smarter Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Jiz vice nez mesic jsem stastnym majitelem hodinek Seiko SKX007J (rikejte si co chcete ale ten napis proste za ty penize stoji ). Novy rok mne vrhnul do neuveritelneho tornada udalosti a zmen, s temito hodinkama jsem tak behem kratke doby zazil tolik co s zadnymi jinymi pred tim. Rychle se stali favoritem meho zapesti a srdcovkou. Jsou paradni, ale jedna vec mi neustale vrta hlavou - SERIZOVANI! Po pocatecnim sprintu kdy hodinky delali cca 30sek/den se odchylka na ruce ustalila na cca 5sek/den. I tak je musim obcas seridit. Ale jak? Co je to pseudohacking vam nemusim vysvetlovat a i ja sam jsem nastudoval vse o nem dostupne zde a na zahranicnich forech. Stale vsak nenachazim definitivni odpoved. Co tedy, kdyz potrebuji hodinky pribrzdit? ANO, NE a jen PODRZET, nikoliv tocit dozadu, jsou nejcasteji moznosti. Budu li serizovat dopredu, pak na scenu vstupuje datum, protacet ukazatel pokazde o cely mesic se mi nejevi jako dobry napad vzhledem k pouzitemu materialu soucastek v pripade 7S26 Brzdeni a hlavne toceni proti smeru HR se vsude durazne nedoporucuje. Jak tedy? Chci se zeptat pocetne komunity majitelu predchazejicich se SKX a 7S26 obecne jak to resi? 1
skalis Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Pseudohacking nepouzivam. Hodinky (zpozduji se) serizuju ve chvili, kdy maji zpozdeni 1 minutu (+-) a pretocim rucky o dve minuty (na presny cas +1 min). Ze to zrovna neni cista minuta, ale treba 55 sekund, neresim. Tim padem nemusim resit pribrzdovani vterinovky.
smarter Odesláno 16. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Pseudohacking nepouzivam. Hodinky (zpozduji se) serizuju ve chvili, kdy maji zpozdeni 1 minutu (+-) a pretocim rucky o dve minuty (na presny cas +1 min). Ze to zrovna neni cista minuta, ale treba 55 sekund, neresim. Tim padem nemusim resit pribrzdovani vterinovky. V tomto pripade to mas velmi jednoduche, sunuti kupredu je prece v poradku. Co ale s opakem? Ja jsem bohuzel nevymyslel nic lepsiho nez je na dva dny sundavat a doprat tak trochu casu i jinym tiktakum, az se seika zastavi seridim je do cca - 1min
Karlos Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 (upraveno) 5 s za den, tak to máme jednou za 12 dní je posuneš o minutu, velmi jednoduché. Ale ještě doporučuju, dokud tě to baví, vyzkoumat vliv polohy odložených hodinek na přesnost. Třeba najdeš nějakou polohu, ve které přes noc tu denní odchylku zase samy srovnají. EDIT: tvoji metodu s odložením hodinek až do zastavení naprosto nechápu. EDIT2: už mi to asi došlo - ty se bojíš točit ručkama proti směru chodu, že? Naprosto zbytečně. Upraveno 16. února 2010 uživatelem Karlos
smarter Odesláno 16. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2010 5 s za den, tak to máme jednou za 12 dní je posuneš o minutu, velmi jednoduché. Ale ještě doporučuju, dokud tě to baví, vyzkoumat vliv polohy odložených hodinek na přesnost. Třeba najdeš nějakou polohu, ve které přes noc tu denní odchylku zase samy srovnají. No prave to, ze dozadu se to nedoporucuje. Polohu jsem vykoumal, sklickem nahoru se zenou, korunkou dolu udrzuji krasny cas. Ale toje vedlejsi - temer si je nesundavam...
Radimk Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Moc ti teda nerozumím, o co ti jde: Pokud letí dopředu, použij "pseudo-hacking" Přejeď čas dopředu a pak se pomalu vracej na kýžený čas, při tom vteřinovku chyť na "nule". Ale to víš. To není problém. Pak se píše o lehkém přitlačení - vyosení korunky. Ale že bych to nějak často používal, nebo musel používat to ne. Nejlepší a nejjednodušší a nejsprávnější mi přijde přestat řešit vteřinovou přesnost u tohoto typu hodinek. Užij si mechanický stroj, ten pocit z koleček a na absolutní přesnost se vys.... teda chci říct neřeš to.
Karlos Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Nedoporučuje se spousta věcí Seřizování ručiček proti směru hodinkám nijak neublíží (pokud tak netočíš ručkama hodinu v kuse). Neřeš to a u takovýchle levných Seiko už vůbec ne.
smarter Odesláno 16. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2010 EDIT2: už mi to asi došlo - ty se bojíš točit ručkama proti směru chodu, že? Naprosto zbytečně. Presne tak! Ale to je prave to co nekteri povazuji za znasilneni strojku, komu tedy verit?
