Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dokonce na zlatých nebo bicolor Daytonách se řeší výměna lunetyy tak, že se za velmi nevýhodnou cenu odečte cena zlata, a nebo jí hodinář ve svěráku deformuje, pokud zákaznk trvá na jejím vrácení. Co na to obchodní inspekce říká nevím, ale rozhodně to standartní není, ale u Rolexu to tak chodí. Proto je iluzorní si myslet, že se nakoupí napohled podobný ciferník, kolečka se vošmirglujou, nějak se to pokape olejem, trošku do toho klepne kladivem, a ono to půjde. Nepůjde !

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jak to tak čtu, bude s tím mít chudák asi celkem běhání a buhví, jestli vůbec uspěje...Jen doufám, že mi o to nepoprosí :suicide_anim: Spíš se mu to pokusím rozmluvit, navrhnu mu nějakou limitku, či sběratelský kousek... Koukal jsem ale na internet a Rolex dělá popis dnů v angličtině, němčině a viděl jsem i italštinu a narazil jsem na francouzštinu. Je jasné, že to dělali ve větší serii a day-datů se v ČR za rok tolik neprodá, osobně bych si na nich asi nechal angličtinu, či francouzštinu a nekoupil bych je v ČR. Ale taky je dost možné, že to nebude takový problém. Cena tohoto úkonu nebude tak závratná a připočteno to, že je to Rolex by dle mého mohlo hodit 50k navrch? Oslovit firmu co dělá ,,ofiko" Rolex tuning mi napadlo, ale on to bude chtít mít z Genevy přímo od Rolexu, takže doufám, že pokud to bude problém, rozhodne se pro standardní verzi a připlatí si raději za platinu...

Odesláno (upraveno)
Dokonce na zlatých nebo bicolor Daytonách se řeší výměna lunetyy tak, že se za velmi nevýhodnou cenu odečte cena zlata, a nebo jí hodinář ve svěráku deformuje, pokud zákaznk trvá na jejím vrácení. Co na to obchodní inspekce říká nevím, ale rozhodně to standartní není, ale u Rolexu to tak chodí. Proto je iluzorní si myslet, že se nakoupí napohled podobný ciferník, kolečka se vošmirglujou, nějak se to pokape olejem, trošku do toho klepne kladivem, a ono to půjde. Nepůjde !

Co se týče vracení dílů, jde-li o servis a nutnou výměnu, nevím, proč by to měli vracet, u auta mi taky nedávají sjeté pneu, stará těsnění a podobně... Pokud se jedná o cílenou výměnu, třeba lunety kvůli její barvě, pak si myslím, že by to vracet měli. Člověk si koupil tu původní s hodinkama a připlatil za novou. No a na co jiného, než opět na Rolexy by to měl případně dát? A nemyslím si, že by snad bylo hodně složených hodinek z čistě posbíraných dílů. Švýcarsko sice není v EU, ale řekl bych, že obchodní podmínky se nebudou tolik lišit a chtějí-li prodávat na trhu v ČR, musejí postupovat podle místních zákonů, toto by bylo napadnutelné, myslím, že díky ČOI by si člověk tu původní lunetu vydupal, otázkou je, jestli to za to stojí. Nechci teď někde hledat jak by to bylo, ale pokud jste někdo od fochu, uveďte to prosím na pravou míru...

Upraveno uživatelem volfda
Odesláno

...ja si stale myslim ze ak sa vzda vidiny razitka rolex na tom tunningu, tak to zas taka tortura nebude, proste si kupi niekde rolady

-splasi prislusny veniec

napr tu:

http://www.ofrei.com/page818.html

-necha ho potisknut a vymenit za ten povodny (samozrejme u hodinara, u ktoreho bude istota, ze pri tom tunningu nieco nedojebe)

-povodny veniec uschova

-a vymalovano...

-veniec s dopravou 100USD

-potisk neviem, v tom sa neorientujem, ale prezenme to 10 000Kc

-praca hodinara dajme tomu 5000

do 20K sa musi vojst aj keby nechcel,... s trochou stastia aj do 10

ovsem bez razitka rolex, ale to na funkci nebude mit vliv a ked si o mesiac povie, ze to bola predsa len kravina, tak za dalsich 5K budu rolady zas v povodnom stave

Odesláno
...ja si stale myslim ze ak sa vzda vidiny razitka rolex na tom tunningu, tak to zas taka tortura nebude, proste si kupi niekde rolady

-splasi prislusny veniec

napr tu:

http://www.ofrei.com/page818.html

-necha ho potisknut a vymenit za ten povodny (samozrejme u hodinara, u ktoreho bude istota, ze pri tom tunningu nieco nedojebe)

-povodny veniec uschova

-a vymalovano...

