NIGHTinGALE Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Juj... nejdříve jsem si myslel, že je to vtip.... ani se raději neptám, co si představuješ pod pojmem "SVĚT HUDBY" . ....určitě to byl vtip ... musel být . Tvůj dotaz naprosto nechápu. Mám doma cca. 1.200 CD z metalového ranku. Všechny opery Richarda Wagnera. Kompletní diskografii Roxette a Belindy Carlisle. Vše, co kdy natočil Ivan Mládek. Tak bych mohl pokračovat. Jistě, v 90% případů preferuji metal, ale jak to, pro satana, souvisí se světem hudby? Jakákoliv hudební odnož (Michalem Davidem počínaje a Anal Cunt konče) přece do světa hudby patří a jen těžko budeš mezi sebou různé styly vzájemně porovnávat, ne? Trošku tolerance, příteli teď nevím jestli to bylo určeno mě nebo to: MiSyk.... Bylo to určeno Misyk
NIGHTinGALE Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Juj... nejdříve jsem si myslel, že je to vtip.... ani se raději neptám, co si představuješ pod pojmem "SVĚT HUDBY" . ....určitě to byl vtip ... musel být . Tvůj dotaz naprosto nechápu. Mám doma cca. 1.200 CD z metalového ranku. Všechny opery Richarda Wagnera. Kompletní diskografii Roxette a Belindy Carlisle. Vše, co kdy natočil Ivan Mládek. Tak bych mohl pokračovat. Jistě, v 90% případů preferuji metal, ale jak to, pro satana, souvisí se světem hudby? Jakákoliv hudební odnož (Michalem Davidem počínaje a Anal Cunt konče) přece do světa hudby patří a jen těžko budeš mezi sebou různé styly vzájemně porovnávat, ne? Trošku tolerance, příteli Nepleť hrušky a jablka: 1) Každému se může líbit, co chce a každý může napsat, že "přesně tohle" je pro něj to nejlepší. Každý by to měl akceptovat, protože jinak to není úplně normální. Tomu se říká tolerance a pod to se podepíšu v plném rozsahu. 2) Ovšem tvrzení, že něco patří k tomu nejlepšímu ve světě hudby, ve světě sportu, ve světě filmu apod. už je něco jiného. Opět je to do jisté míry subjektivní, ale... chápej, musí to mít nějaké objektivní parametry. Z hlediska muzikálnosti je na tom metalová hudba velmi tristně. Je v ní energie, naléhavost, poselství, vyjádření názoru, originalita, mnoho hudebně zejímavých momentů, ale slovo MUZIKÁLNOST se fakt nehodí... P.S. Většinu těch uvedených kapel velmi dobře znám, ty kazety mám ještě někde ve sklepě, vůbec to neznamená, že jsem nějakej odpůrce tvrdé hudby, naopak. Perlička: písničku Agent Orange od SODOM jsme kdysi převzali a hrávali s bývalou kapelou i na koncertech před 10000 lidma (to byla jenom nostalgická vzpomínka z röku asi tak 1993 ) A neber si to osobně, hodinkám moc nerozumím, tak se alespoň s*ru do hudby :D Domnívám se, že poznámka (Midlocha), že to patří k tomu nejlepšímu ve světě hudby, byla tebou pochopena špatně. Pokud se dva lidé baví o metalu (on a já), dá se předpokládat, že hodnocení se týká zase jen a jen metalu. Dotaz - proč se ti slovo MUZIKÁLNOST k metalu nehodí? Copak třeba Dream Theater či Shadow Gallery není muzikální? Copak třeba Yngwie Malmsteen neumí hrát na kytaru? Copak třeba R. James Dio či Tarja neumí zpívat? Rozpětí mezi heavy metalem a death metalem je velmi široké. Nemůže přece paušalizovat a všechny skupiny, co mají rockové kořeny, házet do jednoho pytle.
tm.watch Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Je pravdou, ze vynikajici "studiovi" hudebnici jsou napr. panove ze skupiny TOTO, ale to uz zase neni metal co? Nicmene i rockeri umeji hrat, nekteri. Btw. byl jsem v Ostravskem Parniku na koncerte skupiny Progres 2 - taky rockeri. Tam ovsem umeni hrat nahrazovalo neuveritelne nasazeni "starych panu". Jediny, kdo si jakz takz se svym nastrojem rozumel byl Roman Dragoun.
