Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

toto je zname skor v podani Tool, ale ten rif je proste demonicky

To video vypadá jako klipy Tool, akorát o jednu úroveň šílenosti níže. Mimochodem, Tool snad letos dokončí studiové album. To by znamenalo evropskou tour v roce 2012 :smile_anim:

A když už jsem zase u Tool, včera jsem při třídění dat našel tohle. Je hezký ohlédnout se za začátky dvou (dnes už profláklých) skupin.

Odesláno

ja osobne to povazujem za vysmech metalovej hudbe.. nerozumiem z toho nicomu. ale no flame, samozrejme :) btw, tie mikrofony sa k tym historickym kostymcekom hodia.. snad aj tie hodinky ci co to ma to dievca :)

z ineho sudka, napriklad ked som videl craddle of filth alebo hocico z tych novych vrestiacich alebo ruciacich kapiel po prvy krat, zostal som cumiet v nemom uzase.. da sa to vysvetlit tym, ze asi starnem :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

No jo, Cradle of Filth :) Na gymplu se metalově založená část nad videem k From the Cradle to Enslave bavila. A ostatní taky čuměli v němém úžase :)

Akorát už nevim, jestli je na youtube cenzurovaná nebo necenzurovaná verze. Naposled jsem to totiž viděl na tom gymplu a to už je nějaká doba.

Odesláno

ale aby sme boli k teme. slayer. to je stabilna velicina.. a ide to aj v tielku a siltovke :)

Loni jsem viděl Slayer naživo dvakrát a bylo to fantastický. Zvlášť na Sonisphere se mi hrozně líbilo, jak si to užívají - oni se u toho hraní baví jako dvacetiletí mlaďoši :)

Ovšem Dave Lombardo a jeho kopáky... to je přírodní úkaz.

Odesláno (upraveno)

ano, vtedy aj tie černošské recitačné súťaže boli trochu inde. no a keď to nakoniec niektori vzali zo spravneho konca... :)

should I stay... klasicky pridavok na koncertoch. bol som na nich dvakrat s odstupom 11r a su stale rovnako dobri a rovnako fajn ludia

Jo Living Colours maj super rytmiku Calhoun hraje na spoustě desek, třeba Wayne Shortera atd. atd. Hlavně to byli první černoši, co hráli "white rock", založili dokonce nějakou organizaci proti diskriminaci černochů v rockové hudbě! Kytarista Vernon Reid je výbornej, ale přijde mi, že se s věkem zbláznil, respektive dříve hrál podstatně hezčeji :)

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno

Kalašnikov je sice těžkej kalibr, ale pak je tu ještě jiná liga... To tu všichni poslouchaj jen doom death trash a podobný žánry? Nic proti, taky si rád sjedu Dia, nebo Megadeth :)

Jinak Paganiniho capricie mám nejraději od Ruggiera Ricciho, to je tak dravá verze!

Odesláno

Ještě když jste tu probírali ty gothic metalový (či jak to nazvat) zvláštnosti, tak musím říct, že až na velmi krátký období mě to celkem minulo. Nějak mně nejde dohromady ta operně-rytířská stylizace a téměř nezbytný ženský vokál minimálně v refrénu (a to ještě ta holka většinou musí stát na okraji útesu a vlajou na ní bílý šaty ze záclony) s obyčejným, zemitým metalem. :) Ale samozřejmě když se to někomu líbí, tak respekt.

Já preferuju spíš to brutálnější řvaní. Taky mám nejraději Slayer. Ale byly doby, kdy jsem třeba hodně poslouchal Judast Priest. Zrovna dneska jsem si našel starý cd Painkiller a celkem jsem si zavzpomínal. :) A to jsem tenkrát musel přetrpět, že věci z tohohle alba byly snad nejprofláknutější bigbítový předělávky, u nás na hradišťsku počátkem devadesátek většinou v podání obskurních formací typu Argema, Premiér nebo Reflexy. :D

http://www.youtube.com/watch?v=iTwXtHWOK-I

Odesláno (upraveno)

No dobře, když už tady Helex nakousl klasiku, tak bych rád připomněl klavírního génia (z dob, kdy mělo slovo génius ještě svou váhu) Viktora Borgeho.

1) Maďarská rapsodie č. 2 pro čtyři ruce

http://www.youtube.com/watch?v=qyArTMtgT1w

2) Minutovej valčík (nezvykle taky pro čtyři ruce)

http://www.youtube.com/watch?v=gWrqtJTEmBk&feature=related

Upraveno uživatelem farářskej
Odesláno

Ta první ukázka je skvělá :D

Z podobnýho soudku, i když zdaleka ne tak legrační, je film Záře. http://www.csfd.cz/film/4327-zare/ Vřele doporučuji, jsou tam skutečný Helfgottovi nahrávky...

Geoffrey Rush je taky nějakej Pan herec a dostat do ruky takovejhle materiál, to si musel užít snad ještě víc než piráta Barbossu v Pirátech z Karibiku (no, i když...)

Victor Borge byl fantastickej pianista a bavič (skoro stejně jako se to říkalo o Ferenci Lisztovi). Vzpomínám si ještě na video z koncertu k jeho osmdesátinám, kde způsobil hráčce na příčnou flétnu - jak se takovýhle specializaci říká? příčná flétnistka? :D - takovej záchvat smíchu, až naprosto ztratila nátisk... A já se díky tomuhle videu konečně dostal k Maďarskejm rapsodiím od toho Liszta, který jsem si už dávno chtěl poslechnout a je to úžasný. Až dohrajou, tak tady mám ještě Lisztovy přepisy Paganiniho pro piano. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...