Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak nějak normálně :) Staré Omegy jsou dobrá koupě, bo jsou laciné. Osobně bych asi volil ocelové pouzdro, tedy pokud tohle není celozlaté, potom bych bral zlato. Ale zlacené ne.

Odesláno

Dají se koupit levněji, ale ne v takovém stavu, tyhle jsou po celkové renovaci se zárukou 6 měsíců a s papíry.

Odesláno

Jsou nádherné a pokud tu renovaci dělal někdo, komu důvěřuješ, tak i cena je za celozlaté celkem přijatelná.

Já osobně mám k věcem po renovaci trochu reservovaný postoj, protože nevím, jak je udělaná. Takže radši kupuju věci před renovací a tu si potom nechávám dělat u hodináře, kterému naprosto věřím. A vím pak přesně, co mám.

Návštěvník Tada
Odesláno

Jasný chápu :) Občas se taky utrhnu a koupím nějaké hodinky i za vrchní hranicí jejich obvyklé ceny. :) Hlavně když dělají radost.

Odesláno

Počítám s tím, že hodinky nebudu nosit, nebo zcela vyjímečně. Chtěl bych si spíše udělat sbírku hodinek v 14k a 18k zlatě z let 1940-1970, které budou renovované v profesionální dílně s certifikátem pravosti. Prostě taková trochu větší radost :)

Odesláno

Nějak prostě zjištuji, že čím jsem starší, čím více tíhnu ke klasice a k letům dávno minulým. Vidím, že cena dnešních průměrných značkových hodinek je jenom "umělá" a hodinky staré 2 roky se dostávají na třetinové ceny oproti cenám běžným. Naopak ceny hodinek 40 let starých jsou dnes vyšší než byly a to díky použitým materiálům.

Odesláno (upraveno)

Děkuju! Jasně, ta cena je vždycky daná tím, kolik je někdo jiný ochoten zaplatit. Cena samotného zlata je "pouze" 10 tisíc.

Ještě jsem zvolil jedny, aby jim nebylo smutno :)

Omega 15 Jewel Movement, Cal. 30-T2 r.v. 1943

post-11110-1268570469.jpg

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Oboje jsou moc pekne. Krasne neprerostle hodinkym ktere budou zapesti vzdycky jen zdobit. Myslim, ze z hodinarskeho hlediska dostanes takhle mnohem vic muziky, nez za stejnou cenu v ramci dnesni produkce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...