MiSyk Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Domnívám se, že poznámka (Midlocha), že to patří k tomu nejlepšímu ve světě hudby, byla tebou pochopena špatně. Pokud se dva lidé baví o metalu (on a já), dá se předpokládat, že hodnocení se týká zase jen a jen metalu. Dotaz - proč se ti slovo MUZIKÁLNOST k metalu nehodí? Copak třeba Dream Theater či Shadow Gallery není muzikální? Copak třeba Yngwie Malmsteen neumí hrát na kytaru? Copak třeba R. James Dio či Tarja neumí zpívat? Rozpětí mezi heavy metalem a death metalem je velmi široké. Nemůže přece paušalizovat a všechny skupiny, co mají rockové kořeny, házet do jednoho pytle. ...došlo k nepochopení. Neřekl jsem, že rockoví muzikanti jsou špatní muzikanti. Každý žánr má to dobré i to špatné, tady si nikdo nemá co vyčítat. Nechci, aby to znělo arogantně, ale: Já mám rozsáhlé hudební vzdělání i praktické zkušenosti, těžko ti budu vysvětlovat hudební terminologii a zákonitosti, ani nechci. Nech to tak, že se ti něco líbí a zdá se ti to dobrý, vždyť na tom není nic špatnýho. Např. :Malmsteen je sice individuálně zdatný, šikovný instrumentalista, svým způsobem jedinečný, ale... Zbytek tj. invence jeho hry, invence "jeho" písní jako celku, výraz, aranžmá, hudební postupy, tonalita, dynamika atd. to je v rámci jakékoliv hudby průměr, spíš podprůměr... A přesto mám jeho desky. Beatles nebyli žádní virtuosové, ale to, co nemá Malmsteen, měli oni měrou vrchovatou... Takže v jednom kritériu boduje Malmsteen a v mnoha ostatních třeba Beatles, ... a přesto jsem si nikdy žádnou jejich desku nekoupil
NIGHTinGALE Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Domnívám se, že poznámka (Midlocha), že to patří k tomu nejlepšímu ve světě hudby, byla tebou pochopena špatně. Pokud se dva lidé baví o metalu (on a já), dá se předpokládat, že hodnocení se týká zase jen a jen metalu. Dotaz - proč se ti slovo MUZIKÁLNOST k metalu nehodí? Copak třeba Dream Theater či Shadow Gallery není muzikální? Copak třeba Yngwie Malmsteen neumí hrát na kytaru? Copak třeba R. James Dio či Tarja neumí zpívat? Rozpětí mezi heavy metalem a death metalem je velmi široké. Nemůže přece paušalizovat a všechny skupiny, co mají rockové kořeny, házet do jednoho pytle. ...došlo k nepochopení. Neřekl jsem, že rockoví muzikanti jsou špatní muzikanti. Každý žánr má to dobré i to špatné, tady si nikdo nemá co vyčítat. Nechci, aby to znělo arogantně, ale: Já mám rozsáhlé hudební vzdělání i praktické zkušenosti, těžko ti budu vysvětlovat hudební terminologii a zákonitosti, ani nechci. Nech to tak, že se ti něco líbí a zdá se ti to dobrý, vždyť na tom není nic špatnýho. Např. :Malmsteen je sice individuálně zdatný, šikovný instrumentalista, svým způsobem jedinečný, ale... Zbytek tj. invence jeho hry, invence "jeho" písní jako celku, výraz, aranžmá, hudební postupy, tonalita, dynamika atd. to je v rámci jakékoliv hudby průměr, spíš podprůměr... A přesto mám jeho desky. Beatles nebyli žádní virtuosové, ale to, co nemá Malmsteen, měli oni měrou vrchovatou... Takže v jednom kritériu boduje Malmsteen a v mnoha ostatních třeba Beatles, ... a přesto jsem si nikdy žádnou jejich desku nekoupil Pouč mě, prosím. Co vyjadřuje termín "tonalita" v hudbě? Znám ten termín z fotografování, ale z hudby ne... Ad Malmsteen - souhlas s tím, že nemá moc invence a opakuje se. Technicky je ale velmi zdatný.
midloch Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Hoši, prostě nejlepší bubeník je jedině Dave Lombardo od Slayer, tuhle jsem ho pouštěl kámošovi co je hudební kritik a byl z něho hotovej ikdyž metal moc neposlouchá, Lombardo je prostě centrum celé hry a kytary kolem něho ho jen doplňují, u většiny jiných kapel je to naopak. Invence Lombarda nezná mezí a klidně bych si někde koupil nějakou jeho nahrávku kde jsou jen jeho bubny. Od jednoho známýho jsem slyšel že viděl jak na koncertě byly bubeníci a Lombardo po nich zabubnoval to co oni dohromady...
