Návštěvník Snow Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 Na Milli Vanilli si pamatuji. Byl to slušný poprask, když se provalilo, že jen markýrují zpěv. Tabulka je perfektní !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 To jsem poslouchal v 1983.Tu kapelu tady skoro nikdo neznal,krásně syrové kytary a jedák Rika Emmetta to byl zážitek, http://www.youtube.com/watch?v=xHT72aySLY0&feature=related je tovější odkaz tu starou klasiku mi z youtub smazali............parch....nti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 A tak já si ještě jednu ťuknu. http://www.youtube.com/watch?v=ep7W89I_V_g Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 (upraveno) Já rád tuhle a moji oblíbení TOTOhttp://www.youtube.com/watch?v=wmueY8N3Jrs&feature=related Upraveno 18. července 2011 uživatelem Helex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 (upraveno) to Helex - parádní Edit - když jsem viděl u TOTO bicí, hned jsem si vzpomněl na rozdivočelé Dány. http://www.youtube.com/watch?v=974hL2bunLw Upraveno 18. července 2011 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 (upraveno) A hned sem si k tomu dal Over my shoulder když si postnul MaM...všichni to znáte, ale ať je to po ruce http://www.youtube.com/watch?v=tKiLGysBO7U Dáni to mydlej!Toto natáčeli Jacksonovi Thriller, třeba Human Nature dokonce napsali Porcarové (basista a bubeník z Toto)...a jelikož od Jacksona to znaj všichni, tady je Davis..v80 už byl hustej:) Upraveno 18. července 2011 uživatelem Helex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 to Snow - ludia vtedy asi mali viac talentu, alebo ja neviem.. spev je nazivo.. Billy Ocean ten isty, s rozdielom... no, vela rokov http://www.youtube.com/watch?v=fg3vzl_VwLc http://www.youtube.com/watch?v=GAjInKiOkqo&feature=related Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 (upraveno) to Snow - ludia vtedy asi mali viac talentu, alebo ja neviem..Taky tu hudbu skládali muzikanti a používali hudební nástroje. Dneska se to lepí na počítači a vzniká zvukovej produkt, hlavně nesmí bejt osobitej, nedej bože náročnej, to by se nemuselo líbit. Upraveno 18. července 2011 uživatelem Helex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 Taky tu hudbu skládali muzikanti a používali hudební nástroje. Dneska se to lepí na počítači a vzniká zvukovej produkt, hlavně nesmí bejt osobitej, nedej bože náročnej, to by se nemuselo líbit. ...tak tak: http://www.youtube.com/watch?v=D1NAGhiVqdg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 ... http://www.youtube.com/watch?v=1KEvbEQTJHY http://www.youtube.com/watch?v=Plmasu0rGME&feature=related Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 (upraveno) Taky tu hudbu skládali muzikanti a používali hudební nástroje. Dneska se to lepí na počítači a vzniká zvukovej produkt, hlavně nesmí bejt osobitej, nedej bože náročnej, to by se nemuselo líbit. S tímhle tak úplně nesouhlasím. Znám spoustu čistě počítačovejch "kapel", který produkují velmi kvalitní a mnohdy až bezohledně náročnou muziku. Řek bych, že platí to, co vždycky platilo. Je jedno, jestli máš v ruce španělku nebo klávesnici - důležitej je talent. V čem je (mimo jiné) oproti dřívějšku rozdíl, je paradoxně to, po čem spousta lidí volala. Dramatické zmenšení vlivu tzv. majors vydavatelství a obecně doslova neomezená dostupnost jakékoli hudby. A teď nemyslím jen nějaké nelegální stahování. Spíš to, že když dostanu chuť na bangladéšskou kapelu, za hodinu ji poslouchám. V kvalitní empétrojce. Pohodlně. No a tenhle stav je zase důsledkem toho, že hudbu může dnes dělat opravdu každý. V zásadě výborná věc. Jenže... Dřívější velká nakladatelství nám defacto velmi uměřeně dávkovala stravitelnou porci muziky. Asi tak tolik, kolik jsme byli schopni unést. Takže třeba někdy v lednu oznámila Nirvana nový album. Na duben. Tak jsme se na něj pár měsíců těšili, pak si ho ti majetnější (nebo fandové) koupili a ostatní počkali nějakej čas, až to bude někdo majetnější nebo fanda z jejich okolí. A nahraje jim to. Prostě protože jsme si nemohli dovolit kupovat každou sračku a pečlivě jsme si vybírali, tak se nám zdálo, že dřív byla