Přejít na obsah

Prim sport 2 cena

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

mischa napsal:
Laicky je to tak, že při UV jsou ty indexy dobře rozlišitelné, ale bez UV je to normální barva, nejde ji tedy nijak nasví***- aby svítily ve tmě. Ale v praxi bych to vyzkoušet mohl...

biges: já si pamatuji, že jsi o tom Švýcarsku psal. Možné to je, to nic z mé teorie nevylučuje. S ohledem na cenu: sporty 2 svítící se prodávaly za 600 Kčs, ale humberta za pouhých 400 Kčs, což by mohlo odrážet cenu cifru a ruček s a bez fluorescence. Ale já si neumím představit, že by nějaká švýcarská firma nakydala fluorescenci na cifr způsobem, jak to je u sportů, to by byl její asi první a poslední kšeft. Že ta barva byla ze Švýcarska a kydala se tam u nás se mi zdá pravděpodobnější...

Nevylučuje, určitě těch motivů mohlo být víc. Jinak firma nanese barvu kvalitativně uměrně tomu, jak si za to zákazník zaplatí.

Každopádně můžeme doufat, že si Accutron najde čas a proštráchne archivy Eltonu, pak bude jasno.

Jinak mizerné kvality ruček na Prim Sport 2.1 jsem si všiml a zakládal jsem k tomu kdysi dotazové vlákno. Ty na Sport 1 mi připadají, že lépe odolali zubu času.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mischa napsal:
Laicky je to tak, že při UV jsou ty indexy dobře rozlišitelné, ale bez UV je to normální barva, nejde ji tedy nijak nasví***- aby svítily ve tmě. Ale v praxi bych to vyzkoušet mohl...

biges: já si pamatuji, že jsi o tom Švýcarsku psal. Možné to je, to nic z mé teorie nevylučuje. S ohledem na cenu: sporty 2 svítící se prodávaly za 600 Kčs, ale humberta za pouhých 400 Kčs, což by mohlo odrážet cenu cifru a ruček s a bez fluorescence. Ale já si neumím představit, že by nějaká švýcarská firma nakydala fluorescenci na cifr způsobem, jak to je u sportů, to by byl její asi první a poslední kšeft. Že ta barva byla ze Švýcarska a kydala se tam u nás se mi zdá pravděpodobnější...

Ten rozdíl ceny je náhoda, to se nevztahovalo k modelovým řadám. To došlo ke kompletnímu zlevnění hodinek prim asi o třetinu. Mně to postihlo přímo - já koupil za 600 z podpultíku a za dva týdny se všude smály za 400 na pultíkách - to se nezapomíná! :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Reaguji na předchozí příspěvek od skalise.Tak se omlouvám,jsem debil.S UV osvětlením si na hodinky občas svítím,ale nikdy jsem nesvítil na moje P.S.2,až teď.Jsou to stadartní hodinky s ciferníkem a ručičkami jako na foto v příspěvku č.41 na předcházející stránce,jen v oranžové barvě,a po osvícení UV lampičkou se nádherně rozzáří.Samozřejmě bez dosvitu.

Upraveno uživatelem vendy
Odkaz ke komentáři

Honza.manta napsal:
Ten rozdíl ceny je náhoda, to se nevztahovalo k modelovým řadám. To došlo ke kompletnímu zlevnění hodinek prim asi o třetinu. Mně to postihlo přímo - já koupil za 600 z podpultíku a za dva týdny se všude smály za 400 na pultíkách - to se nezapomíná! :suicide_anim:

Jo, to si pamatuju, že jsi psal :-)

Zajímavék, že to takhle zlevnili, když evidentně musel být o hodinky zájem i tak, jsi je přeci získal za "všimné" ;)

Odkaz ke komentáři

Biges napsal:
Jo, to si pamatuju, že jsi psal :-)

Zajímavék, že to takhle zlevnili, když evidentně musel být o hodinky zájem i tak, jsi je přeci získal za "všimné" ;)

Já mám pocit, že to byla přímá reakce na invazi levných digitálek. Ty stály tak + - 300,- a zejména z mladých, kdo je neměl a nehrály mu na ruce, tak byl méněcený. Tak zlevnili na cenu těch asijských parád.)

Odkaz ke komentáři

Ta sleva byla tedy už v rámci řady Humberta? Známý si takhle koupil Canon T 70 za 19900 Kčs a po týdnu ho zlevnili na 12.900, byl z toho úplně na šrot, takže 200 Kčs za hodinky, to zas tak hrozné nebylo. A kdy se to přecenilo? Když mi je děda kupoval v r 1976, stály 600- modré svítící, spolužák měl vínové a jeden známý, starší pán měl černé, všichni za 600, protože se mi Humberta silně nelíbily, tak usuzuji změnu ceny u nich, u těch starších bych si toho určitě všimnul. Já mám Humberta 1984 a tam už je těch 400 Kčs.

Odkaz ke komentáři

mischa napsal:
Ta sleva byla tedy už v rámci řady Humberta? Známý si takhle koupil Canon T 70 za 19900 Kčs a po týdnu ho zlevnili na 12.900, byl z toho úplně na šrot, takže 200 Kčs za hodinky, to zas tak hrozné nebylo. A kdy se to přecenilo? Když mi je děda kupoval v r 1976, stály 600- modré svítící, spolužák měl vínové a jeden známý, starší pán měl černé, všichni za 600, protože se mi Humberta silně nelíbily, tak usuzuji změnu ceny u nich, u těch starších bych si toho určitě všimnul. Já mám Humberta 1984 a tam už je těch 400 Kčs.

Už jsem to psal někde jinde - někdy po roce 80, už si to přesně nepamatuji. A sleva byla kompletně všech primek o cca třetinu. A tehdy bylo 200,- hodně peněz.

Odkaz ke komentáři

docent_tecka napsal:
sehnat vnitrni armovaci krouzek ve spravne barve vyzaduje docela usili. asi nejzajimavejsi je to pouzdro, ktere je z predni strany "brousene", takze se pomerne hure shani v zachovalem stavu - je dobre vzit v potaz, ze se jedna o jeden z prvnich typu sportek2, takze byvaji dost ojete..... a taky casto pri opravach bylo nahrazovano pouzdrem sice novym, ale hladkym.... takze znova, v zajmu ochrany tvych penez nejdriv mrkni na katalog ;)

Máš pravdu docente, tyto první typy Sport II jsou dost jeté, hlavně ručky od rzi, jak zde někdo zmiňoval.

Přikládám fotku ve slušném nálezovém stavu, vše je původní až na řemínek. Broušené pouzdro vypadá zepředu jako nové, z druhé strany je ale zub času poznat.

post-9970-1265277516.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...