Přejít na obsah

Výběr lepšího digitálního kompaktu...

JJ

Doporučené příspěvky

Návštěvník salamio
Tak nakonec jsem vzal Lumixe LX3. Pokud Sigma vyleze s něčím zajímavým, třeba to rozhodnutí ještě přehodnotím.

Není to nejhorší volba, řekl bych. Taky jednoho mám a jsem celkem spokojený. Hlavně to krátké ohnisko a světelnost jsou fajn. Občas trochu šumí, ale není to žádná hrůza. Protože jsem debil, ještě jsem si k němu pořídil za dva litry černé retro kožené pouzdro ? vypadá to skvěle!

Upraveno uživatelem salamio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to nejhorší volba, řekl bych. Taky jednoho mám a jsem celkem spokojený. Hlavně to krátké ohnisko a světelnost jsou fajn. Občas trochu šumí, ale není to žádná hrůza. Protože jsem debil, ještě jsem si k němu pořídil za dva litry černé retro kožené pouzdro ? vypadá to skvěle!

Se šumem počítám a věci, na kterých opravdu záleží se většinou připravují a vezme se na ně plná výbava. Nakonec rozhodlo hlavně těch 24mm a světelnější objektiv.

Pouzdro je opravdu pěkně stylové, ale já asi koupím nějaký základní nylonový futrál a hotovo.

Odkaz ke komentáři

Jsem taky v rozhodovacím procesu :) Zatím váhám zda mám jít cestou maximální dosažitelné obrazové kvality u malého kompaktu nebo jít cestou kvalitního "allroad" přístroje. V prvním případě zatím čekám na nějaké reálné zkušenosti se Samsungem TL500 který papírově vypadá více než dobře, ale praxe může být jiná (na trh má přijít až v dubnu a až pak se teprve uvidí). A pakliže bych se nakonec rozhodl pro kompaktního všeuměla, tak to bude asi Sony HX5V. Sice průměrná optika, ale technologicky je to nářez. Těžká volba.

Odkaz ke komentáři

Taky bych potreboval upgrade a hodne se mi libi Canon G11. Ma tu s nim nekdo zkusenosti ? Predem upozornuju ze do fotografovani moc nedelam....

No jestli na to nespěcháš a nepotřebuješ dlouhé ohnisko (spíše jsi naopak příznivcem širokého), tak si také zkus počkat jak dopadnou první testy toho mnou zmíněného Samsungu TL500 (v Evropě EX1). Má stejný čip jako G11 (či Canon S90, Ricoh GRDIII, Ricoh GXR) a z tohoto důvodu také (stejně jako ostatní, bohužel) nemá HD video. Oproti G11 má TL500 širší ohnisko, vyšší světelnost, AMOLED displej, menší rozměry, menší váhu. A o pár šušňů nižší cenu.

Ale hodně záleží na tom, co vlastně fotíš. Jestli to máš do místností, na krajinky, na focení lidí v tvé blízkosti, tak super. Na focení čehosi v dáli (ptáci na stromě, zvířata v lese, fotbalisti na trávníku, ...) tak na to se tohle samozřejmě TL500 nehodí (to ale ostatně ani ta G11)

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Mám digiťák kompakt Casio Exilim EX-H10 (nechte si úšklebky, je fajn) a zjistil jsem, že v objektivu na skle přesně uprostřed uvnitř mám nějaký chlup. Je to někde na nějakým vnitřním skle, protože při zoomu to zajede do těla.

1. Nevíte kolik může stát odborné vyčištění?

2. A kde to vůbec dělají?

3. Má to smysl řešit nebo to v takovýmhle foťáku ani neovlivní kvalitu fotky?

Foťák stál 5k, tak aby to vůbec mělo smysl.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...