Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už se tady probíralo moře ptákovin, tak proč ne motorovky? Dosluhuje moje stará Partnerka, ročně řežu 50 - 60 kubíků palivového dřeva, sem tam nějaká ta práce v lese, takže docela záhul. Proto jsem sáhl po trošku silnějším kousku a věren tradici, tatík byl dřevorubec a doma se to hemžilo Husqvarnama, jsem taky sáhl po Husce H 55. Koncepcí, konstrukcí i vzhledem sice trochu veterán, ale reference od profíků skvělé, silnej tahoun na rozhraní farmářské a profitechniky, s výdrží buvola. Dřevem, i tvrdým, jede jak nůž hovnem. Doporučil jí i kamarád z knife.cz, sám dřevorubec. Docela by mě zajímalo, co kdo upřednostňuje ze zdejších, co používá a jakou má zkušenost? :)

post-1507-1266970160.jpg

Odesláno (upraveno)

Mam zkusenost s Husqvarnou a s Jonsered. Osobne bych preferoval Jonsered, vydrzela mnohem dyl a taky se me o neco lepe drzela. A dal se tam snadneji natahnout retez. Ale obcas jsem je stridal podle nalady. Bohuzel si uz nepamatuji jake nesly typove oznaceni. Stravil jsem s nimi v kuse ctvrt roku praci v lese. Dost me to bavilo.

Upraveno uživatelem nAscA
Odesláno

já tehdá zjistil, že ty malý hobby pily jsou skoro všechny jeden stejnej výrobek z Itálie, akorát s různejma logama Husqvarna, Jonsered, Partner - a beztak je to všechno Electrolux

Odesláno
Zkus tady.

Jsme "odborníky" ve všech oblastech :thumbsup_anim:

Hezký, tady se najde fakt všechno :thumbsup_anim: . Ze všech debat, co jsem před koupí projel, vyplývá, že opravdové pily jsou Husqvarna, Stihl, Dolmar, Jonsered a Solo. Sem tam někdo pochválí i nějakýho exota, jako Komatsu Zenoah a další. Tu husku mám chvíli, soudit nemůžu, můžu jen jásat nad prvním dojmem. A rozhodně to není plastovej "kelímek od jogurtu", ale docela bych smekl před starou Partnerkou 351, co jsem měl do teď. Na to, jakej to byl prcek s výkonem 1,1 kW a že tři roky zvládala kolem těch 50-60 kubíků taky, všechna čest. Teď jsem jí dal tatíkovi místo jeho Jonsered, která po asi patnácti letech odešla do věčných lovišť, na nějaké to "domácí řezání", pošmrdlávání kolem baráku, palivový dřevo mu stejně řežu já, už má svůj věk.

Ale pravda je, že když tatík dřevorubčil, byly vidět jen Husky a Stihlky a moc se na tom u nás nezměnilo. Snad proto jsem šel do Husky, i když slušných pil bude určitě dost a většina nářků nad kleklýma pilama bude spíš kvůli prackám než kvůli pile samotný :)

Odesláno

Do drevorubce mam daleko, ale jinou nez Husqvarnu jsem vlastne v ruce nemel. Meli je ve skole, tata doma, vlastne vsichni. Krom praskleho pistniho krouzku a nasledne poskozeneho valce jsem nevidel poruchu. Tchan drevorubec kterej na Sumave rube cca 20 let pouziva stejne jako jeho kumpani taky Husqvarnu. Holt fenomen:-)

Odesláno
Do drevorubce mam daleko, ale jinou nez Husqvarnu jsem vlastne v ruce nemel. Meli je ve skole, tata doma, vlastne vsichni. Krom praskleho pistniho krouzku a nasledne poskozeneho valce jsem nevidel poruchu. Tchan drevorubec kterej na Sumave rube cca 20 let pouziva stejne jako jeho kumpani taky Husqvarnu. Holt fenomen:-)

Na Šumavě? Tam jsem vyrostl, v Borové Ladě. Právě tam tatík dřevorubčil moře let. To je jeden z důvodů, proč jsem po tý Husce sáhl, holt nostalgie :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Mě by se hodila nějaká taková malá kompaktní motorovka, do auta, třeba když zase pojedu na sraz do Jablonce :D

Odesláno
Na Šumavě? Tam jsem vyrostl, v Borové Ladě. Právě tam tatík dřevorubčil moře let. To je jeden z důvodů, proč jsem po tý Husce sáhl, holt nostalgie :)

Ale ja nemyslim Pisecky... ja myslim Trebonsky... tam je preci krasne:-)

Nase souradnice GPS jsou: cca okoli Lipna

Odesláno

Doporučuji Stihl, provedení lehká farmářka, cca 2,5 - 3 HP. Sám mám Stihl MS 230, naprostá spokojenost. Současná ceníková cena 10,5 kKč.

http://www.stihl.cz/produkty/katalog-produ...i/stihl-ms-230/

Husqvarny jsou dost dlouho za vrcholem, dnes je většina jejich produkce China made a nákup mi byl rozmluven. Husky si jako švédský zázrak pamatujeme my starší osoby.

