t2 Odesláno 22. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2010 Představte si že jste šéf fyrmy Casio. Je to jen na vás, jak byste si představovali příští generaci G shocků? Já bych nápad na jeden koncept měl: Display podsvícenej tritiem, modul má úroveň high end quartzu. Dosahuje odchylky menší něž 25sekund ročně (garance). Takže odpadá wave cetptor a tím i solar. Životnost baterie na úrovni patnácti let. Na tu se vztahuje garance něco jako záruka mobility. Modul je uloženej v titanovém pouzdře se srewbackem. To celé obalené vnějším gumovým pouzdrem. Pásek z gumy po stranách vyztužené zalitými titanovými vlákny. Co vy na to? Máte někdo nějakej další nápad? Sem s nim! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stando Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 Vsetko je to super,ale hlavne by nemali prekrocit cenu cca 200 EUR.Aj cena je to,co Gecka robi paradnymi hodinkami.To co tu vsetko pises ...no neviem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 Představte si že jste šéf fyrmy Casio. Je to jen na vás, jak byste si představovali příští generaci G shocků? Já bych nápad na jeden koncept měl: Display podsvícenej tritiem, modul má úroveň high end quartzu. Dosahuje odchylky menší něž 25sekund ročně (garance). Takže odpadá wave cetptor a tím i solar. Životnost baterie na úrovni patnácti let. Na tu se vztahuje garance něco jako záruka mobility. Modul je uloženej v titanovém pouzdře se srewbackem. To celé obalené vnějším gumovým pouzdrem. Pásek z gumy po stranách vyztužené zalitými titanovými vlákny. Co vy na to? Máte někdo nějakej další nápad? Sem s nim! Konecne nekdo, kdo ma stejnou myslenku s osvicenim gecek tritiem, to jsou totiz moje snove hodinky. Mam rad tirtium hodinky i g-shocky. Ale na kazdych mam neco, u gecek je to fakt, ze na ne za sera a v noci bez podsviceni nevidim, u traseru, marathonu atd. zase to, ze si je nemuzu vzit vsude, pripadne, ze se vybiji baterie. Ja bych bral klidne i wave ceptor, ale paneboze, at casio vyrobi gecka s tritiem To by bylo fakt neco! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 s rucickovymi g-shocky by to asi ani nebyl takovy problem...? To asi ne, uz nad tim nejaky cas premyslim Ze bych napsal na obchodni zastoupeni casio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 Zadnej Resin, telo musi byt z kovu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 jednoduchej hranatej design, mnoho barevných variant, klidně celoplast, pouze digi (!), radio+solár, pod displejem luminiscenční vrstva osvětlující číslice zespoda, tlakoměr - hloubkoměr a výškoměr, teploměr, kompas, tep, stopky na kola, variabilní timer, vibrační budíky s melodiema atakdále. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nooski Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 Komplet digitální, funkce Risemana (nebo ještě lépe nějakých modelů Protrek s mnohem přesnějšími senzory), odolnost Mudmana, vzhled a provedení Frogmana, celotitanové, zobraující aktuální čas ve všech modech, konfigurovatelné fce tlačítek a menu, ne těžší než cca 80g, velká klasická levná baterie a dlouhá výdrž (z čehož plyne osvěltlení pomocí ledky a ne illuminatoru) alespoň oněch 10 let i při častém používání osvětlení a alarmů, ne širší než cca 15mm, levné jak to jen půjde atd. atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 z čehož plyne osvěltlení pomocí ledky a ne illuminatoru zajímalo by mě, jak dalece je to rozdíl ve spotřebě, ale osobně vnímám bodové osvětlení ledkou jako krok zpět - rovnoměrné podsvětlení illuminatorem je prostě nejpříjemnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 23. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 Když jsem zakládal tohle vlákno měl jsem na mysli hlavně futuristické technoligie, pohled do budoucna ve světě G shock. Mám ještě jeden nápad: Strojek už není obyč quartz, je to malý počítač. Zobrazování času je vlastně výstup z probíhajícího programu. Běh se dá softwarově měnit, čímž se dá zmenšovat/ ladit výsledná odchylka až k dokonalosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 Když jsem zakládal tohle vlákno měl jsem na mysli hlavně futuristické technoligie, pohled do budoucna ve světě G shock. Mám ještě jeden nápad: Strojek už není obyč quartz, je to malý počítač. Zobrazování času je vlastně výstup z probíhajícího programu. Běh se dá softwarově měnit, čímž se dá zmenšovat/ ladit výsledná odchylka až k dokonalosti. Není lepší to rádio? Páč tahle myšlenka je sice zajímavá, ale přijde mi trochu zcestná. On i ?malý počítač? má nějaké svoje hodiny, na základě kterých potom právě probíhá tebou zmiňovaný program. Odečítání času nemůže být z principu dáno prostým výpočtem, ale musí mít základ v nějakém ideálně pravidelném cyklu. V případě ?digitálek? i počítačů je to právě krystal (quartz) se svým pevně daným kmitočtem. Který teda bohužel není až tak pevný, protože je citlivý na teplotu atd. Předloni jsem si zrovna s počítačovým časem celkem užil, protože v rámci nějaké migrace jsme narazili právě na problém, že si systém ladil odchylku, jak zmiňuješ. To je v poho, protože to vedlo ke zvýšení přesnosti. Bohužel se občas stávalo, že u velmi krátkých procesů to ladění proběhlo v jejich průběhu. Výsledkem pak bylo, že milý proces někdy z pohledu časových záznamů skončil dříve, než začal. Což třeba systémy typu SAP nesly velmi těžce a řešení nebylo úplně triviální. V mládí jsem zkoušel ?programovat? hodiny na kalkulačce (na brigádách jsem si našetřil na tehdejší ikonu TI-59) a to byla taky celkem legrace. Hlavně to, že třeba na ošetření přechodu hodiny byl třeba jiný počet kroků/cyklů než na přechod minuty. A bez reference stejně nikdy ten program nemůže vědět, jak na tom je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 23. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 Jde jenom o koncept. Jednotlivé kmity krystalu by byly nahrazeny časem výpočtu. Měnilo by se jen zadání toho výpočtu. Ale jsou to jen takový keci od píva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 23. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 Jasně, v pohodě. Ale tady jde právě o to, jak změříš nebo určíš čas výpočtu? Ale rozhodně to nepodceňuju - takové ?kecy od piva? můžou nakonec vést k zajímavým výsledkům! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 23. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2010 (upraveno) Jasně, v pohodě. Ale tady jde právě o to, jak změříš nebo určíš čas výpočtu? Ale rozhodně to nepodceňuju - takové ?kecy od piva" můžou nakonec vést k zajímavým výsledkům! No délka času výpočtu by podle mě záležela na složitosti zadaného početního úkonu. Vycházím z toho že stejný počítač vypočítá stejný příklad vždy stejně rychle. A podle potřeby by se zadávaly těžší (delší čas výpočtu) nebo lehčí úkoly. Ikdyž tady v tom případě by baterku asi musel doplnit i solár, počítač má větší spotřebu než jen qurtzový strojek. Upraveno 23. března 2010 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stando Odesláno 24. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2010 ...no mozno uz maju inzinieri od Casia nejake podobne projekty poschovavane v podnikovom trezore,len nechcu s tym ist von....ved na co,ked sa im docela slusne predava aktualna technologia Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 24. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2010 No délka času výpočtu by podle mě záležela na složitosti zadaného početního úkonu. Vycházím z toho že stejný počítač vypočítá stejný příklad vždy stejně rychle. Ano, ale na základě čeho je určeno, jak dlouho potrvá výpočet? Asi je tady nedorozumnění ohledně fungování počítačů. Velice zjednodušeně se dá říct, že počítač provádí výpočet (program) v jednotlivých krocích. Ty kroky jsou spouštěny v určitých intervalech tak, aby třeba krok číslo 2 byl spuštěn přesně po kroku číslo 1 a před krokem číslo 3 a ne jindy. Načasování, kdy budou jednotlivé kroky spuštěny, řídí interní hodiny (quartz), které jsou zabudovány v onom počítači. ?Rychlost? oněch hodin vyjadřuje údaj známý i z reklam ? třeba 1,5 GHz. Takže shrnuto: každý počítač* má v sobě quartzové hodiny, které určují, jak dlouho program poběží. * nepočítám zde třeba DNA computing a podobně, ale tam by to časování bylo ještě daleko více problematické. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 24. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2010 Jenom teoreticky, program by měl jen dva kroky. První krok výpočet, druhý oznámení o ukoncění výpočtu. Po té opět dokola. Časování kroů netřeba.Aby mohl počítač přejít na druhý krok musí být splněna jen jedna podmínka. Ukončení prvního. A tak dokola. Čas se rodí frekvencí druhého kroku tedy oznámení konce výpočtu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 24. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2010 (upraveno) No nic, to je marné. Hele, nic ve zlém ? chyba je na mé straně, vždycky jsem tušil, že bych nebyl dobrý učitel . Edit: stejně jsme s tím už byli trochu OT. Ale původní nápad na ?géčka snů? se mi moc líbí! Upraveno 24. března 2010 uživatelem salamio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 24. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2010 proboha, hlavně do hodinek necpat počítač!! co vás to napadá, máte toho málo všude kolem? hodinky a géčka především jsou taky o spolehlivosti.. už takhle se mi podařilo G-7700 resetovat, ani nevím jak.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 24. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2010 Myslím taky že pro géčka by asi bylo lepší použít první z mých nápadů. Přeci jen ta odolnost a počítač nejdou tak dobře dohromady. A byl by i energeticky náročnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 24. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2010 proboha, hlavně do hodinek necpat počítač!! co vás to napadá, máte toho málo všude kolem? hodinky a géčka především jsou taky o spolehlivosti.. už takhle se mi podařilo G-7700 resetovat, ani nevím jak.. Počítač je tam přece už dávno. Jak by jinak všechny ty funkce fungovaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se