MiSyk Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 ...Pouč mě, prosím. Co vyjadřuje termín "tonalita" v hudbě? Znám ten termín z fotografování, ale z hudby ne... No, definice by ti asi nic neřekla. V podstatě jde o to, jaký tóny a kdy je používáš (... vztah tónů k základnímu tónu popř. akordu...). Pokud existují tyto vztahy, říkáme že skladba je tzv. tonální. Lidově řečeno, hezky to ladí ...ale pozor! tonalita není nutná podmínka hudební kompozice, naopak, máme tady přesný opak - atonalitu - a to je další "kapitola" hudby Ale nejsem hudební toretik a ROZHODNĚ NEPOSUZUJU HUDBU PODLE NĚJAKÝCH SCHÉMAT !!! Dám na dobrý pocit z poslechu (který je ovšem také bezděčně ovlivňován hudebním vzděláním)
NIGHTinGALE Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Hoši, prostě nejlepší bubeník je jedině Dave Lombardo od Slayer, tuhle jsem ho pouštěl kámošovi co je hudební kritik a byl z něho hotovej ikdyž metal moc neposlouchá, Lombardo je prostě centrum celé hry a kytary kolem něho ho jen doplňují, u většiny jiných kapel je to naopak. Invence Lombarda nezná mezí a klidně bych si někde koupil nějakou jeho nahrávku kde jsou jen jeho bubny. Od jednoho známýho jsem slyšel že viděl jak na koncertě byly bubeníci a Lombardo po nich zabubnoval to co oni dohromady... Mno... A nešlape mu třeba takový Gene Hoglan (minimálně) na paty? Mrkni, kde všude hrál... A kurewsky dobře... http://en.wikipedia.org/wiki/Gene_Hoglan Pro mě je stejně nejlepší Silenthell a jeho tympány
NIGHTinGALE Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 ...Pouč mě, prosím. Co vyjadřuje termín "tonalita" v hudbě? Znám ten termín z fotografování, ale z hudby ne... No, definice by ti asi nic neřekla. V podstatě jde o to, jaký tóny a kdy je používáš (... vztah tónů k základnímu tónu popř. akordu...). Pokud existují tyto vztahy, říkáme že skladba je tzv. tonální. Lidově řečeno, hezky to ladí ...ale pozor! tonalita není nutná podmínka hudební kompozice, naopak, máme tady přesný opak - atonalitu - a to je další "kapitola" hudby Ale nejsem hudební toretik a ROZHODNĚ NEPOSUZUJU HUDBU PODLE NĚJAKÝCH SCHÉMAT !!! Dám na dobrý pocit z poslechu (který je ovšem také bezděčně ovlivňován hudebním vzděláním) Harmonie a disharmonie? To jsi myslel?
MiSyk Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 ...Pouč mě, prosím. Co vyjadřuje termín "tonalita" v hudbě? Znám ten termín z fotografování, ale z hudby ne... No, definice by ti asi nic neřekla. V podstatě jde o to, jaký tóny a kdy je používáš (... vztah tónů k základnímu tónu popř. akordu...). Pokud existují tyto vztahy, říkáme že skladba je tzv. tonální. Lidově řečeno, hezky to ladí ...ale pozor! tonalita není nutná podmínka hudební kompozice, naopak, máme tady přesný opak - atonalitu - a to je další "kapitola" hudby Ale nejsem hudební toretik a ROZHODNĚ NEPOSUZUJU HUDBU PODLE NĚJAKÝCH SCHÉMAT !!! Dám na dobrý pocit z poslechu (který je ovšem také bezděčně ovlivňován hudebním vzděláním) Harmonie a disharmonie? To jsi myslel? ... no není to úplně ono. Disharmonie je "totální falešnost", jako když tahá kočku za vocas Atonalita je prostě ... trochu něco jinýho. Atonální skladby si ani nevšimneš.
