Přejít na obsah

Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Dobrý den, pánové. Jsem úplný nováček na fóru a zajímají mě jen a pouze prim sport 2. Nepodařilo se mi představit se na k tomu účelu určeném místě, tak alespoň takhle. Jsem počítačový anti-talent a bohužel hodinář také nejsem. Obdivuji Vaši odvahu při opravách strojků a renovacích sportek. Nevím, zda se to do tohoto vlákna smí psát ale měl bych zájem nakoupit nějaké zajímavé sport 2, neobvyklé varianty. To především proto, že jsem vyrostl v Novém Městě nad Met., a jako kluk jsem jich několik vlastnil. Otec měl v Eltonu řadu kamarádů, kteří nám velmi často za nějakou protislužbu "vyráběli" zajímavé sportky - šlo tedy především o výměny ciferníků a to i vývozních. Bohužel, vše vzal čas a já dnes nostalgicky vzpomínám a lituji. Tedy pokud někdo z Vás může něco zajímavého postrádat, rád dobře zaplatím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, pánové. Jsem úplný nováček na fóru a zajímají mě jen a pouze prim sport 2. Nepodařilo se mi představit se na k tomu účelu určeném místě, tak alespoň takhle. Jsem počítačový anti-talent a bohužel hodinář také nejsem. Obdivuji Vaši odvahu při opravách strojků a renovacích sportek. Nevím, zda se to do tohoto vlákna smí psát ale měl bych zájem nakoupit nějaké zajímavé sport 2, neobvyklé varianty. To především proto, že jsem vyrostl v Novém Městě nad Met., a jako kluk jsem jich několik vlastnil. Otec měl v Eltonu řadu kamarádů, kteří nám velmi často za nějakou protislužbu "vyráběli" zajímavé sportky - šlo tedy především o výměny ciferníků a to i vývozních. Bohužel, vše vzal čas a já dnes nostalgicky vzpomínám a lituji. Tedy pokud někdo z Vás může něco zajímavého postrádat, rád dobře zaplatím.

Moc pěkné představení!

S takovým přístupem Ti tady prodá něco jen nějaký šmelinář.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za přivítání. Moc milé, díky. Zároveň děkuji za upozornění, ohledně toho šmelináře. Domníval jsem se ale, že právě zde se schází opravdu sběratelé a lze vyčíst, kdo inklinuje k serióznímu obchodu a kdo chce jen vydělat za každou cenu. Na druhou stranu, pokud něco chci, musím zaplatit. Tedy sice nekradu ale nechci nic zadarmo nebo pod cenou. Nevím, přišlo mi to normální.  

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny okolo.

Před pár dny jsem si od jednoho zdejšího kolegy pořídil své první mechaniky a to Prim Sport II.

Zatím mi dělají jen radost. Ale něco by mě zajímalo.  

Dá se prosím čistě podle vzhledu alespoň +/- určit kdy, respektive ve kterém roce byly vyrobené?

Děkuji

post-39848-0-80132800-1460923269_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zda je uvnitř kalibr Prim 68 nebo 64 se dá poznat i bez sundavání dýnka. Kalibr 64 tiká rychleji, ale je potřeba to rychlejší tikání rozpoznat porovnáním se známým, trochu pomaleji tikajícím, strojkem Prim kalibru 66 nebo 68 nebo třebas s ještě staršími kalibry Prim s mimostřednou vteřinovou ručičkou, stejně pomaleji tikajícími. Kdo má jen jedny mechanické hodinky Prim, tak u něj je to problém - snad se poohlédnout pro porovnání "rychlosti tikatůry" po Primkách ve svém okolí nebo u hodináře.

Edit: Doplnění textu. 

Upraveno uživatelem Mipa
Odkaz ke komentáři

Aha, děkuji za odpovědi. Bohužel neznám jediného člověka ve svém okolí, kdo by nosil Primky. Budu muset zaskočit za hodinářem.. :mellow:

Myslím že se to dá poznat podle fontu číslic. Alespoň Manťák to tady kdysi kdesi psal, myslím že věnec je prostě malinko jiný. Ale už si nepamatuju jak přesně to bylo. Zkusím se pozítří mrknout až pojedu kolem trezoru. 

Odkaz ke komentáři

Myslím že se to dá poznat podle fontu číslic. Alespoň Manťák to tady kdysi kdesi psal, myslím že věnec je prostě malinko jiný. Ale už si nepamatuju jak přesně to bylo. Zkusím se pozítří mrknout až pojedu kolem trezoru. 

Jak maskuje, že je má všechny doma v matraci! :D 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...