-veniec s dopravou 100USD

-potisk neviem, v tom sa neorientujem, ale prezenme to 10 000Kc

-praca hodinara dajme tomu 5000

do 20K sa musi vojst aj keby nechcel,... s trochou stastia aj do 10

ovsem bez razitka rolex, ale to na funkci nebude mit vliv a ked si o mesiac povie, ze to bola predsa len kravina, tak za dalsich 5K budu rolady zas v povodnom stave

To je další řešení. Oslovíme hodinářství Bechyně, uvidíme, co řeknou a tuto variantu mu navrhnu také, i když bych byl pro nechat je v původní verzi a nehrabat se do nich. Bude to na něm...

Odesláno
Jak to tak čtu, bude s tím mít chudák asi celkem běhání a buhví, jestli vůbec uspěje...Jen doufám, že mi o to nepoprosí :suicide_anim: Spíš se mu to pokusím rozmluvit, navrhnu mu nějakou limitku, či sběratelský kousek... Koukal jsem ale na internet a Rolex dělá popis dnů v angličtině, němčině a viděl jsem i italštinu a narazil jsem na francouzštinu. Je jasné, že to dělali ve větší serii a day-datů se v ČR za rok tolik neprodá, osobně bych si na nich asi nechal angličtinu, či francouzštinu a nekoupil bych je v ČR. Ale taky je dost možné, že to nebude takový problém. Cena tohoto úkonu nebude tak závratná a připočteno to, že je to Rolex by dle mého mohlo hodit 50k navrch? Oslovit firmu co dělá ,,ofiko" Rolex tuning mi napadlo, ale on to bude chtít mít z Genevy přímo od Rolexu, takže doufám, že pokud to bude problém, rozhodne se pro standardní verzi a připlatí si raději za platinu...

rolex standardně nabízí přes 20 jazyků, myslím, že jich je 26

Odesláno

ano ale stale je to na ten svojpomocny potisk :)

Arabic

Basque

Catalan

Chinese

Danish

Dutch

English

Ethiopian

Finnish

French

German

Greek

Hebrew

Indonesian

Italian

Japanese

Latin

Moroccan-Arabic

Norwegian

Persian

Polish

Portuguese

Russian

Spanish

Swedish

Turkish

Odesláno
ano ale stale je to na ten svojpomocny potisk :)

Arabic

Basque

Catalan

Chinese

Danish

Dutch

English

Ethiopian

Finnish

French

German

Greek

Hebrew

Indonesian

Italian

Japanese

Latin

Moroccan-Arabic

Norwegian

Persian

Polish

Portuguese

Russian

Spanish

Swedish

Turkish

Je skvělé, že pro Turky, Poláky či pro stát Vatikán je dělají a na ČR kašlou...

Odesláno

Tak Turci a Poliaci ma neprekvapuju predsa len je ich o nejaky ten milion viac mna dostava ta Etiopia.... ale tusim to nejak suvisi so sportom a vzdy tomu tak nebolo.

Odesláno

Ten seznam jazyku je myslim pro Day Date, 36 mm, ne pro nove Day Date II, 41 mm. Nebyl bych si jisty ze to je stejne, vence s nazvem dnu v tydnu pro puvodni model, ktery byl ve vyrobe desitky let, jsou mensi, nejde je tedy pouzit pro novy model a mnozstvi nabizenych variant je ovlivneno dobou po kterou byl model nabizen.

Odesláno (upraveno)

Buď máš rolexky, nebo je nemáš, to platí o všech značkách, co si na svých zákaznících nechají záležet, nechápu ty věčný místní nápady s garážovými úpravami, na to jsou steinharty, MM, ale rolexky, primky, omegy už ne. Ono taky vyndat ten věnec, a přetisknout je veliký riziko poškození, zkroucení a tak, záruka , chronometrová přesnost by byly jistě v čudu.

Na druhou stranu proč rolex neoslovit, ale bude to balík, domnívám se. I oni si ty matrice musí prostě udělat, aby je mohli nabízet a dopředu to neudělá nikdo.