muzika kvalitnější. Paralelu bych viděl v komunistickém modelu distribuce amerických filmů... většinou platilo, že když už se k nám nějakej dostal do kin, vetšinou byl kvalitní (Klid noci, Zubaté ostří, Vetřelec, Kramerová vs Kramer, Tootsie, Podraz, Četa.......) Třeba na začátku 90. let bylo nesrovnatelně míň komerčních rádií než dnes a v televizi nám pop servíroval tak možná Miro Žbiro a jeho Rytmick. A hlavně! Nebyl internet. Takže možnosti dostat se náhodně k debilní muzice byly omezenější. Prostě všechno je to nakonec vývoj. A nakonec: mizejí tzv. velká jména, produkující kvalitní pop/rock a nikdo je ani ve vzdáleně podobným měřítku nenahrazuje. O kom můžete dnes říct, že se blíží M. Jacksonovi? Nebo alespoň Philu Collinsovi? Kdo dnes v popu supluje Talking Heads, Talk Talk, Genesis, Level 42......? Maximálně tak někteří ještě pořád hrají. Abysme si rozuměli. Já si v podstatě taky myslím, že dřív byla muzika lepší. Někdy je to objektivní. Například česká nebo ještě líp moravská kytarová scéna byla na přelomu 80. a 90. let a pak až zhruba do roku 1994 fantastická. No a jindy, a to je potřeba si taky přiznat, je to nostalgie. Například takovej Baltimora. Poslech ve mně vyvolává příjemné nostalgické vzpomínky, ale to nic nemění na tom, že natočit to někdo dnes, tak to okamžitě označím za hroznou sračku. A taky se mně v žádným případě nestýská po vlivu majors vydavatelství (nebo snad po komárech a jejich filmový distribuci). Jen si je potřeba uvědomit, že změny v distribuci hudby, které se za poledních cca 15 let odehrály, s sebou přinášejí i jiné konsekvence. Upraveno 19. července 2011 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 S tímhle tak úplně nesouhlasím. Znám spoustu čistě počítačovejch "kapel", který produkují velmi kvalitní a mnohdy až bezohledně náročnou muziku. Řek bych, že platí to, co vždycky platilo. Je jedno, jestli máš v ruce španělku nebo klávesnici - důležitej je talent. To se neshodneme. Každej asi pochopí, že můžu mít skvělý logický myšlení a i další předpoklady pro to být třeba programátor, ale dokud se nenaučim programovcí jazyk, nic z toho nebude. Ono u hudby je to stejný, akorát to trošku mate, protože dneka mají všichni dostupný stejný zvuky a do jistý míry i vybavení a když to zní dost "profi", všichni jsou nadšený, ale o tom pro mě hudba neni. Samozřejmě jsou vyjímky a určitě i géniové, ale z pofesního hlediska byla úroveň muzikanství v 80 letech (hraní na nástroje, techniky skladby, harmonie jaký užívali...) nesrovnatlně, ale opravdu o 2 třídy výš. To je něco, co posluchače vůbec nezajímá, ale dlouhodobě to vede k tomu, že to, co posloucháme v rádiu jsou něčí pokusy na trnitý samoučný cestě k znalostem a to prostě nic moc nepřináší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 S tímhle tak úplně nesouhlasím. Znám spoustu čistě počítačovejch "kapel", který produkují velmi kvalitní a mnohdy až bezohledně náročnou muziku. Řek bych, že platí to, co vždycky platilo. Je jedno, jestli máš v ruce španělku nebo klávesnici - důležitej je talent. To se neshodneme. Každej asi pochopí, že můžu mít skvělý logický myšlení a i další předpoklady pro to být třeba programátor, ale dokud se nenaučim programovcí jazyk, nic z toho nebude. Ono u hudby je to stejný, akorát to trošku mate, protože mají všichni dostupný stejný zvuky a do jistý míry i vybavení a když to zní dost "profi", všichni jsou nadšený, ale o tom pro mě hudba neni. Samozřejmě jsou vyjímky a určitě i géniové, ale z pofesního hlediska byla úroveň muzikanství v 80. letech (hraní na nástroje, techniky skladby, harmonie jaký užívali...) nesrovnatelně, ale opravdu o 2 třídy výš (v tom vrcholnym popu jsou pořád skvělý profesionálové, ale kdo chce kurva poslouchat Celine Dion . To je něco, co posluchače sice vůbec nezajímá, ale dlouhodobě to vede k tomu, že posloucháme v rádiu něčí pokusy na trnitý samoučný cestě k znalostem a to prostě nic novýho nepřináší, i když to na první poslech zní "jako z desky" . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 To se neshodneme. Každej asi pochopí, že můžu mít skvělý logický myšlení a i další předpoklady pro to být třeba programátor, ale dokud se nenaučim programovcí jazyk, nic z toho nebude. Ono u hudby je to stejný, akorát to trošku mate, protože mají všichni dostupný stejný zvuky a do jistý míry i vybavení a když to zní dost "profi", všichni jsou nadšený, ale o tom pro mě hudba neni. Samozřejmě jsou vyjímky a určitě i géniové, ale z pofesního hlediska byla úroveň muzikanství v 80. letech (hraní na nástroje, techniky skladby, harmonie jaký užívali...) nesrovnatelně, ale opravdu o 2 třídy výš (v tom vrcholnym popu jsou pořád skvělý profesionálové, ale kdo chce kurva poslouchat Celine Dion . To je něco, co posluchače sice vůbec nezajímá, ale dlouhodobě to vede k tomu, že posloucháme v rádiu něčí pokusy na trnitý samoučný cestě k znalostem a to prostě nic novýho nepřináší, i když to na první poslech zní "jako z desky" . No nevím. Nemám pocit, že by jsi teď napsal něco, co by odporovalo tomu, co jsem psal já. Nikde netvrdím, že schopnost ovládat počítač predikuje schopnost skládat kvalitní muziku. Jen jsem napsal, že držitele této kombinace znám. Stejně to co píšeš o dostupnosti vybavení jsem napsal i já. O třídách úrovně hraní na nástroje v 80. letech dost pochybuju, ale je to tvůj názor. Mimochodem Celine Dion já řadím právě spíš k těm pohrobkům minulosti než k produktům dnešní doby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 Není nad hudební nástroj v rukou profesionála. V zásadě souhlasím s Helexem. Dokáže ta uměle vytvořená "hudba" zafungovat nějak takhle?http://www.youtube.com/watch?v=ZyKM2fxjzv0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 Není nad hudební nástroj v rukou profesionála. V zásadě souhlasím s Helexem. Dokáže ta uměle vytvořená "hudba" zafungovat nějak takhle? Ale mým záměrem nebylo srovnávat "klasickou" formu hudby s elektronickou. Tou úvahou jsem chtěl říct něco trošku jinýho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 Ale mým záměrem nebylo srovnávat "klasickou" formu hudby s elektronickou. Tou úvahou jsem chtěl říct něco trošku jinýho. Ha, nedorozumění, já ty dlouhý texty nečetl. Reagoval jsem na toto. Měl jsem to ocitovat. Mea culpa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 kdyz jsme jeste tak uplne neopustili ta 80. leta: http://www.youtube.com/watch?v=3Xntt9w8JbA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 No nevím. Nemám pocit, že by jsi teď napsal něco, co by odporovalo tomu, co jsem psal já. Nikde netvrdím, že schopnost ovládat počítač predikuje schopnost skládat kvalitní muziku. Jen jsem napsal, že držitele této kombinace znám. Stejně to co píšeš o dostupnosti vybavení jsem napsal i já. O třídách úrovně hraní na nástroje v 80. letech dost pochybuju, ale je to tvůj názor. Mimochodem Celine Dion já řadím právě spíš k těm pohrobkům minulosti než k produktům dnešní doby. Asi jsem to špatně napsal...Samozřejmě že počítač a vůbec jakýkoli prostředky co vedou k dobrýmu výsledku jsou skvělý a vůbec neříkaj nic o kvalitě. Spíš jsem tím myslel to, že bez těhle dostupnejch prostředků měl přístup k vytváření finálních profi nahrávek jen ten, kdo se k tomu nějak propracoval. Dneska stačí počítač, použít pár sprostejch slov v textu a ukázat v klipu kozy. Velký kapely dřív dělaly desku třeba půl roku, stálo to 10xtolik a to pak ty firmy neumožnily úplně každýmu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 Asi jsem to špatně napsal...Samozřejmě že počítač a vůbec jakýkoli prostředky co vedou k dobrýmu výsledku jsou skvělý a vůbec neříkaj nic o kvalitě. Spíš jsem tím myslel to, že bez těhle dostupnejch prostředků měl přístup k vytváření finálních profi nahrávek jen ten, kdo se k tomu nějak propracoval. Dneska stačí počítač, použít pár sprostejch slov v textu a ukázat v klipu kozy. Velký kapely dřív dělaly desku třeba půl roku, stálo to 10xtolik a to pak ty firmy neumožnily úplně každýmu. Přesně tak. O tomhle jako jednom z důvodů současnýho stavu píšu v tom druhým bloku textu. A v zásadě taky souhlasím s těma sprostejma slovama a kozama. Ostatně pro mě celou tuhle kategorii (především v její česko-slovenský odnoži) shrnul Baumaxa svým Ozajstným hip hopem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se