Odesláno (upraveno)

Používám již dlouho Stihl MS 290 je to poslední farmářka před profi pilama a zatím naprostá spokojenost.Zatím vždycky utahala ona mne :D

Upraveno uživatelem bodie
Odesláno

Husqvasna nebo Stihl. Na všecno ostatní zapomeň. Já mám druhým rokem Husku a spokojenost. Typ pily si vyber s ohledem na množství dřeva a četnost užití. Mě s cca dvaceti kubíky a řezáním jeden měsíc v roce postačí farmářka 345e. A značku dle osobních preferencí a dostupnosti servisu. Ale jen mezi Huskou a Stihlem a nešlápneš vedle.

Odesláno (upraveno)

Většinou,než něco koupím,tak si najdu informace a duvod proč koupit to či ono.U motorové pily to bylo přesně opačně.Prostě jsem dostal nabídku,jestli nechci pilu,že bydlím u lesa,že by se mohla hodit.To jsem ještě neměl kotel na tuhá paliva.Za 4000Kč,sice nešla nastartovat,ale vypadala hezky :thumbsup_anim: .Jonsered jsem neznal a myslel jsem,že to bude Made in Bauhaus.Až byla pila doma,tak jsem zjištoval informace.Měl jsem vice štěstí,než rozumu.Za kopcem autorizovany servis Jonsered.Do pily jsem investoval asi 3000Kč.A děla jenom radost.

Po těchto zkušenostech,bych zase volil variantu starší profi.než nová hobby.Mam Jonsered CS 2159

http://husgvarna-pily.husqvarnacb.cz/zahra...///cs-2159/572/

Upraveno uživatelem Karki
Odesláno
Doporučuji Stihl, provedení lehká farmářka, cca 2,5 - 3 HP. Sám mám Stihl MS 230, naprostá spokojenost. Současná ceníková cena 10,5 kKč.

http://www.stihl.cz/produkty/katalog-produ...i/stihl-ms-230/

Husqvarny jsou dost dlouho za vrcholem, dnes je většina jejich produkce China made a nákup mi byl rozmluven. Husky si jako švédský zázrak pamatujeme my starší osoby.

Taky už jsem docela starej pes, možná proto ta setrvačnost a nostalgie k Huskám :thumbsup_anim: . Náhodou jsem slyšel, že zrovna 55 ky se montujou v Brazílii, takže žádná Čína :smile_anim: . No, mám jí pár dní, deset kubíků je nakrájenejch a pilka šlape jak švýcarský... auto :) . Ještě mě na starý kolena začne to pílení bavit :smoke:

Odesláno

No já mám ( měl sem, než mi ji někdo odpůjčil) Husku, jako máš v prvním odkazu, ale "35" na takové to domácí řezání. Lehčí les, zahrada.... Ale teď, když na to koukám, tak Stihl vychází uživatelsky líp. A servis taky není problém. Na to pozor u exotiky.

A porovnávej nejen cenu kusu, ale právě i cenu servisu, ten je třeba u Husky drahej jak čert.

Odesláno
No já mám ( měl sem, než mi ji někdo odpůjčil) Husku, jako máš v prvním odkazu, ale "35" na takové to domácí řezání. Lehčí les, zahrada.... Ale teď, když na to koukám, tak Stihl vychází uživatelsky líp. A servis taky není problém. Na to pozor u exotiky.

A porovnávej nejen cenu kusu, ale právě i cenu servisu, ten je třeba u Husky drahej jak čert.

Pozdě, 55ka už je doma a doufám, že nákup pily už nebudu pěknejch pár let řešit :) . Husky, Stihlky (o tý jsem taky hodně přemejšlel), Solovky i Dolmarky a Jonsered jsou jistě dobrý značky a chybu asi neudělá jejich výběrem nikdo. Spíš hrajou roli nějaký osobní preference. Podobně jsem na tom byl vždycky s motorkama. Psával jsem a fotil pro Motoráj, rukama mi prošla spousta mašin, ale moje vlastní byla vždycky jen Yamaha, čtyřikrát po sobě dokonce starej Exup i v době, kdy už kralovaly R1, GSXR 1000, ZX10 a litrovej Fároš. S tou pětapadesátkou je to to samý, určitě jsou lepší pily, líp odpružený, silnější při stejný kubatuře, ale mě se ta syrovost skoro dvacet let vyráběnýho držáku prostě líbí a práce s ní mě baví :thumbsup_anim:

• Po roku...
Odesláno

Zdarec,

já si před nedávnem pořídil motorovou pilu od Gardentechu -> konkrétně tuto Motorová pila . Nemám to na žádnou profi práci ale na takovéto domácí řezáníčko. K této práci mi to bohatě stačí a cenově to nevyjde vůbec špatně. Bavil jsem se o tom i s kámošem co pracuje u Husquarny a na domácí práce to stačí.

post-14588-040433100 1303109048.jpg

Odesláno

pokud můžu doporučit trošku zaujatým pohledem tak určo vybírat ze značek Husqvarna,Jonsered,Stihl...opravdu Top se vším okolo :smile_anim:

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Jonsered.

Edit - ale v podstatě nevím o co se tady snažíme. Vlákno je víc jak jeden rok staré.

Upraveno uživatelem Snow

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...