Kupovat kvůli tomu celé hodinky je asi blbost. No a já si s ním při volných chvilkách hraju a postubně ho zbrušuji - ručně a opatrně, abych neprobrousil. Už je skoro bez nápisů. Až tam nápisy nebudou, tak to bude jen jiné hluboké dýnko. Tím pádem si myslím, že už to nebude o nic horší zásah neš nové dýnko z renovace v Eltonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haslermetra Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 A co nožky od číselníku?96 má větší rozteč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 Mírný OT: Kdybyste měli někoho, kdo by vyvrtal ve víčku pěknou dírku, dejte vědět, potřeboval bych jí udělat do víčka na Prim Sport 2 Odměna není zcela vyloučena Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 Mírný OT: Kdybyste měli někoho, kdo by vyvrtal ve víčku pěknou dírku, dejte vědět, potřeboval bych jí udělat do víčka na Prim Sport 2 Odměna není zcela vyloučena Díky Dala by se vyřezat na elektroerozivní drátové řezačce s přesností cca 0.01mm,zajistil bych ti to,je jen otázka jaký průměr.Mám to ale přes celou republiku (Uh.Hradiště). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 Dala by se vyřezat na elektroerozivní drátové řezačce s přesností cca 0.01mm,zajistil bych ti to,je jen otázka jaký průměr.Mám to ale přes celou republiku (Uh.Hradiště). SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se