Pakliže to neudělaj, jednal bych s primem, možná by něco udělali na bázi ety a nějakého pouzdra dle výběru, nepochybuju, že by o to byl veliký zájem mezi nesprostým lidem národoveckým. Ale pokud vím, taky se tomu bránili, zejména kvůli záruce a taky jim asi chyběla ta správná chuť riskovat a poprat se s tím, což teď bude obávám se dvojnásob, když mají co dělat s vlastním kalibem. A ranec to každopádně bude jakbysmet.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Již jsme oslovili hodinářství Bechyně, paní Bechyňová mi odepsala, že hned kontaktují firmu Rolex a obratem mi informují... Tak jsem zvědav, jak dopadneme. Myslím, že buď to zamítnou, nebo si řeknou takovou částku, že by to málo kdo podstupoval...

Odesláno
Již jsme oslovili hodinářství Bechyně, paní Bechyňová mi odepsala, že hned kontaktují firmu Rolex a obratem mi informují... Tak jsem zvědav, jak dopadneme. Myslím, že buď to zamítnou, nebo si řeknou takovou částku, že by to málo kdo podstupoval...

Pak se pochlub, jakou odpoved jsi dostal. A s komunikaci s hodinarstvim Bechyne mam vyborne zkusenosti.

Odesláno
Pak se pochlub, jakou odpoved jsi dostal. A s komunikaci s hodinarstvim Bechyne mam vyborne zkusenosti.

Já též, narozdíl od Carolina, či hodinářů z Karlových Varů mi vždy do druhého dne odpoví a vyhoví... Jakmile budu mít přesné info, napíšu to zde. Nechce se mi kvůli dotazu jezdit do centra Prahy, takže jsem za dobrou e-mailovou komunikaci rád. Ale stejně se tam asi zastavím, chci si zkusit submarinery :whistle:

Odesláno

Ještě mě teď napadlo v případě neúspěchu zkusit tudor, mají taky day date, ne tak staromódní, ale pořád ještě klasický a mohli by být schůdnější a taky zaplatitelnější.

Odesláno

Tak jsem dostal odpověď od paní Bechyňové, že Rolex řekl ne, a to i v případě, že by byl zákazník ochoten zaplatit nechutně horentní sumu :thumbsdown_anim: Mohu si leda vybral mezi šestadvaceti jazyky, které Rolex nabízí. Tak jsem to sdělil známému a on že to promyslí. Koupil jsem mu watch magazine, ať si ho prolistuje a třeba mu něco padne do oka... Myslím, že z této individualizace sejde nadobro, i když se prý nejspíš smířil s cizím jazykem na indexu dne (ona ta latina by také mohla být celkem raritkou).

Tak jsem dostal odpověď od paní Bechyňové, že Rolex řekl ne, a to i v případě, že by byl zákazník ochoten zaplatit nechutně horentní sumu :thumbsdown_anim: Mohu si leda vybral mezi šestadvaceti jazyky, které Rolex nabízí. Tak jsem to sdělil známému a on že to promyslí. Koupil jsem mu watch magazine, ať si ho prolistuje a třeba mu něco padne do oka... Myslím, že z této individualizace sejde nadobro, i když se prý nejspíš smířil s cizím jazykem na indexu dne (ona ta latina by také mohla být celkem raritkou).

Odesláno
To je ponižující vůči národu !!! Navrhuji bojkot rolexů !!

Také si myslím, že bychom si tu češtinu zasloužili, když se podíváš na seznam jazyků, je skoro zarážející... Ale s bojkotem nesouhlasím, navrhuji palácový převrat v Ženevě, prohlásím se vládcem a mezi chronopoddané rozdělím roční produkci výrobků firmy :newyear:

Odesláno

Je to docela ostuda. Mám takový nápad, ale rád bych, kdyby se ho chopil někdo kdo má momentálně více času. Jako jednotlivý klient asi člověk nemá šanci dosáhnout toho, aby Rolex změnil názor a případně udělal jednu variantu i v češtině. A tak nás budou i nadále odkazovat na svých 26 jazykových mutací, kde čeština chybí.

Jenže nás je tady na fóru hromada. A znáte to, vox populi...

Jakožto forum, kdybychom se pokusili udělat anketu a posbírat podpisy majitelů Rolexek na žádost o změnu jejich politiky, myslím si, že by to mělo šanci na úspěch. Prostě to pojmout jako petici, která se zašle do Rolex S.A.

Co vy na to?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...