Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
díky, taky počítám s nějakým sladším vínem, abych nemusel cukrovat. Hlavně mi suchá vína moc nejedou.

Tedy jen technická specifikace

použil jsem 3 kuřecí stehna stačí půl litru vína dal jsem 0.7 a pak jsem musel slít onu směs vína a čeneku na pánev abych část vína odpařil

česnek jsem dal celé stroužky,ale asi 20 min před koncem jsem jej propasíroval

ve fínále jsem zapekl bez poklopu

znamenité usmíří i tchýni | nevyzkoušeno, ale věřím tomu /

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Tedy jen technická specifikace

použil jsem 3 kuřecí stehna stačí půl litru vína dal jsem 0.7 a pak jsem musel slít onu směs vína a čeneku na pánev abych část vína odpařil

česnek jsem dal celé stroužky,ale asi 20 min před koncem jsem jej propasíroval

ve fínále jsem zapekl bez poklopu

znamenité usmíří i tchýni | nevyzkoušeno, ale věřím tomu /

Na kolik stupňů si to pekl? díky

Odesláno

Tak ještě doplnění, to jsem předtím nezvládl.... já to kuře dělám v takovém skleněném pekáči se skleněným poklopem. Takže přiklopený. V elektrické troubě na 120-150 stupňů, ale možná by stačilo méně, aby se to jen tak táhlo.

Je fajn, že tento primitivní recept slaví takový úspěch :)

Odesláno

Guláš nezahušťuji, vyvařím vodu, až to zhoustne samo. Ale je to fuška, to ke konci ohlídat, ať se to nepřipálí. Dělám jenom z hovězí kližky, nejraději na sádle.

Odesláno
Guláš nezahušťuji, vyvařím vodu, až to zhoustne samo. Ale je to fuška, to ke konci ohlídat, ať se to nepřipálí. Dělám jenom z hovězí kližky, nejraději na sádle.

Na zahuštění není nad chleba.

Odesláno

Samotný guláš ze srdce jsem ještě nezkoušel, ale podušené na slanině je výborné. Když do guláše, tak do zabijačkového, ale tam dělá trochu neplechu. Musí se dát dusit jako první, jinak když srdce změkne je už ostatní maso rozvařené.

Odesláno

Tak,

dneska jsem zkoušel to zázračný kuře s vínem česnekem. Nebylo to špatný, ale čekal jsem to ještě lepší.

Dle mého je lepší péct bez poklopu, aby se omáčka odpařila a zhoustla. Přišel jsem na to pozdě, takže příští pokus.

Lovu zdar a kulinaření zvláště

Odesláno
Tak,

dneska jsem zkoušel to zázračný kuře s vínem česnekem. Nebylo to špatný, ale čekal jsem to ještě lepší.

Dle mého je lepší péct bez poklopu, aby se omáčka odpařila a zhoustla. Přišel jsem na to pozdě, takže příští pokus.

Lovu zdar a kulinaření zvláště

Odesláno

Anebo:

Vezmu 1,5cm tlustý plátek roštěnce a naložím ho na den do směsi olivového oleje a koření "Steak pepřový" od Kotányi. Pak pořádně rozpálím pánev s trochou olivovýho oleje a pěkně zprudka ten steak udělám na medium - to chce cvik. Vosolím ho (nesolit předem!) a nechám odpočnout. A zatím na tom výpeku - oheň nestahuju - udělám do polozlatova předem nasekanou cibulku a pak přidám půl až třičtvrtě pixly těch nejobyčejnějších červenejch fazolí (akční cena cca 8,-Kč :)) z Alberta. Včetně tý šťávy. Vrazím do toho ještě špetku toho steakovýho koření a šťávu redukuju dokud není pěkně hustá. Vzápětí to všechno sežeru a je mi blaze.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...