kubson Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 http://www.last.fm/group/chronomag založil jsem grupu chronomag na last.fm - pokud nevíte o co jde - zaregistrujete se, stáhnete si malý prográmek pro svůj přehrávač a pak se vám začnou počítat statistiky toho co posloucháte, no a ve skupině co tak nějak posloucháme, dělá to pěkné statistiky a tak.. dá se pomocí toho přijít i na dost dobré muziky... tady je třeba to co poslouchám já http://www.last.fm/user/kubson/
Lord Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 http://www.last.fm/group/chronomag založil jsem grupu chronomag na last.fm - pokud nevíte o co jde - zaregistrujete se, stáhnete si malý prográmek pro svůj přehrávač a pak se vám začnou počítat statistiky toho co posloucháte, no a ve skupině co tak nějak posloucháme, dělá to pěkné statistiky a tak.. dá se pomocí toho přijít i na dost dobré muziky... tady je třeba to co poslouchám jáhttp://www.last.fm/user/kubson/ mas me tam
kubson Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 tuším že nás musí být minimálně 10 aby nám to dělalo statistiky.. tak poďte poďte
saboter Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Tak som tam ... http://www.last.fm/group/chronomag/ ... a musí nás byť viac ako 15 ...
midloch Odesláno 15. února 2007 Nahlásit Odesláno 15. února 2007 Hoši, prostě nejlepší bubeník je jedině Dave Lombardo od Slayer, tuhle jsem ho pouštěl kámošovi co je hudební kritik a byl z něho hotovej ikdyž metal moc neposlouchá, Lombardo je prostě centrum celé hry a kytary kolem něho ho jen doplňují, u většiny jiných kapel je to naopak. Invence Lombarda nezná mezí a klidně bych si někde koupil nějakou jeho nahrávku kde jsou jen jeho bubny. Od jednoho známýho jsem slyšel že viděl jak na koncertě byly bubeníci a Lombardo po nich zabubnoval to co oni dohromady... Mno... A nešlape mu třeba takový Gene Hoglan (minimálně) na paty? Mrkni, kde všude hrál... A kurewsky dobře... http://en.wikipedia.org/wiki/Gene_Hoglan Pro mě je stejně nejlepší Silenthell a jeho tympány Na paty? To možná ale k lýtkům se už ani nedostane viz: http://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Lombardo Lombardo je prostě: "the godfather of double bass" viz: Style and influence Lombardo is known for his fast, aggressive style of play utilizing the double bass technique which has earnt him the title "the godfather of double bass" by Drummerworld.[2] Lombardo states his reasons for using two bass drums is "when you hit the bass drum the head is still resonating. When you hit it in the same place right after that you kinda get a "slapback" from the bass drum head hitting the other pedal. You're not letting them breathe." When playing the double bass Lombardo uses the "heel-up" technique, putting his pedals on an angle.[12] Rocky Gray of the alternative rock band Evanescence was influenced by Lombardo's choice of equipment stating he was his hero, along with Lars Ulrich. "All those old school guys are all Tama guys. Where I'm from, if you're in the big time, you get a Tama drum set. You have to be good if you've got a Tama set."[13] Per Jensen of the The Haunted cites Lombardo as a major influence, along with Tom Hunting. Jensen grew up listening to Slayer, which has a big influence on his style and The Haunted's.[14]
M-72 Odesláno 19. února 2007 Nahlásit Odesláno 19. února 2007 tuším že nás musí být minimálně 10 aby nám to dělalo statistiky.. tak poďte poďte Největší radost jsi udělal tímto mému synkovi, já mám doma notebook a v práci nemohu rušit ostatní. Doma music poslouchám z věže. Tak snad to tolik nebude vadit, ještě k tomu dodám, že dost často tu jeho muziku posloucháme kvůli hlasitosti všichni doma Pakliže ale zasednu k jeho PC, tak taky samozřejmě něco poslouchám ( monitor 21" sony trinitron je trochu jiná káva) Takže http://www.last.fm/user/mijel88/ = M-72 + synek
NIGHTinGALE Odesláno 19. února 2007 Nahlásit Odesláno 19. února 2007 super! kde je zbytek? Zajímavé, ale nějak jsem to asi nepochopil. Já si na PC či notebooku nepouštím skoro nic. CDčka poslouchám na aparatuře, kterou mám doma. Takže bych to do té statistiky musel asi zadávat ručně, není liž pravda?
kubson Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 ručně to zadávat nejde.. je třeba nainstalovat plugin podle používaného přehrávače na kompu - jsem příliš líný pouštět muziku jinak než z kompu... měnit cédéčka uff to né
NIGHTinGALE Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 ručně to zadávat nejde.. je třeba nainstalovat plugin podle používaného přehrávače na kompu - jsem příliš líný pouštět muziku jinak než z kompu... měnit cédéčka uff to né No jo, jenže zesilovač v počítači nemá 200watů a repráky nemají průměr membrány 200mm. Na komplu mi prostě metal a hard rock moc nezní.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se