Karlos Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Už jsem odpověděl. A jestli přistupuješ ke všemu takhle poctivě, tak to rozhodně nedoporučuju například číst návod k obsluze nového auta. Zjistil bys, že s ním v podstatě nesmíš jezdit
smarter Odesláno 16. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Nejlepší a nejjednodušší a nejsprávnější mi přijde přestat řešit vteřinovou přesnost u tohoto typu hodinek. Užij si mechanický stroj, ten pocit z koleček a na absolutní přesnost se vys.... teda chci říct neřeš to. Vsak nikde nepisu ze hledam presnost, neresim pseudohacking jako zpusob seridit se na vterinu, nybrz jako zpusob jak strojek podrzet, ale drzet ho treba minutu mi nepripada oukej
Karlos Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Ježkovy voči neřeš to a prostě posuň minutovou ručičku o minutu (nebo víc podle potřeby) libovolným směrem a hotovo
skalis Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 V tomto pripade to mas velmi jednoduche, sunuti kupredu je prece v poradku. Co ale s opakem? Ten posun o 2 minuty vzad jim nijak neublizi, toho se neboj. Jen neserizuj, kdyz je v zaberu datovy mechanismus (v tomhle pripade i mechanismus dne v tydnu, kteremu to trva dyl). Rozmezi, kdy neserizovat je podle navodu 21 az 4 hodiny.
PepaSFI Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 to bych teda rád věděl proč by se nemělo nařizovat dozadu. Opatrný bych byl kolem půlnoci když se přesejpá datumovka. Některé systémy datumovky by to nemusely zrovna tolerovat ale jinak tam není co by vadilo.
smarter Odesláno 16. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Ten posun o 2 minuty vzad jim nijak neublizi, toho se neboj. Jen neserizuj, kdyz je v zaberu datovy mechanismus (v tomhle pripade i mechanismus dne v tydnu, kteremu to trva dyl). Rozmezi, kdy neserizovat je podle navodu 21 az 4 hodiny. To je jasne
Helex Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 (upraveno) V nějakém vlákně se tu k tomu vyjadřoval hodinář.. Psal že pseudohackingem se opotřebovává pastorek (doufám, že nekecám, jestli jo omlouvám, se). Resp. když si je takhle občas seřídíš, nic se nestane. edit: našel:) http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...p;hl=seřizování příspěvek 9 člena rmx Upraveno 16. února 2010 uživatelem Helex
Gryll16 Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 V prípade mojich Orientov (automaty s ukazovateľom rezervy chodu) začína pseudohacking fungovať až pri poklese ukazovateľa rezervy chodu z plnej hodnoty 40 hod. na hodnotu 23 hod. To znamená, že musia byť v kľude 17 hod. Avšak za celú dobu, čo ich mám (3 mes.) som pseudohacking nepoužil ani raz. Presnosť (odchýlku) regulujem polohou hodiniek na noc a vždy som v intervale -7/+10 sec./24 hod.
RomanP Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Neblázni a seřizuj je až na to datum okolo půlnoci naprosto přirozeně. Mechanismu nebude škodit šoupnutí o pár minut zpět a ani jednou za čas přehození data točením dokola na požadované čísílko. Já mám tenhle strojek v hodinkách něco málo přes tři roky a nikdy jsem je nijak nešetřil a takhle nad nimi nepřemýšlel. Co se týká jakože hackingu... pokud chceš, tak to tím normálně došteluj a nebo je prostě nech seřízený 30 sekund dozadu a ber to tak, že to budou hodinky postupně dohánět a během týdne půjdou přesně. Další týden jim bude trvat než naberou půl minutu vpřed. No a co, nikdy nedosáhneš ani celou minutu odchylku a budeš je seřizovat jen 2x v měsíci. Mimochodem, psalo se tu i o tom, že přesnosti hodinek škodí neustálé zastavování a rozbíhání strojku, tak si vyber, co je lepší. Já jsem tedy asi uživatel seik na prd. Nosím je tak 2x v měsíci a jinak stojí a nikdy jsem o tom, jak je šteluju (mimo pravidla s datumem) neřešíl.
cody Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Pseudohacking nepouzivam. Hodinky (zpozduji se) serizuju ve chvili, kdy maji zpozdeni 1 minutu (+-) a pretocim rucky o dve minuty (na presny cas +1 min). Ze to zrovna neni cista minuta, ale treba 55 sekund, neresim. Tim padem nemusim resit pribrzdovani vterinovky. Pokud ti je strojku lito, delej to jak pise Skalis. Ja pseudohacking taky nepouzival, prislo mi to zbytecne. Pokud se predchazi, v klidu vrat minutovku a neres to:-)
Karlos Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Ten posun o 2 minuty vzad jim nijak neublizi, toho se neboj. Jen neserizuj, kdyz je v zaberu datovy mechanismus (v tomhle pripade i mechanismus dne v tydnu, kteremu to trva dyl). Rozmezi, kdy neserizovat je podle navodu 21 az 4 hodiny. Já jen pro svou informaci - opravdu vadí seřizování ručiček v době, kdy je v záběru datový mechanizmus? Nějak se mi to nezdá a nevidím důvod. Ale protože nevím jak to vevnitř "chodí", tak poprosím o vysvětlení. Chápu, že vadí samostatné seřizování data korunkou (u strojků, které to umí) v době, kdy je datum v záběru, tam bych se o seřizovací mechanizmus přetahoval s hodinkami. Ale normální seřizování ručiček má taky nějaký vliv? Vždyť jen hýbu ručičkami stejně jako by to dělal strojek, tak nerozumím tomu, co tam vadí?
cody Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Já jen pro svou informaci - opravdu vadí seřizování ručiček v době, kdy je v záběru datový mechanizmus? Vysvetleni ti nejsem schopen napsat, ale nekolikrat to tu hodinari vysvetlovali. Tak verim tomu, ze se to delat nema...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se