Návštěvník Kamil Odesláno 24. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2010 Kibi to určitě v budoucnu dá líp, ale pro orientaci o co šlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Novinky.cz: "Zloději v noci vykradli zámek Orlík patřící Schwarzenbergům. Neznámí zloději vykradli v noci na pondělí jihočeský zámek Orlík, který patří rodu Schwarzenbergů......" Já to fakt nebyl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leepus Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Krasa . . . . . , co dodat blahopreji !!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Já to fakt nebyl Neříkals mi minule, že kupuješ novou rychlou loď? Nebo to byl někdo jiný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Milan Černý Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 tak mě tak napadlo - jak je to s "dostupností" původních orlíku ke koupi? když by je někdo chtěl koupit... za kolik se tak teď mohou pohybovat a kolik jich asi tak z původních 300 koluje na volném trhu? někde jsem tady zahlédl informaci, že minulý rok byly jedny na aukru a vydražené asi za 50... někdo jiný zase psal, že aktuální reálná hodnota je kolem 30... tak jak to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 Realna hodnota mi prijde v souvislosti s temito hodinkami jako dost usmevny pojem... Zkus je koupit a pak obratem prodat, tak zjistis jejich realnou hodnotu v dane chvili.... Nebo je zkus nabidnout nekde v Asii, to bude v tu chvili taky realna hodnota, i kdyz uplne jina...Jinak, kdyz Ti je ted nekdo nabidne za 50.000, koupis je? Nebo za 80.000? Sel bys do toho? Nebo za 30.000?Nemyslim to nijak zle, jen si myslim ze u neceho co se tak malo obchoduje, je cena vzdy individualni a nema s nejakou realnou hodnotou nic moc spolecneho... Viz film 'Fesak Hubert', panicka ukazuje lichvari prsten, rika ze ma daleko vetsi hodnotu, nez lichvar nabizi, a lichvar odpovi "Mila pani, jak kdy a jak pro koho" :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 tak mě tak napadlo - jak je to s "dostupností" původních orlíku ke koupi? když by je někdo chtěl koupit... za kolik se tak teď mohou pohybovat a kolik jich asi tak z původních 300 koluje na volném trhu? někde jsem tady zahlédl informaci, že minulý rok byly jedny na aukru a vydražené asi za 50... někdo jiný zase psal, že aktuální reálná hodnota je kolem 30... tak jak to je? No, něco málo o tom vím. Až se potkáme, tak povím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 Každopádně myslím, že kdo moc chce aby mu na rukou tikaly Orlíky, půjde i do repliky l.e.: VIZ ZDE A taky myslím, že ta cena replik ovlivní nabídku původních Orlíků (vyskytne - li se nějaká nabídka) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 A taky myslím, že ta cena replik ovlivní nabídku původních Orlíků (vyskytne - li se nějaká nabídka) NE :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 NE :-) Myslím směrem nahoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 Myslím směrem nahoru V době existence heritage edition jsem realizoval dva prodeje. Ani jeden z kupujících při svých úvahách toto nebral v potaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 Podle mého názoru hodnotu původních Orlíků ovlivní jakákoliv reklama, která se jim udělá. A je jedno, zda jsou to články na Chronomagu, brožurka od pana Hovorky, remake limitky k výročí 45ti let a nebo čistě jenom chlubení na srazech. Ovšem podle mě je to docela jedno, pochybuji, že by se kdy ukázaly zase na Aukru. A pokud jo, tak to třeba bude třeba jednou náhodou, když je najde vnuk nějakého vojenského potápěče co je tehdy dostal. Takže určit nějak reálnou cenu podle mne asi nelze. Je to jen otázkou nabídky a poptávky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 (upraveno) Souhlasím s bertem, existence limitky nemůže přímo ihned nijak ovlivnit cenu origo orlíků - je určena pro jinou klientelu (běžné nositele a military fandy - jde jim o nošení) , originály berou výhradně sběratelé ( záleží jim i na strojku, incablocu, autenticitě a tak). Zprostředkovaně a za dlouhou dobu může limitka tu cenu ovlivnit pouze tím, že se i díky ní z lidí v závorce stanou sběratelé primek ! Upraveno 17. ledna 2011 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 Kdyz uz jsme u te l.e. proc nenecha elton vyrobit stejny reminek jaky byl na orlikach puvodne? Nebo by to bylo moc drahe? Kurna urcite se ta forma nekde v prachu vali. Ja bych si ho koupil na Igeny ta nahrazka se mi moc nelibi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Milan Černý Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Realna hodnota mi prijde v souvislosti s temito hodinkami jako dost usmevny pojem... Zkus je koupit a pak obratem prodat, tak zjistis jejich realnou hodnotu v dane chvili.... Nebo je zkus nabidnout nekde v Asii, to bude v tu chvili taky realna hodnota, i kdyz uplne jina... Jinak, kdyz Ti je ted nekdo nabidne za 50.000, koupis je? Nebo za 80.000? Sel bys do toho? Nebo za 30.000? Nemyslim to nijak zle, jen si myslim ze u neceho co se tak malo obchoduje, je cena vzdy individualni a nema s nejakou realnou hodnotou nic moc spolecneho... Viz film 'Fesak Hubert', panicka ukazuje lichvari prsten, rika ze ma daleko vetsi hodnotu, nez lichvar nabizi, a lichvar odpovi "Mila pani, jak kdy a jak pro koho" :-) jasně, rozumím. blbě jsem to napsal. "reálná hodnota" sem skutečně nepatří, měl jsem spíš na mysli aktuální hodnotu ve smyslu prodejní ceny - prostě za kolik třeba v posledních letech tyhle kousky měnily majitele... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Milan Černý Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 No, něco málo o tom vím. Až se potkáme, tak povím. ok, tak zítra na e-bay byla i nabidka na $10.000 na prodej nebo na koupi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 na prodej nebo na koupi? Na prodej. bylo to 10KUSD nebo make offer. Jaká byla skutečná cena dealu nevíme. Ale podstatné je, že se vrátily do rodné vlasti. Ja bych si ho koupil na Igeny ta nahrazka se mi moc nelibi. Je to výbornej švýcarskej kaučuk. Fakt perfekt příjemnej řemen. Standardně je v černý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 měl jsem spíš na mysli aktuální hodnotu ve smyslu prodejní ceny - prostě za kolik třeba v posledních letech tyhle kousky měnily majitele... Asi ani tohle by nebylo zcela relevantní, protože tšch pár prodejů mohlo probíhat nestandardně (mezi kamarády, bártr atd.). Známých kusů je tak málo, že se o trhu a tedy o ceně nedá mluvit. Ostatně tohle je vidět na ebay, někdy profrčí vintážní solitér bez povšimnutí, někdy spustí neuvěřitelnou horečku. Tady navíc hraje roli "pár kusů vs. lokální význam". Někde tu padla cena 30k. Kdyby byly za 30, beru všechny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Někde tu padla cena 30k. Kdyby byly za 30, beru všechny ta cena je, řekl bych, jen zbožný přání (samozřejmě kupujících ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Někde tu padla cena 30k. Kdyby byly za 30, beru všechny Pronásob to dvěma a budeš někde poblíž aktuální cenové hladiny. Pokud budou hodinky s origo papírama a krabičkou, tak bude nutné ještě něco přidat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se