Standis Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 (edited) jedny za šuplíku, historie je taková: kdysi si děda koupil nové hodinky s velmi tvrdým org.gumovým páskem, já v té době neměl ještě žádné(na hodinky jsem moc nebyl), no co ze mě mohlo vypadnout "dědo já je chci taky,moc se mi líbí", co si pamatuju měl jsem je na stole do pár dnů, jen jsem u nich časem vyměnil ten gumovej řemen, na mojí ruce to byla hrůza a ten kovovej tah se mi líbí i dnes. Dnes už nenošeny(schovány v šuplíku), ale dříve toho zažili dost :-) Edited May 1, 2010 by Standis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biges Posted May 12, 2010 Author Report Share Posted May 12, 2010 (edited) Biges: černý cifr s jednoduchými indexy čistě bílé barvy,na bok pouzdra vyfrézované jméno mého otce , který mi hodinky dal. ručky kovové s bílou výplní. A přemýšlím nad nějakou spešl korunkou. Možná ještě nějaká individualizace ciferníku. Něco takového jsem si vyrobil za pomoci domácí renovace. To znamená zcela bílé indexy a výplň do ručiček s mou oblíbenou barvou NoctiLumina (NoctiStar). Svítí samo hafo víc než u eltoní. Ačkoli to tak nevypadá, to pouzdro je nenošené (Fotky nic moc, já vím, ale při umělém osvětlení...) Edited May 12, 2010 by Biges Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eda Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 (edited) pro info.: označení jednotek zkušebního tlaku na dýnku sportů zkoušeno na xxx ATM nebo 0,XX MPa souvisí s přechodem na jednotnou soustavu jednotek SI. Československo přistoupilo k této soustavě v roce 1980 a tedy deklarovalo, že bude používat pro označení tlaku jednotky Pascala (Pa) a jeho násobky. Takže do r. 80 atmosféry, později MPa. Převod je 10na5 tedy 3atm = 0,3 MPa = 3kPa = 3 000 Pa sportu zdar! Edited May 13, 2010 by Eda Link to comment Share on other sites More sharing options...
onney Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 pro info.: označení jednotek zkušebního tlaku na dýnku sportů zkoušeno na xxx ATM nebo 0,XX MPa souvisí s přechodem na jednotnou soustavu jednotek SI. Československo přistoupilo k této soustavě v roce 1980 a tedy deklarovalo, že bude používat pro označení tlaku jednotky Pascala (Pa) a jeho násobky. Takže do r. 80 atmosféry, později MPa. Převod je 10na5 tedy 3atm = 0,3 MPa = 3kPa = 3 000 Pa sportu zdar! ten převod je špatně, ne? 0,3MPa by mělo být 300 000 Pa. Předpona mega je 10na6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onney Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 ten převod je špatně, ne? 0,3MPa by mělo být 300 000 Pa. Předpona mega je 10na6 A jen tak pro zajímavost 3 atm = 303975 Pa (převod platí při normálním atmosferickém tlaku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramon Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Něco takového jsem si vyrobil za pomoci domácí renovace. To znamená zcela bílé indexy a výplň do ručiček s mou oblíbenou barvou NoctiLumina (NoctiStar). Svítí samo hafo víc než u eltoní. Ačkoli to tak nevypadá, to pouzdro je nenošené (Fotky nic moc, já vím, ale při umělém osvětlení...) Jak to prosím Tě děláš, že se Ti daří tam tu barvu tak dobře natřít na ten cifr? To si děláš sám? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biges Posted May 13, 2010 Author Report Share Posted May 13, 2010 Jak to prosím Tě děláš, že se Ti daří tam tu barvu tak dobře natřít na ten cifr? To si děláš sám? Dík, ale to nanesení není úplná špička, jsem tu barvu namíchal moc řídkou. Jinak barvu jsem míchal sám, ale nanášela ji moje drahá polovička, která má mnohem jistější ruku i patřičný cvik Slíbil jsem Flavamaticovi, že se o tom někdy rozepíšu ve vlákně k servisu hodinek, ale zatím jsem příliš líný (a taky mám dost práce). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza.manta Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Můj poslední přírůstek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biges Posted May 14, 2010 Author Report Share Posted May 14, 2010 Nááááááádhera! Ty chci taky! Jestli se jich někdy budeš zbavovat, jsem první ve frontě Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza.manta Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Nááááááádhera! Ty chci taky! Jestli se jich někdy budeš zbavovat, jsem první ve frontě Takže něco jako předkupní právo? Zatím jsou nové, takže o tom neuvažuji, ale budiž - jestli mne omrzí, tak jsi první, kdo se to dozví. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sla.petr Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 ty jsou super, kdo to dělal ? Elton ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza.manta Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 ty jsou super, kdo to dělal ? Elton ? Ciferník je z devadesátých let. A myslím, že už jsem je jednou někde tady na chronomagu viděl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mischa Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Dík, ale to nanesení není úplná špička, jsem tu barvu namíchal moc řídkou. Jinak barvu jsem míchal sám, ale nanášela ji moje drahá polovička, která má mnohem jistější ruku i patřičný cvik Slíbil jsem Flavamaticovi, že se o tom někdy rozepíšu ve vlákně k servisu hodinek, ale zatím jsem příliš líný (a taky mám dost práce). jo, jo, Bigesovo manželku na hrad do Eltonu, to by pak byly renovace... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sla.petr Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Ciferník je z devadesátých let. A myslím, že už jsem je jednou někde tady na chronomagu viděl. ty jsou teda dost dobré Link to comment Share on other sites More sharing options...
sla.petr Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 No já jim zatím jen pohrozím, ale díky za nabídku. No do třetice všeho dobrého - a to už nastalo, tak už spíš uvažuji o snižování stavů. No a mně se k nim tahle luneta docela líbí, mám originálů dost na všechno PS2 co mi doma tiká, ale jsem spořivý a syslím si je v šuplíku. ty Prim letecké se mi zdají všechny stejné , jaký je mezi nima rozdíl ?? Ptám se proto, že si chci jedny taky pořídit, uvažuju o skládačce z Parexa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza.manta Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) ty Prim letecké se mi zdají všechny stejné , jaký je mezi nima rozdíl ?? Ptám se proto, že si chci jedny taky pořídit, uvažuju o skládačce z Parexa Rozdíl je v tom, že bylo vyrobeno 2500 číslovaných kusů(co kus to originál) a potom prý 500 nečíslovaných kusů a myslím že vzniklo ještě spousta dodělávek z origo dílů, ale opět nečíslovaných. Já měl dvoje číslované(jedny už jsou majetkem jiného váženého člena fóra) a jedny nečíslované na normální nošení. Skládačka z Parexa je ekhlaft - vojenský znak je doprasený a je to prostě fejk padělek a dýnka mají všechna číslo 000215 - prostě hnus fialový. Origo letecké(minimálně poskládané z origo dílů) bez čísla koupíš na aukru podle stavu tak od 2500,- a číslované podle stavu tak od 3500,-. Stačí si je hlídat a tak do měsíce se objeví. Fejk hnus z Parexa dá ještě dost doshánění - strojek kal.96 a nosný rámeček strojku(a ten je téměř nesehnatelný) - takže tě rozhodně nevyjdou pod těch 2500,- a bude to něco tak povznášejícího jako Omegy 007 James Bond z tržnice. Edit: překlep Edited May 15, 2010 by Honza.manta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biges Posted May 15, 2010 Author Report Share Posted May 15, 2010 Přikládám nějaké další fotky výše zmíněných hodinek. Jsou v dobré společnosti, vpravo PS1 Honzy.manty a uprostřed moje PS2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza.manta Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Přikládám nějaké další fotky výše zmíněných hodinek. Jsou v dobré společnosti, vpravo PS1 Honzy.manty a uprostřed moje PS2. Škoda, že už se nevyráběj. To by byl krásný reklamní plakátek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sla.petr Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Rozdíl je v tom, že bylo vyrobeno 2500 číslovaných kusů(co kus to originál) a potom prý 500 nečíslovaných kusů a myslím že vzniklo ještě spousta dodělávek z origo dílů, ale opět nečíslovaných. Já měl dvoje číslované(jedny už jsou majetkem jiného váženého člena fóra) a jedny nečíslované na normální nošení. Skládačka z Parexa je ekhlaft - vojenský znak je doprasený a je to prostě fejk padělek a dýnka mají všechna číslo 000215 - prostě hnus fialový. Origo letecké(minimálně poskládané z origo dílů) bez čísla koupíš na aukru podle stavu tak od 2500,- a číslované podle stavu tak od 3500,-. Stačí si je hlídat a tak do měsíce se objeví. Fejk hnus z Parexa dá ještě dost doshánění - strojek kal.96 a nosný rámeček strojku(a ten je téměř nesehnatelný) - takže tě rozhodně nevyjdou pod těch 2500,- a bude to něco tak povznášejícího jako Omegy 007 James Bond z tržnice. Edit: překlep tak díky, pokud bude čas budu sledovat aukro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miracolo.cz Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 1 řada, 3 sloupec, ty jsem kdysi měl, asi na zákl. škole, ale přetočil jsem je jednou a oprava stála hodně, tak jsem nedostal už nic. skvělé hodinky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts